asica74 18 lat temu Zastanawiam sie nad kupnem pralko-suszarki (na model sie jeszcze nie zdecydowalam) i chcialabym zapytac o wasze doswiadczenia? Czy sie sprawdzaja, jak piora, jak susza, etc. Dodam, ze nie zakladam notorycznego suszenia ubran. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
notting_hill Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu Ja miałam przez kilka lat i jak się zużyła, to już nie rozważałam ponownego zakupu. Po pierwsze- tylko niewielką część ubrań można suszyć w suszarce (polecam czytanie metek, będziecie zdziwione), więc niszczy ubrania. Po drugie- pralko-suszarka to nie jest urządzenie takie jak widzimy na filmach amerykańskich. Z tamtych to rzeczywiście wyjmuje się niezgniecione rzeczy i składa i już. A to, to jest normalna pralka, z funkcją suszenia przy okazji, działa jakoś inaczej niż wolno stojąca suszarka, np.kręci tylko w jedną stronę. Po trzecie- żre prąd jak diabli, suszenie takie na pieprz trwa wieki, podsumowując- zalet brak. Jedyny moment kiedy może się przydać to kiedy wypierzesz dżinsy, a są Ci potrzebne na następny dzień. No i do pościeli i ręczników może być, ale i tu trzeba uprzednio wyprany wsad podzielić na dwa, bo całości "nie pociągnie". Nie kupiłabym już nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu tez chcialam sobie kupic rok temu, bo nie mam w domu balkonu. Ale wszyscy mi odradzali, bo wlasnie jak mowi szanowna poprzedniczka niszcza sie ubrania. i strasznie gniota, wiec prasowanie zajmuje wiecej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu a ja mam pralko- suszarkę od 7 lat i co prawda nie uzywam jej jakoś nagminnie, ale ogólnie jestem zadowolona. intencja zakupu u nas była taka, że mielismy małe mieszkanie i zimą suszenie prania na suszarce, szczególnie takiego jak pościel, ręczniki, wszelkie większe rzeczy to był horror. teraz kiedy mieszkamy w domu i taki problem odpada - nadal korzystamy. często suszymy w niej własnie pościel, ręczniki, dzinsy. idealna jest kiedy faktycznie się o czyms zapomni i jest potrzebne na juz. jakiejś wielkiej zwyżki rachunków za prąd w związku z jej uzywaniem nie odnotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombka Re: pralko-suszarka??? IP: *.gprs.plus.pl 18 lat temu Też mam pralko-suszarko od 7 lat - Siemensa. Jestem bardzo zadowolona. Nie suszyłam w niej permanentnie. Ale super jest, kiedy zależy mi na czasie, kiedy podsuszam jakieś trudnoschnące rzeczy i potem rozwieszam. Albo w chłodne letnie dni, kiedy nie włączam ogrzewania - an balkonie nie chce schnąć. Dla mnie super urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu O dzieki:)) Hm, no wlasnie, balkonu nie mam, w lazience nie ma okna, do teo mam elektryczne grzejniki, wiec tam ubran tez nie bedzie mozna powiesic. Co prawda mam taki zwykly suszak, ktory mozna rozlozyc w pokoju, ale niemniej wiem, ze wlasnie sa takie sytuacje, gdy cos trzeba wysuszyc na "juz". Dziewczyny, a czy takie pralko suszarki piora tak samo jak zwykle pralki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombka Re: pralko-suszarka??? IP: *.gprs.plus.pl 18 lat temu Suszarka to po prostu dodatkowa funkcja - nie wydaje mi się, żeby miała jakikolwiek wpływ na jakość prania. Ja nie miałam problemów:) Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu też użytkuję od 8miu lat Indesit suszę spodnie, pościel, ręczniki czasami inne rzeczy bardzo przydatna na okres jesienno-zimowy, kiedy nie korzysta się z balkonu, kiedy nie grzeją jeszcze kaloryfery i w domu jest chłodno.. od nadmiaru głowa nie boli, lepiej mieć i nie korzystać, jak chcieć skorzystać a nie móc, bo nie mieć ;) pierze się normalnie, a suszy wg kilku różnych ustawień, więc można mieć i wygniecione i proste w zależności czego sobie zażyczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: pralko-suszarka??? 18 lat temu Dobra, przekonaliscie mnie:) Bedzie pralko suszarka, teraz bede szukac modelu:) Serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś