Dodaj do ulubionych

nutramigen i co dalej?

18.03.05, 20:56
Witajcie drogie e-Mamy. moja córka ma 3,5 miesiąca i jest karmiona
nutramigenem (alergia na białko mleka krowiego). kiedy mogę wprowadzać nowe
produkty i jakie.
Obserwuj wątek
    • mamaroksany Re: nutramigen i co dalej? 18.03.05, 22:04
      hej, mój synek ma tez 3,5 m-ca (skończył w czwartek)jest tez na nutramigenie i
      od kilku dni zaczynam mu dawać jabłuszko (taki mus jabłkowo-bananowy z
      Bobovity) na razie go obserwuję no i na razie nie ma żadnej reakcji negatywnej.
      Niby pediatra mówił żeby poczekać aż skończy 5 m-cy ale on aż się rwie do tego
      jabłuszka pozatym widzę że mleczko zaczyna mu już nie starczać. Potem zacznę
      kaszki takie od 4 m-ca, brokuły no i marchewkę od której chyba rozpocznę.
      Pozatym do mleczka na noc od 5 dni dodaję łyżeczkę kleiku ryżowego żeby mały
      się najadł. W sumie to po 5 m-cu zacznę po tygodniu podawać większość tych
      dozwolonych od 6 m-ca i będę go obserwować. Pozdrawiam Aga
      • daga.pod Re: nutramigen i co dalej? 19.03.05, 06:37
        moja córka zaczęła jeść jak noworodek (dochodzi do 9 karmień na dobę po 120ml a
        w nocy nawet 140ml)oprócz tego wypija duże ilości herbatki i wody
        przegotowanej. z tym jej jedzeniem zaczął się koszmar . jaki kleik ryżowy
        kupiłaś i ile go dokładnie wsypujesz? szczerze, to trochę się boję wprowadzic
        na razie coś nowego po jej ostatnim "wyskoku" (opis w poście: nan ha1 czy
        bebiko ha1) ale widzę że się nie najada tym nutramigenem i co tu zrobić?
        • mamaroksany Re: nutramigen i co dalej? 19.03.05, 12:25
          oooo, to tak jak mój od kilku dni najbardziej lubi nocne dłuuuuugie karmienia a
          w dzień z deko wybrzydza. Ale do meritum kleik kupiłam chyba nestle(nie wiem bo
          przesypałam do puszki) i daję po łyżeczce tak jak zalecają na opakowaniu to
          chyba jest 3,5 g do butli mleka, zrobiłam większą dziurkę i mały na razie to
          je. A z tymi wymiotami to może coś wzięła z rączek brudnego bo mój to już
          wszystko bierze do buzi a potem ma dziwne rozwolnienie ale jeżeli nie ma innych
          zmian czyli np wysypki lub jakiego płaczu to na razie nie robię alarmu.
          Osobiście też uważam że mój się już nie najada tym mlekiem bo tak naprawde to
          jest mieszanka mlekozastępcza a nie mleko. Pozdrawiam AGa
        • magdyb Re: nutramigen i co dalej? 30.03.05, 21:46
          Czy możecie mi napisać jak sie dowiedziałyscie o tym ze wasze dziecko nie
          toleruje mleka? Szukam mam z tym problemem,bo obawiam sie ze moj malec ma ten
          sam problem,a ja mu wciskam mleko z piersi
          dzieki za wszelkie odpowiedzi
          pozdrawiam,madzia
    • moneczka Re: nutramigen i co dalej? 19.03.05, 16:21
      mam do was pytanie karmie malego tez nutramigenem.ile wasze dzieci jega
      zjadaja .moj maly ma 2.5 mies.i wypija nutramigenu 180.karmie malego co 2.5
      godz .w nocy co 3 jak jest u was?
      • kajaaa Re: nutramigen i co dalej? 20.03.05, 11:49
        Moja Ola ma 3,5 miesiąca, zjada 5 posiłków dziennie po ok.120-150 ml, ale był
        taki okres, miała wtedy ok 3 miesięcy, że jadła 150 a czasami nawet
        180ml...teraz dostaje również owoce i soki, oraz troszeczkę kaszki do mleczka
        na dobranoc.
        Pozdrawiam Kasia
        • mycha1979 zaparcia? 21.03.05, 11:15
          Dziewczyny zapytam, bo widzę że karmicie swoje dzici nutramigenem.. Ja go
          wprowadzam po porciami synowi (8 tyg)od 4 dni.Dzis pierwszy raz dostał
          niemieszane z innym. Od kiedy zaczął jeść to mleko, przy jedzeniu bardzo
          płacze, wierci się i mam wrazenie że boli go często brzuch. Sądzę że to
          zaparcia, bo też postękuje, jakby nie mógł zrobić kupki. U was jak reagowały
          wasze dzici, bo już się martwie.. ;( Czy mogą być zaparcia na początku? Kupki
          robi normalne. Bóle brzucha? Albo po prostu u niesmakuje?
          • honda1998 Re: zaparcia? 21.03.05, 17:26
            Hej

my rozpoczeliśmy dziś stosowanie nutramigen. Mały rzeczywiście się wierci i
            płacze w trakcie karmienia :( Lekarz jednak powiedział, że to mleko spowoduje
            luźniejsze kupki więc to chyba nie zaparcie (choć do chwili obecnej młody nie
            zrobił nic grubszego)

i co gorsza nadal wymiotuje :((( nie wiem po ilu dniach mogę spodziewac sie
            poprawy. Dotychczasowe mleka (BEBIKO< NAN HA 1, Enfamil Premium, Enfamil AR)nie
            były tolerowane

pozdrawiam,
          • joasia20 Re: jak wprowadzacie nowe pokarmy? 25.03.05, 18:42
            czy na własną rękę dajecie nowe produkty? bo nasza pediatra powiedziała żeby
            poczekać do 6 miesiąca a Ola ma 3,5 miesiąca. Ale też zaczęła wybrzydzaćprzy
            nutramigenie.
            pozdrawiam
            asia
          • magia Re: zaparcia? 28.03.05, 19:40
            mycha1979 napisała:

> Od kiedy zaczął jeść to mleko, przy jedzeniu bardzo
            > płacze, wierci się i mam wrazenie że boli go często brzuch. Sądzę że to
            > zaparcia, bo też postękuje, jakby nie mógł zrobić kupki. U was jak reagowały
            > wasze dzici, bo już się martwie.. ;(

Nie pociesze cie. Moj syn je Nutr. od ok. 2 miesiecy i zaparcia jak byly tak
            sa. Nic nie pomaga ani zmiana mleka ani herbatek wody itd.
            Ot taki jego urok. Praktycznie od zawsze robi kupy co 3-4 doby i to najczesciej
            baaardzo twarde i do tego czesto musze mu pomagac termometrem lub czopkiem, bo
            nie jest w stanie do konca sam wypchnac kupy.
      • magia Re: nutramigen i co dalej? 28.03.05, 19:36
        Moj 4-miesieczny syn je 5x dziennie po 170ml Nutramigenu (5 miarek na 150ml
        wody). W nocy nie je, pije czasem wode.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka