09.05.12, 12:02
Ponownie zwracam sie do Was o pomoc.Bardzo Was prosze o wsparcie zywnosciowe dla mojej coreczki i dla mnie.Jestem obecnie w tragicznej sytuacji finansowej i psychicznej,ale to pomoijam na chwile obecna.Na dzien dzisiejszy mam do zaplaty czynsz wys.850zl z niedoplata za wode 50zl co jest w ta kwote wliczone ,a w portfelu mam ze wszystkich zrodel tj.alimenty z FA500zl,zas.rodz.68zl,za 14dni zas.wych 180zl,wiec praktycznie calosc musze oddac za wynajem.Rozmawialam z wlascicielka na wplacenie polowy lub 500zl lecz powiedziala ze mam podpisana umowe ze jak nie zaplace calosci to moze mnie wyrzucic bez wypowiedzenia , ale ja przeciez jej to zaplace nie chce by mnie trzymala za darmo .16go maja dopiero moge sie zarejestrowac w urzedzie pracy i dostane w czerwcu taz za mniej niz pol miesiaca kuroniowkw nawet nie wiem ile bo dawno nie bylam tam ,ze srodkow ktore milam wczesniej nie moglam nic odlozyc.Bylabym ogromnie wdziwczna za pomoc,bo naprawde musze zaplacic czynsz i nie dosc ,ze zabraknie mi to na zycie nie zostanie nic.
Obserwuj wątek
    • penelopa40 Re: prosba 09.05.12, 14:26
      rozważ może jednak zamieszkanie u jakiejś rodziny, bliższej czy dalszej lub dom samotnej matki bo 850zł miesięcznie za wynajem przy braku dochodów to absurd, w następnym miesiącu będzie to samo...
      • beatrycze735 Re: prosba 09.05.12, 16:05
        gdyby to bylo mozliwe napewno nie tulalabym sie z mala po stancjach
        • nioma Re: prosba 09.05.12, 16:58
          a dowiadywalas sie o miejsca w domach samotnej matki? moze to jest sposob?
          • beatrycze735 Re: prosba 09.05.12, 20:18
            wszystkiego probowalam juz
            • missmiriam1 Re: prosba 09.05.12, 21:18
              Ale odmówili miejsca w domu samotnej matki?
              • beatrycze735 Re: prosba 10.05.12, 09:43
                tak nie maja miejsc to nie jest takie proste tam sie dostac uwiezcie mi
    • malinowe_lody Re: prosba 09.05.12, 22:27
      Wcześniej wsparłam beatrycze735 w pewnym stopniu. Z korespondencji wiem, że w obecnym miesiącu sytuacja finansowa jest bardzo ciężka. Ze względu na konieczność opłacenia mieszkania nie ma na życie. W przyszłym miesiącu otrzyma juz zasiłek i forsa będzie. Tylko ten miesiąc jest taki ciężki. Chętnie dołożę się do jakiejś paczki żywnościowej - mogę pokryć koszty przesyłki, dołożyć się trochę do zakupów. Mogę przy współudziale finansowym chętnych zakupić produkty i wysłać. Jeśli jest ktoś chętny proszę o kontakt.
      • ale_to_ja Re: prosba 09.05.12, 22:42
        Wydaje mi się że jednorazowa pomoc nic nie da.
        Koszt wynajmu jest ogromny.
        A dochód znikomy.
        Nie w Olsztynie Domu Samotnej Matki?
        Ile dostaniesz tego zasiłku z pośredniaka?
        • claudel6 Re: prosba 10.05.12, 09:45
          generalnie zgadzam sie - potrzebne jest jakieś rozwiązanie kwestii lokum, bo przy takich wydatkach na mieszkanie problem z zaspokojoniem podstawowych potrzeb bedzie zawsze
        • beatrycze735 Re: prosba 10.05.12, 09:48
          jest w olsztynie ale nie ma szans tam sie dostac ja juz bylam tam pobyt moze trfac nie dluzej niz 3y miesiace bo to domy przejsciowe nie mylcie z samotniakiem bo to dwie rozne sprawy a samotniak to dno gdzie juz nizej nie mozna upasc mocz kal na klatkach pijanstwo kur....two itp w takim domu tylko w leb sobie moze strzelic normalna osoba bo nie wytrwa tygodnia a dziecko tam nigdy poza tym narkotyki igly strzykawki leza na kazdym kroku policja non stop jest omijaja ten kawalek wielkim lukiem kazdy sie tam boi isc nawet w dzien
      • claudel6 Re: prosba 10.05.12, 09:44
        jesli chcesz zrobic paczkę, ja sie dołożę, prosze przeslij mi dane swojego konta na priv
        • malinowe_lody Re: prosba 10.05.12, 10:20
          Fajnie, napiszę maila wieczorem na gazetowy. Myślę, że jak beatrycze dostanie pieniądze z zasiłku w przyszłym miesiącu, to będzie mogła funkcjonować jak dotychczas. Jakoś sobie radziła, chociaż wiem z korespondencji, że jest jej bardzo ciężko - ten koszt wynajmu jest powalający. Nie mam pojęcia, czy można znaleźć coś taniej, ale warto szukać.
          • beatrycze735 Re: prosba 10.05.12, 16:19
            szukam juz od 6miesiecy i to najtaniej jak mozna bylo znalesc a nie chce mieszkac znow ze studentami i byc ich sprzataczka bo to tragedia a i tak za pokoj musialabym zaplacic 750-800zl takie sa ceny u nas
        • malinowe_lody Re: prosba 12.05.12, 22:50
          claudel - wpłynęły pieniądze. Dzięki. Napisałam maila.
          • beatrycze735 Re: prosba-podziekowania 17.05.12, 18:32

chcialam serdecznie podziekowac dziewczynom ktore zlozyly sie na zakupy dla mnie dzis otrzymalam je bardzo wam dziekuje. a i znalazlo sie w koncu dziecko ktore bede pilnowala na pol etatu od 1go czerwca.
      • prunio4 Re: prosba 12.05.12, 10:34
        Mogę przy współudziale finansowym chętnych zakupić produkty i wysłać.
        > Jeśli jest ktoś chętny proszę o kontakt.

mogę prosić o kontakt?
        Jeśli to jeszcze aktualne rzecz jasna...

---------%---%-----@

www.youtube.com/watch?v=01_kFS45LuU&feature=related
        • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 11:30
          malinowe_lody zna szczegoly napisz do niej na gazetowy poda Ci kontakt i adres pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie lub na moj gazetowy
        • agwiras Re: prosba 12.05.12, 14:25
          Malinowe_lody i prunio, dziś wysłałam do malinowe_lody kilka złotych na składkę zakupową (szczegóły na pw do malinowe_lody). Nie jest to dużo, ale jeśli kilka osób sie zgłosi, może udałoby sie zrobić dla Beaty i córeczki jakies wieksze zakupy. Druga sprawa, byłabym chetna dolozyc sie do wykupienia im obiadów w jakiejś stołówce. Moze jest tu ktoś z olsztyna i może napisać gdzie możnaby takie cos załatwić opłacajac z góry za miesiąc. Miałybysmy wtedy pewność, że przynajmniej głodne przez jakiś czas nie będą. Beata musi podjąć wiele decyzji i sporo wysiłku aby poprawić swoja i córki sytuację. Nakarmiona, może bedzie myślała bardziej racjonalnie i mniej depresyjnie.
        • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 21:49
          tak aktualna napisz do malinowe_lody na gazetowy
        • malinowe_lody Re: prosba 12.05.12, 22:45
          odpisałam na gazetowego. Dzięki smile
          • malinowe_lody Re: prosba 12.05.12, 22:47
            to dla prunio4 informacja była
    • malinowe_lody Re: prosba 09.05.12, 23:14
      znalazłam sklep internetowy obsługujący miejcowość beatrycze, można by tam zrobić zakupy.
      • igna-sia Re: prosba 10.05.12, 12:32
        co to za sklep? proszę o szczegóły na maila.
    • agwiras Re: prosba 10.05.12, 02:13
      W tym tygodniu nie jestem w stanie, ale w przyszłym być może (jesli przywrócą mi 40-sto godzinny tydzień pracy) postaram sie wspomóc jakaś kwotą. Nie będzie to duzo, najwyzej jakieś 30-40 pln
      • malinowe_lody Re: prosba 10.05.12, 10:21
        Jeśli będziesz mogła - daj znać na gazetowy. Razem zawsze coś sensowniejszego można kupić
    • igna-sia Re: prosba 10.05.12, 12:34
      mogę zrobić skromną paczkę z podstawowymi produktami, które są potrzebne.
      najchętniej tak jak ktoś poniżej proponował w sklepie internetowym
      proszę o listę potrzeb i adres na maila smile
      • beatrycze735 Re: prosba 10.05.12, 16:15
        dziekuje bardzo a moge prosic o meila
        • igna-sia Re: prosba 10.05.12, 23:06
          na gazetowego
          przepraszam, że od razu nie napisałam (wydawało mi się to oczywiste)
          • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 09:16
            sory ja mam tak w glowie teraz ze nie moge myslec juz Ci wyslalam
      • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 15:26
        chcialam bardzo Ci podziekowac za paczke
        • igna-sia Re: prosba 11.05.12, 19:52
          proszę bardzo smile
    • thana203 Re: prosba 11.05.12, 09:02
      Jesteś z Olsztyna, tak? Popatrz może w tych ofertach, bo strasznie dużo płacisz za to mieszkanie. Może znajdziesz coś tańszego?
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-olsztyn-dajtki,,919133323
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-dzialkowa-olsztyn-dajtki,,919091483
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-dajtki-olsztyn-dajtki,,919038835
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-brzeziny-olsztyn-brzeziny,,917814548
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-piastowska-olsztyn-centrum,,918075742
      domy.pl/mieszkanie-na-wynajem-lubinowa-olsztyn-dajtki,,918418053
      • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 09:15
        tak jestem z olsztyna dzieki za pomoc ja tam dzwonilam ale te ceny to za jedna osobe Julke licza jako 2a osoba a wiekszosc z nich to sa oferty nie z dziecmi dla samotnych osob
        • thana203 Re: prosba 11.05.12, 09:23
          Mimo wszystko, przeglądaj oferty, próbuj negocjować cenę (czasem dziecko jest liczone jako "pół osoby") i zostawiaj właścicielom kontakt do siebie. Bywa tak, że ktoś najpierw mówi "nie", ale po zastanowieniu stwierdza, że matka z dzieckiem to wcale nie taki zły lokator, bywają gorsi i jednak się decyduje. A dla Ciebie 600 zł. a 850 to będzie zasadnicza różnica.
          • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 09:37
            wiem ciagle ogladam ogloszenia i dzwonie ale za 600zl nikt mi nie wynajmnie ja place 750zl ale byla niedoplata za wode i dlatego tyle wyszlo nie wiem skad bo juz ponad rok tu mieszkam i nigdy nic nie bylo nawet nadplate mialam roczna 300zl ale pani gospodyni jej mi nie odliczyla a doplaty to tak troche jej powiedzialam co o tym mysle ale to jak grochem o sciane
          • bj32 Re: prosba 11.05.12, 20:44
            "Z dzieckiem" niechętnie wynajmują, bo w razie czego trudniej wykopać i dzieci lubią dewastować podobno...
            • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 21:36
              nieraz to dorosli bardziej dewastuja niz dzieci ale to normalne dziecka nie upilnuje sie zawsze ma pomysly a to sciane pomaluje albo szafki itp.u siebie to u siebie ale u obcych trzeba bardzo uwazac dlatego tak ciezko jest cos znalesc i dlatego dziecka nie policza taniej bo to maly szkodniczek jest
            • thana203 Re: prosba 11.05.12, 22:20
              No właśnie niekoniecznie niechętnie. I mówię to z perspektywy właściciela. Gdybym miała wybierać między grupą studentów, a matką z dzieckiem, wybrałabym matkę z dzieckiem.

Ale że nie miałam chętnej matki z dzieckiem, to wybrałam na lokatorów ludzi, którzy od razu przyznali, że chcą mieszkać z kotem, chociaż koty też dewastują i to nie podobno, ale naprawdę. smile Tylko tak się składa, że w moim mieszkaniu już wcześniej mieszkał kot i nieco naddewastował, więc kolejny nie stanowił w ogóle problemu. A ludzi, właśnie dlatego, że się od razu przyznali, uznałam za uczciwych i fajnych. To się zresztą potwierdziło. To trochę jak z szukaniem narzeczonego - musi po prostu trafić swój na swego. Trzeba dać szansę i próbować. Obawę "że nie można wyrzucić" można rozwiać, proponując umowę na czas określony.
              • isabelka20 Re: prosba 11.05.12, 23:33
                Beatrycze chyba trochę się zapędzasz. Widzisz tu nikt nie będzie Ci pomagał miesiąc w miesiąc bo stancja jest droga. I nie chodzi o 50 zł nadpłaty za wodę bo i bez tej nadpłaty nie dasz rady jej opłacić. Dziewczyny podają Ci różne możliwości, a ty wymyślasz coraz to bardziej śmieszne wymówki. Bo np. lekarz, bo to bo tamto. Acha w Szczecinie funkcjonuje kilka schronisk w tym jedno dla kobiet z dziećmi prowadzone przez Caritas i jakoś będąc tam wielokrotnie nie zauważyłam po pierwsze jakiejś dziwnej zazdrości (wręcz przeciwnie, interwencyjnie umieszczaliśmy osobę w stanie wegetatywnym i każda mieszanka chodziła sama z siebie i się zajmowała) po drugie nie mieszka tam sama patologia.
                Jak dla mnie liczysz po prostu na pomoc i tyle. Jakby było naprawdę tak źle i nie miałabyś się gdzie podziać to wybacz, ale nie kręciłabyś nosem tylko spierniczała z dzieckiem gdzie się da.
                • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 23:55
                  aby ci nie sprawic przykrosci to jakbys przeczytala uwaznie to co napisalam bys byla zorientowana o co chodzi to jest okres przejsciowy jakos caly czas dawalam rade lecz przejscie z zasilku wych do zasilku dla bezrobotnych trwa troche a ja nigdy wczesniej nie mialam problemow z oplaceniem stancji zawsze placilam regularnie a rzucic wszystko wynajac samochod na moje rzeczy i jechac w nieznane z malym dzieckiem nie uwazasz ze to jest nierealne.nie jestem sama mam meza i nie moge jechac pozbawiac go kontaktu z dzieckiem i tak juz ominelo go tyle w jej zyciu bezpowrotnieJA NIE KRECE NOSEM NIE NACIAGAM NIKOGO NA POMOC po prostu sa sprawy ktore mi na to nie pozwalaja czy to jest az tak trudne do zrozumienia
                • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 00:07
                  mieszkalas tam czy pracowalas bo to wielka roznica 3y czwarte kobiet pochodzi z domow gdzie panowala przemoc alkoholizm itp nie bym zle o nich myslala poprostu zawiodlam sie na tylu z nich ze slow brak wiem do czego sa zdolne i co potrafia jak manipuluja innymi uwiaz mi nie jest tak wszedzie bo sa i normalne kobiety ,ale takie szybko stamtad wyprowadzaja sie i szukaja tak jak ja innego mieszkania zawsze jest ciezko ale z czasem wszystko wroci do normy nie siedze z zalozonymi rekoma i nie czekam na manne z nieba ani na gwiazdke poprostu na chwile obecna nie jestem w stanie sama sobie poradzic i dlatego poprosilam o pomoc uwiez ze proszenie o pomoc nie jest niczym milym bo zawsze wiaze sie z niemilymi komentarzami dziwnymi itp. nieraz lepiej kilka razy pomyslec zanim sie cos powie lub napisze bo mozna komus sprawic przykrosc. JESLI JA CI KTORYM KOLWIEK ZDANIEM SPRAWILAM PRZYKROSC Z GORY PRZEPRASZAM NIE BYLO TO CELOWE ANI UMYSLNE NIERAZ EMOCJE BIORA GORE
                  • hamery.kanka Re: prosba 12.05.12, 09:05
                    Beatrycze, Isabelka jest jedna z najbardziej wiarygodnych osob wypowiadajacych sie tutaj na temat opieki spolecznej, mopsow i innych. Ona sie tym zajmuje od lat, wiec dla mnie np. jej zdanie w tej kwestii jest niezwykle wiarygodne.. I mysle, ze naprawde wie o czym pisze.
                    • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 10:21
                      wiem czytalam jej odpowiedzi na temat mopsu jak dobrze zrozumialam jest pracownikiem ale jako pracownik dobrze wie jakie sie rzeczy zdarzaja i jak jest ciezko dostac jaka kolwiek pomoc gdy sie ma ich kryterium dochodowe mimo ze jestem mezatka nie mam meza i pomocy od niego a podlegam pomocy postpenitencjarnej
                • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 10:23
                  mam pytanie izabelka maz jest w zakladzie karnym mi przysluguje pomoc postpenitencjarna i gdzie sie zwroce nie ma na to funduszy zawsze informuja mnie ze mops musi mi udzielic pomocy jak to z tym jest mozesz mi napisac
            • gazeta_mi_placi Re: prosba 14.05.12, 09:48
              To akurat prawda.
    • beatulek Re: prosba 11.05.12, 21:08
      Pytam tylko z ciekawości: może znalazłabyś pomoc tutaj? www.matemblewo.pl/dsm/ znasz ten Dom? Tam tez są takie złe warunki? To jest w Gdańsku ale jeśli nie pracujesz to chyba można rozważyć? Miałabyś pół roku na zmianę sytuacji i pomoc.
      • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 21:26
        nie znam ale mieszkam w olsztynie tu mam lekarzy itp. to nie takie proste by z malym dzieckiem jechac do gdanska i nikt mi od razu nie zapewni tam pobytu tak jak w kazdym takim domu a co po tym terminie znow szukanie i narazanie dziecka na stes juz to przerabialam nie raz to zle wplywa i na nia i na mnie poza tym mam tu inne zobowiazania
        • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 21:31
          zobaczylam co to jest sama bys tam zamieszkala gdybys nie miala gdzie watpie to naprawde uwiez mi na slowo pieknie wyglada z zewnatrz a w srodku jest inaczej to jakbym byla zakonnica rano 6ta pobudka modlitwa sniadanie modlitwa obiad modlitwa i tak w kolko to tak jak caritas tradedia bylam wiem i dziekuje ale to nie jest miejsce dla normalnej kobiety tam tylko jest straszna patologia PRZEPRASZAM JESLI CIE W CZYMS URAZILAM WIEM ZE KAZDY CHCE DOBRZE ALE JA JUZ TO WSZYSTKO PRZERABIALAM I WIEM NA WLASNEJ SKORZE CZYM TO PACHNIE DZIEKUJE ZA DOBRE CHECI I RAZ JESZCZE PRZEPRASZAM ALE JAK WIDZE TAKIE OBRAZKI TO AZ KREW SIE WE MNIE GOTUJE .
          • beatulek Re: prosba 11.05.12, 21:39
            Nie wiem czy bym zamieszkała. BYłam tam ale nigdy jako pensjonariuszka. Zapytałam bo te siostry kiedyś powiedziały, że jak matka do nich przyjedzie i powie, że nie ma gdzie się podziać z dzieckiem to zawsze znajdzie się dla niej jakaś pomoc, na ulice nie wyślą. Co do tych mszy.....ja Cie naprawdę rozumiem ale ja gdybym miała wybór to wolałabym bywać na tych mszach ale mieć opiekę lekarską, bytową, psychologiczną niż mieszkać w jakiś domach o których pisałaś, że patologia i kał na klatkach schodowych......Pozatym, wiem, że siostry współpracują ze specjalistami i pomagają matkom wrócic na rynek pracy a dopero później szukają jakiegoś lokum....

Ale to wiem...ze słyszenia....ja nigdy tam nie mieszkałam i właściwie zapytałam z ciekawości bo z tego co pisałaś wcześniej myślałam, ze już tam byłaś...wiem, ze nie tak łatwo zostawić wszystko i przenieść się do innego miasta....Ty wiesz lepiej bo przeszłaś na własnej skórze...ja znam ze słyszenia ale to co słyszałam o tym domu to naprawdę pozytywne opinie.
            • beatrycze735 Re: prosba 11.05.12, 22:17
              bylam w caritasie tez to jest na podobienstwo tego co mi napisalas ale naprawde jest calkiem inaczej jak sie tam jest dziewczyny sa zazdrosne jesli ktos dostanie lepsza pomoc poza tym zawsze trafiaja tam osoby z rodzin patologicznych ja nie moge tu zostawic wszystkiego i jechac tam mam meza lecz na chwile obecna nie moze byc z nami ani nam pomoc gdybym byla sama byloby calkiem inaczej ja mialam prace lecz nie moge do niej wrocic z innych wzgledow gdybym nie pracowala nie dostalabym urlopu wychowawczego ani kuroniowki to wszystko jest bardzo skomplikowane i nie do pisania na forum . za kazda rade i chec pomocy dziekuje naprawde i bardzo doceniam ten gest . apropo siostr zakonnych zasze tak mowia podam przyklad raz zwrocilam sie o pomoc wlasnie do siostr i co uslyszalam jakbysmy tak mialy pomagac kazdemu co do nas z ulicy przyjdzie poszlybysmy z torbami tak powiedziala mi siostra gdy przyszlam prosic z malenkim dzieckiem o zywnosc
              • hamery.kanka Re: prosba 12.05.12, 08:59
                Beatrycze, bardzo cie prosze, nie uogolniaj. Piszesz - to twoje slowa, ze "zawsze trafiaja tam osoby z rodzin patologicznych", otoz nie zawsze. I tak, sa rozne domy, rozne zasady, ale jak napisala kolezanka czasem nie ma co wybrzydzac i wybierac, bo lepiej dziecko nakarmic w takim miejscu, niz przymierac glodem na stancji. Ale to juz indywidualny wybor. Ja przyznam szczerze podjelam decyzje o tym, zeby nie angazowac sie w pomoc dla ciebie, wiec pewnie powinnam siedziec cicho, ale jak wierze w to, ze jest ci ciezko, niestety mam wrazenie, ze sa mozliwosci, zeby cos zmienic, ale znajdujesz powody na nie. Ceny pokoi sa rozne, nawet w Warszawie, czy Krakowie/a to duze i drogie miasta mozna znalezc cos za 600-700PLN z rachunkami. Nie ma co wybrzydzac, a ze to po studentach sprzatam, a ze to patologia i kal/to juz jest przesada uogolniac, ze jest tak w kazdym samotniaku, a to cos tam. Jesli nie podejmiesz jakiejs decyzji, kolejne watki zakladane za miesiac, czy dwa twojej sytuacji niezmienia, a dziewczyny po prostu nie beda mialy powodu pomagac, widzac, ze to nie zmienia nic na lepsze.. Wiem, ze jest ci ciezko i ogormnie ci wspolczuje, ale jestes w takim momencie zycia, ze trzeba sie ratowac z biedy.
                • tynka893 Re: prosba 12.05.12, 09:47
                  Beatrycze trochę przesadzasz z tymi domami. Bardzo bliska osoba z rodziny z pewnych przyczyn musiała mieszkać w "Matendlwie" tym domu z Gdańska. Mieszkała tam bardzo długo z noworodkiem. Otrzymała ogromną pomoc przy maleństwie, dobrze jej się tam żyło i mieszkało. Mogła liczyć na pomoc sióstr i nie było przymusu na chodzenie na msze. Naprawdę jeżeli nie wiesz jak jest dokładnie to nie pisz. Wiem że ta kobieta niedawno znowu mieszkała tam 3 miesiące i mówiła że przyjeły ją gorąco i nikt nie wyrzucił. znalazła teraz pracę i sobie radzi sama. Jeżeli jesteś w tak trudnej sytuacji to musisz myśleć o tym żeby dziecko miało jak najlepiej a nie że Gdańsk daleko.
                • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 10:18
                  oczywiscie sa domy i domy sa kobiety i kobiety moja sytuacja nie jest stala to okres przejsciowy mimo pierwszego watku bez uzyskania pomocy dalam sobie rade i dawalam ale tym razem jest inaczej to kwestia miesiaca gora dwoch jak juz dostane zasilek mam wypracowane lata wiec nie bedzie zle i moze w koncu uda mi sie znalesc dziecko do pilnowania teraz jest ciezko ale bedzie lepiej wierze w to robie wszystko by to zmienic i nie ogolniam poprostu bylam i wiem nie w kazdych musi byc tak samo ale ja chocbym chciala nie moge tam jechac nie jestem sama
                  • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 10:32
                    wiem ze kazdy szuka dziury w calym lecz od 2ch lat sama dawalam sobie rae nikogo nie prosilam o pomoc ale nadchodzi nieraz taki okres ze juz sil poprostu brak rece opadaja najgorzej jak wszystko zaczyna sie walic i wtedy szuka sie pomocy u innych jak sie nie ma rodziny to u obcych osob ktore z czasem nie sa obce tu tez poznalam bardzo mile osoby ktore poinformowaly mnie o rzeczach o ktorych nie wiedzialam pokierowaly mna jak sie jest w dolku i ma sie depresju ciezko jest do takiej osoby trafic mi nie latwo jest pisac do was bo to ze was nie widze i nie znam nie oznacza ze to proste sa nie raz tematy bardzo bolesne dla mnie i ktos niechcacy je dotyka ja swoje przezylam nie mam 20tu lat tylko duzo wiecej cv zanosze juz od 2ch lat i nie poddaje sie w koncu znajde cos dla siebie albo komus ja bede odpowiadac z wielka checia chce isc do pracy nie moge juz dluzej tak siedziec w domu i wpadac w coraz wieksza depresje bo nie tedy droga troche kontaktu z ludzmi dobrze robi mam nadzieje ze w koncu to mi sie uda
                    • hamery.kanka Re: prosba 12.05.12, 12:08
                      Beatrycze, ja wiem o czym piszesz, ze ciezko znalezc prace, bo jestem w podobnym wieku i widze, jak trudno moim kolezankom szukac czegos nowego, a tu jeszcze male dziecko. Mam nadzieje, ze Ci sie to ulozy, naprawde zycze z calego serca. Musialam kiedys sama podejmowac trudne decyzje, zylam calkiem dlugo od zlotowki do zlotowki, wiec wiem, jak ciezko wtedy nawet myslec pozytywnie, bo wszystko sie wali na glowe. Ale wydaje mi sie, ze niestety nie unikniesz trudnych decyzji i chocby forma w jakiej twoja gospodyni nie przejela sie nadplata, a ciaga cie i straszy o niedoplate raczej nie swiadczy o niej dobrze i nie rokuje dobrze na przyszlosc. A nie szukalas mieszkania za opieke nad starsza osoba naprzyklad? Wiem, ze to bardzo ciezkie i fizycznie i psychicznie, ale przez kilka miesiecy zlapalabys oddech finansowo.. Takie oferty sie zdarzaja, a ludzie na ogol preferuja dojrzala opiekunke nad mloda i potencjalnie nieodpowiedzialna.
                      • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 12:38
                        co do mojej wlascicielki to juz z nia wyjasnilam wszystko sasidzi za mna sie wstawili bo powiedzieli jej ze w koncu ma normalna lokatorke gdzie mozna wejsc o kazdej porze i jest czysto i pachnie ta czystoscie nie jest strach zostawic cos na klatce schodowej ja tu nie chodze do nikogo tyle co znam z widzenia ale ludzie widza wszystko i wiedza wszystko tak juz jest .Tak przegladam oferty gdzie oferuja dach w zamian za opieke i pomoc bylam juz na niejednym spotkaniu narazie nikt sie nie odezwal ale nie trace nadzieji po niedzieli tez mam spotkanie w sprawie pilnowania dziecka moze uda mi sie dostac ta prace zawsze pomoze mi w tej sytuacji to pilnowanie 2-3y razy w tygodniu po 4-5 godzin.daje wszedzie ogloszenia o pilnowanie dziecka lub opieke w zamian za dach nad glowa .NIE CHCIALAM TU NIKOGO URAZIC JESLI TAK TO PRZEPRASZAM
                      • beatrycze735 Re: prosba 12.05.12, 12:48
                        juz z wlascicielka doszlam do porozumienia sasiedzi wstawili sie za mna mieszkam tu od ponad roku i maja jak najlepsze zdanie wiedza ze zadbalam o jej mieszkanie jak o wlasne ze mam czysto i nie sprowadzam nikogo zadnego podejzanego elementu co do pracy to pisze lub dzwonie jak tylko pojawi sie jakies ogloszenie nowe te w zamian za pomoc dach nad glowa tez nie boje sie pracy nawet tej ciezkiej jestem wychowana na wsi na gospodarce to wiem od najmlodszych lat co to praca inne dzieci sie bawily ja pracowalam tak to jest na wsiach jak sie cos chowa. po niedzieli mam spotkanie w sprawie pilnowania dziecka 2-3y dni w tygodniu po 4-5 godzin to by mi duzo pomoglo poprawilo sytuacje pilnowanie jest od czerwca mam nadzieje ze mnie wybierze
                        • gazeta_mi_placi Re: prosba 14.05.12, 09:44
                          Niech sąsiedzi wstawią się u właścicielki mieszkania, ale finansowo, niech płacą jej za Ciebie zaległy czynsz.
                          Jak ja lubię taką dobroczynność jak Twoich sąsiadów - za cudze pieniądze.
                          Właścicieli mieszkania guzik powinno obchodzić czy sprowadzasz podejrzany element, za to powinny interesować wpłaty za wynajem mieszkania. Właściciel mieszkania to nie instytucja charytatywna, łaski nie robisz że nie płacisz, a w zamian za to masz w mieszkaniu czysto i nie sprowadzasz elementu.
                      • gazeta_mi_placi Re: prosba 14.05.12, 09:46
                        Takich osób (opiekunów osób starszych w zamian za mieszkanie z taką osobą) szuka się wśród osób samotnych, nie obarczonych małym dzieckiem. Ludzie zejdźcie na ziemię.
                        • hamery.kanka Re: prosba 14.05.12, 10:11
                          A skad wiesz cos takiego? ja jak najbardziej stapam po ziemi. tak sie sklada, ze znam 4-y, tak slownie 4-y osoby, ktore pracuja od lat w ten sposob, w tym jedna jest matka i wogole to nie przeszkadza. A nawet powiem wiecej, mialo to wplyw na to, ze sotala wybrana, bo jej podoopieczna sama nie miala rodziny i traktowala i ja i dziecko jako jej nieladnie napisze - namiastke. Wiec jest to mozliwe. No ale dosc latwo jest jak zwykle pojawic sie na jakims forum/oj, nick dobrze kojarze i zamiast napisac cos konstruktywnego od razu walnac 3 krytykanckie posty. Gratuluje wyczucia. Co lepiej zaczelas tydzien dzieki temu?
                        • beatrycze735 Re: prosba 14.05.12, 10:13
                          ja to akurat wiem lecz nie kazdy w to wierzy
                          • beatrycze735 Re: prosba 14.05.12, 10:15
                            bylam na 4ch takich rozmowach lecz gdyby nie dziecko tak a z dzieckiem nie no ale ja juz sie przyzwyczailam ze z gory jestem oblewana kublem zimnej wody
                            • gazeta_mi_placi Re: prosba 14.05.12, 10:21
                              No sama widzisz.
                              • beatrycze735 Re: prosba 14.05.12, 10:25
                                ale sie nie poddaje i szukam dalej moze w koncu mi sie uda
                                • beatrycze735 Re: prosba 14.05.12, 10:27
                                  tyle co jest ludzi tyle charakterow i oczekiwan kazdy ma swoje zdanie nawyki itp napewno gdzies jest ktos kto szuka kogos takiego jak ja tylko musze te osobe znalesc
                                  • gazeta_mi_placi Re: prosba 14.05.12, 10:33
                                    To trzymam kciuki.
                                    • beatrycze735 Re: prosba-podziekowanie 17.05.12, 20:25
                                      chcialam podziekowac wszystkim dziewczynom ktore zlozyly sie dla mnie na zakupy bardzo wam dziekuje z calego serca w imieniu moim i julki
    • malinowe_lody Re: prosba 11.09.12, 14:09
      dzisiaj wyszla do Ciebie paczka kurierem - wysłałam trochę ubrań dla Ciebie i córeczki plus kilka zabawek, kołderkę i pozostałe rzeczy o których rozmawiałyśmy. Mam nadzieję, że jesienny kombinezon będzie pasował na małą
      • beatrycze735 Re: prosba 11.09.12, 15:00
        dziekuje cibardzo odpisalam na priv
    • beatrycze735 Re: prosba 11.09.12, 15:05
      mojasytuacja zmienila sie bardzomamwnusie nawychowaniu10 miesieczna
      corka przeszla zalamanie nerwowe i probowala odebrac sobie zycie
      jestem w bardzo trudnej sytuacji
      potrzebuje mleko pieluchy ubranka
      jesli jest ktos kto moze mi pomoc bede wdzieczna
      zalatwilam corce psychologa,asystenta rodzinnego, zlozyla tez papiery w sadzie o alimenty
      jest zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna bez prawa do zasilku
      staram sie tez o rodzine zastepcza dlacorkijesli jej stan zdrowia sie pogorszy
      na forum sa osoby ktore znaja moja sytuacje i wiedza ze to prawda
      • justyna198515 Re: prosba 11.09.12, 17:13
        Zaraz to ty jesteś matką użytkowniczki Beatrycze, która założyła ten temat czy ja coś źle zrozumiałam?
        • beatrycze735 Re: prosba 11.09.12, 19:02
          nie ja jestem beatrycze
          • justyna198515 Re: prosba 11.09.12, 19:34
            "Ponownie zwracam sie do Was o pomoc.Bardzo Was prosze o wsparcie zywnosciowe dla mojej coreczki i dla mnie." to ta córka z tego zdania ma dziecko 10 miesięczne i w tej chwili ty je wychowujesz? Ona jest niepełnoletnia ?
            • justyna198515 Re: prosba 11.09.12, 19:39
              Weź to wyjaśnij: masz córkę mała Julkę, masz dorosłą córkę plus wnuczkę, raz jesteś samotna a raz masz męża, którego nie chcesz pozbawić kontaktu? Dla kogo chcesz rodzinę zastępczą dla córki czy dla wnuczki?
              • beatrycze735 Re: prosba 12.09.12, 09:11
                kazdy wie co mi wczesniej pomogl ze mam meza w zakladzie karnym i na chwile obecna moge napisac ze jestem sama bo go nie ma z nami , a staram sie o rodzine zastepcza dla wnuczki ze wzgledu na zly stan corki ,bylam juz u radcy prawnego napisal mi pismo do sadu ,bylam u pani co sie zajmuje rodzinami zastepczymi wiec wszystko wiem
            • beatrycze735 Re: prosba 12.09.12, 09:08
              wpisalam ten watek dawno a nowy wpis napisalam w odp wczoraj jesli chcesz wiedziec to napisz na priv tu nie bede wszystkiego roztrzasac na forum .
              moja corka jest pelnoletnia a rodzine zastepcza dla wnusi
    • malinowe_lody Re: prosba 13.09.12, 14:18
      Może ja trochę to usystematyzuję - o ile nie zagmatwam więcej wink za pozwoleniem Beaty. Jestem w kontakcie z Beatą od jej pierwszego wpisu na forum. Na obecną chwilę sytaucja ma się tak: Beata ma małą córeczkę - 2 letnią i dorosłą córkę. Dorosła córka urodziła dziecko - dziewczynkę. Ponad miesiąc temu doszło u niej do załamania nerwowego i próbowała odebrać sobie życie. Beata przejęła opiekę nad jej 8-o miesięczną córeczką, bo tatuś dziecka się ulotnił. Dorosła córka podjęła leczenie. Od ostatniego wpisu Beata radziła sobie z utrzymaniem ich obu ( jej i 2 letniej córki), ale teraz sytuacja znów uległa pogorszeniu bo dorosła córka wraz ze swoją córką zamieszkały u niej i doszły dwie osoby do wyżywienia a pieniądze są takie same, gdyż starsza córka nie ma środków do życia. Beata jest na etapie załatwiania formalności związanych z opieką nad dzieckiem, alimentami itp. Wsparłam ją ubraniami dla niej i drobiazgami dla 2latki, pieluchami i kołderką dla 8 miesięcznej. Beata napisała, że potrzebuje rzeczy dla małej w tym mleka, kosmetyków itp. gdyby ktoś mial i chciał się podzielić - mogę się dołożyć do kosztów przesyłki lub zorganizować wspólną paczkę. Wiem, że już jedna osoba z forum planuje coś wysłać z ubranek
      • dekaskow Re: prosba 13.09.12, 18:01
        wyjaśniłaś sytuację bardzo jasno. Dzięki Twojej pomocy nadałam dziś paczuszkę z jakimiś ubrankami dla malutkiej, ale nie ma ich za wiele i są po chłopcach- więc barwy ciemniejsze. Dołączyłam lale i mleko Bebilon pepti. Podzieliłam się też moją żywnością. Tyle ile mogłam.
        • justyna198515 Re: prosba 13.09.12, 18:12
          Dziękuje za wyjaśnienie-teraz jest jasnesmile
        • beatrycze735 Re: prosba 13.09.12, 19:00
          bardzo ci dziekuje to dla mnie duzo znaczy
          • hugo43 Re: prosba 13.09.12, 20:09
            prosze o adres,postaram sie cos wyslac dla dzieci.
        • malinowe_lody Re: prosba 13.09.12, 21:47
          Super smile))
          • hugo43 Re: prosba 13.09.12, 22:43
            a mleko dla dziecka to wszystko jedno jakie,byleby modyfikowane?
            • kasik2222 Re: prosba 14.09.12, 09:02
              ktoś wysyła paczkę z Warszawy? mam 2 rzeczy, jak nikt sie nie znajdzie to wyślę tylko to.
            • beatrycze735 Re: prosba 14.09.12, 09:59
              mala pije bebiko2 ale i bebilon 2 tez dawalam jak dostalam
              • justyna198515 Re: prosba 14.09.12, 11:21
                A kaszki mleczno-ryżowe i słoiczki?
                • beatrycze735 Re: prosba 14.09.12, 14:05
                  jesli tylko mozesz to bardzo chetnie dla mnie kazda pomoc jest wazna
                  • beatrycze735 Re: prosba 14.09.12, 16:06
                    jesli by ktos mial bluzeczki rajstopki spodenki kurtki czapki rekawiczki itp na roz 80i 98 bardzo by mi sie przydaly cieple ubranka a buciki nr 25
                    • justyna198515 Re: prosba 14.09.12, 19:09
                      Daj mi adres na pw.Wyślę rajstopki również- ciemne bo po chłopcu oraz jasne jakieś znajde.Jeśli chłopięce nie przeszkadza to napisz.Może znajdę jakąś czapkę dziewczęcą.
                      • beatrycze735 Re: prosba 14.09.12, 19:38
                        adres jest na forum wczoraj lub przedwczoraj podalam bo nie zabardzo znam sie na komputerze
                        • hugo43 Re: prosba 15.09.12, 17:03
                          w poniedzialek rano wysle 3xmleko modyfikowane gerber2 i 2xkaszka mleczno -ryzowa.
                          • beatrycze735 Re: prosba 15.09.12, 22:50
                            dziekuje mam nadzieje ze zmiana mleka nie zaszkodzi malej bo pije bebiko jak pisalam wczesniej
                            • hugo43 Re: prosba 16.09.12, 08:54
                              beatrycze735 napisała:

> dziekuje mam nadzieje ze zmiana mleka nie zaszkodzi malej bo pije bebiko jak pi
                              > salam wczesniej
                              a pisalas ,ze bebiko2 a bebilon czasem.bebiko 2 nie bylo,wiec mi jakas matka w markecie powiedziala,ze dawala ten gerber wymiennie wiec wzielamsadmam nadzieje,ze bedzie ok.
                              • beatrycze735 Re: prosba 16.09.12, 09:29
                                ja tez mam nadzieje ze bedzie z mala ok
                                • hugo43 Re: prosba 16.09.12, 10:14
                                  ja mysle,ze bedzie ok,bo bebiko to chyba najbardziej "zalaktozowane" mleko swiatasmilemoj dzieciak dlugo byl na enfamilu bezlaktozowym,a jak zaczelismy wprowadzac normalne mleka,to jedynie po bebiko byly cyrki.az z ciekawosci porownam sklad bebiko i gerberasmile
                                  • beatrycze735 Re: prosba 16.09.12, 10:18
                                    moja corcia wychowala sie na bebilonie a wnusie karmili bebikiem bo tansze dlatego pytam bo ja nim nie karmilam swojego dziecka a wiem ze gerber i inne sa zdrowsze i lepsze no ale cenowo drozsze
                                    • hugo43 Re: prosba 17.09.12, 10:11
                                      paczka o 9 zostala wyslana.
                                      • beatrycze735 Re: prosba 18.09.12, 17:41
                                        dzis po 15ej doszla dziekuje
                    • claudel6 Re: prosba 15.09.12, 22:09
                      ja będę miała kilka sztuk na roz. 80. dosłownie kilka, ale rozumiem, ze wszystko sie przyda. wysyłam na ten adres co podałaś powyżej.
                      • beatrycze735 Re: prosba 15.09.12, 22:48
                        moga tez byc na 86 bo niektore na 80 sa za male
                        zadko odpisuje nie mam wlasnnego komputera i teraz ciezko mi korzystac u kogos
                        • beatrycze735 Re: prosba 15.09.12, 22:49
                          poza tym kazda pomoc jest dla mnie wazna i potrzebna obecnie jestem w tak tragicznej sytuacji ze brak slow
                          • justyna198515 Re: prosba 16.09.12, 08:51
                            Beata daj maila bo chciałabym się zapytać o coś a nie chcę na publicznym tego pisać
                            • beatrycze735 Re: prosba 16.09.12, 09:27
                              beatrycze735@gazeta.pl
                              • justyna198515 Re: prosba 16.09.12, 11:27
                                Napisałam, tylko prosze o szybka odpowiedźsmile
                                • beatrycze735 Re: prosba 16.09.12, 12:13
                                  juz odpisalam
                                  • beatrycze735 Re: prosba 19.09.12, 12:47
                                    dostalam polecony ekonomiczny z zabek dziekuje
                                    • dabrowicz90 Re: prosba 19.09.12, 21:29
                                      Witaj
                                      Mam trochę ciuszków w tym rozmiarze i nieco większych . Proszę wyślij mi swój adres najlepiej na maila dabrowicz.ewa@interia.pl / niestety jestem tu sporadycznie i nie jestem biegła w mailu gazetowym. pozdrawiami
                                      • grzalka Re: prosba 23.09.12, 18:57
                                        czy mleko nadal potrzebne?
                                        • beatrycze735 Re: prosba 23.09.12, 22:18
                                          tak bardzo prosze
                                          • grzalka Re: prosba 24.09.12, 20:40
                                            napisałam na gazetowy
                                            • beatrycze735 Re: prosba 26.09.12, 11:59
                                              odp ale nie dostalam odpowiedzi do piatku tylko mieszkam pod podanym adresem
                                          • claudel6 Re: prosba 24.09.12, 23:40
                                            ja też wysyłam ciuszki na 86, dopiero jutro, ale paczka spakowana!
    • malinowe_lody Re: prosba 30.09.12, 10:17
      W imieniu Beaty chciałam podziękować za przesykę z ubrankami dla wnuczki. Każda pomoc od Was jest dla niej bardzo ważna. Dodatkowo teraz obie dziewczynki są chore, było nawet pogotowie a na takie wydatki jak leki Beata nie ma pieniędzy. Mogłam się dołożyć tylko częściowo do recept i najważniejsze leki udało się kupić. Beata nie ma już dostępu do netu, mieszka w nowym miejscu. Mam nowy adres - Beata upoważniła mnie do jego przekazania osobom, które miałby ochotę coś im przekazać. Jeszcze raz dzięki wink
    • malinowe_lody podziękowanie 10.10.12, 12:48
      Beata prosiła by w jej imieniu podziękować za mleko, kaszki i ubranka, które otrzymała od Was.
      • szary_ludz Re: podziękowanie 16.10.12, 21:56
        Malinowe_lody jeśli ma pani kontakt z Panią Beatą to dobrze by było gdyby Pani umieszczała jakieś wiadomości bo wątek popadnie w zapomnienie.
    • malinowe_lody Re: prosba 23.10.12, 12:44
      U Beaty bez większych zmian. Nadal bez pracy. Chociaż szuka, znaleźć nie jest łatwo, więc finansowo wciąż ciężko. Zmieniły mieszkanie i są zadowolone z tego co teraz wynajmują. Beata miała sprawę o alimeny ( nie wiem dokładnie) na wnuczkę i złożyła wniosek do komornika. Dziewczynki już zdrowe.
    • malinowe_lody Re: prosba 19.11.12, 19:08
      W imieniu Beaty ogromne podziękowania dla donkaczki. Beata jest przeogromnie szczęśliwa, od razu jak jeszcze kurier dobrze nie wyszedł puściła sygnał, bym do niej zadzwoniła. Mleko, kaszki, obiadki i to całe mnóstwo, środki czystości i inne produkty. Ogromnie ją uszczęśliwiłaś i pomogłaś.
      • mamatin Re: prosba 20.11.12, 20:10
        beatrycze mogłaby zgłosić córeczkę do akcji GWIAZDKA
        • malinowe_lody Re: prosba 21.11.12, 07:31
          Beata nie ma dostępu do komputera, nie może się zgłosić. Kupiłam już dziewczynkom drobiazgi pod choinkę - gdyby ktoś chciał się dołożyć, proszę o informację można by wtedy coś jeszcze dokupić.
          • mamatin Re: prosba 21.11.12, 21:41
            ok. ja się dorzucę
            • malinowe_lody Re: prosba 23.11.12, 20:15
              Świetnie, napiszę na gazetowego maila
              • beatrycze735 Re: prosba 25.11.12, 14:37
                chcialam bardzo podziekowac wszystkim ktorzy mi pomogli i pomagaja bez was nie dalabym rady mam chwilowo dostep do neta i sama moge podziekowac w moim imieniu odpowiada malinowe lody za co jestem jej bardzo wdzieczna
                • beatrycze735 Re: prosba 25.11.12, 14:50
                  u nas bardzo trudna sytuacja nadal dostalam alimenty dla wnusi i sprawa jest u komornika tam trwa to do 3ch miesiecy zanim wyda mi zaswiadczenie o niesciagalnosci wtedy bede mogla zlozyc dokumenty w mopsie o alimenty z funduszu alimentacyjnego tam tez maja czas do dwoch miesiecy takze szybko nie dostaniemy tych pieniedzy o rodzinne tez juz moglam zlozyc bo musialam miec wyrok z sadu inaczej nie moglam narazie nie dostane az bedzie decyzja ja na julke dostalam dopiero po uplynieciu 2ch miesiecy od dnia zlozenia wniosku.maz mial sprawe o lacze wyrokow i sedzia za dobre sprawowanie zdjal mu 6c miesiecy to duzo zostalo mu 18miesiecy w marcu ma wokande i moze uda sie a jak nie to dopiero we wrzesniu .poskladalam cv w duzo miejscach moze w koncu sie ktos odeezwie.teraz pozyczylam laptopa bo musze znalesc stancje tu gdzie teraz mieszkam okazalo sie ze mieszkanie jest zadluzone i gosciu nie uczciwy gdy oplacilam zaleglosc za swiatlo 633zl i te sume odjelam od oplaty za wynajem dostalam wypowiedzenie stancji tu jest wszystko na prad gdybym nie oplacila odlaczyli by mi prad dlatego znajoma mi pozyczyla laptop bym mogla cos znalesc.julka jest zdrowa ale karolinka ma antybiotyk nie jest tak odporna jak julka.takze sytuacja jest niedopozazdroszczenia tym bardziej ze mam do 21go grudnia sie wyprowadzidz.myslalam ze juz mnie nic gorszego w zyciu nie spotka a tu same problemy i samej ciezko to wszystko ogarnac.
    • beatrycze735 Re: prosba 25.11.12, 14:54
      gdyby ktos mial na oddanie laptoopa chetnie bym przyjela mialabym latwiejszy dostep do internetu i latwiej znalazlabym prace pozatym i coreczce tez by sie przydal niedlugo
      • totorotot Re: prosba 25.11.12, 18:38
        Na gumtree widuje często, że ktoś chce oddac komputer stacjonarny na chodzie. Na stronie allegro możesz sobie zamówić kuriera za 16,9 pln.
        • beatrycze735 Re: prosba 05.12.12, 19:44
          dziekuje sprawdze
          • beatrycze735 Re: prosba 05.12.12, 19:47
            korzystajac z dostepu do internetu chcialam prosic o wsparcie na swieta bozego narodzenia kazda pomoc nam sie przyda ja nie mam dostepu do neta ale mozna kontaktowac sie z malinowe_lody ona zna moja sytuacje i odpowiada w moim imieniu ja niestety zadko bardzo moge skorzystac z neta
    • malinowe_lody prezenty świąteczne 12.12.12, 22:26
      mamtin,
      dziękuję za współudział w przygotowaniu prezentów dla dziewczynek. Jutro zanoszę całość na pocztę. Przy okazji informuję, że Beata jest po przeprowadzce i dysponuję już nowym adresem
      • malinowe_lody Re: prezenty świąteczne 18.12.12, 08:08
        mamatin,
        dostałam wiadomość od Beaty, że prezenty dotarły i bardzo się jej podobają. Zostały skrzętnie ukryte przed dziewczynkami i czekają na święta.
        • mamatin Re: prezenty świąteczne 18.12.12, 17:35
          Super smile
          • beatrycze735 Re: prezenty świąteczne 28.12.12, 14:30
            majac mozliwosc skorzystania z neta chcialam bardzo podziekowac za prezenty dla babli byly bardzo zadowolone julka w siodmym niebie robila hamburgery i inne smakolyki dziekuje bardzo.juz mieszkamy na nowym miejscu szukam pracy zanioslam tyle cv moze ktos sie odezwie dalej jednak zanosze i licze ze w koncu sie cos znajdzie
    • malinowe_lody Re: prosba 17.01.13, 21:13
      Dzisiaj rozmawiałam z Beatą. Nie ma szczęścia do stancji. Po raz kolejny musi się wyprowadzić. Znalazła juz kolejne mieszkanie, droższe, ale może tym razem bez niespodzianek. Jeszcze nie ma dogadanego terminu przeprowadzki. Piszę, ponieważ jakiś czas temu ktoś deklarował wysyłkę i nie chciałabym by przesyłak dotarła do miejsca w którym Beaty już nie ma. Beaty córka - najstarsza- właśnie dostała pracę. Jest na okresie próbnym.
      • malinowe_lody Re: prosba 18.02.13, 21:52
        Na prośbę Beaty i trochę z własnej inicjatywy podjęłam się napisania w tym wątku. Od ostatniej mojej informacji zmieniło się o tyle, że niestety jest gorzej. Beata nie ma dostępu do internetu ani telefonu, który się zepsuł. Pisała do mnie z aparatu koleżanki. Telefon uda mi się jej załatwić i chociaż taki kontakt z nią będzie. Prosiła o wsparcie. Jej córeczka od jakiegoś czasu zaczęła mieć duszności o tyle poważne, że za każdym razem lądują w szpitalu - ostatnio dosyć często. Musiała wykupić leki, do tego doszły choroby córki i wnuczki - antybiotyki i pieniądze się skończyły. Na dziś ma już pożyczony inhalator, więc jest szansa, że po podawaniu leków stale ataki się uspokoją. W tym tygodniu mają wizytę u alergologa. W związku z tymi chorobami, a także brakiem na dzień dzisiejszy wypłaty (starsza córka która podjęła pracę w weekendy nie otrzymała jeszcze żadnego wynagrodzenia) brakuje im na jedzenie, nie wspominając o ubrankach dla dziewczynek. Dla Beaty również, gdyż schudła ostatnio bardzo i ubrania z niej spadają. Gdyby ktoś chciał je wesprzeć dysponuję aktualnym adresem. Ja dopiero w przyszłym miesiącu mogę zrobić paczkę żywnościową
        ( w tym już finansowo nie dam rady), wyślę też kilka sztuk odzieży dla dziewczynek - więcej w tych rozmiarach tj. 98 dla wnuczki i 104 dla córki niestety nie posiadam. Gdyby ktoś miał niepotrzebne buciki roz. 20 i 25-26, ubrania, czy mógłby wysłać żywność - dziewczyny będą bardzo wdzięczne za okazaną im pomoc.
        • hugo43 Re: prosba 19.02.13, 08:09
          przeslij mi ich adres.a tesco,alma,pip itp do nich jezdza?
          • malinowe_lody Re: prosba 19.02.13, 10:12
            Dziękuję. Adres przesłany. Sprawdziłam alma i tesco nie obsługują, ale przesłałam Ci linka do sklepu w kórym robiłam już zakupy on line dla Beaty. Nie mialyśmy zastrzeżeń, co do usługi i asortymentu.
          • beatrycze735 Re: prosba 15.03.13, 22:23
            Chcialam podziekowac za zywnosc ktora dostalam w paczce.
          • beatrycze735 Re: prosba 15.03.13, 22:27
            Dziekuje hugo za zywnosc ktora dostalam w paczce.
        • malinowe_lody Re: prosba 20.02.13, 22:47
          Udało mi się zorganizować telefon dla Beaty. Wysyłam go więc wraz z tym co posiadam z ubranek dla dziewczynek min. kurtka dla starszej na wiosnę, 2 x spodnie, 3 x bluzeczki długi rękaw, spódniczka, body, 2 x sweterek, czapeczka wiosenna, chustka na głowę, 2 bluzeczki krótki rękaw, majteczki, skarpetki. Część będzie dla młodszej, część dla starszej. Dołożyłam pastę do zębów i szczoteczkę dla dziecka , mydło dziecięce, kakao, słodycze, kolorowanki. Dla Beaty wysylam dżinsy, swetr i spódniczkę. Potrzeby są większe,więc gdyby ktoś mial na zbyciu jakieś ubrania, buty - bardzo proszę w ich imieniu o podarowanie.
          • beatrycze735 Re: prosba 15.03.13, 22:20
            Chcialam prosic o pomoc na swieta w zwiazku z choroba dziewczynek i nasza nie mamy srodkow by dzieciom zrobic swieta jesli jest ktos kto moglby nam pomoc to bardzo prosze
          • beatrycze735 Re: prosba 10.05.13, 00:00
            Zwracam sie z prosba jesli ktos ma ubranka od 92do 104 dla moich dziewczynek i buciki 22-25,26 bardzo bylabym wdzieczna.Potrzebne tez sa ubrania 38-40 dla mnie.Jesli ktos ma na zbyciu chetnie przyjme. Ja bardzo sporadycznie korzystam z neta prosze o kontakt z malinowe lody
            • bruy-ere Re: prosba 10.05.13, 13:55
              Będę miała buty (pantofle) dla dziewczynki roz. 23, ze wzdlędu na stan wierzchów raczej na podwórko, do piaskownicy, ale porządne, skórzane, firmy Memo, więc z pewnością jeszcze posłużą.

Bez problemu znajdę też ubrania 38-40, proszę tylko o informację:
              - jaki wzrost? (ważne w przypadku spodni)
              - co konkretnie z ubrań dla Beatrycze jest najbardziej potrzebne?
              Oraz:
              - w jakim wieku i rozmiarze są obie dziewczynki?

Proszę Ciebie Beatrycze albo Malinowe_lody o takie informacje na maila gazetowego + oczywiście adres do wysyłki.
              Będę potrzebować 1-2 tygodnie, żeby się ogarnąć z wysyłką.
              • justyna198515 Re: prosba 10.05.13, 16:48
                Zaglądnijcie też do tabelki rzeczy do oddania.
              • beatrycze735 Re: prosba 10.05.13, 22:25
                Napisalam wiadomosc na gazetowego mam nadzieje ze dojdzie za bardzo sie nie znam na tym wszystkim.
                • bruy-ere Re: prosba 11.05.13, 10:21
                  odpisałam na Twojego maila, proszę spradź skrzynkę
          • beatrycze735 Re: prosba 20.09.13, 16:16
            telefon dziala po malej naprawie . chcialam podziekowac ci za pomoc jaka dostalam od ciebie niedlugo bede mogla sie zrewanzowac tym samym.biore rozwod i wyjezdzam za granice na stale.odezwij sie na gazetowego lub napisz smsa POZDRAWIAM
            • mamatin Re: prosba 23.09.13, 20:01
              .biore rozwod i wyjez
              > dzam za granice na stale

ooo, nowe wieści i odmiana, pozostałe 3 dziewczyny zabierasz ze sobą?
              • beatrycze735 Re: prosba 24.09.13, 10:19
                wyjezdzam z julka narazie drugiej corce i wnusi zalatwilam mieszkanie i prace by mialy gdzie i za co mieszkac a pozniej je zabiore

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka