orient7 22.08.06, 12:25 Czy Hostmark Grand Seas w Hurghadzie ma rafę koralową? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camuss Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 22.08.06, 12:32 tak sie sklada, ze spedzilismy 2 tygodnie w tym hotelu. Niestety, musze Cie zmartwic - rafy tam specjalnie nie ma :( my, by poogladac rybki jezdzilismy do sharm el naga. W ogole hotel nie jest ciekawy i raz doszlo miedzy mna a managerem do malej scysji. Niemniej, ogolnie jest ok. Mojej Rodzinie sie podobalo, mi nie. miedzy innymi irytujaca jest muzyka na basenie (czasami za glosna), pelno kolesi co oferuja masaze albo jakies inne tatuaze - na szczescie wystarczy raz krzyknac, ze jest sie na wakacjach a nie na targu i pozniej ma sie spokoj - niemniej, dziwne uczucie pozostaje... chyba juz urok tego hotelu. Jak chcesz, moge Ci nawet wyslac zdjecia :) Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
ella19 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 10:52 Rafy tam nie ma,tzn sa jakies pozostalosci ale nic ciekawego.Ja bylam w tym hotelu 2razy i moim zdaniem jest cudowny!Chetnie bym znowu do niego wrocila.Jak widac kazdy ma inne wymagania i zdanie.Ja moge go z czystym sercem polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
camuss Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 11:01 moim Rodzicom sie podobalo - ja mialem inne troszeczke oczekiwania. Tak zlozylo, ze jedna dobe spedzilismy w hilton plaza i ten hotel bardziej przypadl mi do gustu ... a Rodzicom nie :) Tak wiec punkt widzenia sie zmienia :) Ogolnie, wiekszych zastrzezen do tego hotelu nie mam. Nalezy on bardziej do tych "kameralnych" a nie "resortowych". Szkoda tylko, ze jest jeden basen i tak malo (relatywnie) lezakow bo niestety przed sniadaniem trzeba juz zajmowac... poza tym sporo animacji - aqua gimnastyka, inna jeszcze gimnastyka (...) wieczorem zwykle "show". Mielismy raz scysje z managerem, ale od tamtej pory wszystko bylo ok - traktuje wiec to jako jednorazowy incydent a nie praktyke w tym hotelu (chodzilo o przeszukiwanie naszych toreb jak wracalismy z miasta) Jesli masz jakies pytania - pisz :) Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
orient7 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 13:44 A jak z jedzeniem? Może jakieś przekładowe potrawy? Odpowiedz Link Zgłoś
ella19 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 22:39 Jedzenie moim zdaniem bylo b.dobre,chociaz ja glownie objadalam sie slodyczami;) Bo te byly przepszyne.Duzo owocow.Masz maila na gazecie?Nick i @ gazeta.pl ? Jesli tak to moge Ci wyslac pare fotek m.in z hotelu i jedzonka;)Chyba ze daj gg,jak sie da wyslac bedzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
camuss Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 23:00 my mielismy wykupiona opcje bed & breakfast wiec wypowiedz moja dotyczy jedynie sniadan - coz, bez rewelacji. Byl caly stol z pieczywem (mnostwo ciast i ciasteczek), kolejny z saltkami + wedliny (sic!), oczywiscie sery takze sie znalazly. Byly takze salatki owocowe, omlety/jajecznice robione przez kucharza przy Tobie oraz spory wybor dan na cieplo (kielbaski i inne roznosci - nie wiem, nie zagladalem do kazdego bo glownie jadlem na slodko) Jesli chodzi o jezdzenie w restauracji - ceny umiarkowane (jak na hotel). Mixed kebab okolo L.E. 40, zupa chyba L.E. 10. Piwo, L.E. 16.... Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 23.08.06, 23:59 Jesli chodzi o hotel to jest super,dziwi mnie ze komus moze sie nie podobac. Ile ludzi tyle opini :) pozdr Rafy nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
camuss Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 24.08.06, 00:24 coz, jednemu sie podoba Ritz Carlton innemu Ali baba :) Moim Rodzicom bardzo sie podobalo - w szczegolnosci aqua gimnastyka. Ja prefruje mniej "kameralne" hotele typu sheraton lub hilton... a do szewskiej pasji doprowadzaly mnie te tabuny "naganiaczy" przy basenie - jeden z henna, inny z kolczykami, inny jeszcze skadstam... na szczescie, wystarczylo raz a KONKRETNIE podziekowac i wiecej nas nie nachodzono. obsluga takze moglaby wiele sie nauczyc - lezymy przy basenie, podchodzi kelner (to nic, ze przysypialem) - pyta sie, co podac... mowie, ze poprosze 3 piwa (ja i Rodzice) on na to, ze dobrze - przyniesie szesc piw i skrzynke z lodem Ja do niego, zamawialem trzy piwa a nie szesc i zadnego lodu nie chce. On dalej, ze przyniesie szesc i lod. Ja na to, ze w takim razie dziekuje - sam sie przejde. On wtedy ok, ok ok rozumiem, ze w taksowce trzeba sie targowac, ze sa "upierdliwi" ale oblsluga powinna byc dyskretna ale nie natarczywa :( ale poza tym - na pewno spedzicie mile czas :) Pokoje sa GIGANTYCZNE jak na warunki hotelowe. Taksowka do centrum tania i bez problemow mozna zlapac o kazdej porze... zreszta, jak macie jakies pytania - piszcie. jesli zadacie konkretne pytanie: ile jest basenow to odpowiem, ze jeden. Ale jak sie mnie pyta, czy mi sie podobalo - prosze pozniej nie miec pretensji, ze wyrazilem swoje zdanie :))) a na zyczenie moge wyslac nawet zdjecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
orient7 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 24.08.06, 08:15 Mój mail orient7@gazeta.pl. Bardzo proszę o zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ella19 Re: HostmarkGrandSeasHUG- a rafa? 24.08.06, 18:44 Postaram sie wyslac dzis w nocy,a jak nie to jutro.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś