a-taka-sobie-ja
27.03.13, 16:10
Witam,moje pytanie dotyczy anoreksji,rodzina ciągle mnie tym zadręcza...Mam 23 lata,160 cm. wzrostu i ważę 43 kg.Od pewnego czasu bliscy ciągle mi powtarzają,że popadnę w anoreksję,ale ja nie odchudzam się specjalnie,tylko nie mam ochoty jeść,nie lubię,tak jakbym tego po prostu nie potrzebowała.Wiem,że nie jestem taka szczupła jakbym chciała.Często nie jem cały dzień,lub zjadam jakąś kanapkę na kolecję,gdy mąż wraca z pracy,żeby nie prowokować kłótni.Widzę,że trochę schudłam,po kościach na biodrach,ale nie do tego stopnia,żeby być z siebie zadowolona,myślę ,że nic mi się nie stanie jakbym schudła jeszcze trochę.Czytałam o objawach anoreksji,ale chyba tylko nie potrzebnie szukam w sobie objaw.Co prawda wypadają mi włosy,nie lubię jeść,często oddaję mocz,ciąglę okłamuję bliskich,że dzisiaj jadłam,często oglądam się w lustrze i szukam miejsc gdzie jeszcze mogę schudnąć,wszystkie moje ubrania są już na mnie za szerokie,ale dobrze się czuję, nie wymiotuję i nie zatrzymała mi się miesiączka.Wiem jak wyglądają dziewczyny chore na anoreksję i wcale ich nie przypominam,ale czy mimo wszystko mogę być chora na anoreksję?