moniaooo 22.09.10, 20:40 W Alfa Star właśnie pokazały się oferty na lato 2011. Tylko Egipt i jak dla mnie bez rewelacji cenowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja1308 Re: Alfa Star - lato 2011 22.09.10, 21:47 My się nie skusimy po tegorocznej porażce z Alfą......Impreza zamawiana w październiku na lipiec i na miejscu się dowiedzieliśmy że biuro nie dokonało rezerwacji i zmiana hotelu na inny.Alfie mówimy stanowcze NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: Alfa Star - lato 2011 28.09.10, 21:44 Ja mam nieco inne zdanie o tym biurze.Po kilkuletnim korzystaniu z usług TRIADY postanowiłem spróbować ALFY.Skusiła mnie niższa o 500 zł cena za tygodniowy pobyt w tym samym hotelu i w tym samym terminie,który był proponowany przez TRIADĘ.Okazało się ,że trafiłem dobrze bo do organizacji imprezy nie mam żadnych zastrzeżeń.Bardzo sprawny był egipski rezydent mówiący dobrze po polsku.Był osiągalny przez całą dobę.Kiedy poinformowaliśmy go o problemach zdrowotnych ("zemsta faraona") natychmiast przybył i zawiózł do lekarza.Co ciekawe towarzyszył i pomagał klientom ALFY przy odprawie na lotnisku w dniu odlotu. Oczywiście mój przypadek nie musi być podstawą do pełnej oceny biura,ale z drugiej strony wiem,że wpadki zdarzają róznym biurom,czasem komiczne.Na wycieczce w Portugalii zgubił się nam przewodnik-po prostu oddalił się,zabłądził i dołączył do cierpliwie czekającej grupy po dwóch godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Alfa Star - lato 2011 28.09.10, 22:28 Potwierdzam, od kilku lat korzystam z oferty Alfy, a skoro korzystam - znaczy się dobre biuro :) Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Re: Alfa Star - lato 2011 29.09.10, 13:16 jerzy96 bardzo się zgadzam z Twoją opinią! Czasami biurom zdarzają się jakieś wpadki, ale generalnie najważniejsze jest to żeby biuro było w porządku wobec swojego klienta. Wobec mnie zawsze byli w porządku i nie mam obaw kiedy latam z nimi za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Alfa Star - lato 2011 29.09.10, 13:38 ja tez w zeszłym roku byłem z nimi i generalnie wszystko zgodne z umowa . Problem zaistniał jak wracaliśmy z Kairu . Włożyli 10 czy 12 osób do takie mikrobusika bez klimy . W środku było ponad 50 st gorąca i tak 9 godz jazdy . Były równiez dzieci i tragedia w pewnym momencie wisiała na włosku bo dorośli prawie mdleli nie mówiac juz o dzieciach . Generalnie nigdy więcej . Oczywiście po powrocie kontakt z rezydentka , a z jej strony olewka totalna . Powiedziała że busik był zgodny z umowa . Jakiś dramat . Karą dla nich z mojej strony będzie to że nigdy juz i ich usług nie skorzystam . Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Alfa Star - lato 2011 29.09.10, 13:55 Ja już kilka razy byłam z Alfa Star i byłam zadowolona. Ostatnio nawet zostałam zawieziona z lotniska do hotelu limuzyną :D Poza tym tylko AS ma oferty do hotelu, który mnie interesuje - i widzę, że na następny rok jest i w dobrej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re: Alfa Star - naciągacze 29.09.10, 18:37 Kto wykupił hotel Sonesta Beach,bądż ma taki zamiar,niech ucieka daleko od tego miejsca.Wszechogarniający brud, prusaki łażące po jedzeniu,nie zmieniana posciel w kolorze szaro-burym,ręczniki plażowe-czasem ludzie mają lepsze szmaty do podłogi,o marnym jedzeniu lepiej nie wspominać i o nie czyszczonej klimatyzacji też nie. Ponadto Alfa zmieniła godz.lotów,wskutek czego musieliśmy zostać dłużej,dopłacić za pokój,ale posilki i napoje nam odebrano(czego akurat nie żałujemy, ale co nie jest uczciwe,bo mówiono co innego). Rezydenci na spotkania się zmieniają,każdy mówi co innego i żaden nie jest dostępny pod telefonem. Tak więc zastanówcie się dobrze nad wyborem j/w. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Alfa Star - naciągacze 29.09.10, 19:11 Przesunęli wam godzinę wylotu i musieliście sami za hotel płacić? Hmmm, ciekawe. Równie prawdziwe, jak te prusaki łażące po jedzeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Alfa Star - naciągacze 29.09.10, 20:48 A czy Ty byś się szwędał po hotelu od 12:00 do np. 22 ? Bez pokoju, bez prysznica i może z dzieckiem ? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Alfa Star - naciągacze 29.09.10, 21:24 Zapomniałeś o prusakach :D Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Alfa Star - naciągacze 29.09.10, 21:49 No tutaj się nie wypowiem. W tych hotelach co byliśmy nigdy robactwa nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re:no,były robaki, a na wykupiony pokój mamy kwit 30.09.10, 13:34 bylo nas wiecej,wszyscy widzieli.To moja któraś tam wizyta w tym kraju,ale pierwszy raz taka podła Odpowiedz Link Zgłoś
ludmila09 Re: Alfa Star - lato 2011 29.09.10, 21:54 Byliśmy z ALFA STAR we wrześniu tego roku w Egipcie i było wszystko OK. Jestem bardzo zadowolona z tego BP.Wcześniej korzystaliśmy z BP Itaka.Wcześniej myślałam ,że te większe BP bardziej wiarogodne ,niż te małe i co się okazało.........? Chociaż chcę nadmienić ,że na BP Itaka też nie narzekam z nimi tak samo wakacje były bardzo udane. Ale BP Alfa Star dla nas jest atrakcyjniejsze ze względu na ceny. Odpowiedz Link Zgłoś