Dodaj do ulubionych

czy Vanisch naprawde dziala????

21 lat temu
nmo wlasnie dziala czy nie na te plamy???czy moze jest po prostu
przereklamowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosciu Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.isw.uni-stuttgart.de 21 lat temu
      taaaaaaaaaaaakkkkkkk jest sssssssssssssssuuuuuuuuuper
      • alicjaz35 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
        Słyszałam, ze jest mydło na plamy i działa rewelacyjnie. Tylko nie wiem gdzie
        go kupic i jak się nazywa. Moze ktoś wie?
        • sinceramente Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
          Może chodzi o mydło do odplamiania (nazywa się bodajże "mydło galasowe")
          firmy "Dr. Beckmann"? Używam od kilku lat różnych środków czyszczących tej
          firmy i jestem zadowolona. Można je kupić w hipermarketach (chyba w Genacie), w
          Kauflandzie i podobno w Rossmannie.
        • Gość: Siegmund Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.g.pppool.de 20 lat temu
          sprobuj moze z mydelkiem "FA" - a nuz zadziala ;-)
    • Gość: ju Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Rownie dobrze dziala zwykla woda utleniona, ktora mozna kupic za grosze w
      aptece.
      • gocha500 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
        tak samo jak ten oxi akction czy jakos tak??????nie wiedzialam ze woda
        utleniona tak dziala!!!a nie odbarwia kolorowych rzeczy????
        • Gość: @ga Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bsk.vectranet.pl 21 lat temu
          Vanisch jest super skuteczny! Żel usunął plamę, której nikt nawet nie próbował prać ,bo miała z pięć lat (spodenki po starszej siostrze). Jeszcze mnie nie zawiódł.
      • Gość: grazyna Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.chello.pl 21 lat temu
        Na tłuste plamy działa zwykły płyn do mycia garów [ja używam aro z Makro, bo
        dużo i tani;-)]. Polać plamę, poczekać, wrzucić do pralki i gotowe. Tym płynem
        aro usunęłam bliżej nieokreślone plamy z podkoszulków mojego chłopa, którym
        Vanish nie dał rady. A z tą wodą utlenioną pierwsze słyszę, ale też spróbuję;-)
    • Gość: Deimos Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Sprawdzałem dzisiaj Vanisch ten "super dwuskładnikowy", zrywałem wcześniej
      porzeczki i zrobiły sie plamy. Próbe usunięcia plam robiłem po godzinie od
      momentu kiedy zauważyłem plamy. I niestety ten środek to wielka lipa, bo plamy
      nic nie zeszły. Niech złodzieje oddawają pieniądze!
      • Gość: ryszard Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        woda utleniona czyli chyba 3% perhydrol jest w skladzie Vanisha.
    • cruella Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
      U mnie nie sprał:
      -plam po soku, czekoladzie, krwi

Ace sprał:)
    • Gość: nosek Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
      U mnie wspaniale sprał stare plamy z bieli, z kolorowej bluzki też sprał ale
      niestety razem z kolorem i zamiast brązowej plamy mam białą.
      • Gość: Ania Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.chello.pl 21 lat temu
        Trzeba, po nalaniu na plame, troche potrzeć.
        • gocha500 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
          tylko ze ja sie obawiam o bluze meza-jest w tym miejscu taka jasno zielonkawo
          jakas tam i nie wiem czy vanish nie wywali teog koloru tez razem z ta plama!!!!
          jak widze zdania sa na tyle podzielone ze nie wiem czy bede ryzykowac.
    • Gość: bb. Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      u mnie zawsze dziala. jeszcze nie bylo palmy zeby nie spral. fakt ze czasem
      potrzeba czasu, ale te trudne plamy najpierw polewam vanishem, po godzinie
      mocze jeszcze w misce z proszkiem z dodatkiem vanisha. i zawsze dziala!
    • Gość: lilja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.76.classcom.pl 21 lat temu
      na vanishu jeszcze nigdy sie nie zawiodlam, polewam nim nawet czarne rzeczy - kolor pozostaje jak nietkniety;)
      • Gość: golaaa Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.KSZ.K.pl 21 lat temu
        Unilever ci płaci prowizję za takie wypowiedzi??:)
        • Gość: tekisk Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21 lat temu
          Moja córka czyści plamę na wykładzinie w przedpokoju .
          Piszę czyści - bo skubana po jakimś czasie znowu wyłazi .
          Chyba nigdy nie da się jej usunąć na dobre .
        • Gość: lilja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.76.classcom.pl 21 lat temu
          Gość portalu: golaaa napisał(a):

> Unilever ci płaci prowizję za takie wypowiedzi??:)

haha to jest wlasnie forum - pozytywna wypowiedz i juz podejrzenia... tzn ze wszyscy oczekuja narzekan, bo wszelkie chwalenie uwazane jest zaraz za reklame??
          • Gość: basiakot Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bazapartner.pl 21 lat temu
            Raz tak araz nie ale jak sie powtorzy to czasem tak
            • Gość: marta Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
              działa na zwykłe plamy co można usunąć normalnym proszkiem. na te trudne to
              lipa.
    • Gość: boja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu
      vanisch nie zadziałał -w pralce jasne kremowe spodnie zafarbowały od
      pomarańczowego podkoszulka co gorsza pranie odwirowane stało całą noc w pralce a
      teraz dwie pary spodni -nowe za 300 zł do śmieci ? może ktoś coś innego poleci
      niz ten vanisch ,może nie żel tylko proszek vanisch -chłop mnie zabije bo dwie
      pary letnich spodni na raz wykończyłam , buuuu :(((((
      • Gość: dewa Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        przecież Vanisch to nie wybielacz ! jego zadaniem jest zlikwidowanie plam bez
        wyżerania koloru, spróbuj zastosować odbarwiacz (widziałam w leclercu)- to chyba
        ostatnia deska ratunku.
        • Gość: boja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu
          słusznie ale odbarwiacz moze zadziałać tez na kolor spodni i stana sie białe a
          chcę kolor utrzymać -czyli klapa.
    • Gość: Marta Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Działa, ale nie zawsze tak jakbym tego chciała. Czasem usuwa plamy razem z
      kolorem. Jedną nową bluzkę polałam nim i plamy rzeczywiscie znikNĘŁY, ALE ZA TO
      ZROBIŁY SIĘ ODBARWIENIA OD NIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      TRZEBA UWAŻAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Aga Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.ghnet.pl 21 lat temu
      Nie, nie i jeszcze raz nie! Usiłowałam wielokrotnie sprać plamy np z potu na
      rękawach pod pachami na białych bluzkach, a także plamy z wina, soku
      porzeczkowego itp. Wszystkie świeże. Nic a nic. W ubiegłym tygodniu poplamiłam
      sobie czerwoną bluzkę zwykłym flamastrem, wróciłam do domu i natychmiast
      nalałam Vanish na plamę. Wyprałam ręcznie, po wczesniejszym namoczeniu (razem
      z Vanishem, oczywiście) i co? I nic! Zero. Plama jak jest, tak była.
      Spróbowałam jeszcze raz. Dalej nic. I jeszcze. Plama wciąż jest. A kolor
      czerwony zaczął sie robic rózowy. Do bani.
      • Gość: monika Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 21 lat temu
        zgadzam sie z toba też wielokrotnie próbowałam sprać plamy z potu i NIC!!!!!ten
        wanisz jest do niczego
    • Gość: ivaz Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.pawlacz.com 21 lat temu
      mi koleżanka przywiozła Vanisch z angli, jest rewelacyjny, a poza tym bardzo
      wygodny w użyciu bo jest w sztyfcie (u nas takiego jeszcze nie widzialam)
      wystarczy potrzec plamę i wrzucic ubranie do pralki, jak do tej pory wszystki
      plamy mi spral i z owoców i z czekolady itp
      • Gość: Wendy Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Już nigdy więcej go nie kupię,!!!! wrrr gdyż nawet plamy po zwykłej herbacie
        nie mogłam nim usunąć mimo że przed praniem kilka godzin plamę moczyłam w tym
        środku.....

Może znajdę coś innego.
    • ladyq Moim zdaniem działa, ale nie ma cudów?bt 21 lat temu
      .
    • Gość: kleszcz Woda utleniona jest świetna i skuteczna ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Wczoraj mąż wrócił z całkiem nową marynarką "ob...aną" przez ptaszki i to w
      kolorze jagód-pewnie najadły się czeremchy.
      TRAGEDIA JAK WYGLĄDAŁA MARYNARKA!
      Wykorzystałam informację z tego forum o wodzie utlenionej i muszę
      powiedzieć,żę działa jak odkurzacz na plamy-wszystko ściagnęła na wacik i nie
      zostały żadne jagodowe ślady!
    • halszka2 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
      Ja jestem bardzo zadowolona z Vanischa . Stosuję go od dawna. Najbardziej lubię
      formę w proszku. Do niedawna były w sklepach tabletki Vanisch -teraz niestety
      znikneły z rynku. Dodaję proszek do każdego prania w automacie, mieszam z
      arielem lub persilem. Dodaję około połowy małej torebki proszku Vanisch .Nie
      posypuję plamy wcześniej. A miewam różne plamy - z krwi, owocow, tłuste, różne.
      Miałam trochę zapuszczonych, starych rzeczy -wszystko odzyskało właściwą sobie
      barwę odkąd używam Vanischa.
      Halszka
    • izunia331 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu
      Szczerze mówiąc jest dokładnie tak - przereklamowany. Na plamy typu czekoladka,
      herbatka i takie tam może i owszem, ale równie dobrze zejdą one pod zwykłym
      proszkiem. Ja natomias mam męża kucharza, borykam sie ciągle z plamami z
      kawioru, sosu pomidorowego i innymi, i niestety na tego typu zabrudzenia vanish
      nie działa. Testowałam juz różne cuda, i okazało sie, ze na tak ciężkie
      zabrudzenia które pozostawiają trwałe kolorowe plamy najlepszym lekarstwem jest
      zwykłe szare mydło, które spiera je doskonale.No i kosztuje mniej od vanisha...
    • magdakukulka Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 20 lat temu
      woda uteniona jest super tania i skuteczna tylko nie suszyc na słońcu .Plame
      polac wodą utlenioną poczekać aż wyschnie potem uprać jeszcze raz sprawdzone
      szczególnie na wszelkich śliniaczkach bluzeczkach po soczkach vanisz to nic
      innego jak woda utleniona
    • Gość: amo Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      1)vanisch to nie unilever, 2)przestałam używać vanischa odkąd kupuję niemieckie
      proszki lub płyny do prania- koszt w zasadzie taki sam a butelek i zakupów mniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka