IP: *.sosnet.pl 29.06.04, 08:20
czytałam Tombaka, podawał on w swoich książkach mase przepisów na
oczyszczanie; były tam też przepisy na odchudzanie.
jednym z nich był własnie ten:
pisał, aby 50g NASION pokrzywy zgnieść i zmieszać z 50g wódki. odstawić w
ciemne chłodne miejsce (nie pamiętam na ile dni). i pić dziennie iles tam
łyżeczek.
pisze to, bo może ktoś z was to stosował.
ciekawa jestem jakie są rezultaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: kg Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 20:52
      Lepszy jest napar z pokrzywy. 1,5 łyżeczki suszonej pokrzywy zalewasz wrzątkiem
      i wypijasz gdy ostygnie. Sparzoną pokrzywę też dobrze zjeść - ma w sobie
      żelazo.
      Jest jeszcze jeden plus, mianowicie nie ma kalorii.
      Podobnie działa napar z kopru, ale mi nie smakuje więc nie piłam.
      • Gość: BEBE Re: przepis IP: *.sosnet.pl 02.07.04, 08:16
        uuu... fajnie, wielkie dzięki;)
        a co to daje? ta pokrzywa...
        aha i gdzie ją można kupić- bo w zielarskim nie ma:/ przynajmniej nie było
        nasion. domyślam się, że trzeba samemu zebrać;) (tudzież zerwać:P).

napar z kopru... hm... nie słyszałam. też trzeba zapalać? w jakich proporcjach?
        co i jak...
        prosze o więcej informacji.
        • Gość: kg Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:12
          Napar z pokrzywy działa moczopędnie, czyli wymiata z organizmu toksyny. Jest
          tak dobre jak herbatki odchudzające [Pu-Erh the best]

Gdzie można kupić? W zielarskim powinno być! Trzeba przycisnąć sprzedawczynię,
          przecież to w jej interesie ;) Ja osobiście zrywałam pokrzywy, suszyłam i
          kruszyłam. Ale muszą być młode, i nie takie z rowu przydrożnego.
          Aha. Nie muszą być nasiona - liście mają to samo działanie

3majcie się
          • Gość: bebe Re: przepis IP: *.sosnet.pl 02.07.04, 17:51
            wielkie dzięki!!
            bardzo mi pomogłaś!!
            • Gość: kg Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 14:37
              spox, musimy się trzymać razem
              damy rade! :)
          • Gość: candy Re: przepis IP: *.light.csk.pl 06.07.04, 10:44
            a jak dokładnie suszyłaś? w czym, gdzie ile czasu, no bo wiesz ja nie mam
            pojecia żadnego o czymkolwiek zwiazanego z roślinami :)
            • gem666 Re: przepis 06.07.04, 15:17
              Tak, Tak powiem wam że ja też czytałam Tombaka. Tam jest mnustwo pożytecznych
              żeczy. ja stosuję dietę owocową. Jak nie mam napadów jedzenia to chudne 2 kag
              na tydzień. Ale to prawda że każda dieta ma swoje słabe strony, a to dlatego że
              po 4 dniach gotowa jestem się oddać za kanapkę z serem i szynką ;....(
              Trzeba się odchudzać z głową!powodzenia!
              • skoneczko przepis?! 06.07.04, 17:41
                Tak,tombak fajnie pisze i rzeczywiście niektóre działają.Ja np stosowałam : 15
                min przed lub 2 gidziny po jedzeniu pij,a wszystko gryź 100 razy" No sto razy
                to trudnio jest ale trzeba ruszać zebami aż do papki w ustach i połykać.A
                chudnie się od 5 do 10kg miesięcznie przy surowym przestrzeganiu.
                A najważniejsze to nie dieta czy inne pierdoły tylko SILNA WOLA.najgorsze śa 2
                czy 3 pierwsze dni.Potem wmawiać sobie trzeba że jak już wytrzymałam tyle to
                wytrzymam jeszcze troche,albo jak jest atak głodu to wlożyć trzeba nie za
                ciasne ale super dopasowane spodnie czy spodnice,warto ryzykowac? A najlepsze
                na te ataki są czerwone herbaty i cappuccino.teraz są nowe,mają po 30 kg na
                kubek, takie nowe ale nie wiem jak sie nazwyają bo opakowanie sie skonczyło.A
                syty po tym człowiek naprawde jest.Arbuz tez skutkuje.
                Ale najważniejsze to jak zołądek mówi "jeść,daj mi jeść,chociaż troszeczke" ty
                mów "nie,nie,chudnij" to troche nienormalne ,ale mnie to pomaga jak sobie z nim
                tak pogadam.Albo oglądam wtedy kostiumy kompielowe i jak widze te laski to mi
                sie od razu odechciewa :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka