Dodaj do ulubionych

Helicobacter pylori

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Zna sie ktos na tym objawy,jak to leczyc i takie tam wszystko na ten temat,a
moze ktos miał taka bakterie i wie jak z tym walczyc. Z góry dzieki za
odpowiedzi:-)
Obserwuj wątek
    • alicjawa Re: Helicobacter pylori 20 lat temu
      Mogę powiedzieć tylko tyle: moja siostra miała tę bakterię Helicobacter pylori,
      zmarła 4 lata temu...
      • cruella radziłabym niepotrzebnie nie straszyć:))) 20 lat temu
        pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori
        Miałam testy stwierdzające istnienie Helico, przy okzaji gastroskopii. Bakterię
        miałam, dostałam antybiotyk i po ptakach.

Bakteria sprzyja powstawaniu wrzodów żołądka, dwunastnicy.
      • Gość: lekarka Re: Helicobacter pylori IP: *.chello.pl 20 lat temu
        To co robisz jest obrzydliwe! Straszysz ludzi, bo część może to tak odczytać,
        śmiercią!
        Twoja siostra mogła umrzeć ze 101 powodów, ale nie z pododu H. pylori, które ma
        70% populacji.
    • Gość: alicjawa Re: Helicobacter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Absolutnie nie miałam zamiaru nikogo straszyć... Mówię tylko jak było w
      przypadku mojej siostry. Oczywiście nie w każdym przypadku tak jest. Chciałam
      się tylko podzielić moim bólem...
      • baja47 Re: Helicobacter pylori 20 lat temu
        miałam wiele lat, mówili wrzody...
        nowoczesny test, antybiotyki i po helicobacter p......
        • Gość: Magda Re: Helicobacter pylori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
          Jesli mozesz napisac bardziej szczegolowo jaki mialas test, jakie leki
          zastosowano bylabym ci bardzo wdzieczna. Moja mama meczy sie w ten sposob przez
          wiele lat, moze moglabym jej pomoc. Dziekuje z gory.
      • Gość: Magda Re: Helicobacter pylori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
        Wspolczuje ci bardzo Alicjo. Ile lat miala siostra jak zmarla, czy miala
        dzieci, jesli mozna Cie o to spytac. Pozdrawiam i trzymaj sie.
        • Gość: reniferek Re: Helicobacter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Ja miałam tą bakterię, podobno każdy z nas ma tylko u niektórych się uaktywnia.
          Objawy - ciągłe zwroty, obrzydzenie do jedzenia (ja głównie do mięsa).
          Leczenie - jedna Pani doktor twiedziła że sobie wymyślam i się zmuszam do
          wymiotów, poszłam prywatnie na gastroskopie, wyszło że mam heli i wróciłam do
          niej rzucając wynikami :)
          Dostałam antybiotyk (chyab 3 tabletki o ile się nie myle, ale nazwy nie
          pamiętam) i PRZESZŁO :)))
    • Gość: mrowkojad2 Re: Helicobacter pylori IP: *.medical / *.crowley.pl 20 lat temu
      Helicobacter pylorii to bakteria, z grupy Gram-ujemnych. Zakażenie przyczynia
      się do zapalenia żołądka (nienadżerkowego), a także do wrzodów żołądka.
      Stwierdzenie, że każdy z nas ją ma jest raczej przesadzone, ale jest częsta.
      Częstsza w krajach ubogich i o niskim poziomie higieny, a także wśród rasy
      czarnej i Latynosów. Po stwierdzeniu obecności H. pylori podaje sie leki
      hamujące wydzielanie kwasu. Ale najlepiej iśc do lekarza i dowiedziec się co i
      jak, a nie stresować się wypowiedziami niektórych osób.
      • Gość: lekarka Re: Helicobacter pylori IP: *.chello.pl 20 lat temu
        Jedyna sensowna wypowiedź w tym wątku.
          A kto ciebie prosil o ocene wypowiedzi??? Masz jakies kompleksy? Co widzisz
          niesensownego w moich wypowiedziach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka