Gość: BARTEK IP: 217.96.13.* 18.08.03, 10:53 Chetnie odpowiem na pytania doytczące tego wyjazdu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danka81 Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.acn.waw.pl 18.08.03, 17:28 hej!! jesteśmy studentami i zastanawiamy się, czy warto wydac troszke kaski na luksus czy nie? opłaca się w przypadku tego hotelu??poodpowiedz? i czy opcja bez balkonu jest Ci znana? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: 217.96.13.* 19.08.03, 08:48 hotel polecam z czystym sercem, ale pewnie znajdą sie osoby , które na coś pomarudzą, ale mi się bardzo podobał ( super jedzenie i przemiła obsługa) Ja miałem opcję z balkonem i badzo żalowałem, bo balkon był wspólny na dwa pokoje i bardzo mały. Moja sugestia jest taka , że dajcie sobie spokój z balkonem, bo jest tam tyle innych atrakcji , że siedzenie na balkonie jest ostatnia rzeczą na która ma sie w tym klimacie ochotę. Ne wiem z jakiego biura jedziecie, ale nie kupujcie wycieczek fakultatywnych u rezydenta , bo strasznie naciągają (100% drożej , a wycieczki są dokładnie takie same - to jest moje jedyne negatywne spostrzeżenie). Polecam biuro Ali Baba - pracuje tam Egipcjanin -Hani-który świetnie mówi polsku, skończył historię i wie o czym opowiada. Jego adres to hany_mar@yahoo.com. Odpowie wam na wszytskie pytana. Już wam zazdroszczę , że tam jedziecie. Pozdrawiam. bartek. Moim jedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: 217.8.186.* 20.08.03, 13:03 Cześć, ja również byłam z biurem podróży Big Blue w hotelu Sultan Beach w lutym tego roku. Podzielam Twoją opinię o hotelu. Byłam z Big Blue na wycieczce w Kairze, która była niezapomniana pod wieloma względami, ale w szczególności dlatego, że poznałam podczas niej Hanyego, ale nie wiem czy jest osoba którą opisujesz jest moim Hanym. On pracuje w wielu biurach podróży. Skończył historię i świetnie zna polski. Planujemy wspólne życie, co nie jest łatwe, ale myślę że nam się uda, bo bardzo się kochamy. Czy byłbyś tak miły i napisał mi coś więcej o nim, a wówczas mogłabym mu m.in. zacytować Twoją wypowiedź jakim jest wspaniałym przewodnikiem, a czym na pewno sprawiłabym mu tym wiele radości? Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.Jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia76 Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.u.mcnet.pl 20.08.03, 16:48 Gość portalu: bartek napisał(a): > Ne wiem z jakiego biura jedziecie, ale nie kupujcie wycieczek fakultatywnych u > rezydenta , bo strasznie naciągają (100% drożej , a wycieczki są dokładnie > takie same - to jest moje jedyne negatywne spostrzeżenie). no nie wiem czy takie same. w tych kupowanych u rezydenta jest polski przewodnik, a za unikniecie sluchania broken english tubylcow warto chyba zaplacic 7 $ wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: 217.96.13.* 21.08.03, 11:44 Witam na moich wycieczkach z Ali Babą obowiązywał język polski w wykonaniu "tubylców". Zdecydowanie wolę przewodnika - egipcjanina- którego język polski jest może trochę uboższy niż rodowitego Polaka, ale za yo przekazywane informację są rzetelne. Zresztą jezyk angielski Haniego z Ali Baby jest perfekcyjny. Nie ma nawet tak charakterystycznego dla ludzi z tego regionu akcentu. Pozdrawiam. BAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTEK Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: 217.96.13.* 21.08.03, 11:47 Zapomniałem dodać "Monia", że wycieczki od rezydentów są droższe nie o 7$, tylko o 30$.(tak było u mnie w Big Blue) i też nie masz pewności , kto będzie przewodnikiem, bo rezydenci kupują te wycieczki w miejscowych biurach. BAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezydent Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: 213.212.252.* 31.08.03, 11:55 ktos ci naopowiadal glupot .rezydenci nie kupuja wycieczek w miejscowychbiurach. jezeli ktos kupuje wycieczke na miescie to musi sie liczyc z: nie obowiazyje ubezpiczenie z polski,nie mozna pozniej dochodzic reklamacji, brak posko jezycznego przewodnika, wycieczki na miescie sa nastawione na masowke roznych narodowosci mysla ze zlapia turyste bo taniej.cena jest wprostproporcjonalna do jakosci.byl taki przypadek w lato: jedna pani kupila wycieczke na miescie morska(snorking)bez poskiego przewodnika kiedy wracali jej maz ciagle byl w wodzie ,ona krzyczala ze zostawili jej meza, niestety utonal,dlaczego bo pozalowali 10usd na wycieczke z biura . odradzam wszystkim kupowania wycieczek na miescie. na wycieczki z biura mozecie w razie co pisac reklamacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laczek Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 12:05 Gość portalu: rezydent napisał(a): > ktos ci naopowiadal glupot .rezydenci nie kupuja wycieczek w > miejscowychbiurach. jezeli ktos kupuje wycieczke na miescie to musi sie liczyc > z: nie obowiazyje ubezpiczenie z polski,nie mozna pozniej dochodzic reklamacji, > > brak posko jezycznego przewodnika, wycieczki na miescie sa nastawione na > masowke roznych narodowosci mysla ze zlapia turyste bo taniej.cena jest > wprostproporcjonalna do jakosci.byl taki przypadek w lato: jedna pani kupila > wycieczke na miescie morska(snorking)bez poskiego przewodnika kiedy wracali jej > > maz ciagle byl w wodzie ,ona krzyczala ze zostawili jej meza, niestety > utonal,dlaczego bo pozalowali 10usd na wycieczke z biura . odradzam wszystkim > kupowania wycieczek na miescie. na wycieczki z biura mozecie w razie co pisac > reklamacje Panie rezydencie - pan jeste zerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 31.08.03, 12:19 Tak się składa, że wycieczka do Luxoru, a z Luxoru statkiem po nilu wykupiona w Polskim biurze potrafiła zapomnieć zabrać ze sobą "jedynie" :D 4 osób, nie wspomnę już o notorycznym spóźnianiu się rezydentów nawet o godzinę lub zapominaniu zgłoszenia wyjazdu osób w recepcji. Byłem zaś z żoną na 3 wycieczkach z lokalnego biura. Spóźnienie na jednej z nich nie przekroczyło 30 min., na pozostałye przyjechali o czasie. Autokar o niebo w lepszym stanie (widać rezydentom podsuwają gruchoty), no i potrafią doliczyć się każdego turysty. Na rafie zaś egipski personel staje na głowie by nikomu nic się nie stało, łącznie z "oprowadzaniem" (opływaniem?!) za rękę z turystą niezbyt umiejącym pływać raf. Oczywiście są wyjątki jak p. Radek z wycieczki Egipt Starożytny, ale p. Radek wsród polskiego personelu to niestety wyjątek, więc kolega rezydent wypowiadający się powyżej opowiada pobożne życzenia a nie fakty. Gdyby komuś z turystów z biura lokalnego spadł włos z głowy to takie biuro miałoby przechlapane, polskim biurom ujdzie nawet na sucho gdy zapomną kogoś zabrać na wycieczkę lub zgubic na trasie. Taka jest smutna prawda :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imo Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 31.08.03, 12:20 Gość portalu: rezydent napisał(a): > ktos ci naopowiadal glupot .rezydenci nie kupuja wycieczek w > miejscowychbiurach. jezeli ktos kupuje wycieczke na miescie to musi sie liczyc > z: nie obowiazyje ubezpiczenie z polski,nie mozna pozniej dochodzic reklamacji, > > brak posko jezycznego przewodnika, wycieczki na miescie sa nastawione na > masowke roznych narodowosci mysla ze zlapia turyste bo taniej.cena jest > wprostproporcjonalna do jakosci.byl taki przypadek w lato: jedna pani kupila > wycieczke na miescie morska(snorking)bez poskiego przewodnika kiedy wracali jej > > maz ciagle byl w wodzie ,ona krzyczala ze zostawili jej meza, niestety > utonal,dlaczego bo pozalowali 10usd na wycieczke z biura . odradzam wszystkim > kupowania wycieczek na miescie. na wycieczki z biura mozecie w razie co pisac > reklamacje Panie rezydencie! Do tubylczego biura przeciez też mogę napisać! Co do snoorkowania to mam zupełnie odwrotne doświadczenie z egipskim biurem. Od razu po wejściu na pokład powiedziałam egipcjaninowi z obsługi, że pływanie nie jest moją specjalnością (czytaj: nie potrafię pływać) a bardzo chciałabym zobaczyć rafy. Efekt: na każdej z trzech raf był cały czas przy mnie i asekurował trzymają za rekę. Łącznie poświęcił tylko mojej osobie jakieś 3 godziny. Pokazał najpiękniejsze podwodne widoki. Zobaczyłam chyba najwięcej z całej dwudziestoosobowej grupy. Gdy po pierwszym postoju statek ruszał ku nastepnej rafie, mój mąż również znajdował się jeszcze w wodzie. Wystarczyło powiedzieć tylko słówkoa egipcjanin już ruszył w jego kierunku proponując pomoc w dopłynięciu do naszego statku. Wybacz drogi Panie rezydencie, ale trudno mi uwierzyć bym mogła sie spotkać z lepszą obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU_Geniusz Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.knurowski.net 31.08.03, 12:37 Gość portalu: rezydent napisał(a): > na wycieczki z biura mozecie w razie co pisac > reklamacje tzn. co ??? wycieczki z biura lepiej kupić bo jest gdzie pisac reklamacje ??? i to jest ten plus ??? za 100% marży ... stary powaliło cie do reszty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.gorzow.mm.pl 31.08.03, 12:40 Gość portalu: EU_Geniusz napisał(a): > Gość portalu: rezydent napisał(a): > > > na wycieczki z biura mozecie w razie co pisac > > reklamacje > > tzn. co ??? wycieczki z biura lepiej kupić bo jest gdzie pisac reklamacje ??? i > > to jest ten plus ??? za 100% marży ... stary powaliło cie do reszty ??? WŁAŚNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.crowley.pl 01.09.03, 18:09 Rezydent!!! Ciebie chyba "cycki swędzą"!!! Jak można wypisywać takie bzdury!!! Myślisz, że masz do czynienia z głąbami???!!! Wykupujesz ubezpieczenie na cały pobyt (np. w Egipcie) i nie strasz ludzi, że w przypadku wziecia udziału w wycieczkach fakultatywnych z innych biur ono nie obowiązuje!!! Naciągacze i na dodatek debile!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 17:21 a wiesz cos moze o pokoju typu villa w Sultanie? Ja ze znajomymi bede zakwaterowana wlasnie w talkim!Prosze o szczegoly!! Dzieki wielkie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 17:31 A wiesz cos moze o pokoju typu villa.Ja ze znajomymi wlasnie w takim bede zakwaterowana?Dzieki za wszelkie szczegoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Big Blue+Hurghada+Sultan Beach.Właśnie wrócił IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 17:35 Gość portalu: BARTEK napisał(a): > Chetnie odpowiem na pytania doytczące tego wyjazdu.Pozdrawiam. A wiesz cos moze o pokoju typu villa.Ja ze znajomymi wlasnie wtakim bede zakwaterowana?Prosze o szczegoly! Odpowiedz Link Zgłoś