15tolka15 10.10.06, 22:50 czytam o tym hotelu i wydaje mi sie ok dla rodzinki z dzieciakami.basen podgrzewany w miare duzy?trzeba myslec o rezerwacij a jakos nie mam przekonania.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdec Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:08 Byłam w tym hotelu 2 lata temu. Wg mnie hotel jest godny polecenia. Byłam z 7- letnim dzieckiem (po raz drugi w Egipcie). Miałam pokój w budynku głównym, kompleks hotelowy na rozległym terenie. Pokój czysty, obsługa całkiem całkiem, w zasadzie lepsza niż przed rokiem w Romie. Nie kojarzę, aby był jakiś basen podgrzewany. Plaża rozległa z piaskiem, rafa - zejście z molo, trzeba zejść kilka schodków w dół (trochę dalej od budynku głównego). All Inc. bardzo dobre. Hotel czysty i zadbany. Takie są moje spostrzeżenia. Byłam zadowolona z pobytu. W razie dodatkowych pytań odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
moonbeauty Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:19 Czy można samemu zadecydować że chce się być w bungalowie a nie w budynku głównym? Z jakiego biura podróży jechałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:35 Bodajże z Exim. Bungalowy są na rozległym terenie. Może tak wyjść, że się będzie blisko morza, ale za to trzeba dojść do gł. restauracji. U nas to chyba był przypadek, bo nie było nas na żadnej liście i bungalowy chyba nie były przygotowane, bo dali nam jak już wszystkich rozmieścili, ale wyszło chyba najlepiej ze wszystkich. Czasem jest w ofercie - budynek główny lub bungalowy i są 2 ceny, jeśli nie ma to chyba tak jak wyjdzie. Wg mnie pokoje w budynku gł. są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:50 Sluchajcie,witam na poczatek.Bylem tam 3 razy i polecam ajakze.Wiec to gdzie chcecie miec pokoj zalezy od Was i od dostepnych pokoi.Jezeli z dzieckiem to sa dwie opcje.Jedna to budynek familijny z wiekszymi pokojami.Pod budynkiem spory basen wlasnie z podgrzewana woda.Jest jeden problem-daleko do plazy gdyz ten budynek znajduje sie przed glownym,lecz zwazywszy na rozleglosc hotelu/jest naprawde duza powierzchnia/,mozna sie przyzwyczaic.Druga opcja to budynek glowny i bungalowy.Przy samym budynku glownym/wyjscie ze skrzydel hotelu i restauracji dolnej/jest basen z podgrzewana woda,niestety nie duzy.Polecam zapoznac sie z mapka hotelu. www.sharm.pl/hilton.jpg Pozdrawiam.R. Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 17:28 Byłam w tym hotelu dwa razy i za dwa tygodnie jadę trzeci:) Pierwszy raz nasza niuńka miała niewiele ponad roczek a syn 7 lat.Wszystkim się podobało:) Byłam i w budynku rodzinnym i w bangalowach.Te drugie polecam z racji tego ze mają apartamenty z podójnymi pokojami.Sa przestronniejsze, łazienki maja identyczne. My akurat byliśmy zadowoleni ze jest spory kawałek do restauracji bo lubimy spacery:) Basen z podgrzewana woda rewelacja, duzy i brodzik.Polecam zwłaszcza po zachodzie słońca tak koło 17:) Co do mapki podanej przez elsalvador z lekka nie auktualna -doszło duzo nowych domków , naszego zeszłorocznego nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 17:35 Witaj jooas,fakt,zapomnialem dodac,ze duzo sie tam dzieje,sorki,ale infrastruktora jest pokazana i jakies rozeznanie mozna miec.Pozdrawiam.R. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 18:08 spoko ! hilton jest ok i na pewno nie będzie kosmicznego tłoku na plaży albo jak nie hilton t o dana beach lub ali baba ewentualnie któryś z golden 5 Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 18:13 Ewus,prosze,tylko nie goldeny,przeciez tam trzeba czekac na posilek/stolik/z godzine-troche przesadzilem,sa tacy ktorzy tam lubia jezdzic ale naprawde tlok nie z tej ziemi...no i wszechobecni rosjanie/nie mam nic do nich ale tam jest ich najwiecej/.Effffunia,Ali Baba !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 21:50 dzieki za opinie o hotelu.napiszcie tylko czy jest on popularny wsrod polakow.bylismy w ssh w takim hotelu ze oprocz naszej 10osobowej grupy nie bylo wiecej naszych.starszemu synowi nie bylo to na reke.nudzil sie i nas dreczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 10:04 Hejka.O to sie nie martw,napewno znajdzie towarzystwo dla siebie,zreszta jest tam co robic.Pozdro.R. Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 15:12 No jasne dzieciaki sie tam nie nudzą:) mój w wieku 7 lat zrobił kurs na deske surfingową:) Polecam szczególnie -trwa kilka godzin(godzine dziennie) i jest niedrogi:)Do tego animacje i wieczorana dyskoteka połaczona z występami. Mozna pograć w mini golfa(godzina dziennie free) albo w duże szachy. Kortów tez nie brakuje jeśli potrafią grać. Ale mysle ze i tak najwiekszą atrakcją będą baseny zwłaszcza ten z ciepłą wodą:) Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 20:40 dziekuje wszystkim za informacje.30.01lecimy.i super ze wylot mamy ze szczecina.mam nadzieje ze obedzie sie bez zemsty.w zeszlym roku dalo nam popalic. Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: hilton long beach hurghada 13.10.06, 19:34 Sorki, że nie na temat, tola sprawdź pocztę, zostawiłam Ci tam wiadomość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś