Dodaj do ulubionych

hilton long beach hurghada

10.10.06, 22:50
czytam o tym hotelu i wydaje mi sie ok dla rodzinki z dzieciakami.basen
podgrzewany w miare duzy?trzeba myslec o rezerwacij a jakos nie mam
przekonania.!!!!!
Obserwuj wątek
    • sdec Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:08
      Byłam w tym hotelu 2 lata temu. Wg mnie hotel jest godny polecenia. Byłam z 7-
      letnim dzieckiem (po raz drugi w Egipcie). Miałam pokój w budynku głównym,
      kompleks hotelowy na rozległym terenie. Pokój czysty, obsługa całkiem całkiem,
      w zasadzie lepsza niż przed rokiem w Romie. Nie kojarzę, aby był jakiś basen
      podgrzewany. Plaża rozległa z piaskiem, rafa - zejście z molo, trzeba zejść
      kilka schodków w dół (trochę dalej od budynku głównego). All Inc. bardzo dobre.
      Hotel czysty i zadbany. Takie są moje spostrzeżenia. Byłam zadowolona z pobytu.
      W razie dodatkowych pytań odpowiem.
      • moonbeauty Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:19
        Czy można samemu zadecydować że chce się być w bungalowie a nie w budynku
        głównym? Z jakiego biura podróży jechałaś?
        • sdec Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:35
          Bodajże z Exim. Bungalowy są na rozległym terenie. Może tak wyjść, że się
          będzie blisko morza, ale za to trzeba dojść do gł. restauracji. U nas to chyba
          był przypadek, bo nie było nas na żadnej liście i bungalowy chyba nie były
          przygotowane, bo dali nam jak już wszystkich rozmieścili, ale wyszło chyba
          najlepiej ze wszystkich. Czasem jest w ofercie - budynek główny lub bungalowy i
          są 2 ceny, jeśli nie ma to chyba tak jak wyjdzie. Wg mnie pokoje w budynku gł.
          są lepsze.
        • elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 15:50
          Sluchajcie,witam na poczatek.Bylem tam 3 razy i polecam ajakze.Wiec to gdzie
          chcecie miec pokoj zalezy od Was i od dostepnych pokoi.Jezeli z dzieckiem to sa
          dwie opcje.Jedna to budynek familijny z wiekszymi pokojami.Pod budynkiem spory
          basen wlasnie z podgrzewana woda.Jest jeden problem-daleko do plazy gdyz ten
          budynek znajduje sie przed glownym,lecz zwazywszy na rozleglosc hotelu/jest
          naprawde duza powierzchnia/,mozna sie przyzwyczaic.Druga opcja to budynek
          glowny i bungalowy.Przy samym budynku glownym/wyjscie ze skrzydel hotelu i
          restauracji dolnej/jest basen z podgrzewana woda,niestety nie duzy.Polecam
          zapoznac sie z mapka hotelu. www.sharm.pl/hilton.jpg Pozdrawiam.R.
          • jooasiaa Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 17:28
            Byłam w tym hotelu dwa razy i za dwa tygodnie jadę trzeci:) Pierwszy raz nasza
            niuńka miała niewiele ponad roczek a syn 7 lat.Wszystkim się podobało:)
            Byłam i w budynku rodzinnym i w bangalowach.Te drugie polecam z racji tego ze
            mają apartamenty z podójnymi pokojami.Sa przestronniejsze, łazienki maja
            identyczne. My akurat byliśmy zadowoleni ze jest spory kawałek do restauracji
            bo lubimy spacery:)
            Basen z podgrzewana woda rewelacja, duzy i brodzik.Polecam zwłaszcza po
            zachodzie słońca tak koło 17:)
            Co do mapki podanej przez elsalvador z lekka nie auktualna -doszło duzo nowych
            domków , naszego zeszłorocznego nie ma:)
            • elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 17:35
              Witaj jooas,fakt,zapomnialem dodac,ze duzo sie tam dzieje,sorki,ale
              infrastruktora jest pokazana i jakies rozeznanie mozna miec.Pozdrawiam.R.
              • cameltravel Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 18:08
                spoko !
                hilton jest ok i na pewno nie będzie kosmicznego tłoku na plaży
                albo jak nie hilton t o dana beach lub ali baba
                ewentualnie któryś z golden 5

Ewa
                • elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 18:13
                  Ewus,prosze,tylko nie goldeny,przeciez tam trzeba czekac na posilek/stolik/z
                  godzine-troche przesadzilem,sa tacy ktorzy tam lubia jezdzic ale naprawde tlok
                  nie z tej ziemi...no i wszechobecni rosjanie/nie mam nic do nich ale tam jest
                  ich najwiecej/.Effffunia,Ali Baba !!!!!
      • 15tolka15 Re: hilton long beach hurghada 11.10.06, 21:50
        dzieki za opinie o hotelu.napiszcie tylko czy jest on popularny wsrod
        polakow.bylismy w ssh w takim hotelu ze oprocz naszej 10osobowej grupy nie bylo
        wiecej naszych.starszemu synowi nie bylo to na reke.nudzil sie i nas dreczyl.
        • elsalvador1 Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 10:04
          Hejka.O to sie nie martw,napewno znajdzie towarzystwo dla siebie,zreszta jest
          tam co robic.Pozdro.R.
          • jooasiaa Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 15:12
            No jasne dzieciaki sie tam nie nudzą:) mój w wieku 7 lat zrobił kurs na deske
            surfingową:) Polecam szczególnie -trwa kilka godzin(godzine dziennie) i jest
            niedrogi:)Do tego animacje i wieczorana dyskoteka połaczona z występami. Mozna
            pograć w mini golfa(godzina dziennie free) albo w duże szachy. Kortów tez nie
            brakuje jeśli potrafią grać. Ale mysle ze i tak najwiekszą atrakcją będą baseny
            zwłaszcza ten z ciepłą wodą:)
    • 15tolka15 Re: hilton long beach hurghada 12.10.06, 20:40
      dziekuje wszystkim za informacje.30.01lecimy.i super ze wylot mamy ze
      szczecina.mam nadzieje ze obedzie sie bez zemsty.w zeszlym roku dalo nam
      popalic.
      • gag10 Re: hilton long beach hurghada 13.10.06, 19:34
        Sorki, że nie na temat, tola sprawdź pocztę, zostawiłam Ci tam wiadomość.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka