Dodaj do ulubionych

Selectours - nie polecam - zmieniają hotele

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:43
Mieliśmy być w kameralnym, cichym i spokojnym Coral Beach Montazah a
wylądowaliśmy w pełnym głośnych włochów molochu Holiday Inn Amphoras. Może
lokalizacja jest lepsza, ale jeżeli chcecie odpocząć to w HIA brak ciszy i
spokoju jest gwarantowany. Poza tym CBM to hotel nowy, z piękną plażą a HIA
to sypiący się trup z głośną klimatyzacją i wiecznie psującymi się elementami
wyposażenia pokoju. Obsługa przeraźliwie leniwa i opieszała, a do tego
praktycznie nikt z obsługi nie zna angielskiego i nie można się dogadać
(zarówno pokojowi jak i obsługa barów - tylko w recepcji koleś mówi i rozumie
po angielsku ).
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: Selectours - nie polecam - zmieniają hotele IP: *.chello.pl 09.05.06, 22:43
      Szczerze, nie wierzę. oba hotele są OK. a Coral Beach Montazah jest na
      przeciwko lotniska i nie sądze by był on lepszym hotelem. Dla mnie HIA.
      Ten polecam. Z resztą znajomi jeżdża do HIA i bardzo sobie chwalą.
      • Gość: magda Re: Selectours - nie polecam - zmieniają hotele IP: *.kghm.pl 10.05.06, 12:41
        Ja bylam z nimi w zeszym roku i wszystkobylo ok, nie zmienili hotelu.
        A jakis powod tej zmiany wam podali??
        • Gość: Ktoś Do Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:40
          Ja również wybrałem to biuro, ponieważ nie ma o nim raczej negatywnych opinii.
          Jako powód dopiero na miejscu w Egipcie podano nam, że to wina właścicieli
          hotelu. Tak czy inaczej dla mnie dobre biuro to takie, które daje Ci to za co
          zapłaciłas.
      • Gość: Ktoś Do Anika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:37
        Jak nie wierzysz to poleć do Egiptu, odwiedź oba hotele (a najlepiej w nich
        troszkę pobądź, bo na zewnątrz wszystko zawsze jest ładnie) i wówczas się
        wypowiadaj i porównuj. Z treści Twojego postu domyślam się, że nigdy nie byłaś
        w żadnym z tych hoteli a Twoja wypowiedź oparta jest na opiniach innych osób.
        • Gość: Anika Re: Do Anika IP: *.chello.pl 11.05.06, 21:44
          Przecież nie napisałam że tam byłam. Przecież wyraźnie zaznaczyłam, że to
          znajomi tam jeździli i dlatego się wypowiedziałam. dlatego nie chcę się chwalić
          w stylu wiem, widziałam. Ale jak widzę tu każdy chce pisać o tym co widział a
          ja chciałam napisać co znajomi widzieli. Nie mogę?
    • Gość: scorpio1956 Re: Selectours - nie polecam - zmieniają hotele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:42
      To już wiem,Ktośiu,czemu nie spotkaliśmy się w Coralu.zresztą w Coral B.M było
      tylko 8 Polaków z Eximu,10 Rosjan i reszta Włosi(hałaśliwi).
      A Holidayem Inn Amphoras troszeczkę przesadzasz,że to ruina.Byłem w tamtym roku
      w HIA.Nie było tak źle.Ale faktycznie,jak teraz mam możliwość porównania to
      Amhoras nie umywa sie do Corala.Lepsza rafa,plaża,bardziej kameralny i
      zdecydowanie lepsze jedzenie.A lotnisko,jak ktoś to powiedział,ze blisko.Ja po
      3 dniach spostrzegłem się dopiero,że ono jest tak blisko.Żadnych hałasów z tej
      strony.
      • Gość: Ktoś Witaj scorpio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:34
        Witaj scorpio. Rzeczywiście z powodu zmiany nie było nam jak widać dane spotkać
        się w CBM. Szkoda. Co do mojego stwierdzenia na temat HIA, że to ruina powiem
        tak: hotel jest na zewnątrz (poza pokojami) faktycznie zadbany. Piękna zieleń,
        palmy, ładne baseny. Z drugiej strony: dziurawe chodniki, brudne ręczniki,
        które wydają na plaży i basenach, mocno już zniszczone leżaki. A pokój to:
        bardzo głośna i psująca się praktycznie co drugi dzień klimatyzacja, wypadająca
        fuga spomiędzy kafli, zepsute drzwi wejściowe do pokoju, obdrapane meble i
        zapadające się łóżka ale przede wszystkim BRUDNO. Nie moglśmy się doprosić o
        porządne posprzątanie (w szczególności podłogi w salonie). Jeżeli weźmiesz pod
        uwagę fakt, że byłem tam z małym dzieckiem, które wszystko bierze do buzi,
        tarza się po podłodze itp. to myślę, że zrozumiesz. Stan faktyczny jest taki
        jak opisałem i to tak wygląda. Można dyskutować na temat jedzenia, plaży.
        Każdemu smakują lub się podobają różne rzeczy. Ale pokój tak wygląda i tyle.
        Byłem wcześniej w Egipcie jeszcze dwa razy, mieszkałem w hotelah 3* i standard
        był poprostu lepszy. Jeżeli to ma być 4* hotel - PORÓWNYWALNY DO CBM - to można
        raczej płakać. Kiedyś to może i był dobry standard ale na pewno już nie
        dzisiaj. Dodam tylko, że Sieć Holiday Inn sprzedała właśnie ten hotel i jest to
        już teras Amphora's Holiday Resort. A dlaczego sprzedali? Myślę, że właśnie ze
        względu na stan hotelu. To jest bardzo dobra międzynarodowa sieć i nie stać ich
        na takie reklamówki.
    • Gość: Fama Re: Selectours - nie polecam - zmieniają hotele IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:36
      Selektours zmienia też godziny wylotu.Mi zmienili z 12maja godz18:15 na 13maj
      godz.3:35.Z jednego noclegu już nic.Ciekawe jak dalej.Z tego co widzę w ofercie
      Rejs po Nilu Horus juz zmienili program wycieczki,jest inny niż miesiąc
      temu,bardziej nastawiony na fakultety i wyciaganie pieniędzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka