Dodaj do ulubionych

Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :)

24.02.09, 10:25
Jakby ktokolwiek miał możliwość pomóc nam i podarować mleczko dla dziecka
Nutramigen 1, kaszki ryżowe bezmleczne, mleko lub deserki sojowe, to będę
bardzo wdzięczna!! Syn jest alergikiem - ma astmę i trzeba było go odstawić od
piersi i przerzucić na nutramigen. Faktycznie troszkę polepszył mu się stan
zdrowia, ale finansowo jest naprawdę ciężko.
Jakby ktoś mógł nam ofiarować coś z potrzebnych rzeczy do karmienia synusia -
będę bardzo wdzięczna za okazane serduszko!!
Mój mail asiac_23@tlen.pl
Na portal wchodzę raz dziennie, bo mam wiele pracy przy dzieciach smile
Pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 11:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24599&w=90788002
      sprawdź może jeszcze aktualne
      a ja popytam tu i ówdzie, może się coś uda, ale nie obiecuję.
      • asiac_23 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 11:38
        Dziękuję bardzo za pomoc smile jakoś nie umiem się jeszcze odnaleźć w tym serwisie
        i nie znalazłam tego ogłoszenia. Już napisałam maila do tamtej Pani - może się
        uda smile
        Jeszcze raz dziękuję za dobre serduszko smile
        Asia
    • bj32 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 12:08
      www.tinyurl.pl?JyBfkvt9

Dziewczyny, tu zorganizowana pomoc ma być, a nie słup
      ogłoszeniowy, ze potrzebuję jednej rzeczy. Zlitujcie się, bo mnie
      administracja wykopie w kosmos, a Wam na moderatora wrzuci kogoś,
      kto nie będzie robił nic, prócz sprzątania. To nie jest słup
      ogłoszeniowy...
      • asiac_23 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 12:14
        Dobrze, przepraszam, nie znam dokładnie portalu i myślałam, że tu można wpisywać
        ogłoszenia... Jak trzeba, to Pani wykasuje ogłoszenie.
        jeszcze raz przepraszam
        Asia
      • net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 12:47
        tylko wiesz kochana jaka jest szansa na odzew z dwukropka... ja grzecznie tam
        ogłoszenie swe zamieściła i cisza... tu dziewczyny mają większe szanse na
        jakikolwiek odzew, choć z całym szacunkiem i sympatią, Ciebie jako moderatora
        oczywiście rozumiemsmile
        • bj32 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 13:07
          Wiem. Ale właśnie jako moderator mam zalecenia odgórne...
          • kogosia Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 13:51

• net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 14:20
              to fakt, ja średnią półtora roku karmiłam, a najmłodsza niestety sama
              zaprzestała i nutramigen był wskazany ze względu na zbyt dużą ilość laktozy w
              moim mleku, musiałam robić mix, po czym dziecko cycka po prostu olało i wolało
              przebrzydły syf z puszkiuncertain
          • net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 14:23
            wiem, wiem, ale to strasznie przewrotne, bo jakbym napisała przykładowo:
            proszę o pomoc w zbiórce pieniędzy na fotelik dla dziecka, bo jest konieczny ze
            względu na częste wyjazdy , a w chwili obecnej niestety nie stać mnie na taki
            zakup, bo bla, bla, bla
            będzie ok, ale pytanie, czy ktoś nie ma oddać starego, bo potrzebny z tych
            samych względów to już doopatongue_out
            • bj32 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 14:55
              Dokładnie. Inna rzecz, ze jeśli sie zgodzę na ten fotelik, albo
              mleko, albo gacie z brylantami to za moment zrobiłby się słup
              ogłoszeniowy w rodzaju: "sprzedam chusteczki higieniczne mało
              używane", "przyjmę peżota 607, może być czarny". A to niezgodne z
              Regulaminem.
            • asiac_23 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 14:57
              No więc, u mnie było tak, że do roku karmiłam małego piersią (tzn. do 6 m-cy
              samą piersią oczywiście z dietą drastyczną z powodu dziwnej sapki i
              wysypki-pieczony królik, chlebek żytni, rosołek z indyka, itp). Później
              zachorował na zapalenie oskrzeli i na antybiotyku zeszło mu na płuca i
              wylądowaliśmy w szpitalu-okazało się, że ma alergię na laktozę z mojego mleka,
              ale wprowadziłam Nutramigen z moim mlekiem (w nocy pił tylko cycusia, a w dzień
              mieszanki). Niestety objawy alergii wciąż dawały się we znaki - mały miał już w
              swoim życiu 8 antybiotyków i wciąż jest na jakichś odczulających syropkach i ma
              przeprowadzane 3 razy dziennie nebulizacje z pulmicortu, a jak trzeba to też
              Berodualu, więc całkiem go odstawiłam od piersi.
              Teraz ma prawie 15 m-cy i wciąż ma delikatne zmiany na oskrzelach, ale to już
              nie to, co było. Na szczęście już z dnia na dzień jest lepiej.
              A nasza sytuacja materialna się pogorszyła dlatego, że weszły nam do budżetu
              wydatki na zakup nebulizatora, lekarstw, prywatne wizyty u "najlepszego"
              alergologa, itd.
              Już teraz jest troszkę lepiej finansowo, ale kredyt wzięty na te nieoczekiwane
              wydatki trzeba spłacić i mleko oraz inne pożywienie dla dzieci kupować trzeba.
              Mąż sam pracuje, bo ja nie mogę małego dać do żłobka z tymi objawami, jakie
              miał, a na opiekunkę nie zarobię.
              Wiadomo jak to jest... Byle jakiej osoby do opieki nad chorym dzieckiem wziąć
              nie można, a babcie obie pracują byle do emerytury...
              Ha, pomyśleć, że do niedawna sama pomagałam obcym osobom w ciężkiej sytuacji,a
              teraz ja potrzebuję...
              ale nie proszę o pieniążki, tylko o pomoc rzeczową. Jeśli jest ktoś w stanie nam
              pomóc, to chętnie przyjmiemy smile
              Pozdrawiam gorąco
              • net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 18:34
                czy dziecko urodziło się w terminie czy jako wcześniak??
                pytałaś czy możesz się starać o stopień niepełnosprawności i zasiłek
                pielęgnacyjny... słyszałaś o rehabilitacji pulmono9logicznej?? Może warto
                poszukać u ciebie i postarać się o skierowanie lub pójść prywatnie i się wyuczyć??
                www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/10322/1.html
                • asiac_23 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 19:15
                  Mały urodził się w terminie, ale nie wiedziałam, że można się starać o stopień
                  niepełnosprawności - jutro pojadę do lekarza na kontrolę, to zapytam czy mam
                  jakąś możliwość... Nawet nie wiedziałam o takich możliwościach - takie choroby
                  są mi obce. Ja całe życie też chorowałam, ale na inne choroby i dzieci po mnie
                  są alergikami niestety sad
                  Ale są cudowne i nie zamieniłabym ich na żadne inne!
                  Dziękuję za informację, podowiaduję się na ten temat - może są dla nas jakieś
                  szanse smile
                  Pozdrowionka!!!
                  • net79 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 19:18
                    oprócz alergologa, jeśli nie byłaś odwiedź też dobrego pulmonologa i koniecznie
                    dowiedz się na temat tej rehabilitacji, albo poszukaj źródeł, żeby częściowo się
                    jej nauczyć, wówczas są duże szanse, że z oskrzeli nie zejdzie na płuca
                    następnym razem.
                    • asiac_23 Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 19:44
                      Dobrze, dziękuję najmocniej za rady smile Jutro się podowiaduję wszystkiego.
                      Buziaki miłego wieczorku!!
                      Asia
    • najszczesliwsza Re: Mleczko Nutramigen 1 potrzebne dla synka :) 24.02.09, 19:51
      Asiu, czy dziecko miało prawdziwe badania w kierunku pasożytów i lamblii? Na co
      Ty chorowałaś, że dzieci po Tobie alergikami są?
      • mamaroksany mam bebilon pepti ale 2 jakbys potrzebowała -6miar 24.02.09, 23:00
        • asiac_23 Re: mam bebilon pepti ale 2 jakbys potrzebowała - 25.02.09, 07:58
          Dzień dobry,
          niestety Bebilon pepti nie pomaga małemu - po tym mleczku wcale nie było
          poprawy. Znów córce pasowało takie mleko, ale ona już ma prawie 6 lat (27 lutego
          kończy).
          A jeżeli chodzi o badania małego, to nie miał jeszcze w kierunku pasożytów, ale
          testy na obecność lambrii robiliśmy i wyszły negatywne.
          Ja sama choruję do dnia dzisiejszego na egzemę (całe dłonie, stopy, od niedawna
          ręce i nogi). Tylko, że testy skórne na alergie wyszły negatywne, więc nie
          wiadomo od czego... W dzieciństwie miałam dużą nietolerancję laktozy i od tego
          później problemy z wrzodami na żołądku, później wykryto chorobę jelita grubego
          "Collitis ulcerosa". Bardzo długo zmagałam się z tymi chorobami, aż nauczyłam
          się z nimi żyć i dostosowałam tryb życia tak, aby nie przeszkadzało mi to w
          normalnym życiu.
          Jeden z alergologów powiedział mi, że jeśli ja mam tak zaawansowaną egzemę, to
          na 99% jestem uczulona na jakieś składniki środków chemicznych... Nie wiem ile w
          tym prawdy.
          Zresztą każdy lekarz mówi inaczej... I jak tu być mądrym??
          Buziaki kochanym Mamom smile)
          Asia z dziećmi smile
          • najszczesliwsza Re: mam bebilon pepti ale 2 jakbys potrzebowała - 25.02.09, 21:23
            Witaj pytam o prawdziwe testy na pasożyty i lamblie, czyli próbki kału z 8-10
            dni... bo jedynie takie badanie coś daje.
            • asiac_23 Re: mam bebilon pepti ale 2 jakbys potrzebowała - 26.02.09, 07:41
              Witam ponownie,
              takich testów z kilku dni nie miał jeszcze. Czy lekarz pediatra może je
              zlecić?Muszę się dopytać w przychodni czy mi lekarz zleci takie testy... Może
              nam się uda zrobić takie testy

Pozdrawiam serdecznie
              Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka