Dodaj do ulubionych

Czy mogę prosić?

03.01.11, 22:30
Proszę was o pomoc,wiecie jaką miałam sytuację z Helą i przez to mam problemy.Oboje mamy pracę,w między czasie wyszła choroba najmłodszego,moderator dostała dokumentację wcześniej.W OPS jest teraz reorganizacja i będziemy mieć nowego pracownika.Potrzebne są buty ciepłe zimowe dla Heli i pampersy.Oczywiście jak ktoś będzie chciał pomóc z góry dziękuję,co dolega najmłodszemu będę pisać prywatnie i tak trudno jest mi się z tym pogodzić.
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: Czy mogę prosić? 03.01.11, 23:30
      Aniu, sprawdź pocztę.
    • aqua696 Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 03:19
      Ann napisz na priv moze ud sie cos pomoc co do mlodego i jego dolegliwosci..
      Trzymam kciuki
      • anngam8388 Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 08:15
        Aniu a w jakim wieku jest malutki? jaki rozmiiar pampersów jest potrzebny?
        • asiazych Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 08:43
          napisałam na prv
          • anna.k777 [...] 04.01.11, 08:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • kejtlinn Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 09:11
              Wszystko ok, ale jeżeli ta osoba popełniła błąd w napisaniu numeru telefonu, a nawet jeżeli zrobiła to świadomie to zamieszczanie tu numeru do osoby prywatnej jest trochę nie fair.
            • missmiriam1 Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 09:51
              Aniu, to chyba nie żart.
              • mnadmorska Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 11:24
                jaki rozmiar butów jest potrzebny?
                • niezapominajka08 Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 15:25
                  Witam.
                  Pani Aniu, moim osobistym zdaniem myli się pani. Owszem mogła się zdarzyć sytuacja, że ktoś podał niechcący zły numer (przeoczenie), zdarza się. Po drugie takich rzeczy raczej nie powinno się wystawiac na widok publiczny.

• asiazych Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 15:53
                    Aniu,uważam tak samo jak Niezapominajka. Miałam okazję kontaktować się z autorką wspomnianego przez ciebie maila - fantastyczna osoba - i jestem przekonana, że z tą pracą to nie był żart,ale realna chęć pomocy. Być może niezamierzona literówka, dlatego błędny nr telefonu.
            • bj32 Anna 04.01.11, 15:50
              Nie wrzucamy wrażliwych danych. Ani prywatnej korespondencji. Próbowałaś wyjaśnić sprawę na maila? Może od tego trzeba było zacząć, co?
              • anna.k777 Re: Anna 04.01.11, 15:53
                Kurczę nie pomyślałam i proszę o wykasowanie tamtego linku.Dzwoniłam rano i odebrał pan,powiedział że to pomyłka.Potem nie było jak,musiałam lecieć do pracy.Być może niefortunnie wyszła sprawa i przepraszam za urażenie Agi.
                • bj32 Re: Anna 04.01.11, 16:12
                  Przeproś na privwink
    • anka7961 Re: Czy mogę prosić? 04.01.11, 20:50
      Ania podaj długość stopy Heli, albo zmierz długość wkładki w jakimś bucie Heli - jeśli masz. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Jak będziesz miała tą długość, to wyślij mi smsa - popytam, może ktoś ma.
    • aqua696 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 01:15
      odp.
      • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 07:42
        Odpowiedziałam.
        • payuta Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 09:34
          Napisz mi wymiary Heli.Troche potrwa,zanim polatam,popytam i uzbieram,ale na pozniej tez Hela bedzie potrzebowala,wiec sie postaram tongue_out cos ladnego dla niej naszykowac,oki???? P.P.
          • gd_3334 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 10:26
            dla mnie też poproszę info z wymiarami oraz rozmiarem pampersów
            znalazłam buty za kostkę ale niestety nieocieplane
            • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 15:49
              gd_3334 napisała:

> dla mnie też poproszę info z wymiarami oraz rozmiarem pampersów
              > znalazłam buty za kostkę ale niestety nieocieplane
              Jestem zamotana,rozmiar pampersów od 7do 19kg
              • anngam8388 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 17:42
                Aniu ja dostałam od znajomej 25 pampersów własnie w tej wadze...ale ja ich nie używam bo to są te zapinane na folie nie na rzepy..i niestety ale nie wiem od czego to zależne ale wszystkie te zapinane na folie uczulają mojego małego, wychodza mu czerwone kropki w miejscach zapięcia..czy Tobie by się przydały z foliowym zapięciem?????zostało mi 23 sztuki to nie dużo ale zawsze to 3 - 4 dni używania
                • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 20:20
                  anngam8388 napisała:

> Aniu ja dostałam od znajomej 25 pampersów własnie w tej wadze...ale ja ich nie
                  > używam bo to są te zapinane na folie nie na rzepy..i niestety ale nie wiem od c
                  > zego to zależne ale wszystkie te zapinane na folie uczulają mojego małego, wych
                  > odza mu czerwone kropki w miejscach zapięcia..czy Tobie by się przydały z folio
                  > wym zapięciem?????zostało mi 23 sztuki to nie dużo ale zawsze to 3 - 4 dni używ
                  > ania
                  Przemko ma na całych pośladkach wysypkę,kupujemy rosmanowskie.
                  • anngam8388 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 21:18
                    O to szkoda ,nie pomogę bo to są z plejady....a co do wysypki polecam sudocrem na dwójkę starszych działało i teraz na małego też działa
              • kruszynka.net Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 19:53
                Jestem zamotana, to zrozumiałe:0 rozmiar pampersów od 7do 19kg
                Aniu może napisz wagę dziecka bo to zależy od firmy są np. 6-9 kg , 9-13 kg w związku z tym nie będzie wiadomo czy te będą dobre
                • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 20:18
                  Przemko warzy tak 16 i pół kg.Przepraszam że nie odpisuję od razu,po prostu odpuszczają mi nerwy i odsypiam,jutro idę dopiero na 15 do pracy.
          • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 14:17
            Wzrost Heli 165 cm,waga tak około 50-55kg,na gigancie trochę schudła.
            • payuta Re: Czy mogę prosić? 05.01.11, 15:31
              Czyli bardziej L bedzie miala,ok.Od jutra zaczynam szperac. Pozebrac tez mi przyjdze tongue_out P.P.
              • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 06.01.11, 13:49
                Znalazłam pracę dodatkową niedaleko domu,jutro już zaczynam.
                • magdag28 Re: Czy mogę prosić? 06.01.11, 15:20
                  ale ci zazdroszczę ja szukam pracy ale niestety u nas straszne bezrobocie sad co bedziesz robić pochwal się
                  • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 06.01.11, 17:12
                    Będę sprzątać biura,dawałam ogłoszenia i przeglądałam.Jedną pracę mam,a ta jest dodatkowa na popołudnia.
                    • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 07.01.11, 19:13
                      Na bank praca jest,przeżyłam szok jak poszłam na spotkanie.Bardzo dużo kobiet przyszło w sprawie pracy,praktycznie był casting.Od poniedziałku już zaczynam,ba nawet Hela już chce mnie widzieć z czego bardzo się cieszę.Dzwonię tam codziennie i pytam się o nią,co drugi dzień zawożę jej napoje,owoce,wędlinę i pieczywo,jakby kto pytał dlaczego zawożę,odpowiadam że jest to jakby więzienie dla małolatów.Chcę też żeby Hela wiedziała że zawsze byłam,jestem i będę przy niej.Te cztery ostatnie miesiące były dla mnie koszmarne,niby żyjesz i nie żyjesz,nie wiesz czy dziecko nie leży gdzieś martwe,zamarznięte,pobite,teraz normalnie mogę spać i pomału planować.Wiem że małymi kroczkami wszystko się unormuje i będziemy znowu wszyscy razem.A pomocne emamy które mnie wspierały i wspierają są fantastycznymi dziewczynami,nie myście że cukruję,ale piszę to co czuję.Ania
                      • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 09.01.11, 15:20
                        Widziałam się z Helą,nie widać po niej wyrzutów sumienia,ją to bardzo bawiły takie ucieczki i zabawy.Mam być szczera,to nie wiem co z nią dalej będzie,trzy miesiące w schronisku to za mało dla niej.
                        • asiazych Re: Czy mogę prosić? 09.01.11, 15:31
                          Bądź dobrej myśli.
                          • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 09.01.11, 19:30
                            asiazych napisała:

> Bądź dobrej myśli.
                            Po dzisiejszym spotkaniu z Helą będzie ciężko,na razie wstrzymam się z widywaniem z nią,będę zawozić jej to co potrzeba.
                            • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 10.01.11, 19:45
                              Jestem już po nowej pracy,nie jest źle i z tego co wiem,to ta firma sprzątająca potrzebuje ludzi do pracy.Jeśli któraś będzie chciała się załapać do takiej pracy na terenie Warszawy,to podam namiary,praca z umową zleceniem,a po czasie umowa o pracę.
                              • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 17.01.11, 19:09
                                W środę będzie u mnie pracownik socjalny,były zmiany w ops i pracownik jest nowy.Pomału jakoś wyjdziemy na prostą,wszystko zaczyna mieć ręce i nogi.
                                • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 27.01.11, 18:32
                                  Czekam na decyzję z ops,czy ktoś z was ma może spodnie chłopięce na rozmiar 128.
                                  • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 31.01.11, 18:50
                                    anna.k777 napisała:

> Czekam na decyzję z ops,czy ktoś z was ma może spodnie chłopięce na rozmiar 128
                                    > .
                                    Dziś odebrałam decyzje z OPS,przesłałam skany bj,miałam nadzieję że zanim dostanę pensję to ops mi bardziej pomoże.Nawet jeśli dorobiłam też ich informowałam o tym,nie wiem co robić,problemów zamiast ubywać,zaczyna przybywać.
                                    • a.gga Re: Czy mogę prosić? 01.02.11, 17:54
                                      Anno,skontaktuj się ze mną,pozdrawiam Aga
                                      • anna.k777 Re: miałam nie pisać o tym 02.02.11, 20:05
                                        Miałam nie pisać o tym,u Przemka było podejrzenie że jest upośledzony umysłowo w stopniu umiarkowanym,a w rzeczywistości jest dzieckiem autystycznym.Dziś dostałam skierowanie do stawania na komisję lekarską w sprawie zasiłku pielęgnacyjnego,ja to pechowa jestem jak nic.
    • bj32 Re: Czy mogę prosić? 14.02.11, 03:23
      Bieżące dokumenty, dotyczące głównie stanu zdrowia jej syna - otrzymałam.
      Kontakt z Helą Anna ma już lepszy, ale jeszcze mnóstwo pracy przed nią i póki co - w związku z wcześniejszymi historiami - pomoc będzie jeszcze przez jakiś czas potrzebna.
      • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 14.02.11, 19:39
        Udało mi się załatwić nr konta na wpłaty na rehabilitację dla Przemka,a patronat nad nim objęła strona szukamywas.pl.Jak padła diagnoza choroby mojego dziecka,byłam zbita trochę,dobrze że wcześniej.
        • anna.k777 Re: o jasna cholera 16.03.11, 19:15
          Powiem wprost,nie pozostaje mi nic innego jak powiesić się.
          • anka7961 Re: o jasna cholera 16.03.11, 22:00
            Ania napisz na priv co się dzieje, a jak nie, to zadzwonię jutro.
            • madziulec Ja tylko chcialam jedno... 16.03.11, 22:13
              Anka mimo tego, ze ogolnie jest upupiona na maksa w moich ostatnich ciezkich chwilach zwiazanych z Mama BARDZO mi pomagala.
              Naprawde.

Codziennie do mnie dzwoni, stara sie mnie najlepiej jak moze wspierac i organizuje wszystko co moze.
              Przykro mi i jest mi totalnie glupio, ze nie mam sama w tej chwili jak sie odwdzieczyc jej za pomoc, ale jesli te slowa moga cokolwiek znaczyc.. to niech beda jej najlepsza rekomendacja...
          • korag1000 Re: o jasna cholera 17.03.11, 11:54
            Aniu napisz na priv co jest Twojemu małemu i co się dzieje
            • anna.k777 Re: o jasna cholera 17.03.11, 19:23
              Pisać mi się naprawdę nie chce,ludzie chcą pracować uczciwie,chcą mieć ubezpieczenie.Człowiek pewny jest że pracodawca składki odprowadza,a tu wielkie G się okazuje.
              • anna.k777 Re: o jasna cholera 19.03.11, 14:48
                Zamiast problemów ubywać,to hurtowo przybywa,a ja mam wszystkiego dość.
                • wiesia140 Re: o jasna cholera 19.03.11, 15:14
                  napisz do mnie na priv , pracodawcę też opisz, zobaczymy co się da zrobić , moż da ci się jakoś pomóc
                  • anna.k777 Re: o jasna cholera 19.03.11, 16:07
                    Co do pracodawcy,to w poniedziałek ma się wyjaśnić,awaryjnie podjęłam pewne kroki.Nie ukrywam że bardzo potrzebuję pomocy,potem bj prześlę skany dokumentów dla potwierdzenia sytuacji.Szukam rozwiązania z patowej sytuacji i nie mam zamiaru się poddawać.
    • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 19.03.11, 19:11
      Ciężko jest się załapać na coś na gratach z chaty.Skany przesłałam bj
      • anka7961 Re: Czy mogę prosić? 20.03.11, 20:20
        Dziewczyny, ponieważ Ania ma ostatnio wiele na głowie, to gdyby któraś chciała pomóc i nie mogła skontaktować się z Anią, to proszę o kontakt ze mną na prv.
        • anna.k777 Re: śmiało 21.03.11, 14:01
          Śmiało mogę powiedzieć że zostałam oszukana przez pracodawcę,moje obawy się potwierdziły,a oni grali na zwłokę.
        • bj32 Re: Czy mogę prosić? 23.03.11, 17:21
          Wszelkie skany otrzymuję na bieżąco. Informacje też. Jest do bani... Ale Anna się stara i nawet mnie wspiera duchowo, a teraz mi to potrzebne szalenie...
          "Koordynacją" pomocy będzie się zajmować Anka7961. Bo Anna777 i tak nie ma czasu na spanie...
          • anna.k777 Re: Czy mogę prosić? 23.03.11, 20:01
            Bardzo dziękuję bj,doszedł mi nowy problem z sąsiadką,taką znowu awanturę zrobiła mi za to że gotuję obiad aż się Przemek wystraszył i popłakał.Latała i gębę darła jak opętana,wkurzona zadzwoniłam do dzielnicowego i zgłosiłam ją że stanowi zagrożenie dla moich dzieci.Ponad miesiąc temu powiadamiałam pracownika socjalnego z usług opiekuńczych o tym że w nocy zalała sąsiadkę piętro niżej,że zasłabła jakiś czas temu i czajnik na gazie był,a ja dotłuc się nie mogłam do niej.Mało tego to po dzisiejszej awanturze przyniosła mi świeczkę,żebym ją paliła.Kuchnię mam ciemną i wspólny korytarz z nią,dzieci ma,ale rzadko kiedy przychodzą,udało mi się kiedyś z nimi skontaktować i poinformować o jej zasłabnięciu,wyszłam na jeszcze gorszego wroga,a wręcz chciałam córce jej męża uwieść którego na oczy nie widziałam.Za Przemka już jej tego nie podaruję,moje dziecko ma autyzm i nie pozwolę jej wiecej na robienie awantur,po prostu będę jej na łeb wiadro wody wylewać.
            • anna.k777 Re: ??? 26.03.11, 12:59
              Mam zwolnienie lekarskie,tylko nie wiem komu je dać.Niby podbił mi książeczkę,ale nie wiem nic o umowie,nie pozostanie mi nic innego jak z bólem chodzić do pracy.
              • anna.k777 Re: Nie daję już rady 01.04.11, 18:13
                Ja już wysiadam,jest coraz gorzej,miałam nadzieję że się polepszy.
                • green_land Re: Nie daję już rady 01.04.11, 19:17
                  Co się dzieje?
                  • anna.k777 Re: Nie daję już rady 01.04.11, 19:40
                    green_land napisała:

> Co się dzieje?
                    Ja już pisać i gadać o naszym pieprzonym żywocie.
                  • anna.k777 Re: Nie daję już rady 01.04.11, 19:53
                    green_land napisała:

> Co się dzieje?
                    green_land BARDZO DZIĘKUJEMY ZA URATOWANIE NAS,nie wiem co jeszcze napisać,ale jesteśmy ci bardzo wdzięczni i wyć mi się chcę jak cholera.Jeszcze raz dziękujemy.
                    • green_land Re: Nie daję już rady 01.04.11, 20:09
                      To przecież tyle co nic.
                      Nie załamuj się, zawsze można znaleźć wyjście, choć czasami wcale go nie widać a wokół czarna jak smoła rzeczywistość. Też w takiej czarnej dziurze jeszcze tak niedawno siedziałam, nawet nie chcę myślami wracać do tamtego czasuuncertain
                      • anna.k777 Re: Nie daję już rady 01.04.11, 20:40
                        Wiem że zawsze jest jakieś wyjście,tylko ostatnio dużo naraz różnych spraw jest do załatwiania.
                        • renata.36 Re: Nie daję już rady 01.04.11, 20:54
                          No bo tak juz jest.że jak sie wali to w duecie albo i jeszcze bardziej.Wiem,że kiepskie to pocieszenie ale ja w tamtym roku o tej porze myslałam.że świat mi sie całkiem zawalił.Jesli moge pomóc jakoś to prosze napisać/Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki.żeby było lepiej.
                          • anna.k777 Re: Nie daję już rady 02.04.11, 20:15
                            Właściwie to wszystkiego mi się już odechciewa,Przemka muszę jeszcze zapisać do diabetologa,zbyt często ma biegunki.Podobno bardzo często spotyka to dzieci z autyzmem,wczoraj dopiero lekarz wypełnił papier potrzebny na komisję do orzekania o niepełnosprawności.I tak naprawdę boli mnie strasznie staw biodrowy,miałam leżeć cały tydzień i brać leki,ale nawet nie mam jak.
                            • anna.k777 Re: Nie daję już rady 06.04.11, 06:43
                              Wczoraj udało mi się złożyć papiery na komisję lekarską dla Przemka,a po 20 kwietnia będzie do odebrania decyzja o nauczaniu specjalnym integracyjnym.
                              • renata.36 Re: Nie daję już rady 06.04.11, 07:43
                                No to zrobiłaś juz bardzo dużo!Nie wiem czy przyda Ci sie moja rada ale ja skorzystałam z pomocy fundacji Synapsis.Pisałam do nich i oni w ten sam dzień odpisywali na moje pytania.Z tego co sie orientuję maja tez diabetologa.Może zanim doczekasz sie na wizytę oni będą mogli coś doradzić/pomóc.Gdybyś miała jakies pytania to chętnie pomogę.Trzymaj sie !Pozdrawiam!
                                • anna.k777 Re: Nie daję już rady 06.04.11, 14:30
                                  Już się skontaktowaliśmy z Sinapsis.
                                  • anna.k777 Re: Nie warto 07.04.11, 13:36
                                    Nie warto być uczciwym i instytucjom powołanym by pomagać mówić prawdę.Nie warto mieć nadzieję na lepsze jutro.Najlepiej nie istnieć i nie prosić.
                                    • anna.k777 Re: ??? 11.04.11, 14:08
                                      Chciał,nie chciał leżę już na całego i broń boże zadzierać z opsl.
                                      • green_land Re: ??? 11.04.11, 20:07
                                        Anno, co się stało??
                                        • anna.k777 Re: ??? 12.04.11, 07:49
                                          green_land napisała:

> Anno, co się stało??
                                          Napisałam na pw.
                                          • anna.k777 Re: dalsze wizyty 15.04.11, 18:08
                                            Dziś byliśmy u neurologa,badanie eeg mamy na 27maja,dostał Przemek skierowanie do laryngologa.I wózek się rozpitolił,czy ktoś ma niepotrzebną spacerówkę,nie musi być rewelacyjna,bez wózka jest ciężko Przemka nosić,chodzić nie chce,wyrywa się i bardzo często wywraca,chyba przez słabe napięcie mięśni.
                                            • anna.k777 Re: dalsze wizyty 28.04.11, 13:34
                                              Dziś dzień wezwań,najstarszy syn dostał wezwanie na komisję wojskową,a najmłodszy na komisję lekarską.
                                              • renata.36 Re: dalsze wizyty 28.04.11, 18:18
                                                Aniu czy zdobyłas juz te spacerówkę?Pytam.bo mam taki składany wózek uzywany ale w dobrym stanie.Nie miałabym co prawda na wysyłkę ale może dałoby sie cos "skombinować".
                                                • anna.k777 Re: dalsze wizyty 28.04.11, 18:35
                                                  Wózek dostałam,jest dość spory i z czwartego piętra ciężko go znosić, ale pani Monika(maskot) ma spacerówkę.Tak że bardzo dziękuję,ten co mam oddam dalej potrzebującej.
                                                  • anna.k777 Re: Radość 13.05.11, 13:37
                                                    Kurczę,myślałam że w długach czynszowych się bardziej pogrążymy,ale stał się cud.Mamy dość sporą nadpłatę za wodę,nie jest tak tragicznie jak myśleliśmy.
                                                  • madziulec Re: Radość 13.05.11, 14:24
                                                    To super wink

Ania, postaram sie wieczorem zadzwonic, tak kolo 21 jak zwykle.
                                                  • anna.k777 Re: I tak to 31.05.11, 06:57
                                                    Dziś najstarszy syn ma komisję wojskową,denerwuję się okropnie,udało mi się załatwić mu pracę na wakacje.Dwoje jedzie na obóz na początku lipca,Przemek miał robione eeg głowy,ale było tragicznie z tym badaniem,bardzo się bał,był wrzask niesamowity i mama ratuj,trzeba będzie położyć go w szpitalu.Poskładaliśmy o te świadczenia pielęgniarskie,jako opiekun Przemka będzie małżonek,dlatego że mam prace,i latania w załatwianiu różnych spraw.A mąż praktycznie chodzi po lekarzach i na zajęcia z Przemkiem,teraz dwa tygodnie ciężkie przede mną.
                                                  • anna.k777 Re: Lepiej 11.06.11, 17:47
                                                    Zaczyna pomału się układać i jakoś wychodzić z dołka,w poniedziałek będę wiedzieć jak bardzo.Z mężem uzgodnione jest że on będzie na tym zasiłku opiekuńczym na Przemka ze względu na to,że ja z pracami jestem zorganizowana i nie chcę z nich rezygnować.A tym bardziej że małżonek zajmował się Przemkiem i wizytami lekarskimi,jak problem był z Helą.Papiery na świadczenia zostały złożone 19maja,ja decyzję na pielęgnacyjny 153zł i zasiłek rehabilitacyjny dostałam i pieniądze też mi wypłacili w maju od miesiąca kwiecień,tylko jeszcze mąż nie dostał decyzji na opiekuńczy,ze względu na to,że sprawdzają ile lat pracy ma i czy opłacać mu te składki.Czekam też na decyzję z kolegium odwoławczego,do którego złożyłam odwołanie od decyzji MOPS w kwietniu.Wyjazd dla dwojga dzieci na obóz załatwiłam i najstarszego syna pracę wakacyjną do zbioru owoców pewną i w bezpiecznym miejscu z zamieszkaniem i wyżywieniem.
                                                  • easyblue Re: Lepiej 11.06.11, 22:16
                                                    Chucham w dłonie i trzymam kciukismile))
                                                  • aqua696 Re: Lepiej 12.06.11, 00:03
                                                    Ania napisz co u was, z malym to moze gastroenterolog by pomogl bardziej niz diabetolog
                                                  • anna.k777 Re: Lepiej 12.06.11, 16:26
                                                    aqua jutro wieczorem napiszę co jest,nie chcę zapeszyć,ale trzymajcie kciuki.Jeśli pójdzie po mojej myśli,to znaczy że wszystko jest okey.
                                                  • anna.k777 Re: Miałam 04.07.11, 20:25
                                                    Miałam pisać,co i jak,ale niestety kicha.Pracodawcy dałam termin do jutra z wydaniem mu zaświadczeń moich że tam pracowałam i były składki odprowadzane.Nerwy mi puściły i mimo chęci gryzłam się cholernie w język,idę do państwowej inspekcji pracy.
                                                  • anna.k777 Re: Miałam 07.07.11, 18:53
                                                    No byłam i złożyłam w PIP pismo.Ja to jednak pechowa jestem.
                                                  • anna.k777 Re: Miałam 01.08.11, 13:45
                                                    Dziś dostałam odpowiedź z inspekcji pracy,skan przesłałam bj,nie wiem czy będę dalej dochodzić swoich praw w sądzie,ostatnio dużo dzieje się u nas.Ważne że mam pismo potwierdzające o pracy.
                                                  • aqua696 Re: Miałam 02.08.11, 04:59
                                                    Anka do dziela walcz o swoje pieniadze, skladki w zus itp..
                                                    Do przodu..dasz rade tego powinnac po Wojtku sie nauczyc...
                                                    A i ja coraz blizej ....wiec jak cos to kopne w d .
                                                  • anna.k777 Re: Miałam 02.08.11, 07:33
                                                    Najlepsze jest to,że 4 lipca byłam jeszcze w pracy,a on wyrejestrował mnie już 1,inna poszła na urlop płatny i też ją wyrejestrował,czekam aż ona wróci z urlopu i co będzie.Jutro mam bardzo ważną sprawę,nie wiem co będzie,ale mam nadzieję że dobrze,w ciągu najbliższych dni mam kilka spraw do załatwienia i muszę to pozałatwiać,szukam też dodatkowej pracy,wczoraj dzwoniłam w jej sprawie,ale babka daje pracę na czarno i myślę iść dziś na to spotkanie,czy nie iść?
                                                  • anna.k777 Re: Mam 03.08.11, 00:06
                                                    Mam pracę w której już dziś byłam,nie poszłam do tej na czarno,udało znaleźć się z zarejestrowaniem.Co prawda późno wracać będę i pracy dość sporo,ale dam radę,od razu dostałam kwestionariusz do rejestracji,ważne że praca jest z ubezpieczeniem.
                                                  • missmiriam1 Re: Mam 03.08.11, 00:11
                                                    Dasz radę, wierzę w Ciebiesmile
                                                  • anna.k777 Re: Mam 03.08.11, 00:17
                                                    Muszę nie mam wyjścia,ale też chcę,ale ta kobitka jest w porządku,ale dobrze że dziś zaczęłam pracę i się narobiłam,może spać będę wreszcie.
                                                  • aqua696 Re: Mam 03.08.11, 00:17
                                                    Dasz rede bedzie super...
                                                    Anka do dziela...i do przodu..
                                                    Niech w koncu te chmury z nad twojej glowy wiatr rozwieje..
                                                  • anna.k777 Re: Mam 03.08.11, 00:20
                                                    Tylko jutro muszę przeżyć,nie będę pisać co.
                                                  • missmiriam1 Re: Mam 03.08.11, 00:28
                                                    Będzie dobrze. Musi być.
                                                  • aqua696 Re: Mam 03.08.11, 01:28
                                                    To ja trzymam tez za ciebie jutro kciuki kochana...
                                                  • anna.k777 Re: zawaliłam 03.08.11, 13:14
                                                    Zawaliłam sprawę z własnym dzieckiem,ale może się uda.
                                                  • aqua696 Re: zawaliłam 03.08.11, 15:03
                                                    Napisz co sie stalo??
                                                    Dawaj na priv..moze da sie szybko oganrac..
                                                  • anna.k777 Re: Ciężko 06.08.11, 08:08
                                                    Od wtorku mam pracę,pracodawczyni okazała się w porządku,czasami odstawia mnie do domu,bo do późnych godzin wieczornych pracuję,te pierwsze dni pracy to jak wariat,bo muszę z jednej do drugiej przeskakiwać,dziś wstałam jak pijana i wszystkie gnaty mnie bolą.
                                                  • anna.k777 Re: Wstyd 01.09.11, 14:07
                                                    Wstyd mi prosić was o pomoc,ale mamy dość ciężką w tej chwili sytuację rodzinną,szkoła się zaczęła,spraw wielu nie mogę w tej chwili załatwić,Przemek zebrał malutko 1/%,a myśmy zaczęli ponad miesiąc temu rehabilitację prywatną i nie wiem co robić.Mimo że pracę mamy,w tej chwili mamy bardzo ciężką sytuację,rachunki opłacamy na wezwania do zapłaty.Z ops nie dostaniemy pomocy,bo przekraczamy dochód 0 21zł na osobę i mimo składania do kolegium odwoławczego nie kwalifikujemy się do pomocy.Jest dużo więcej spraw o których nie chcę pisać na forum,co prawda związanych z moją córką.
                                                  • anna.k777 Re: Wstyd 05.09.11, 14:44
                                                    Dziś wkurzona zadzwoniłam do tej poradni autystycznej z zapytaniem kiedy moje dziecko będzie przyjęte,od 9 lutego czekamy na termin.Rejestratorka powiedziała,że musi sprawdzić od kiedy jest skierowanie i oddzwoni w ciągu godziny,oddzwoniła i podała termin wizyty na 22 września.Zaczęliśmy terapię prywatną pod koniec lipca i musimy ją skończyć,bo inaczej to o d..ę potłuc takie leczenie.Zła jestem na siebie,że musiałam być niesympatyczna dla rejestratorki,ale innego wyjścia nie miałam,bo byśmy czekali w nieskończoność na przyjęcie.
    • bj32 Easyblue 07.09.11, 22:45
      Anna bardzo dziękuje za podręczniki. Ma problem z napisaniem u nas, więc przekazujęsmile
      • anna.k777 Re: Easyblue 07.09.11, 23:19
        Bardzo dziękujemy.
        • anna.k777 Re: Easyblue 07.09.11, 23:21
          Nareszcie mogę pisać hurrra.
          • anna.k777 Re: Może i biedna,ale szczęśliwa 14.09.11, 14:58
            Nie mogłam wcześniej pisać o wielu sprawach związanych z córką,która dziś wraca do domu,z oskarżeń które miała poszły do lamusa,bo to pomówienia były.Szkołę wcześniej załatwiłam jej,mam tyle spraw do załatwienia i jestem w szoku,na sali rozpraw wszyscy byliśmy zgodni,mojej córce należy się szansa i ją dostała,acz pewien bacik mamy na nią.W związku z pójściem przez córkę do nowej szkoły bardzo proszę was o pomoc z podręcznikami dla niej,dziś nie mam jeszcze spisu,a pewnie jutro po południu podam tym osobom,które są zdecydowane nam pomóc.Mam wreszcie wszystkie dzieci w domu i jestem szczęśliwa,chociaż lekko nie było.
            • renata.36 Re: Może i biedna,ale szczęśliwa 14.09.11, 22:49
              Moja córka jest w maturalnej/Nie wiem ile Twoja ma lat ale jesli będe mogła pomóc to chetnie bardzo.Trzymam kciuki za Was.Psmile
              • anna.k777 Re: Może i biedna,ale szczęśliwa 15.09.11, 21:06
                Chodzi do gimnazjum 2 klasa,jeszcze nie mam spisu,jak na razie wszystko jest okey,piszę z pracy,bo my mamy awarię.
                • anna.k777 Re: Może i biedna,ale szczęśliwa 20.09.11, 20:24
                  Tekst linka
                  • anna.k777 Re: 20.09.11, 20:28
                    Pan Karwowski zamarł w tej kotłowni po eksmisji do niej.
                    • anna.k777 Re: Załamanie i szok 23.09.11, 07:42
                      Nie wiem co robić,jestem cholernie rozbita i wściekła!
                      • nioma Re: Załamanie i szok 23.09.11, 08:41
                        ale o co chodzi z ta eksmisja pana Karwowskiego? Bo nie rozumiem zwiazku z Twoja corka.
                        • nioma Re: Załamanie i szok 28.09.11, 13:47
                          to o Heli jest?
                          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10369869,15_latka_zaginela_w_drodze_do_szkoly.html
                          • anna.k777 Re: Załamanie i szok 28.09.11, 16:05
                            Tak
                            • anngam8388 Re: Załamanie i szok 28.09.11, 17:34
                              współczuje ;-( kurcze moze Kaczmarek ;-(
                              • anna.k777 Re: (O) szukamywa 29.09.11, 16:11
                                Helena zniknęła w drodze do szkoły,wszystko było w porządku,nie wiem co się stało i gdzie jest.Kiedyś jak była poszukiwana,dostałam namiary na szukamywas i skontaktowałam się z byłą administracją,była wtedy inna atmosfera.Wiedziałam w jakich rejonach i z kim Helena urzęduje,przekazałam te informacje na szukamywas,potem dostawałam emaile od marta wawa,że widziała Helenę w Arkadii w towarzystwie Kaczmarka,lub ją łapała,spytałam się jej,czy mogę jej nr tel przekazać policjantce prowadzącej poszukiwania,Marta się zgodziła.Kiedy policjantka zadzwoniła do niej ona zaprzeczyła wszystkiemu i zwaliła na Justynę która mieszka w innym rejonu Polski,ja nagminnie wydzwaniałam na policję w sprawie Heli Kaczmarka,policjantka siadła na mnie,że wprowadzam w błąd organa ścigania,nie pozostawało mi nic innego jak zgrać na pendraiw wiadomości i zawieźć policjantce,musiałam udowadniać,że nie okłamuję policji.Jak zgłaszałam do Itaki zrobiłam zastrzeżenie,że nie chcę,aby było o zaginięciu na szukamywas.Jest jeszcze wiele innych histori związanych i traktowanie rodzin zaginionych przez tą stronę,Marta nie zakładała i nie była moderatorem tej strony,od nie dawna jest administratorem,ludzie poodchodzili z niej,na manipulacje,wyciąganie tajemnic życiowych.Teraz robią anonimowo wpisy do linku Heleny na blogu bezsladu.hoseo,nie mają cywilnej odwagi podpisać się.Nie ukrywałam,że mam dość poważny problem wychowawczy z moją córką,ale nie pozwolę,by chora osoba z ambicją parcia na szkło,żerowała na ludzkim nieszczęściu,przypisywała sobie cudzą ciężką pracę,obrażała innych.Bardzo ucieszyły się z faktu zaginięcia Heli,zresztą w czerwcu,nie życzyły źle,ale bardzo by się ucieszyły z ucieczki Heli.
                                • anna.k777 Re: (O) szukamywa 29.09.11, 16:15
                                  marta wawa wrzesień 28 2011 21:18:32
                                  Lornetko,proszę o niedodawanie do bazy tej dziewczyny,Nie zajmujemy sie notorycznymi ucieczkami.
                                  marta wawa wrzesień 28 2011 21:08:50
                                  Mój Mąż wstawi niebawem link Smile
                                  agrudzien wrzesień 28 2011 20:43:31
                                  hm? Grin
                                  marta wawa wrzesień 28 2011 20:41:53
                                  AGrudzień mam niespodziankę Smile
                                  kim83 wrzesień 28 2011 16:53:48
                                  warszawa.g...zkoly.html Stara znajoma Sad
                                  marta wawa wrzesień 28 2011 14:26:51
                                  serio,serio Smile
                                  To jest cząstka,jest historia igiełki poszukującej brata,jak ją prywatnie obrażono,za to że nie wyraziła zgody na podanie pełnych danych osobowych,one nie są od zbierania danych osobowych osoby zgłaszającej,tylko policja.
                                • madziulec Re: (O) szukamywa 29.09.11, 18:51
                                  Anka, do jasnej cholery.

Nie ma teraz znaczenia czy masz problem wychowawczy nie.
                                  Wazne by Hela sie znalazla.
                                  Trzymaj sie.
                                  Jak cos - dzwon.
                                  • anna.k777 Re: (O) szukamywas 29.09.11, 22:59
                                    Właśnie Magda ma,bo one w mogą lub już to zrobiły,wysyłać jej wiadomości na portalach społecznościowych i cholera wie co pisały,mam podstawy do swych obaw.Rozmawiałam dziś z psychologiem na Heli temat,wszyscy są załamani zniknięciem jej.
                                    • anna.k777 Re: 19.10.11, 13:50
                                      Nie wiem co robić,co raz więcej problemów mi przybywa,niż ubywa.
                                      • anna.k777 Re: 27.10.11, 18:35
                                        anna.k777 napisała:

> Nie wiem co robić,co raz więcej problemów mi przybywa,niż ubywa.
                                        Helenę dziś złapano,wiem że zdecydowanie do domu wrócić nie może,może to okrutne,ale dostała szansę,którą szybko zmarnowała.I najważniejsze,to samo towarzystwo ważniejsze dla niej było,jest niż rodzina.
                                        • gazeta_mi_placi Re: 27.10.11, 19:08
                                          Niezła patologia.
                                          • anngam8388 Re: 27.10.11, 23:28

gazeta_mi_placi napisała:

> Niezła patologia.

a dlaczego niby patologia? zastanów się co mówisz?? wychowujemy swoje dzieci starajac sie przekazac jak najwiecej wartości, a wpadna np w złe towarzystwo i wszystko sie sypie..Zobacz jaki jest odsetek dzieci uciekajacych z domu a pochodzących z tzw dobrych domów..Niestety takie mamy czasy, towarzystwo, telewizja, internet to wszystko moze sie przyczynic do tego, ze dziecko zejdzie na zła droge.I nie powinnas dobijac ani takim szkalowaniem..
                                          • anngam8388 Re: 27.10.11, 23:28

gazeta_mi_placi napisała:

> Niezła patologia.

a dlaczego niby patologia? zastanów się co mówisz?? wychowujemy swoje dzieci starajac sie przekazac jak najwiecej wartości, a wpadna np w złe towarzystwo i wszystko sie sypie..Zobacz jaki jest odsetek dzieci uciekajacych z domu a pochodzących z tzw dobrych domów..Niestety takie mamy czasy, towarzystwo, telewizja, internet to wszystko moze sie przyczynic do tego, ze dziecko zejdzie na zła droge.I nie powinnas dobijac ani takim szkalowaniem..
                                          • justyna198515 Re: 28.10.11, 08:15
                                            Patologią jest to, że musimy czytać te twoje brednie. Weź się ogarnij i nie rób proszę za forumowego pajaca...
                                            • atena12345 Re: 28.10.11, 08:32
                                              justyna198515 napisała:

> Patologią jest to, że musimy czytać te twoje brednie. Weź się ogarnij i nie rób
                                              > proszę za forumowego pajaca...

Justynko, nie czytaj tych durnych postów gazety, albo wlącz sobie ignora na jej nick - polecam. Gazeta pajacem jest od dawna i mysle, że nie tylko forumowym.
                                              • justyna198515 Re: 28.10.11, 09:38
                                                To ja nie wiedziałamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka