barbin 02.07.03, 21:57 Czy miałyście może podobny problem: zaparcia po Bebilonie pepti? Jak rozwiązałyście problem? Moje dziecko ma 14 misięcy i zastananwiam się: zmienić mleko czy zacząć je eliminować? Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubina Re: Bebilon pepti i zaparcia 05.07.03, 22:48 Mój maluszek skończył 8 mies. i też jest na Bebilonie Pepti. Na zaparcia polecam Lactulosum - słodki syropek, można dawać cały czas, ale lepiej skonsultować z lekarzem. Poza tym dobre jest surowe jabłuszko. Z mleka raczej nie rezygnuj, ma całą masę żelaza, białka i innych ciekawych rzeczy, które są niezbędne dla maluszka. Chyba, że myślisz o jakimś innym mleku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Bebilon pepti i zaparcia 24.07.03, 21:17 Jeszcze nie eliminuj bo może być za wcześnie.Mój synek dostał dopiero Bebilon Pepti w wieku 7 m-cy i pił to do końca 18 m-ca życia i alergia sama ustąpiła.Co do zatwardzenia to nie wiem czy to od mleka bo Kamil nie miał takiego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Bebilon pepti i zaparcia 24.07.03, 21:18 Jedno można przyznać ono jest ohydne Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: Bebilon pepti i zaparcia 28.07.03, 16:06 zaparcie to raczej nie prze bebilon pepti raczej prze stale pokarmy. Moze za dzuo marchewkowego soku i marchwi? Ja musze doskladzac herbatka w granulacie bebilon bo moj 7 miesieczny synek odmawia jego jedzenia po tym jak poznal ze jedzenie mzoe byc smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
julinek1 Re: Bebilon pepti i zaparcia 29.07.03, 16:45 Popieram opinię Agi173- to mleko jest okropne w smaku, ale moja Julia pije je odkąd skończyła 4 miesiące(ma 11 miesięcy) Też miałam problem z zaparciami i nie wiem czy to z powodu mleka, czy zupek bo je z Bobovity z serii "Dla alergika", a tam tylko marchewka i coś ewentualnie doodane: kalarepka, ryż, brukselka, szpinak.Ale jej to smakuje i brzuszek jest OK. Co do zaparć to pomagają deserki z "Gerbera": "Mango z bananami i sokiem z owoców pasiflory", oraz "Jabłko z suszoną śliwką". Z tym ostatnim to w małych ilościach i co drugi dzień bo naprawdę jest skuteczny i powoduje "rewolucję" w brzuszku jeżeli dzidzia zje za dużo. Pozdrawiam, Wioletta. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_a Re: Bebilon pepti i zaparcia 30.07.03, 11:43 witajcie, niestety co do bebilonu nie moge się wypowiedać, ponieważ moje maleństwo je nan, ale to tym mleczku też miało zaparcia ( na początku), pani doktor poleciła picie rumianku i muszę przyznać, że skutki rewelacyjne ( kupki także) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Bebilon pepti i zaparcia 29.08.03, 10:54 Może dla nas jest ohydne, ale moja córeczka je uwielbia. Z zaparciami nie mialam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agatamazur Re: Bebilon pepti i zaparcia 29.08.03, 16:04 moja agata piła bebilon pepti od 7 -tygodnia do 15 -miesiaca, nigdy nie miała zaparć!!!!, a potem zmienilam jej na nestle-junior i do tej pory pije ,ma 3- lata i ciągle ma zaparcia a innego nie chce pić, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś