Dodaj do ulubionych

Enklawa Prądnicka

IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.07, 14:19
ktoś kupuje tu mieszkanie? ktoś zna firmę???
Obserwuj wątek
    • Gość: matix Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:40
      Buduja na Marchołta
    • Gość: subaruos Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 20:42
      N o właśnie co o tym sądzicie???
      • Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:04
        Ja tam kupilem i wyglada to dobrze, dobry glowny wykonawca. Co prawda to chyba
        ich pierwsza inwestycja, ale z tego co wiem nie ostatnia. Ja jestem dobrej
        mysli ;) Postepy pracy wyraznie widoczne
        • Gość: malibu Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 21:12
          ile placiles za m 2???
          • Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:14
            Z tego co wiem obecne ceny to 5300-5700
            • Gość: matix Re: Enklawa Prądnicka IP: *.compower.pl 27.01.07, 21:16
              cwani są - sprzedaja etapami tzn prawie po klatce jak szybko schodzi to moment 500 zł na metrze ida w gore
              • Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 01:46
                Idac twoim tokiem myslenia kazdy czlowiek nie bedacy wyrobnikiem "kogos" tylko
                dzialajacy na swoja reke jest cwany? czy moze przedsiebiorczy? Szlak mnie
                trafia jak slysze takich ludzi, ktorzy z zazdrosci jesli komus sie powiedzie to
                mowia, ze jest cwaniakiem!!! Zalosne...
                • Gość: henry Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 01:48
                  Jeszcze jedno, ale ty pewnie nie masz o tym pojecia! Dany towar jest tyle wart
                  ile sa w stanie zaplacic za nie nabywcy. Miej pretensje do ludzi, ktorzy
                  wprowadzili Polske do Uni etc.
                  • Gość: malwa Re: Enklawa Prądnicka do henriego IP: *.compower.pl 28.01.07, 13:04
                    Ja słysze takie dyrdymały jak ty piszesz to chce sie zygac, jestes smieszny!!!
                    • Gość: małgorzatta Re: Enklawa Prądnicka do henriego IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.07, 22:21
                      ja zakupiłam tu mieszkanie 5500za m2 jakis tydz temu. (plus garaż of coz:(()
                      zapłaciłam już 4 tys zeta, czy umowę przedwstępną po wpłaceniu 15 % podpisuje
                      się notarialnie???
                      • elzzio Re: Enklawa Prądnicka do henriego 01.02.07, 19:41
                        Małgorzatto
                        Tak umowe przedwstepna dobrze jest podpisac u notariusz
                        zobacz sobie ta stronke
                        kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/umowa_z_deweloperem/
                        tam przeczytasz o tym wszystkim co Cie na pewno zainteresuje:)
                        pozdrawiam
        • Gość: speedy20 Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:29
          a kto jest wykonawca tego osiedla???
          • Gość: Kycek Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:43
            Firma Re-Bau
            • elzzio Re: Enklawa Prądnicka 01.02.07, 19:43
              kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/umowa_z_deweloperem/
              zobacz sobie ta stronke Malgorzatto tu na pewno znajdziesz odpowiedzi na pytania
              ktore Cie zastanawiaja
              pozdrawiam
              • garta06 Re: Enklawa Prądnicka 01.02.07, 22:42
                Witam
                Również rozważam zakup mieszkania przy Marchołta.
                Zaskoczyła mnie informacja o indywidualnym ogrzewaniu gazowym. Zwykle jest to
                albo MPEC albo jedna wspólna kotłownia w bloku i z tego co wiem jest to o wiele
                tańsze.
                Jak zdążyłam się zorientować S.M. Wspólnota Inwest w Enklawie Bronowickiej też
                zaoferowała taki rodzaj ogrzewania.
                Czy ktoś z tu obecnych miał doświadczenia z takim systemem ogrzewania? Co o tym
                myślicie?
                Pzdr
                Marta

• Gość: kr Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:26
                  Jeżeli mówiąc o indywidualnym ogrzewaniu gazowym masz na myśli piec dwuobiegowy
                  w mieszkaniu to owszem, miałem z tym do czynienia na dwóch mieszkaniach -
                  pierwsze własne, drugie wynajmowane. I bardzo chwaliliśmy sobie takie
                  rozwiązanie. Po pierwsze - jeżeli w środku lata robi się nagle zimno - nie ma
                  problemu, włączasz sobie ogrzewanie. Chcesz wysuszyć pranie - włączasz ogrzewanie.
                  Jak masz z MPECu to jesteś zdany na włączenie i wyłączenie ogólne.
                  Po drugie - cena gazu jest przewidywalna. MPEC - w miarę. Najgorzej jest, jak
                  masz lokalną kotłownię która nie jest własnością Wspólnoty. Wtedy zaczynają się
                  przeboje ze stawkami. A zmienić nie jest łatwo.
                  I na koniec koszty. W wynajmowanym mieszkaniu (około 60m2) ubiegłej zimy były to
                  kwoty do około 100-120zł/miesiąc za gaz. W tym gotowanie i ciepła woda. A
                  mieszkanie nie należało do korzystnie ulokowanych - najwyższe piętro, zachodnia
                  ściana.
              • Gość: niepewny Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 22:46
                czy wie ktoś czy obowiązkowy zakup garaży dla mieszkań, takich jak np moje
                dwupokojowe, jest zgodny z przepisami prawa cywilnego czy jakiegoś tam jeszcze o
                którym nie mam raczej większego pojęcia?
                • Gość: Małgorzatta Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 22:56
                  dzięki elzzio , fajna strona rzeczywiscie, sporo informacji.

Zła jestem ponieważ nie miałam wyjścia i musiałam obowiązkowo zakupić garaż
                  30000, wolałabym przeznaczyc pieniadze na coś innego...

Czy te piecyki do ogrzewania są duże?
                • Gość: demon Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:05
                  Jest ktos jeszcze z marchołta????
                  • Gość: Gocha Re: Enklawa Prądnicka IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.07, 21:39
                    podpisał już ktoś moze umowe z notariuszem?? wogóle któś interesuje się tą
                    inwestycją?
                  • Gość: gość,m :) Re: Enklawa Prądnicka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.07, 21:28
                    Witam,
                    Ja również podpisałam umowe ze Spółdzielnią Wsp. Invest (dodatkowo wykupiłam
                    miejsce postojowe)- i mam nadzieje, że to była dobra decyzja :)

pozdrawiam
                    m
        • Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka IP: *.budimex.com.pl 09.11.07, 14:04
          To nie jest ich pierwsza inwestycja, budowali osiedle na Mydlnikach. Bodajże
          przy ul. Weryhy-Darowskiego (Enklawa Bronowicka). Wykonywali także budynek, w
          którym mają siedzibę.
    • Gość: gg Re: Enklawa Prądnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:00
      garaz trzeba kupic i to ich gubi
      • Gość: juko Re: Enklawa Prądnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:38
        Taaakkkk strasznie ich to gubi, ze jeszze maja kilka mieszkan do sprzedania z
        ponad 100 ;))) Kolejny bardzo merytoryczny post ;)
    • Gość: gość Re: Enklawa Prądnicka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.07, 17:21
      Uwazam, ze to naprawde ciekawa inwestycja : dobra lokalizacja - blisko do
      centrum,dobra komunikacja, ladna okolica dzieki niskiej zabudowie a same bloki
      prezentuja sie dosc "okazale". Minusem jest to, ze trzeba wplacic 15% ceny
      inwestycji na wstepie.
      Ja podpisalam umowe przedwstepna...
      m
      • Gość: gość Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:53
        Mam pytanie do osób które kupiły na Marchołta mieszkania w I etapie.
        Czy S.M. wywiązuje się z terminów, czy inwestycja realizowana jest
        zgodnie w umową? Czy już znacie jakie będą koszty mieszkania po
        otrzymaniu kluczy, administrowanie,fundusz itp.?
        A wogóle jesteście zadowoleni?Warto podpisać umowę z tą Spółdzielnią?
        Z góry dziękuję za odpowiedz.
        • Gość: hendrej Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:23
          Jak narazie nikt nie dostal kluczy od mieszkania, takze trudno
          odpowiedziec na postawione pytania. Wyglada na to, ze jesli nie
          bedzie jakis problemow z przekazaniem budynku to mieszkanie beda
          zgodnie z terminem zapisanym w umowie. Ogolnie jest ok!
          • Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 22:23
            Jeśli masz na myśli odbiór kluczy to rzeczywiście będą w terminie, czyli do
            15.12.2007 (1 etap). Będziesz jednak miał klucze do mieszkania, w którym nie
            będziesz mógł zamieszkać, ponieważ termin odbioru budynku do celów mieszkalnych
            nie jest znany, a ponieważ na podpisanie aktów notarialnych mają czas do końca
            2008 roku to odbiór może nastąpić np. w listopadzie 2008!
            • Gość: fdsf Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:58
              chlopcze zamiasta bredzic przeczytaj lepiej umowe... To moja
              propozycja ;) Patrzac na budynek na pewno w tym roku nie dostaniemy
              kluczy!!!
              • Gość: MK Re: Enklawa Prądnicka II etap IP: *.chello.pl 27.11.07, 22:14
                Jestem umówiony na odbiór kluczy w przyszłym tygodniu, w mieszkaniu oczywiście
                nie będzie można mieszkać do czasu odbioru budynku ale wykańczać można. Więc
                może tobie demencja starcza pomieszała w pustej głowie?
                p.s.
                Ja przeczytałem, teraz ty poproś kogoś żeby ci przeczytał.
    • Gość: Darek Re: Enklawa Prądnicka IP: *.ghnet.pl 28.01.08, 19:10
      Witam,

Ja kupilem mieszkanie przy ulicy Marcholta w zeszym roku, ale w etapie drugim.
      Jesli ktos jeszcze zaglada tutaj i jest ciekawy co sie dzieje "na budowie" i nie
      tylko to ZAPRASZAM w jedno miejsce na Forum Marchołta
      www.marcholta.fora.pl
      -----
      Pozdrawiam
      Darek
      • Gość: Łukasz Re: Enklawa Prądnicka IP: *.ha3.agh.edu.pl 20.02.08, 18:36
        Może ujawnią się nowi mieszkańcy Etapu II na forum www.marcholta.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka