Gość: Małgorzatta IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.07, 14:19 ktoś kupuje tu mieszkanie? ktoś zna firmę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matix Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:40 Buduja na Marchołta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subaruos Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 20:42 N o właśnie co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:04 Ja tam kupilem i wyglada to dobrze, dobry glowny wykonawca. Co prawda to chyba ich pierwsza inwestycja, ale z tego co wiem nie ostatnia. Ja jestem dobrej mysli ;) Postepy pracy wyraznie widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malibu Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 21:12 ile placiles za m 2??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:14 Z tego co wiem obecne ceny to 5300-5700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matix Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 21:16 cwani są - sprzedaja etapami tzn prawie po klatce jak szybko schodzi to moment 500 zł na metrze ida w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 01:46 Idac twoim tokiem myslenia kazdy czlowiek nie bedacy wyrobnikiem "kogos" tylko dzialajacy na swoja reke jest cwany? czy moze przedsiebiorczy? Szlak mnie trafia jak slysze takich ludzi, ktorzy z zazdrosci jesli komus sie powiedzie to mowia, ze jest cwaniakiem!!! Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 01:48 Jeszcze jedno, ale ty pewnie nie masz o tym pojecia! Dany towar jest tyle wart ile sa w stanie zaplacic za nie nabywcy. Miej pretensje do ludzi, ktorzy wprowadzili Polske do Uni etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Enklawa Prądnicka do henriego IP: *.compower.pl 28.01.07, 13:04 Ja słysze takie dyrdymały jak ty piszesz to chce sie zygac, jestes smieszny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzatta Re: Enklawa Prądnicka do henriego IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.07, 22:21 ja zakupiłam tu mieszkanie 5500za m2 jakis tydz temu. (plus garaż of coz:(() zapłaciłam już 4 tys zeta, czy umowę przedwstępną po wpłaceniu 15 % podpisuje się notarialnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
elzzio Re: Enklawa Prądnicka do henriego 01.02.07, 19:41 Małgorzatto Tak umowe przedwstepna dobrze jest podpisac u notariusz zobacz sobie ta stronke kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/umowa_z_deweloperem/ tam przeczytasz o tym wszystkim co Cie na pewno zainteresuje:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedy20 Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:29 a kto jest wykonawca tego osiedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kycek Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:43 Firma Re-Bau Odpowiedz Link Zgłoś
elzzio Re: Enklawa Prądnicka 01.02.07, 19:43 kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/umowa_z_deweloperem/ zobacz sobie ta stronke Malgorzatto tu na pewno znajdziesz odpowiedzi na pytania ktore Cie zastanawiaja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garta06 Re: Enklawa Prądnicka 01.02.07, 22:42 Witam Również rozważam zakup mieszkania przy Marchołta. Zaskoczyła mnie informacja o indywidualnym ogrzewaniu gazowym. Zwykle jest to albo MPEC albo jedna wspólna kotłownia w bloku i z tego co wiem jest to o wiele tańsze. Jak zdążyłam się zorientować S.M. Wspólnota Inwest w Enklawie Bronowickiej też zaoferowała taki rodzaj ogrzewania. Czy ktoś z tu obecnych miał doświadczenia z takim systemem ogrzewania? Co o tym myślicie? Pzdr Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:26 Jeżeli mówiąc o indywidualnym ogrzewaniu gazowym masz na myśli piec dwuobiegowy w mieszkaniu to owszem, miałem z tym do czynienia na dwóch mieszkaniach - pierwsze własne, drugie wynajmowane. I bardzo chwaliliśmy sobie takie rozwiązanie. Po pierwsze - jeżeli w środku lata robi się nagle zimno - nie ma problemu, włączasz sobie ogrzewanie. Chcesz wysuszyć pranie - włączasz ogrzewanie. Jak masz z MPECu to jesteś zdany na włączenie i wyłączenie ogólne. Po drugie - cena gazu jest przewidywalna. MPEC - w miarę. Najgorzej jest, jak masz lokalną kotłownię która nie jest własnością Wspólnoty. Wtedy zaczynają się przeboje ze stawkami. A zmienić nie jest łatwo. I na koniec koszty. W wynajmowanym mieszkaniu (około 60m2) ubiegłej zimy były to kwoty do około 100-120zł/miesiąc za gaz. W tym gotowanie i ciepła woda. A mieszkanie nie należało do korzystnie ulokowanych - najwyższe piętro, zachodnia ściana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 22:46 czy wie ktoś czy obowiązkowy zakup garaży dla mieszkań, takich jak np moje dwupokojowe, jest zgodny z przepisami prawa cywilnego czy jakiegoś tam jeszcze o którym nie mam raczej większego pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzatta Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 22:56 dzięki elzzio , fajna strona rzeczywiscie, sporo informacji. Zła jestem ponieważ nie miałam wyjścia i musiałam obowiązkowo zakupić garaż 30000, wolałabym przeznaczyc pieniadze na coś innego... Czy te piecyki do ogrzewania są duże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:05 Jest ktos jeszcze z marchołta???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.07, 21:39 podpisał już ktoś moze umowe z notariuszem?? wogóle któś interesuje się tą inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość,m :) Re: Enklawa Prądnicka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.07, 21:28 Witam, Ja również podpisałam umowe ze Spółdzielnią Wsp. Invest (dodatkowo wykupiłam miejsce postojowe)- i mam nadzieje, że to była dobra decyzja :) pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka IP: *.budimex.com.pl 09.11.07, 14:04 To nie jest ich pierwsza inwestycja, budowali osiedle na Mydlnikach. Bodajże przy ul. Weryhy-Darowskiego (Enklawa Bronowicka). Wykonywali także budynek, w którym mają siedzibę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:00 garaz trzeba kupic i to ich gubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juko Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:38 Taaakkkk strasznie ich to gubi, ze jeszze maja kilka mieszkan do sprzedania z ponad 100 ;))) Kolejny bardzo merytoryczny post ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Enklawa Prądnicka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.07, 17:21 Uwazam, ze to naprawde ciekawa inwestycja : dobra lokalizacja - blisko do centrum,dobra komunikacja, ladna okolica dzieki niskiej zabudowie a same bloki prezentuja sie dosc "okazale". Minusem jest to, ze trzeba wplacic 15% ceny inwestycji na wstepie. Ja podpisalam umowe przedwstepna... m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:53 Mam pytanie do osób które kupiły na Marchołta mieszkania w I etapie. Czy S.M. wywiązuje się z terminów, czy inwestycja realizowana jest zgodnie w umową? Czy już znacie jakie będą koszty mieszkania po otrzymaniu kluczy, administrowanie,fundusz itp.? A wogóle jesteście zadowoleni?Warto podpisać umowę z tą Spółdzielnią? Z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hendrej Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:23 Jak narazie nikt nie dostal kluczy od mieszkania, takze trudno odpowiedziec na postawione pytania. Wyglada na to, ze jesli nie bedzie jakis problemow z przekazaniem budynku to mieszkanie beda zgodnie z terminem zapisanym w umowie. Ogolnie jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 22:23 Jeśli masz na myśli odbiór kluczy to rzeczywiście będą w terminie, czyli do 15.12.2007 (1 etap). Będziesz jednak miał klucze do mieszkania, w którym nie będziesz mógł zamieszkać, ponieważ termin odbioru budynku do celów mieszkalnych nie jest znany, a ponieważ na podpisanie aktów notarialnych mają czas do końca 2008 roku to odbiór może nastąpić np. w listopadzie 2008! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsf Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:58 chlopcze zamiasta bredzic przeczytaj lepiej umowe... To moja propozycja ;) Patrzac na budynek na pewno w tym roku nie dostaniemy kluczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.chello.pl 27.11.07, 22:14 Jestem umówiony na odbiór kluczy w przyszłym tygodniu, w mieszkaniu oczywiście nie będzie można mieszkać do czasu odbioru budynku ale wykańczać można. Więc może tobie demencja starcza pomieszała w pustej głowie? p.s. Ja przeczytałem, teraz ty poproś kogoś żeby ci przeczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Enklawa Prądnicka IP: *.ghnet.pl 28.01.08, 19:10 Witam, Ja kupilem mieszkanie przy ulicy Marcholta w zeszym roku, ale w etapie drugim. Jesli ktos jeszcze zaglada tutaj i jest ciekawy co sie dzieje "na budowie" i nie tylko to ZAPRASZAM w jedno miejsce na Forum Marchołta www.marcholta.fora.pl ----- Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Enklawa Prądnicka IP: *.ha3.agh.edu.pl 20.02.08, 18:36 Może ujawnią się nowi mieszkańcy Etapu II na forum www.marcholta.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś