Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Zna sie ktos na tym objawy,jak to leczyc i takie tam wszystko na ten temat,a moze ktos miał taka bakterie i wie jak z tym walczyc. Z góry dzieki za odpowiedzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicjawa Re: Helicobacter pylori 20 lat temu Mogę powiedzieć tylko tyle: moja siostra miała tę bakterię Helicobacter pylori, zmarła 4 lata temu... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella radziłabym niepotrzebnie nie straszyć:))) 20 lat temu pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori Miałam testy stwierdzające istnienie Helico, przy okzaji gastroskopii. Bakterię miałam, dostałam antybiotyk i po ptakach. Bakteria sprzyja powstawaniu wrzodów żołądka, dwunastnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarka Re: Helicobacter pylori IP: *.chello.pl 20 lat temu To co robisz jest obrzydliwe! Straszysz ludzi, bo część może to tak odczytać, śmiercią! Twoja siostra mogła umrzeć ze 101 powodów, ale nie z pododu H. pylori, które ma 70% populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicjawa Re: Helicobacter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Absolutnie nie miałam zamiaru nikogo straszyć... Mówię tylko jak było w przypadku mojej siostry. Oczywiście nie w każdym przypadku tak jest. Chciałam się tylko podzielić moim bólem... Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Helicobacter pylori 20 lat temu miałam wiele lat, mówili wrzody... nowoczesny test, antybiotyki i po helicobacter p...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Helicobacter pylori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu Jesli mozesz napisac bardziej szczegolowo jaki mialas test, jakie leki zastosowano bylabym ci bardzo wdzieczna. Moja mama meczy sie w ten sposob przez wiele lat, moze moglabym jej pomoc. Dziekuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Helicobacter pylori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu Wspolczuje ci bardzo Alicjo. Ile lat miala siostra jak zmarla, czy miala dzieci, jesli mozna Cie o to spytac. Pozdrawiam i trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferek Re: Helicobacter pylori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Ja miałam tą bakterię, podobno każdy z nas ma tylko u niektórych się uaktywnia. Objawy - ciągłe zwroty, obrzydzenie do jedzenia (ja głównie do mięsa). Leczenie - jedna Pani doktor twiedziła że sobie wymyślam i się zmuszam do wymiotów, poszłam prywatnie na gastroskopie, wyszło że mam heli i wróciłam do niej rzucając wynikami :) Dostałam antybiotyk (chyab 3 tabletki o ile się nie myle, ale nazwy nie pamiętam) i PRZESZŁO :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowkojad2 Re: Helicobacter pylori IP: *.medical / *.crowley.pl 20 lat temu Helicobacter pylorii to bakteria, z grupy Gram-ujemnych. Zakażenie przyczynia się do zapalenia żołądka (nienadżerkowego), a także do wrzodów żołądka. Stwierdzenie, że każdy z nas ją ma jest raczej przesadzone, ale jest częsta. Częstsza w krajach ubogich i o niskim poziomie higieny, a także wśród rasy czarnej i Latynosów. Po stwierdzeniu obecności H. pylori podaje sie leki hamujące wydzielanie kwasu. Ale najlepiej iśc do lekarza i dowiedziec się co i jak, a nie stresować się wypowiedziami niektórych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarka Re: Helicobacter pylori IP: *.chello.pl 20 lat temu Jedyna sensowna wypowiedź w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Helicobacter pylori IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu A kto ciebie prosil o ocene wypowiedzi??? Masz jakies kompleksy? Co widzisz niesensownego w moich wypowiedziach? Odpowiedz Link Zgłoś