19 lat temu
dziewczyny jak zrobic zwyczajna zupe jarzynowa z tej warzywki mronozen np z
hortexu. ja wogule nieumiem gotowac i zwykle maz robi jesc, ale teraz ma cos
tam w swojej firmie i caly dzien jest w pracy i ja musze. dajcie mi jak
najprostszy przepis, niekoniecznie szybki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kim Re: zupa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Masakra.
      • kamila29091 Re: zupa!!!! 19 lat temu
        no co?? wiedzial co bierze i mu wogule to nie przeszkadzalo. on niechcial zebym
        gotowala ale przeciez w taka pogode niebedziemy latac po knajpach
        • Gość: mika Re: zupa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Dziewczyno niby wiedział,ale żeby nawet najprościejszej zypy nie umieć
          ugotować! Naprawdę wstyd i nie możesz się o tą krytykę obrażać bo taka jest
          prawda.
          Zupa z mrożonych warzyw:
          -ugotować wywar np.na skrzydełkach
          -wrzucić warzywa
          -dodaćjeśli potrzeba ziemniaków pokrojonych w kosteczkę
          -przyprawić solą lub vegetą i pieprzem
          -dodać zasmażkę lub śmietankę kremówkę zmieszaną z 1 łyżką mąki(lub bez mąki)
          To wszystko.Proponuję ci zajrzeć na forum galeria potraw napewno coś znajdziesz
          i upichcisz:-)))
          • Gość: stefania Re: zupa!!!! IP: *.pronet.lublin.pl 19 lat temu
            Gość portalu: mika napisał(a):
            >Naprawdę wstyd i nie możesz się o tą krytykę obrażać bo taka jest
            > prawda.

ŻADEN WSTYD!!!!
            Mój mąż nie potrafi nic wkręcić, skręcić, naprawić, zmontować ale umie gotować.
            Ja nie potrafię gotować ale potrafię wkręcać, skręcać, naprawiać, montować.
            I wszystko jest OK.
            Jesteście albo zacofane albo stare uważając, że kobieta gary ma we krwi.
            Ja droga mika wsytdziłabym się mieć takie poglądy jak TY
            • Gość: Do Stefanii Re: zupa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              Zauważ Stefanio,że Kamilii nie chodziło o wykwintny obiad lecz mrożoną zupę z
              torebki na której z tyłu JEST PRZEPIS!!!
              Więc czy to nie wstyd pytać jak ją ugotować?Mimo to podałam przepis.
              Poza tym ile według ciebie ma lat STARA osoba?? i od kiedy ktoś kto gotuje
              obiady jest zacofany??
              U mnie w domu i mąż i ja gotujemy,pracujemy zawodowo i staramy się dzielić
              wszystkimi obowiązkami.Skręcać,wkręcać,malować i tapetować też potrafimy
              oboje.Nie wyobrażam sobie abym mogła siedzieć z założonymi rękami i czekać aż
              mąż wróci z pracy i coś upichci,tłumacząc się,że nie potrafię.Moim zdaniem to
              zwykłe lenistwo i wygodnictwo.
              Ciekawa jestem na jakiej podstawie ty wysnuwasz wnioski co do moich poglądów?
              Na przyszłość zanim coś napiszesz zastanów się trochę,jeżeli nie wiesz o co mi
              chodzi przeczytaj swój tekst jeszcze raz.Mam nadzieję,że się domyślisz:-)
              • Gość: mika Re: do Stefanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
                Przepraszam miało być-gość mika,temat-do Stefanii
        • sferos Re: zupa!!!! 19 lat temu
          1 mrożonka to trochę mało,ale zupę bardzo prosto się robi:
          1 wariant:wrzucasz mrożonkę do garnka takiego 2-3 litry dodajesz np
          skrzydełka(ze trzy),kurzą nogę albo dwie kostki rosołowe,zalewasz wodą,dajesz ze
          dwa liście laurowe,jakąć pietruszkę posiekaną albo koperek i już.
          2.Możesz ugotować szybki obiad z puszki groszku i ryżu:
          Ryż z gotujesz zgodnie z przepisem na torebce(albo możesz użyć makaronu),na
          patelni rozgrzewasz dwie łyżki masła lub margaryny(ale na małym ogniu aby nie
          przypalić),dodajesz puszkę odsączonego groszku(groszek na sitko i na
          patelnię)jak się trochę podgrzeje dajesz kubek śmietany lub jogurtu,przyprawę
          curry jeśli masz taką w domu(tak tylko czubek od trzonka łyżeczki) i posypujesz
          pietruszką lub koperkiem możesz też żółtym serem(pokrojonym w drobne cząstki lub
          utartym)
    • Gość: Beek Re: zupa!!!! - do Kamili29091 - PILNE IP: *.chello.pl 19 lat temu
      Ty Kochana nie tylko nie potrafisz ugotować zupy, ale co gorsze nie potrafisz
      pisać w języku polskim!!!! Może biegle to robisz w innym języku?
      Pozdrawiam
      Beek
    • Gość: kk Re: zupa!!!! IP: 198.36.95.* 19 lat temu
      teraz juz chyba po ptakach bo maz wrocil, ale tak na przyszlosc:

generalnie do zupy potrzebujesz:

1)smaczna wode
      (np. wywar ze skrzydelek, z korpusow drobiowych, z miesa z koscia - generalnie
      kosci i kosteczki dobrze robia na zupe, nie pytaj dlaczego, tak juz jest. z
      kotletow schabowych zupa Ci nie wyjdzie ;) Wywar gotuje sie dosyc dlugo
      (powiedzmy godzine - poltorej) dlatego nie wrzucaj do niego warzyw na samym
      poczatku, szczegolnie tych ktore potem chcesz w zupie zjesc. Inne, np. por,
      seler, mozesz wrzucic a potem wygotowane wyjac.

Wersja minimalna to 'rosolek' z kostki lub z proszku, ale smak bedzie duzo
      gorszy.

2)cos zeby plywalo - wrzucone pod koniec warzywa z Hortexu, ryz lub makaron
      (ugotowane osobno), gotowane kawalki miesa, jajko, itp.

3) zupe mozesz 'zabielic' ale to juz wyzsza szkola jazdy ;)

I juz.
      Z przypraw ja polecam sol, pieprz, lisc laurowy, czasem ziele angielskie, a
      takze swieza pietruszke lub koperek. Niektorzy do (prawie) wszystkego dodaja
      wegete.

pozdrawiam i zycze dobrej zabawy - gotowanie jest fajne, szczegolnie gdy sie
      nie musi :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka