Dodaj do ulubionych

Więcej niż antykoncepcja

21 lat temu
WSTYD!!!! Pani Grazyno Dziekan, prosze sie doksztalcic, a potem wypowiadac w
publicznych czasopismach na temat srodkow antykoncepcyjnych. Artykul wydaje
sie byc sponsorowany przez producenta pigulek. Zawiera absurdalne i klamliwe
informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa wstyd, a fee IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21 lat temu
      żenada,żenada, i jeszcze raz żenada, ciekawe, kiedy w gazecie pojawi się
      wreszcie rzetelny artykuł o antykoncepcji
      • mandolina71 Re: wstyd, a fee 21 lat temu
        Rzetelny artykul nie pojawi sie, bo stracilyby na tym firmy produkujace srodki
        antykoncepcyjne.
    • Gość: DL Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Co za bełkot a karierę i pieniądze to środki o działaniu rówież antynidacyjnym to zapewniają?Tak z ciekawości tylko pytam.
    • Gość: ila23 Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      tak, jest coś takiego jak pigułki antykoncepcyjne, ale autorka powinna
      dowiedzieć się czegoś więcej zanim zacznie pisać o tym artykuł...
    • Gość: Jusytka Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.meganet.pl 21 lat temu
      My jesteśmy chyba badziej doświadczone, ale jak taki artykuł czyta nastolatka z
      typowymi w tym wieku problemami trądzikowymi aż strach pomyśleć. W artykule
      "zapomniano" bowiem dodać, co dzieje się z jej organizmem w sytuacji kiedy
      odstawi np. wspomnianą Diane35.
      • Gość: SUNSYA a jakie sa skutki odstawienia DIANE 35? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        zazywam 1 opakowanie tych pigulek ale zaciekawil mnie twoj komentarz.wiem ze
        zdania sa podzielone,jednym pomaga,innym szkodzi,ja narazie sie przyzwyczajam do
        tych tabletek.prosze o skomentowanie skutkow po odstawieniu tabletek diane
        35.dziekuje z góry,pozdrawiam.
        • Gość: grazia Re: a jakie sa skutki odstawienia DIANE 35? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          ja zazywam diane juz z 10 lat,z przerwami oczywiscie m .in . na urodzenie
          dwojki dzieci,nie mowie ze nie ma zadnych skutkow ubocznych,ale jako jedyna
          pomaga mi na wstretny grudkowo-ropny tradzik,mam juz 33 lata i z niego sama nie
          wyroslam.moge Ci powiedziec ze po odstawieniu pigulek Twoje problemy wroca
          tzn.tabletki pomagaja tylko w czasie ich zazywania po zaprzestaniu lykania po
          dwoch,trzech miesiacach problem wraca.
    • Gość: Nesca Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.access.telenet.be 21 lat temu
      Na zachodzie bardzo powszechna jest sterylizacja mezczyzn .
      Oczywiscie w pewnym wieku kiedy juz nie planuje sie rozwoju rodziny .
      Z pigulkami lepiej uwazac to sa srodki hormonalne i moga miec rozny wplyw na
      organizm kobiety a miedzy innymi powoduja szybkie starzenie sie i zmiany w
      wadze ciala.
      Najlepszy srodek to zwykla guma chroni przed chorobami i ciaza a najlepiej
      unikac stosunkow w czasie dni plodnych a jesli juz to tylko z prezerwatywa .
      Wlasnie mlode pokolenie powinno sie przyzwyczajac do ich uzywania od samego
      poczatku i uczyc sie seksu w ten sposob i wtedy nie bedzie wpadek oraz chorob
      wenerycznych .

• nglka Re: Więcej niż antykoncepcja 21 lat temu
        Pigułka nie pęknie, a gumka? ;-)
    • Gość: monika Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
      To gdzie konkretnie przy tabletkach ta pani pisze nieprawde, bo nie
      wiem???????????
      • colombina Prawda moniko jest wzgledna 20 lat temu
        Autorka nie wie jaka prawda nt antykoncepcji obowiazuje w IV RP. Czytalam
        jakies dwa miesiace temu rewelacje kandydatki nowego rzadu (nie wspomne juz
        nazwiska)zdaje sie na rzecznika ds. rownouprawnienia kobiet i mezczyzn, wg
        ktorej pigulki hormonalne powoduja...bezplodnosc. Co najgorsze to to ze ta pani
        co te brednie glosila jest lekarzem medycyny.

A w sprawach tak deliakatnych jak zdrowie, najlepiej jest uzupelnic wiedze z
        bardziej wyczerpujacych zrodel niz artykul prasowy.
    • Gość: elldea Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20 lat temu
      no wlasnie.. ja tez nie wiem o co chodzi? pytam sie zupelnie serio: czy yasmine
      jest az tak szkodliwe i dlaczego?
      • Gość: Delfina Naturalne metody IP: 217.197.76.* 20 lat temu
        Nie stosuję tych metod i generalnie nie zamierzam, ale chciałabym przez jakiś
        czas poobserwowac swoje ciało żeby wiedziec, czy faktycznie temperatura w
        momencie owulacji w widoczny sposób się podnosi i czy rzeczywiście da się to
        jakoś zaobserwowac (bo byc może za rok zaczniemy starac się o dziecko). Jednak
        gdy w zeszłym miesiącu robiłam takie wykresy, nie zauważyłam jakiegoś
        specjalnego wzrostu temperatury. I tu moje pytanie: czy mierząc temperaturę
        zwyczajnym termometrem jest się w stanie zaobserwowac jakiś wzrost? Czytałam
        gdzieś, że ten "skok" temperatury to tak naprawdę tylko 0,3-0,5 stopnia, więc
        jak to zaobserwowac? Pytałam w aptekach o termometry z dokładniejszą podziałką,
        ale nigdzie o takim nie słyszeli. Proszę o odpowiedź osoby, które stosują te
        metody i mogą mi coś w tej kwestii poradzic. Z góry dziękuję:)
        • mandolina71 Temperatura 20 lat temu
          Delfino,

Temperature trzeba mierzyc zaraz po przebudzeniu sie, po minimum 3 godzinach
          snu, najlepiej o tej samej porze, plus/minus pol godziny. Wzrost temperatury da
          sie zauwazyc mierzac ja zwyklym termometrem. Termometr z podzialka 0.1C jest
          wystarczajacy, zreszta dokladniejsze bylyby duzo drozsze. Zdarza sie u
          niektorych kobiet, ze tego skokku temperatury nie widac za bardzo. Do tego
          warto obserwowac sluz z szyjkli macicy. Co do szczegolow, polecam
          ksiazke "Sztuka naturalnego planowania rodziny" napisana przez Kippley'ow. Jest
          troche "nawiedzona", ale wiadomosci w niej zawarte sa naprawde dobre i
          rzetelne, sprawdzilam na sobie. Polecam tez strone www.lmm.pl, tam mozna ta
          ksiazke kupic chyba.
          • ewania77 Re: Temperatura 20 lat temu
            Dziękuję, Mandolinko:)
    • Gość: Arczi Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      prezerwatywy tak ale lepej nie zaoszczedzac i kupic durexa!! polecam..ja to i
      tak zakladam prerwatywe pod koniec..i dochadze dopiero w nej na maxa//szukam
      fajnej partnerki Warszawa
    • Gość: Kama454 Re: Więcej niż antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Biorę pigułki prawie dwa lata. Są dobre owszem ale strasznie po nich przytyłam,
      ponad 10 kilo i teraz nie wiem co zrobić.
      • juisy Re: Więcej niż antykoncepcja 20 lat temu
        Jeżeli po yasmin nie bolą piersi to jestem święta! Bolą jak diabli i powiększyły się o jeden rozmiar.Skończyłam paczkę i podziękowałam lekarzowi za te tabletki bo są do niczego.Musze poszukać czegoś lepszego i to chyba będzie gumka bo innego wyjścia nie widzę.
        • merda Re: Więcej niż antykoncepcja 20 lat temu
          Biore Yasmin od kilku miesiecy i owszem co jakis czas bola mnie piersi,ale
          napewno mi sie nie pwiekszyl biust(co mnie smuci),nawet mam wrazenie,ze sie
          zmiejszyl.Ostatnio natomist mam niesamowite bole nog,mysle od odstawieniu ,ale
          nie moge sie jakos zdecydowac...
          Pozatym nie przytylam,ale jakos ciezko mi sie chudnie(?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka