Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:38 Mam prośę, jeśli ktoś był gdzieś z tym biurem, proszę o opinię-czy byliście zadowoleni, czy lepiej nie korzystać z ich usług? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadik5 Re: Discovery Tours 18.07.05, 19:43 Ja rowniez gdzies przeczytalem na forum o tym biurze i tez jestem ciekawy co oni wartaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 25 Re: Discovery Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:44 Witam. To chyba ja jestem sprawczynią zainteresowania tym biurem. Piszę o nim tu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26512239&a=26650607 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Discovery Tours IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 11:32 Jakie maja ceny w Discovery Tours? chodzi mi glownie o Kair, safari, nurkowanie, Giftun? Pozd. Maya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenman Re: Discovery Tours IP: 83.238.67.* 21.07.05, 13:13 18 lipca wrócilem z rodzinka z Egiptu, wszystkie wycieczki brałem z Discovery Tours i jestem bardzo zadowolony, oto cennik: Kair - 1 dzien - 30$ (muzeum egipskie, obiad niedaleko piramid, wytwornia papirusów, piramidy w Gizie, Sfinks, wytwornia perfum, polski przewodnik w wybrane dni, autobus klimatyzowany) Kair - 2 dni - 60$ )1 dnień+bazar kairski, cytadela, kair koptyjski) Luksor - 1 dzien - 30$ (swiatynia w Karnaku, dolina królów lub królowych (pytać)kolosy Memnona, wytwornia papiruów, obiad, swiatynia Hatszepsuth (nie wiem czy doplata 5$, autobus klimatyzowany, polski przewodwnik w wybrane dni Luksor - 2 dni - 60$ )1 dzien+swiatynia w luskorze - jak dla mnie to sa mało) Giftun - 13$ Safari Jeep - 10$ 4-dniowy rejs po Nilu (ze zwiedzaniem Lukosru - to samo co jednodniówka - Edfu, Kom Ombo, Asuanu + Abu Simbel - 220-230$. Bez Abu Simbel - 190$ Wszystko zorganizowane bardzo porządnie, niech nie zdziwi fakt ze przewodnicy beda czekac na miejscu, jednak wiekszosc wycieczki to i tak pewnie beda polacy(u nas tak było+kilku niemców+rosjan), kilku arabow zawsze jedzie jako obsługa) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenman Re: Discovery Tours IP: 83.238.67.* 21.07.05, 13:16 I jeszcze jedno: na wycieczce 4 dniowej po Nilu statkiem 5* nie ma polskiego przewodnika, gdyz jest to wycieczka "miedzynarodowa" skladana przez wiele biur pokroju DT - zaczyna sie od niedzieli, w czwartek wieczorem powrót Odpowiedz Link Zgłoś
sadik5 Re: Discovery Tours 21.07.05, 15:53 A masz moze jakies dokladniejsze dane np w jakie dni sa poszczegolne wycieczki i czy przewodnik w 2 dzien po Kairze tez mowi po polsku, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenman Re: Discovery Tours IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 21.07.05, 19:12 Wycieczki do Kairu i Luksoru są prawdopodobnie 2 razy w tygodniu, z przewodnikiem polskim prawdopodobie raz w tygodniu (my bylismy w srode i był- Kair,Luksor napewno w niedziele), na Giftun i jeep safari - codziennie Najlepiej dowiadywac sie na miejscu bo to moze sie zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Discovery Tours IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 21:19 czy wycieczki trzeba rezerwowac z duzym wyprzedzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Discovery Tours IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 03:21 30.07 lece na tydzień z dzieckiem do Hurghada,gdzie mogę kupić tanie bilety na wycieczkę do Kairu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenman Re: Discovery Tours IP: 83.238.67.* 22.07.05, 14:27 My kupowalismy bilet dwa dni przed wyjazdem, zreszta podejrzewam ze gdyby nawet przyszlo sie do nich w przeddzien to i tak bylyby miejsca - po prostu podstawiliby dodatkowy autokar, mniejszy lub wiekszy - tego to oni mają na pęczki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Discovery Tours IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:47 Czy oprocz queenmana i Ani 25, byl ktos jeszcze na wycieczkach z tym biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga M Re: Discovery Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:29 Discovery Tours to super biuro. Znajduje się ono niedaleko hotelu Empire w Dahar. Można tam ustalić ceny wycieczek i dowiedzieć się o ich dokładnym programie. Ludzie z tego biura zachowywali sie jak przyjaciele. Pod koniec pobytu poszliśmy się porzegnać i podziękować, spisali się naprawdę bez zarzutu Za 4 wycieczki Kair 1 dzień, Luxor 1 dzień, Giftun i safari jeeb zapłaciliśmy 70 $. Kiedy kolega na zbiórce przed wyjazdem do Luxoru zgłosił, że nie jedzie bo złapał zemstę oddali mu pieniądze. Mało tego około południa dowiedział się, że był zamach, nie wiedział gdzie i kiedy, poszedł do discovery i Egipjanin imieniem Tifa na własny koszt zadzwinił do kierowcy naszego autokaru, żeby dowiedzieć się czy z nami wszystko w porządku. Na wszystkich wycieczkach byli polskojęzyczni przewodnicy, bardzo ciekawie opowiadali o zabytkach i informowali nas również jak mamy się zachowywać, żeby nie zostać oszukanym, jakie są ceny. Oglądaliśmy w Luxorze dolinę królów, a nie jak nasi przyjaciele, którzy pojechaliu z Love Egipt dolinę królowych, poza tym posiłki mieliśmy lepsze. Podczas wycieczki na Giftun pierwsi weszliśmy na statek poprowadzeni przez przewodnika, a ludzie z innych biur musieli czekać, skutkiem czego mieliśmy lepsze miejsca. Naprawdę szczerze polecam to biuro super ludzie i obsługa. Jeżeli będziecie z nimi rozmawiać pozdrówcie Tifę i chłopaków od dwóch Marcinów Agnieszkę i Marysię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Discovery Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:35 Discovery Tours to super biuro. Znajduje się ono niedaleko hotelu Empire w Dahar. Można tam ustalić ceny wycieczek i dowiedzieć się o ich dokładnym programie. Ludzie z tego biura zachowywali sie jak przyjaciele. Pod koniec pobytu poszliśmy się porzegnać i podziękować, spisali się naprawdę bez zarzutu Za 4 wycieczki Kair 1 dzień, Luxor 1 dzień, Giftun i safari jeeb zapłaciliśmy 70 $. Kiedy kolega na zbiórce przed wyjazdem do Luxoru zgłosił, że nie jedzie bo złapał zemstę oddali mu pieniądze. Mało tego około południa dowiedział się, że był zamach, nie wiedział gdzie i kiedy, poszedł do discovery i Egipjanin imieniem Tifa na własny koszt zadzwinił do kierowcy naszego autokaru, żeby dowiedzieć się czy z nami wszystko w porządku. Na wszystkich wycieczkach byli polskojęzyczni przewodnicy, bardzo ciekawie opowiadali o zabytkach i informowali nas również jak mamy się zachowywać, żeby nie zostać oszukanym, jakie są ceny. Oglądaliśmy w Luxorze dolinę królów, a nie jak nasi przyjaciele, którzy pojechaliu z Love Egipt dolinę królowych, poza tym posiłki mieliśmy lepsze. Podczas wycieczki na Giftun pierwsi weszliśmy na statek poprowadzeni przez przewodnika, a ludzie z innych biur musieli czekać, skutkiem czego mieliśmy lepsze miejsca. Naprawdę szczerze polecam to biuro super ludzie i obsługa. Jeżeli będziecie z nimi rozmawiać pozdrówcie Tifę i chłopaków od dwóch Marcinów Agnieszkę i Marysię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Discovery Tours IP: *.um.zyrardow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:20 Zgadza się też byłem z nimi na wycieczkach, polecam, mimo, że to lokalne biuro egipskie chłopaki dbają o klienta, dokładnie wytłumaczyli nam za co płacimy, fajny autokar skórzane siedzenia na wycieczkach, full wypas, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maca Re: Discovery Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:43 Polecam to biuro byłem, sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Discovery Tours IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:06 Czy w przypadku kiedy wykupuje kilka wycieczek w Discovery Tours i dostaje przy tym znizke, to trzeba placic odrazu za wszystkie w biurze? Czy za kazda oddzielnie w autokarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenman Re: Discovery Tours IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 06.08.05, 12:21 My płacilismy za Kair oddzielnie i potem za 3 nastepne razem, ale z tego co sie pytalismy to można każdą wycieczkę oddzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariz Re: Discovery Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:59 polecam to biuro Odpowiedz Link Zgłoś