Dodaj do ulubionych

mam pytanko...

14.11.05, 19:47
czy mozna calkowicie sie z tego wyleczyc? czy w mozgu anorektyczko bulimiczki
zawsze bedzie ona tkwic i czekac na odpowiedni moment? czy bulimiczka jest
juz sie do konca zycia? i ile powinnam wazyc zeby miec znowu okres przy
wzroscie 1,65. boje sie ze nie bede mogla miec dzieci:(((
Obserwuj wątek
    • night21 Re: mam pytanko... 14.11.05, 20:51
      nie mam pojecia...dopiero zaczełam leczenie...
      mam nadzieje ze sie uda:) buziaki
      • linday Re: mam pytanko... 14.11.05, 22:23
        na pewno sie uda. przeciez nie ma innej opcji:) musimy byc w koncu szczesliwe.
        pozdrawiam
    • free123 Re: mam pytanko... 14.11.05, 23:39
      Można.

• gohaa1 Re: mam pytanko... 15.11.05, 07:25
        mozna. zapominialam o swoich dawnych problemach, fakt. i nie obawiam sie
        nawrotu. mam natomiast nowe klopoty od tamtej pory (w duzej mierze sa skutkiem
        problemow z jedzeniem...), z ktorymi za chiny poradzic sobie nie potrafie (i
        lekarze...)........ zaburzenia zwiazane z ukladem pokarmowym (pomimo, ze bardzo
        dobrze gatunkowo, ilosciowo i regularnie sie odzywiam...) i ukladem rozrodczym
        (rozwalona gospodarka hormonalna i inne...)... nie chce cie straszyc. na pewno
        wszystko zalezy od czlowieka. od tego, jak sie "krzywdzilas/krzywdzisz" majac
        bulimie/anoreksje. jak silna masz psychike.
        ja spodziewalam sie, ze moje problemy nie skoncza sie na wygraniu pani b... ona
        okazala sie "pestka" przy tym wszystkim...
    • beautiful_joanna Re: mam pytanko... 16.11.05, 13:07
      Nigdy nie chorowalam na anoreksje (ale to tylko dzieki sobie), ale sie
      odchudzalam pare lat temu. Jak schudlam na jakies 50 kg (165 sm wzrostu) to juz
      nie mialam miesiaczki - i nie mialam jej przez pol roku...
      Ale jak wrocilam do wagi "normalniejszej" czyli jakies 53 kilo, to mi miesiaczka
      wrocila... i tyle co najwyzej moge pomoc
      Pozdrawiam i zycze powrotu do zupelnej rownowagi :)
      • linday Re: mam pytanko... 19.11.05, 13:58
        no wiec musze z jakiegos kilosa wrzucic :-) podzrawiam:-)))zdrowaka zycze
    • frigoris Re: mam pytanko... 19.11.05, 16:39
      Nie ma odpowiedzi na pytanie "ile powinnam ważyć żeby wrócił okres" bo to nie
      zależy wyłącznie od wagi, ale od wielu innych rzeczy, a jest związane z
      zaburzoną gospodarką hormonalną...
      najlepiej jak najszybciej udać się do ginekologa.
      • linday Re: mam pytanko... 21.11.05, 18:06
        ginekolog. to slowo mnie przeraza, ale bede musiala pokonac strach. dzieki za
        odpowiedzi
        • toolica Re: mam pytanko... 06.12.05, 09:26
          Mi także zanikła kiedyś miesiączka,parę lat temu.Było to zanim jeszcze nie nie
          miałam bulimii.Problemy pojawiły się po intensywnym odchudzaniu.Linday, goraco
          zachęcam Cię do wizyty u ginekologa.Początki są trudne, jak zawsze ,każdy się
          boi.Ale mówię Ci, to nic strasznego-nie myśl o tym w tych kategoriach bo tu
          chodzi o Twoje zdrowie!Miesiączki nie miałam 8 miesięcy i za bardzo mi to nie
          przeszkadzało...dzięki mamie się wybrałam.Nie wyobrażasz sobie jak trudno było
          okres przywrócić w moim przypadku.Leciałam na różnych hormonach i takich
          tam...Lekarz na mnie nawrzeszczał,mówiąc" Czy pani zależy by kiedyś mieć dzieci?
          Jeszcze troche i byłaby pani bezpłodna."Trafiło to do mnie i przestałam się
          obawiac ginekologów.Chodzi tu o nasze zdrowie i tylko ono sie liczy!Dlatego nie
          zwlekaj i pofatyguj się do lekarza!
          Pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka