Dodaj do ulubionych

lada moment koniec wczasow?

09.01.15, 09:46
Nawiazujac do watku nigdy nie wroce do Egiptu mozna zaryzykowac stwierdzenie, ze problem sam sie wkrotce rozwiaze i z uwagi na sytuacje geopolityczna wyjazdy szczesliwie zostana wstrzymane. Trzeba miec wydaje sie zelazne nerwy i brak wyobrazni by teraz tam wyruszac ale jak juz powiedziano kazdy robi jak uwaza i ponosi tego dzialania konsekwencje)
Obserwuj wątek
    • aniutaprim Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 10:02
      Póki co nic tam się nie dzieje takiego, czego nie było przez ostanie kilka lat. Jeżeli jedziemy na tydzień, dwa do kurortu by ponurkować, plażować czy odpocząć nie można mówić o jakimś szczególnym niebezpieczeństwie. Jak widać w Europie jest równie jak nie bardziej niebezpiecznie ( Madryt, Paryż)...
      • luksusfashion Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 12:43
        aniu!! czy ty w ogole bylas w Paryzu ?Madrycie?
        Tam się , wychodzi wieczorami po knajpkach i dyskotekach.
        Idz, proszę w Kairze Hurghadzie z kolezanka samotnie po 23...
        Owszem Egipt jak pisałam dla oszczędnych(i to tych skrajnie wszytsko za darmo)
        siedzenie caly czas w Hotelu i podróbki...Do tego beznadziejne jedzenie a bylam niby w dobrym hotelu , wyobrażam sobie już te hotele za 2 tys za tydzień co tam maja serwowane, a slyszalam ze koszmar;-(((
        Egipt można zwiedzić raz , i to wszystko ,zdecydowanie lepsza jest Turcja ,bardziej europejska jak już można tak nazwac, jedzenie bezporownania lepsze,no i jak już kupujecie te podróbki(dramat)
        to tez w Turcji sa lepsze , bo maja jakościowo swietne materialy, dobre kożuchy ,skory ...
        • paskudna.zolza Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 14:08
          luksusfashion napisała:

.
          > Idz, proszę w Kairze Hurghadzie z kolezanka samotnie po 23...

Owszem, chodziłam i samotnie i z koleżanką zarówno w Kairze jak i w Hurghadzie. Nikt nas nie okradł, nie pobił, nie zwyzywał. W mieście, w którym mieszkam w Polsce natomiast nie odważyłabym się nigdy wyjść z domu po 23 bez męskiej "obstawy" i psa...

• aniutaprim Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 15:07
          Mam nadzieję, że w twoim poście nie miałeś założenia obrażania innych, zwłaszcza, że chyba czegoś nie rozumiesz. Spieszę ci wyjaśnić. Nie uważam, że Egipt jest dla biedoty, miłośników podróbek i reszty idiotów, niemot i ignorantów. Wyjeżdżam za dwa tygodnie do Sharm, tydzień kosztuje mnie 2750 zł, tak więc nie jest to za darmo, za te pieniądze mógłbym pojechać w dowolne miejsce w Europie, ale cóż ja potrzebuje słońca i temeratur powyżej 20 stopni, czego nie dostąpię ani w Paryżu ani w Madrycie. W Turcji byłam kilka miesięcy temu dwa tygodnie, było fajnie, choć podróbek żadnych nie kupowałam, teraz chyba powinnam żałować. W Europie nie ma też Morza Czerwonego, a tego nie muszę chyba tłumaczyć, zwłaszcza tym, którzy kochają nurkowanie lub snurkowanie. Madryt i Paryż mam zaliczony i to są miejsca, które traktuje, zobaczyłam, zaliczyłam i tam raczej wiecej się nie wybiorę, podobnie jak w Egipcie mam zaliczone to co powinno się zaliczyć, a styczniowy pobyt przeznaczę na czytanie książek na leżaku w słońcu i w miłym towarzystwie. Odwiedzę Old Market i może jeszcze dwie dzielnice bez szczególnych lęków. W poście poniżej mnie rozśmieszyłeś tymi firmowymi ciuchami, kawą, pysznym jedzeniem i to gdzie ?-w Neapolu...ciuchy kupuje się tam gdzie się chce, ale w Polsce te same szmatki kupuje taniej, i nie przekonuj mnie, bo te rejony i te tematy akurat są moim konikiem. O Italii mogę naprawdę wiele ci opowiedzieć. Mam pytanie czy byłaś kiedyś w przyzwoitym hotelu w Egipcie? Zaręczam Ci że można przeżyć, posmakować owoców morza i skorzystać z przyzwoitych restauracji. piszesz, że Turcja jest bardziej europejska.... Na Boga wcale nie chodzi mi o Europę w Afryce, czy Azji. A to co napisałam wyżej miało na celu odpowiedzi na post o jakimś strasznym niebezpieczeństwie w tym rejonie, gdzie chodziło pewnie o terroryzm, który może dotyczyć nas wszystkich w każdym miejscu na świecie.
          • cairo7 Bravo Aniutaprim 11.01.15, 16:03
            Mi się nie chciało temu "cudu"odpowiadac....luksus....pipiec..zobaczyć Neapol i umrzec...pora się zabierać:)
    • dariusznow Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 10:23
      szehryanna
      co ta wypowiedź ma na celu?

przeczytałem Twoje poprzednie wpisy
      dużo ich nie było ale lektura z gatunku niestrawnych

odnosze wrażenie, że jesteś bardzo nieszczęśliwa i chcesz odreagować - zły adres :(

Ja K 42 lata z centralnej Polski. Wyjazd wypoczynkowy z wycieczka do Tunisu i Kartaginy.

rozumiem, że to co napisałaś Tunezji nie dotyczy - inna bajka inna rzeczywistość

miłego urlopu, może Ci się uda wyciszyć, choć z takim nastawieniem towarzysza podróży raczej nie znajdziesz, choć Ci tego życzę
      • jolantas1955 Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 13:17
        Pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiem...No trudno! Ja mam już zaklepany wyjazd i w kwietniu i w lipcu:)
        • szehryanna Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 13:20
          Dariusz - racja))) juz nie marudze) Wszystkim Egiptomaniakom udanych podrozy zycze:-)
    • paskudna.zolza Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 13:57
      szehryanna napisał:

> Nawiazujac do watku nigdy nie wroce do Egiptu mozna zaryzykowac stwierdzenie,
      > ze problem sam sie wkrotce rozwiaze i z uwagi na sytuacje geopolityczna wyjazdy
      > szczesliwie zostana wstrzymane.

Masz jakieś konkretne informacje dotyczące planowanego wstrzymania wyjazdów do Egiptu (np. z biura podróży, Ministerstwa, Ambasady)? Jeśli tak, to podziel się tymi wiadomościami
      • volvo74 Re: lada moment koniec wczasow? 09.01.15, 16:05
        gdybym została sam bez kasy bez pomocy a miał bym wybierać np.Neapol ,Marsylie czy jakieś Egipskie miasto wybrałbym miasto w kraju faraonów, pomijając upierdliwych sprzedawców to dość mili i uczyni ludzie choć spaczeni religią
        • sandrula33 [...] 09.01.15, 16:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • guitar_shark Do sandruli33 09.01.15, 18:46
            Droga sandrulo33,
            Zrobiłaś z tego forum swoją skrzynkę kontaktową, podając co i rusz swój mail, a jest to na forach zabronione. Uruchom pocztę gazetową, wtedy każdy wystarczająco inteligentny forumowicz będzie w stanie do Ciebie napisać. Rozumiem, że interes w Hurghadzie musi się kręcić, ale Twoja nachalność zaczyna być denerwująca, co widać po "koszach", którymi raczą Twoje posty bywalcy forum.
            Bardzo proszę, żebyś przeczytała - być może pierwszy raz w życiu - pierwszy wątek na tym forum. Dla ułatwienia jest przypięty. Mówi o kilku rzeczach, które robisz, a których robić na forach nie wolno.
            Wspomina także o tym, że NIE WOLNO nikogo obrażać.
            Ja rozumiem, że mogą denerwować wątki osób strachliwych, których Egipt za bardzo nie interesuje, a są tu nie wiadomo po co.
            Mnie na przykład okropnie denerwują ci, którzy piszą niechlujnie ortograficznie, bo to jest brak szacunku dla innych czytelników forum. Jesteś na czele tej grupy Sandrulo, ale to już mój zupełnie subiektywny ranking i nie ma on wpływu na moją pracę.
            Wycinam Twój post, bo bardzo brzydko odezwałaś się do szehryanny. To nie jest Twoja koleżanka, a tu nie jest bazarek.
            Jeszcze raz i dostaniesz bana.
            • rojb.erek Re: Do sandruli33 09.01.15, 18:59
              :)
              • ceide_fields Re: Do sandruli33 10.01.15, 22:39
                To pewnie coś w egipskim powietrzu. Panienki z forum faceci z Egiptu, tam mieszkające, też były bardzo agresywne ;)
            • sandrula33 Re: Do sandruli33 10.01.15, 11:20
              ok guitar_shark przepraszam, już nie będę nikogo obrażać, trochę mnie poniosło. Pozdrawiam
        • luksusfashion Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 12:33
          Blagam cie nie porównuj pieknego Neapolu do egipskich miast.
          Neapol , to piękne krajobrazy, rewelacyjne jedzenie, KAWA!!!!i wiadomo firmowe ciuchy...
          W Egipcie nie ma zadnych niepokojących sytuacji ,niedawno bylam, ale nigdy nie porównujcie
          Egiptu do Wloch!!!Poza tym w Neapolu grozi ci , jak nie uważasz oczywiście wyrwanie torebki, co mnie akurat nie spotkalao a non stop lazilam po słynnej Forcelli..;-))) poza tym Egipt jest dobry dla oszczędnych polakow żeby było za darmo wszystko a niestety jedzenie (jeden z lepszych hoteli ) dramat ;-(( sklepy ;-(((
          podróbki, oczywiście polacy biegali żeby kupic podrobke lv czy inne ...zalosne ...
          • jaru31 Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 14:04
            Pokój z Tobą luksus
          • paskudna.zolza Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 14:05
            luksusfashion napisała:

> Blagam cie nie porównuj pieknego Neapolu do egipskich miast.
            > Neapol , to piękne krajobrazy, rewelacyjne jedzenie, KAWA!!!!i wiadomo firmowe
            > ciuchy...

Cóż, Neapol też należy do miast, które trzeba zobaczyć... i tyle. Co do jedzenia - lubię kuchnię włoską, za wyjątkiem spaghetti, którego nienawidzę, ale... najgorszą pizzę w życiu jadłam... we Florencji...
            Jeśli ktoś chce posmakować prawdziwego egipskiego jedzenia, to na pewno nie znajdzie go w hotelach. Raczej w knajpkach, w których jedzą Egipcjanie. Zapewniam, jest naprawdę pyszne.

• aniutaprim Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 15:15
              Bo pani luksusfasion powinna wiedzieć, że dobre jedzenie włoskie jest świetne w pipidówkach a nie w kombinatach restauracyjnych lub dużych turystycznych miastach. Zwiedzając np. Wenecję warto zabrać kanapki ze sobą, bo generalnie jednodniowy klient jest karmiony podle, każdy Włoch to wie. Najlepsze jedzenie np. Z truflami, najlepsze pizza i to taka w wielu rożnych wydaniach serwują malutkie rodzinne knajpeczki daleko od kurortów i takie Włochy lubię.
      • luksusfashion Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 12:34
        tui i neckerman wycofal wycieczki do Kairu i Luxoru, to wiem na pewno.
        • sandrula33 Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 12:47
          z Sharm El sheikh autokarowe wycieczki do Kairu nie są organizowane tylko samolotowe, z Hurghady Kair i Luksor odbywa się zgodnie z planami. Tui i Neckerman nie jest organizatorem wycieczek lokalnych tylko kontrahenci Egipscy.
          • volvo74 Re: lada moment koniec wczasow? 11.01.15, 14:41
            gusty guściki jeden lubi to inny tamto ja w Neapolu widziałem koczujących na dworcu bezdomnych Polaków kradnących w dzień spirytus z sklepów, tony śmieci i chaos na ulicy , za miastem znaki drogowe z śladami kul,pełno Albańczyków żebrzących i chyba najwięcej panienek lekkich obyczajów
            to chyba tak jak z Egiptem jeden widzi orient a inny brud ale nie jest to powód do zniechęcania i kochania tego co się lubi
          • luksusfashion do sandry, neck i tui wyfofal i odradza 13.01.15, 11:20
            wycieczki dla SWOICH KLIENTOW , ile razy mam powtarzac?
            a wycieczki można kupic wszędzie, skoro biuro wycofalo ze swojej oferty to ODRADZA.
            tui NECKEMRAMN TO BIURA NIEMIECKIE A ONI DBAJA NAJBARDZIEJ O SWOICH KLIENTOW.
            zobacz jakie pokoje w hotelach ma wykupione tiu a jakie polskie ...
            tyle na temat ,więcej nie będę pisać bo niektórzy nie potrafią czytac, z barkiem rozumienia i dalej jak osly w zaparte.
            • rojb.erek Re: do sandry, neck i tui wyfofal i odradza 13.01.15, 16:24
              osobiście jestem wdzięczna za Twoje postanowienie milczenia
    • zambrapl Re: lada moment koniec wczasow? 18.01.15, 15:38
      jak USD tak wysoki to fakultatywne wycieczki tansze beda?
      • wtopeq Re: lada moment koniec wczasow? 18.01.15, 19:12
        niby dlaczego tańsze?

będą droższe, zwłaszcza dla nas, dolar już po 3,7 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka