Dodaj do ulubionych

jak karmic?

30.06.05, 18:57
do tej pory karmilam 4 miesiace piersia a le mam wrazenie ze mala nie umie
ssac i sie nie najada, chcialam dac jej butelke robilam kilkakrtone podchody
i tez wydaje mi sie ze ona nie wiem jak zassac. z piersi jadla tylko to
pierwsze mleko ktore bardzo szybko jej wylatywalo a jak juz dalej musiala
possac to byl ryk, probowalam nuka canpola i aventu i nic. blagam o pomoc jak
ja karmic??
Agata
Obserwuj wątek
    • mamaroksany Re: jak karmic? 30.06.05, 21:58
      a jak dzieciątko przybiera na wadze? bo dziwi mnie to że dopiero teraz
      zauważyłaś jakiekolwiek problemy? co cię do tego słoniło?
    • piotr-albrecht Re: jak karmic? 30.06.05, 23:08
      To jak Pani wytrzymała te cztery miesiące, a zwłaszcza dziecko. Jesli prawidłowo
      przybywa na wadze to nie widze żadnego problemu wartego niepokoju lub uwagi.
      • agatha61 Re: jak karmic? 01.07.05, 09:02
        urodzila sie 2750 teraz wazy 6100, ale trzeba powiedziec ze wiekszosc tego to
        przybyla w ciagu pierwszych 2 miesiecy kiedy mialam ja na cycu nonstop. moim
        zdaniem przybywa tylko dlatego ze poprostu przystawiam ja doslownie co pol
        godziny, kiedys myslalam ze jak zrobie dluga przerwe to zje lepiej ale wcale
        tak nie bylo - jadla 2 minuty. wiec spija tylko pierwsze mleko dopoki szybko
        leci. a ostatnio przez 6 tyg przybrala 300g
        Agata
        • mamaroksany Re: jak karmic? 01.07.05, 09:10
          takiej wagi to należy pozazdrościć bo przez pierwsze 3 m-ce dziecko przybiera
          od 500,700 g do 1 kg a już w 4 m-cu ok. 700 g ale to są górne granice i nie
          każde dziecko rozwija się wg książki. Jeżeli dziecko jest zadowolone, nie ma
          problemów z brzuszkiem, ładnie śpi i nie jest marudne (teraz również pojawią
          się ząbki więc nie mylić) bez powodu to naprawdę nie masz co zastanawiać się
          nad butlą tylko karmić dalej piersią i w razie problemów zwrócić się o poradę
          do poradni laktacyjnej albo na forum karmienie piersią. Nanoś równiez wagę na
          siatkę centylową i jeżeli nie ma drastycznych skoków wagi i wychyleń to
          wszystko jest ok. To szybkie wypijanie mleka to kwestia dziecka, mój synek jadł
          około godziny i się nie najadał a jeżeli twoja potrafi wypić przez 2 minuty na
          tyle że przybiera na wadze to gratuluję, mojemu synkowi się nie udawawało
          przybierać. Obserwuj dzieciąko i bądź pozytywnie nastawiona. Pozdrawiam Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka