Dodaj do ulubionych

jak odstawic od piersi

23.03.05, 09:16
czesc dziewczyny
mam pytanie, jak przestwic dziecko z piersi na butle? czy robi sie to
stopniowo czy tak z dnia na dzien? nie dlugo ide do pracy i zaczelam sie
zastanawiac jak to zrobic. narazie karmie na zawolanie. czasami musze go
dokarmic ale praktycznie jast na piersi.
napiszcie prosze co mam robic
pozdrawiam kaska
i macius 2,5 miesiaca
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: jak odstawic od piersi 24.03.05, 10:29
      mi to zajęło tydzień.. Systematycznie rezygnowałiśmy z kolejnego posiłku czyli
      najpierw zaczęłąm dawać butelkę rano,potem po południu i po trochu coraz
      więcej i więcej.. najdłużej karmiłam w nocy.. głównie ze względu na wygodę..
      ale jak zaczęłam dawać na noc kaszki to Anka i z nocnych karmień zrezygnowała..
      Aga
      • tujajestem Re: jak odstawic od piersi 30.03.05, 22:06
        magda mama ali
        alę karmiłam tylko piersią przez 5 miesięcy (żadnych butelek i smoczków mała
        nie chciała) więc gdy musiałam ją odstawić mała krzyczała okrutnie nie wiedząc
        o co chodzi. awantury przy jedzeniu trwały kilka dni (ja wychodziłam z domu
        żeby się nie denerwować a mąż wlewał ali mleko do buzi z kubeczka, najpierw
        jednak zawsze podawał jej butelkę ze smoczkiem). po kilku dniach ala po prostu
        załapała nową technikę ssania i tak skończyły się jej problemy z karmieniem
        butelką. mnie piersi bolały jeszcze przez tydzień (nigdy nie odciągałam mleka
        do końca , zawsze tylko trochę) w tym czasie miałam już coraz mniej pokarmu ,
        odciągałam coraz mniej z coraz dłuższymi przerwami. przerwałam karmienie
        piersią bo musiałam zacząć brać leki które zaszkodziłyby małej, jednak jej
        wyszło to na zdrowie, bardzo się uspokoiła i właściwie z dnia na dzień
        przestała budzić się w nocy (na moim mleku budziła się ok 3-4 razy). trzymam
        kciuki
        • martynahpt Re: jak odstawic od piersi 30.03.05, 22:32
          UP!! Tez moj synek konczy za 4 dni 5 mies i sam sie powoli odstawia od piersi i
          tez nie wiem jak go przestawic na butelke. ALbo chociaz narazie mieszane
          karmienie zastosowac.
          Napiszcie jak to zrobic.

POzdrawiam
          Marta mama Marcelka(04-11-2004)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21097075

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka