Dodaj do ulubionych

pieluchy-refundacja

03.11.13, 20:48
witam mam 3 latnie dziecko z CZR ktore niestety ma duze problemy z rezygnacji z pieluch, sa dni kiedy potrafi zasygnalizowac siku ale sa dni ze leje po nogach i zero reakcji. wiec korzystamy z pieluch aktualnie z 6 gdyz corka jest duzym dzieckiem wzrost 108 waga ok 28 i niestety pieluszki nawet 6 sa przyciasne. wiem ze sa pieluszki dla starszych dzieci, dla taty zalatwialam refundacje u rodzinnego a jak jest jesli chodzi o dziecko. kupilabym i bez refundacji tylko niestety nie wiem jakie a sklep medyczny mamy tylko jeden, aktualnie z utrudnionym dojazdem remont drogi a corka nie chciala wysiasc z samochodu bala sie sprzetu.
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: pieluchy-refundacja 03.11.13, 21:03
      www.darmed.net.pl/category.php?id_category=38
      poszukaj w sklepach internetowych
      www.lemar.olsztyn.pl/
    • noemi23 Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 11:15
      aniaurszula napisała:

> witam mam 3 latnie dziecko z CZR ktore niestety ma duze problemy z rezygnacji z
      > pieluch, sa dni kiedy potrafi zasygnalizowac siku ale sa dni ze leje po nogac
      > h i zero reakcji. wiec korzystamy z pieluch aktualnie z 6 gdyz corka jest duzym
      > dzieckiem wzrost 108 waga ok 28 i niestety pieluszki nawet 6 sa przyciasne. w
      > iem ze sa pieluszki dla starszych dzieci, dla taty zalatwialam refundacje u rod
      > zinnego a jak jest jesli chodzi o dziecko. kupilabym i bez refundacji tylko nie
      > stety nie wiem jakie a sklep medyczny mamy tylko jeden, aktualnie z utrudnionym
      > dojazdem remont drogi a corka nie chciala wysiasc z samochodu bala sie sprzetu
      > .
      A mnie zastanawia wzrost i waga twojej córki. Miesiąc temu w założonym przeze mnie wątku napisałaś, że twoja 3-letnia córka ma 102 cm wzrostu i 24 kg wagi. Według mnie to niemożliwe, żeby przez miesiąc dziecko urosło 6 cm i przytyło 4 kg. To ile faktycznie waży i mierzy twoja córka, że pieluszki 6 na nią nie pasują? Oryginalne Pampers są moim zdaniem spore, no Happy też duże wypadają. Możesz jeszcze spróbować Huggies majteczki dla starszych dzieci one są w większym przedziale wagowym, przeznaczone dla starszych dzieci moczących się w nocy. Jest jeszcze popularne Seni, ale one są kiepskie, chyba że w ostatnim czasie jakoś je ulepszyli.
      • aqua696 Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 13:21
        fixies sa specjalne dla starszych dzieci bardzo dobrej jakosci, kiedys byly wlasnie w lupi refundacji -ale chyba nfz nie podpisal z nimi, mozliwe iz sklep medyczny na wniosek moze sprowadzic. Drozsze ale warte ceny.
        • aniaurszula Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 17:53
          mi chodzi przede wszystkim o komfort dziecka, dzieki za odpowiedz
      • aniaurszula Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 17:51
        w tym poscie podalam aktualne pomiary dziecka, ale jesli nie wierzysz i myslisz ze chce cos wyludzic to juz twoj problem
        • noemi23 Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 19:43
          aniaurszula napisała:

> w tym poscie podalam aktualne pomiary dziecka, ale jesli nie wierzysz i myslisz
          > ze chce cos wyludzic to juz twoj problem

Ale mi przez myśl nawet nie przeszło, że chcesz coś wyłudzić. Po prostu zastanowiło mnie to, czy wymiary córki podajesz na oko, czy jak, skoro miesiąc temu była 6 cm niższa i 4 kg chudsza. No chyba, że wtedy się pomyliłaś, bo szczerze mówiąc nie spotkałam się z dzieckiem w tym wieku aby taki miało skok wzrostu i wagi w ciągu miesiąca. Ja nie z tych co posądzają o niecne zamiary, tym bardziej jeśli sprawa dotyczy dziecka niepełnosprawnego. Wiem jakie są wydatki przy niepełnosprawnym członku rodziny i uważam, że takie podstawowe rzeczy jak pieluchy, leki, wizyty lekarskie czy inne potrzebne przedmioty, powinny być przyznawane takiej osobie bez specjalnych starań. No ale Polska to Polska, tutaj nie ma lekko...
          • noemi23 Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 20:01
            Jeśli chodzi o pieluchomajtki dla większych dzieci miałam na myśli te jak w linkach poniżej:
            allegro.pl/pampersy-huggies-dry-nites-medium-girls-10-szt-i3657253741.html
            allegro.pl/pampersy-huggies-dry-nites-large-girls-9-szt-i3681342557.html
            Fakt, drogie są, ale mogłaby je córka używać np. na wyjścia, żebyś ty się nie stresowała, a jej było wygodnie.
            • aniaurszula Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 20:56
              ogladalam te pieluchy w sklepie tylko byly dla starszych 8-12l. niestety choroba rowna sie koszty ale komfort dziecka jest dla mnie wazny, tym bardziej ze corka ma'' swoje''pieniazki wiec je przeznaczam na jej potrzeby. w domu mozemy uzywac tetrowek i tak robimy lub biega w majteczkach ale na wyjscie musimy miec cos nieprzemakalnego
          • aniaurszula Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 20:47
            szczerze mowiac to jestem przerazona wielkoscia corki, obecnie nosi rzeczy po starszej siostrze ktora nosila w wieku 6 lat a do malych nie nalezy obecny wzrost 143cm. u niej widac jak rosnie zastanawiam sie nad wizyta u endokrynologa bo moze to efekt uboczny mikrouszkodzen w mozgu. a jesli chodzi o zaopatrzenie niepelnosprawnej osoby to juz osobny temat rzeka, nigdy nie zapomne jak dostalam recepte na pieluchy dla taty chorego na nowotwor w stanie koncowym, juz dokladnie nie pamietam ale wg mnie refundacja byla pseudo refundacja.
            • noemi23 Re: pieluchy-refundacja 05.11.13, 22:11
              aniaurszula napisała:

> szczerze mowiac to jestem przerazona wielkoscia corki, obecnie nosi rzeczy po s
              > tarszej siostrze ktora nosila w wieku 6 lat a do malych nie nalezy obecny wzros
              > t 143cm. u niej widac jak rosnie zastanawiam sie nad wizyta u endokrynologa bo
              > moze to efekt uboczny mikrouszkodzen w mozgu. a jesli chodzi o zaopatrzenie ni
              > epelnosprawnej osoby to juz osobny temat rzeka, nigdy nie zapomne jak dostalam
              > recepte na pieluchy dla taty chorego na nowotwor w stanie koncowym, juz dokladn
              > ie nie pamietam ale wg mnie refundacja byla pseudo refundacja.

Mnie też nie jest obcy temat niepełnosprawności, więc rozumiem Cię doskonale wink Gdybyś miała ochotę popisać to zapraszam na gazetową pocztę, tu wole pozostać anonimowawink
    • alicez Re: pieluchy-refundacja 06.11.13, 17:02
      Mój niepełnosprawny, 3,5 letni syn ma 114 cm wzrostu smile Używamy Seni Dry Kids junior extra, kupuję w aptece bo koszt taki sam jak ze sklepu internetowego z wysyłką - za 30 szt. płacę ok 37 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka