Dodaj do ulubionych

Club farana

08.07.05, 13:38
Może ktos z was był w tym hotelu - moja prośba dotyczy opisania różnicy którą
odczuliście między jedną formułą all a druga tzn między snack a bufet. Opis
znam chciałąbym jeszcze tylko zaięgnąć info jak to jest od strony turysty.
dzięki za wszelkie info.

Obserwuj wątek
    • Gość: b1 Re: Club farana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:00
      Z Clubu Farana wróciłam niecały miesiąc temu. Miałam formułę snack i nie żałuję, a oto, dlaczego. Śniadania przebogate do godziny 10. Na dodatek są pojemniczki i folia aluminiowa, więc można sobie oficjalnie wziąć jedzenie na wynos. Przy dużych basenach przekąski w postaci małych kanapeczek, pizzy, ciasteczek, rogalików i takich innych. Przy plaży grill i codziennie różności na ciepło, no i oczywiście pizza. Od 20 kolacja full wypas, naprawdę nie do przejedzenia. Tak wygląda opcja snack. Natomiast w opcji dinner jak na pewno wiesz jest obiad od 14. Jak się dowiedziałam obiad podobny do kolacji. A teraz wnioski. Otóż jestem osoba, która lubi i może zjeść, ale wersja snack wystarczyła mi w zupełności. Po pierwsze, dlatego że było ponad 50 stopni ciepełka i w tej temperaturze jeść się po prostu nie chce. Po drugie plaża i rafy są tam takie cudowne, że cały czas spędzałam właśnie nad morzem i nie wyobrażam sobie zbierania się z plaży z całym majdanem i wspinania się w tym upale po schodach żeby zjeść ciepły obiadek. A w czasie obiadu ci co mieli wersje snack mogli sobie wybrać bardzo fajne miejsca na leżakach pod parasolami, bo wersja dinner maszerowała na posiłek ( wprawdzie nie było z tym problemu o jakiejkolwiek porze). Słyszałam jednakże głosy utyskujące na wersje snack, ale raczej w mniejszości. Najważniejsze, że w tej wersji masz takie samo prawo do napojów wszelkiej maści ( woda, soki, cola, fanta itp.) oraz alkoholi lokalnych jak dinnerowcy. Bo pić się chce niemiłosiernie. A hotel, super! Zazdroszczę wyjazdu i mam nadzieję, że przyczynie się, choć trochę do właściwego wyboru opcji żywieniowej w Faranie.
      • Gość: Czatman1 Re: Club farana IP: *.toya.net.pl 08.07.05, 17:06
        Hejka.Ja lecę 14 lipca właśnie do Club Faraana.Przeczytałem wiele informacji na
        temat żywienia i podzielam pogląd poprzedniczki.Tylko snack...można ,a nawet
        trzeba przespacerować sie do starego Sharmu na wspaniałe regionalne przekąski ,
        soki i oczywiście owoce morza (jestem niemiłosiernym
        robakomaniakiem).Pozdrawiam.
      • cameltravel Re: Club farana 08.07.05, 20:19
        Dzięki - ja pojadę tam prywatnie dopiero w grudniu - ale w październiku z grupą
        wyśle tam klientów i muszę tez wiedzieć czym faktycznie te dwie formuły się
        różnią.
        Często też klienci mnie pytają czy jest alkohol w obu wersjach czy nie - ja nie
        będąc tam osobiście nie wiem - więc dzięki za odpowiedzi a jak masz jeszcze coś
        np zdjęcia pokazuj:)
        dzięki może ktoś jeszcze coś o dinner ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka