gocha500 21 lat temu nmo wlasnie dziala czy nie na te plamy???czy moze jest po prostu przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosciu Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.isw.uni-stuttgart.de 21 lat temu taaaaaaaaaaaakkkkkkk jest sssssssssssssssuuuuuuuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaz35 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu Słyszałam, ze jest mydło na plamy i działa rewelacyjnie. Tylko nie wiem gdzie go kupic i jak się nazywa. Moze ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu Może chodzi o mydło do odplamiania (nazywa się bodajże "mydło galasowe") firmy "Dr. Beckmann"? Używam od kilku lat różnych środków czyszczących tej firmy i jestem zadowolona. Można je kupić w hipermarketach (chyba w Genacie), w Kauflandzie i podobno w Rossmannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siegmund Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.g.pppool.de 20 lat temu sprobuj moze z mydelkiem "FA" - a nuz zadziala ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Rownie dobrze dziala zwykla woda utleniona, ktora mozna kupic za grosze w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu tak samo jak ten oxi akction czy jakos tak??????nie wiedzialam ze woda utleniona tak dziala!!!a nie odbarwia kolorowych rzeczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ga Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bsk.vectranet.pl 21 lat temu Vanisch jest super skuteczny! Żel usunął plamę, której nikt nawet nie próbował prać ,bo miała z pięć lat (spodenki po starszej siostrze). Jeszcze mnie nie zawiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.chello.pl 21 lat temu Na tłuste plamy działa zwykły płyn do mycia garów [ja używam aro z Makro, bo dużo i tani;-)]. Polać plamę, poczekać, wrzucić do pralki i gotowe. Tym płynem aro usunęłam bliżej nieokreślone plamy z podkoszulków mojego chłopa, którym Vanish nie dał rady. A z tą wodą utlenioną pierwsze słyszę, ale też spróbuję;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deimos Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Sprawdzałem dzisiaj Vanisch ten "super dwuskładnikowy", zrywałem wcześniej porzeczki i zrobiły sie plamy. Próbe usunięcia plam robiłem po godzinie od momentu kiedy zauważyłem plamy. I niestety ten środek to wielka lipa, bo plamy nic nie zeszły. Niech złodzieje oddawają pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu woda utleniona czyli chyba 3% perhydrol jest w skladzie Vanisha. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu U mnie nie sprał: -plam po soku, czekoladzie, krwi Ace sprał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu U mnie wspaniale sprał stare plamy z bieli, z kolorowej bluzki też sprał ale niestety razem z kolorem i zamiast brązowej plamy mam białą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.chello.pl 21 lat temu Trzeba, po nalaniu na plame, troche potrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu tylko ze ja sie obawiam o bluze meza-jest w tym miejscu taka jasno zielonkawo jakas tam i nie wiem czy vanish nie wywali teog koloru tez razem z ta plama!!!! jak widze zdania sa na tyle podzielone ze nie wiem czy bede ryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb. Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu u mnie zawsze dziala. jeszcze nie bylo palmy zeby nie spral. fakt ze czasem potrzeba czasu, ale te trudne plamy najpierw polewam vanishem, po godzinie mocze jeszcze w misce z proszkiem z dodatkiem vanisha. i zawsze dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.76.classcom.pl 21 lat temu na vanishu jeszcze nigdy sie nie zawiodlam, polewam nim nawet czarne rzeczy - kolor pozostaje jak nietkniety;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golaaa Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.KSZ.K.pl 21 lat temu Unilever ci płaci prowizję za takie wypowiedzi??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21 lat temu Moja córka czyści plamę na wykładzinie w przedpokoju . Piszę czyści - bo skubana po jakimś czasie znowu wyłazi . Chyba nigdy nie da się jej usunąć na dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.76.classcom.pl 21 lat temu Gość portalu: golaaa napisał(a): > Unilever ci płaci prowizję za takie wypowiedzi??:) haha to jest wlasnie forum - pozytywna wypowiedz i juz podejrzenia... tzn ze wszyscy oczekuja narzekan, bo wszelkie chwalenie uwazane jest zaraz za reklame?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiakot Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.bazapartner.pl 21 lat temu Raz tak araz nie ale jak sie powtorzy to czasem tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu działa na zwykłe plamy co można usunąć normalnym proszkiem. na te trudne to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu vanisch nie zadziałał -w pralce jasne kremowe spodnie zafarbowały od pomarańczowego podkoszulka co gorsza pranie odwirowane stało całą noc w pralce a teraz dwie pary spodni -nowe za 300 zł do śmieci ? może ktoś coś innego poleci niz ten vanisch ,może nie żel tylko proszek vanisch -chłop mnie zabije bo dwie pary letnich spodni na raz wykończyłam , buuuu :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewa Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu przecież Vanisch to nie wybielacz ! jego zadaniem jest zlikwidowanie plam bez wyżerania koloru, spróbuj zastosować odbarwiacz (widziałam w leclercu)- to chyba ostatnia deska ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boja Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu słusznie ale odbarwiacz moze zadziałać tez na kolor spodni i stana sie białe a chcę kolor utrzymać -czyli klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Działa, ale nie zawsze tak jakbym tego chciała. Czasem usuwa plamy razem z kolorem. Jedną nową bluzkę polałam nim i plamy rzeczywiscie znikNĘŁY, ALE ZA TO ZROBIŁY SIĘ ODBARWIENIA OD NIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRZEBA UWAŻAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.ghnet.pl 21 lat temu Nie, nie i jeszcze raz nie! Usiłowałam wielokrotnie sprać plamy np z potu na rękawach pod pachami na białych bluzkach, a także plamy z wina, soku porzeczkowego itp. Wszystkie świeże. Nic a nic. W ubiegłym tygodniu poplamiłam sobie czerwoną bluzkę zwykłym flamastrem, wróciłam do domu i natychmiast nalałam Vanish na plamę. Wyprałam ręcznie, po wczesniejszym namoczeniu (razem z Vanishem, oczywiście) i co? I nic! Zero. Plama jak jest, tak była. Spróbowałam jeszcze raz. Dalej nic. I jeszcze. Plama wciąż jest. A kolor czerwony zaczął sie robic rózowy. Do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 21 lat temu zgadzam sie z toba też wielokrotnie próbowałam sprać plamy z potu i NIC!!!!!ten wanisz jest do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.pawlacz.com 21 lat temu mi koleżanka przywiozła Vanisch z angli, jest rewelacyjny, a poza tym bardzo wygodny w użyciu bo jest w sztyfcie (u nas takiego jeszcze nie widzialam) wystarczy potrzec plamę i wrzucic ubranie do pralki, jak do tej pory wszystki plamy mi spral i z owoców i z czekolady itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendy Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Już nigdy więcej go nie kupię,!!!! wrrr gdyż nawet plamy po zwykłej herbacie nie mogłam nim usunąć mimo że przed praniem kilka godzin plamę moczyłam w tym środku..... Może znajdę coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleszcz Woda utleniona jest świetna i skuteczna ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Wczoraj mąż wrócił z całkiem nową marynarką "ob...aną" przez ptaszki i to w kolorze jagód-pewnie najadły się czeremchy. TRAGEDIA JAK WYGLĄDAŁA MARYNARKA! Wykorzystałam informację z tego forum o wodzie utlenionej i muszę powiedzieć,żę działa jak odkurzacz na plamy-wszystko ściagnęła na wacik i nie zostały żadne jagodowe ślady! Odpowiedz Link Zgłoś
halszka2 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu Ja jestem bardzo zadowolona z Vanischa . Stosuję go od dawna. Najbardziej lubię formę w proszku. Do niedawna były w sklepach tabletki Vanisch -teraz niestety znikneły z rynku. Dodaję proszek do każdego prania w automacie, mieszam z arielem lub persilem. Dodaję około połowy małej torebki proszku Vanisch .Nie posypuję plamy wcześniej. A miewam różne plamy - z krwi, owocow, tłuste, różne. Miałam trochę zapuszczonych, starych rzeczy -wszystko odzyskało właściwą sobie barwę odkąd używam Vanischa. Halszka Odpowiedz Link Zgłoś
izunia331 Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 21 lat temu Szczerze mówiąc jest dokładnie tak - przereklamowany. Na plamy typu czekoladka, herbatka i takie tam może i owszem, ale równie dobrze zejdą one pod zwykłym proszkiem. Ja natomias mam męża kucharza, borykam sie ciągle z plamami z kawioru, sosu pomidorowego i innymi, i niestety na tego typu zabrudzenia vanish nie działa. Testowałam juz różne cuda, i okazało sie, ze na tak ciężkie zabrudzenia które pozostawiają trwałe kolorowe plamy najlepszym lekarstwem jest zwykłe szare mydło, które spiera je doskonale.No i kosztuje mniej od vanisha... Odpowiedz Link Zgłoś
magdakukulka Re: czy Vanisch naprawde dziala???? 20 lat temu woda uteniona jest super tania i skuteczna tylko nie suszyc na słońcu .Plame polac wodą utlenioną poczekać aż wyschnie potem uprać jeszcze raz sprawdzone szczególnie na wszelkich śliniaczkach bluzeczkach po soczkach vanisz to nic innego jak woda utleniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amo Re: czy Vanisch naprawde dziala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu 1)vanisch to nie unilever, 2)przestałam używać vanischa odkąd kupuję niemieckie proszki lub płyny do prania- koszt w zasadzie taki sam a butelek i zakupów mniej Odpowiedz Link Zgłoś