Dodaj do ulubionych

ANOREXIA- DAJE RADE !

19.02.06, 17:49
juz 4 dzien nic nie jem czuje sie coraz lepiej waze 50kg na 168cm chce
schudnac do 45kg mam nadzieje ze mi sie uda ! nie mam juz ochoty na sex co
raz bardziej jestem zmeczona i wciaz boli mie glowa zadziej wychodze z domu i
mam dziwne nastroje jestem nerwowa i kaprysna ale chyba warto bo psychicznie
czuje sie co raz lepiej za kazdym razem jak wchodze na wage i widze ze z dnia
na dzien co raz mniej strasznie sie ciesze mam nadzieje ze wytrzymam by
schudnac jeszcze 5kg ! trzymajcie kciuki !
Obserwuj wątek
    • keisha85 pomysl 19.02.06, 18:25
      słonko, wiesz ja Cie rozumiem, bo sama mam tez zjechana psychike i osiagniecie
      wymarzonej sylwetki przeslania mi zycie, ciezko mi tu Ci moralizowac, bo wzorem
      jestem zadnym, jak Ci kaze sie zabrac za siebie, to tez efekt bedzie kiepski,
      wiec po prostu mam prosbe-pomysl o tym, co robisz, ale tak na spokojnie i sensownie.
      • zaba_pelagia Re: pomysl 19.02.06, 18:51
        nie mam juz ochoty na sex co
        raz bardziej jestem zmeczona i wciaz boli mie glowa zadziej wychodze z domu i
        mam dziwne nastroje jestem nerwowa i kaprysna

to naprawde oznacza, że i psychicznie czujesz się dobrze?
    • martyna2525 Re: ANOREXIA- DAJE RADE ! 19.02.06, 19:01
      Nie bedę trzymac kciki- to jest choroba, prosze zacznij się leczyć, zanim nie
      jest za póżno.Jak bedziesz ważyć 45 kg myślisz, że bedziesz szcześliwsza?
      mądrzejsza? ładniejsza? inteligentniejsza? że bedziesz mieć chłopaka/męża ?
      rodzine? że wszystkie marzenia sie spełnia ot tak sobie? .... jeśli tak myślisz
      przykro mi, ale się rozczarujesz. Nie bedzie tego wszystkiego dzieki tym 5 kg,
      bedzie apatia, zmeczenie, niechęć, beznadzieja...i wiele wiele innych
      uczuć ...bedzie płacz , nieprzespane noce( i to nie z powodu dziecka jak inne
      kobiety czasem mają, bo diecka może wogóle nie być- nie boisz sie tego?- bo ja
      tak).Czy tego chcesz? szczerze? tego własnie???
    • indiana20 Re: ANOREXIA- DAJE RADE ! 20.02.06, 00:05
      zwykle tylko czytam wpisy na forum, nie pisze...ale na taka wypowiedz trudno mi
      nie zareagowac..
      Ja pare lat temu przy wzroscie 174 i wadze 47kg tez czulam sie swietnie
      psychicznie, a czy cos moze byc zle, jesli ja sie z tym dobrze czuje? tak, bo
      to bomba zegarowa z opoznionm zaplonem..
      Dziewczyno- zniszczysz sobie gospodarke hormonalna-a to prowadzi do zatrzymania
      miesiaczki i bezplodnosci..nastepnie osteoporoza, ubytek kosci...rozregulowane
      uczucie laknienia i sytosci..i tak jak ja uslyszysz od dobrego lekarza
      pocieszajaca diagnoze,"ze nie takie przypadki wyciagali na prosta.."
      Mowia, ze madrzy ludzie ucza sie na bledach innych, naucz sie czegos na moich..
      Zatrzymaj sie teraz, bo im dalej tym trudniej naprawic zniszczenia..
      Trzymam kciuki abys sie w pore opamietala..
      pozdrawiam
      • michaska1991 Re: ANOREXIA- DAJE RADE ! 20.02.06, 19:00
        rozumiem Cię świetnie.. ja też miałam tak, że gdy tylko zobaczyłam, ze waga spada to byłam w siudmym niebie.To czwgo najbardziej pragnełam to było to by schudnąć jeszcze troszke gdy schudłam ile chciałam to wyznaczałam sobie za cel jeszcze niższą wagę..zdawoało mi się,że wszystko jest ok. ale tak mi sie tylko zdawało doszłam do pewnego momętu.. trafiłam do szpitala(nie z powodu anoreksji, miałam zespół żilberta spowodowany wyczerpaniem organizmu, niedożywieniem i stresem)po wyczerpaniu wszystkich mozliwości nakłonienia mnie do jedzenia rodzice poprostu załamali sie i płakali błagali mnie zebym jadła doszło do tego że płacili mi zebym zjadła cokolwiek.. ja też czułam sie fatalnie zrozumiałam że to jest tylko jedno wiekie bagno chciałam się leczyć ale to okazało się bardzo trudne, męczyły mnie straszne myśli, wyżuty sumienia itp. odizolowałam się zupełnie od znajomych nie wychodziłam prawie wcale z domu pruboeałam jeść ale nic nie przybierałam wręcz schudłam jeszcze o 4kg., mało co nie zawalilam semestru w szkole z powodu nieobecnoścci(naszczęście nauczyciele byli na tyle życzliwi i wyrozumiali że mi pomogli) mówie ci ta choroba to czas wyrwany z życia, przerwa w życiorysie mówie ci pomyśl co da ci te pare kg mniej un będziesz ważyła mniej tym będzie ci coraz trudniej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka