supersiua 18.06.09, 14:10 Czy jest ograniczenie wiekowe osoby, która na pustyni może prowadzić takiego quada. Czy mój czternastoletni syn będzie mógł sam go "dosiąść"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobietkaa24 Re: Quady 18.06.09, 15:19 quady mogą NIBY prowadzic osoby ktore ukonczyly 16 lat, natomiast nikt nie bedzie sprawdzal paszportow wiec mozna powiedziec ze syn ma 16 jesli bardzo mu zalezy i to tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
burgrz0 Re: Quady 18.06.09, 15:32 A czy z dzieckiem wspólnie da się tym jechać? Chodzi o 8-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietkaa24 Re: Quady 18.06.09, 16:04 male dzieci jezdza obowiazkowo z rodzicami. Da sie, da i jest swietna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
iwanbt Re: Quady 19.06.09, 02:06 Przegladałem teraz youtube i zauwazyłem ze sa nagwywane filmiki z quadow i mam do was pytanie czy to ktos krecił dla siebie czy podczas wyprawy quadami jest mozliwosc nagrania takiego filmiku z wyprawy przez organizatora chodzi mi o Aaba Sharm czy ktoś wie cos na ten temat bardzo prosze o odpowiedz bo chciałbym miec pamiatke z takiej wyprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jettix Re: Quady 19.06.09, 09:03 Film kręcą i możesz go kupić oczywiści trza sie targowac Odpowiedz Link Zgłoś
supersiua Re: Quady 19.06.09, 08:23 czy to prawda że quady są ciężkie w utrzymaniu na piachu i czy jeździ się powoli? Odpowiedz Link Zgłoś
miszelk Re: Quady 19.06.09, 09:05 Potwierdzam, że zabawa jest przednia, nie wiem jak w Sharm, natomist my byliśmy w Hurghadzie, jedyne czego nie zauważyłem we wpisach to to że manetka gazy jest nie na rączce jak w skuterach, tylko pod rączką. Jechaliśmy w sumie 50km co nie jest mało, więc pod koniec jazdy taki 14-16 latek może nie wytrzymać jeżeli chodzi o kciuk, którym naciska na manetkę, zwrócie na to uwagę, sami mieliśmy pod koniec jazdy z tym problemy. Więc jeżeli bedzie możliwość to poproście o quady z manetką gazu przy rączce jak w skuterach Odpowiedz Link Zgłoś
marc166 Re: Quady 19.06.09, 09:13 miszelk napisał: > Potwierdzam, że zabawa jest przednia, nie wiem jak w Sharm, natomist > my byliśmy w Hurghadzie, jedyne czego nie zauważyłem we wpisach to > to że manetka gazy jest nie na rączce jak w skuterach, tylko pod > rączką. > Jechaliśmy w sumie 50km co nie jest mało, więc pod koniec jazdy taki > 14-16 latek może nie wytrzymać jeżeli chodzi o kciuk, którym naciska > na manetkę, zwrócie na to uwagę, sami mieliśmy pod koniec jazdy z > tym problemy. > Więc jeżeli bedzie możliwość to poproście o quady z manetką gazu > przy rączce jak w skuterach Manetka gazu musi byc obsługiwana kciukiem. Quad to pojazd do jazdy po wertepach, piachu i błocie, górach i wodzie. Nie dało by sie zrobć gazu w manetce bo poprostu było by to niebezpieczne. Jazda po wertepach powodwała by cały czas ruch reki a co za tym idzie zmiane predkości. Ja na quadzie przesmigałem ponad 2500 km uważąm to za mega frajde pod warunkiem że ktoś ma głowe na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
miszelk Re: Quady 19.06.09, 09:24 Zgadzam się z poprzednikiem, jeżeli ktoś jeździł już to nie będzie miał z tym problemów, natomiast jeżeli ktoś wsiada na quada poraz pierwszy to może mieć z tym problem, szczgfólnie jak pisałem, gdy jest to 14-16 latek Odpowiedz Link Zgłoś
iwanbt Re: Quady 19.06.09, 10:38 To ile da rady maksymalnie wytargowac sie za filmik z wyprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
iwanbt Re: Quady 20.06.09, 21:26 www.youtube.com/watch?v=DZ7U6vz87cU jakosc jest taka i ktos tu umiescił w sumie 5 filmikow po 8 minut Odpowiedz Link Zgłoś
shily Re: Quady 23.06.09, 07:17 w tamtym roku pierwszy raz jezdzilam quadem po pustyni, nigdy nie jezdzilam niczym nawet podobnym :) ciezko jest jak jest duzo piachu to fakt, mozna troche zboczyc wtedy z drogi :) ale tak... to powiem szczerze suuuuuuuuuuuuuuuper :) W TYM ROku tylko na quady sie nastawiamy;) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Quady 23.06.09, 11:37 To zależy od organizatora.. ale zwykle jest tak, że jedzie się rządkiem i nie za szybko. Co gorsza quady dla turystów mają chyba specjalnie wstawiane mocniejsze sprężynki do wajchy od gazu tak, żeby ciężko było kciukiem przycisnąć. Generalnie ja wycieczką na quadach byłem mocno rozczarowany.. zakurzyłem się okrutnie, kciuk bolał a z jazdy zero przyjemności bo co to za radocha jechać gęsiego za przewodnikiem i nie poszaleć sobie w piasku. Odpowiedz Link Zgłoś