Dodaj do ulubionych

fluoksetyna

18.08.06, 12:26
ostatnio na forum prosilam o rade odnosnie rozpoczecia leczenia (mam
bulimie), aby to zrobic musialabym wrocic do kraju...postanowilam zostac !
nie byla to latwa decyzja, ale biorac pod uwage moja sytuacje w
polsce...chyba dobra.
moj chlopak (ktory jest takze duzym powodem aby tu zostac), ktory wie o moich
problemach, uwaza ze niezlym pomyslem byloby abym zaczela brac np fluoksetyne
(lub podobny lek)
mi takie leki nigdy nie kojazyly sie dobrze, ale teraz zaczynam myslec ze
moze to rzeczywiscie jest jakies wyjscie.
myslicie ,ze powinnam sprobowac?
...jutro ma przyniesc mi leki...
Obserwuj wątek
    • julka06.07 Re: fluoksetyna 18.08.06, 18:35
      Ty wracasz do kraju,zeby sie leczyc,ja natomiast ucieklam z Polski,zeby
      wyzdrowiec,poniekad mi sie udalo,minela depresja,nie wymiotowalam w ogole 9
      miesiecy,ale od 4 miesiecy znowu mam problemy z jedzeniem,ze soba.We wrzesniu
      wracam do kraju i jezeli do tej pory nie uporam sie z tym wszystkim sama,to tez
      mysle o wznowieniu psychoterapii i o lekach.O fluoksetynie nie slyszalam,ale
      przypuszczam,ze jak kazde tego typu leki,wymaga samodyscypliny,ktorej z reguly
      bulimiczka brakuje,bo przeciez nie mozna wziac tabletki,a za jakis czas
      prowokowac wymioty,bo nie widomo,czy sie juz wchlonela.Pozatym calkowita
      abstynencja alkoholowa no i podobno,ale do konca nie wiem czy to prawda,od tych
      lekow sie tyje,a tego przeciez bardzo nie chcemy!Ja bralam juz SERONIL,a potem
      ZOLOFT(dla mnie lepszy,bo dziala tez na nerwice natrectw,ktora jest moim
      najwiekszym problemem),z bulimia na jakis czas sie uporalam,ale szczerze mowiac
      watpie zeby byla to zasluga lekow.Mnie wyleczyla milosc,teraz milosc sie chyba
      skonczyla,wiec bulimia wrocila,ja wrocilam do niej.
      • bubus11 Re: fluoksetyna 18.08.06, 19:12
        seronil to jedna z nazw handlowych fluoksetyny, przestrzegam o tyle,ze może
        przestaniesz wymiotowac i z grubsza ci sie poprawi,ale po tym nie odczuwa się
        głodu,chociaż nie wiem czego oczekujesz po antydepresantach,z tego,co wiem słabo
        pomagają na problemy z bulimią i anoreksją..
    • omnia.ana Re: fluoksetyna 19.08.06, 15:11
      czy biorac fluoksetyne tabletki antykoncepcyjne sa skuteczne?
      • pula20 Re: fluoksetyna 19.08.06, 18:14
        mnie tam fluoksetyna nic nie pomogla, na poczatku czulam sie lepiej ale potem
        duzo gorzej takze nie polecam w walce z ED, ja wygralam z choroba leczas glownie
        swoje nastawienie do swiata i samej siebie:)
    • frygamfs Re: fluoksetyna 19.08.06, 19:49

mój mąż ma bulimię bierze bioxetin (fluoksetyna) cztery tabletki dziennie. je mniej nie objada się nie czyści lodówki nocą lepiej śpi i w ogóle jest zadowolony bierze od niedawna więc jeszcze nie widać wyraźnego spadku wagi
      ja też biorę bioxetin ale na depresję. zauważyłam że jem mniej odrzuca mnie od słodyczy. rano jest gorzej bo mam odruchy wymiotne i wymiotuję, ale poza tym jak jem mniej to humor mi się poprawia bo może też przy okazji schudnę. teraz mieszcze się w normie ale parę kilogramów mogłabym zrzucić
    • agatfa1 Re: fluoksetyna 20.08.06, 13:09
      seronil to lek który stosuje się w leczeniu bulimi,on zawiera
      fluoksetynę,używam go od jakiś 2 miesięcy najpierw w dawce 40 mg potem 60mg,ta
      ostatnia dawka odpowiada mi nie mam po niej żadnych reakcji ubocznych,jestem
      bardziej aktywna w ciągu dnia więcej rzeczy chce mi się robić, jednak to nie
      sposób na wyjście z choroby to czynnik który może wspomóc w jej leczeniu a
      podstawową metodą jest psychoterapia-do niej zachęcam!trzeba się jednak uzbroić
      w cierpliwość ja lecze się od 2m.i lekarz mówi że to dopiero początek a choruje
      od 9 lat wszystkim chorym leczącym się życze wytrwałości i powodzenia
    • free123 Re: fluoksetyna 20.08.06, 13:29
      Leki psychotropowe to OSTATECZNOŚĆ ! I przede wszystkim ordynuje Ci je lekarz,
      na podstawie wywiadu a nie w taki sposób jak Ty chcesz.
      Generalnie - jestem PRZECIWNA braniu leków, jakiekolwiek faszerowanie się
      lekami nie jest zdrowe a już o psychotropach nie wspominając. A nadto, leki w
      leczeniu ed są nieskuteczne.

Net jest zawsze netem ;) i nikt tutaj nie jest lekarzem -> idź do poradni w
      Anglii, są też przecież polkojęzyczni lekarze.Szczególnie teraz ;)
    • zyc.nie.umierac Re: fluoksetyna 26.09.06, 17:57
      od 3 lat biorę SERONIL, niestety nie chodzę na terapię... Lek pomógł w bardzo
      duzym stopniu jesli chodzi o samopoczucie, hustawki nastrojow. Próbowałam go
      odstawic, niestety robie sie wtedy agresywna, wsciekla z byle powodu,
      placzliwa, nie do zycia. Seronil zas sklania mnie do usmiechu, wrocilam
      aktywnie do ludzi. Niestety jesli chodzi o ataki, nic sie nie zmienilo:(
      Kiedyś bylam bardzo negatywnie nastawiona do wszelkich psychotropow, dzis
      natomiast uwazam, ze bulimia jest zbyt wredna i podstepna choroba, aby wygrac z
      nia jedynie psychoterapia. dlatego dobry, doswiadczony psycholog+ proszki:)
      Niestety miasto w ktorym mieszkam nie ma zadnego psychologa specjalizujacego
      sie w bulimii:( Porazka:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka