silje78 09.02.08, 16:44 przyznaję, że zmęczyło mnie jeżdżenie po gdańsku w poszukiwaniu tegoż mleka dla córki. czy jest mleko innej firmy, które moze zastąpić ten bebilon? chodzi o mleko, które nie powoduje zaparć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renataswedra1 Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 09.02.08, 18:24 Nie wiem czy to mleko jest tak niedostępne w sklepach, aptekach itp bo ja go nie stosuję, chociaż właśnie zastanawiam się czy nie zmienić swojemu synkowi na to, ponieważ robi wielkie zielone kupki po Nan1 co 5 dni. Niby nie jest twarda (jak musztarda)ale pomyślałam sobie, że może to właśnie mleko pomoże. z zakupem nie będziesz miala problemu przez internet. Ja wstukałam tylko bebilon comfort w wyszukiwarkę i znalazłam sklep firmy, krtóra je produkuje. Można zamówić ile się chce. Napisz jakie kupki robi Twoje dziecko po tym mleku o dlaczego je zastosowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 09.02.08, 20:45 bebiko omneo stosuję odkąd córka miała 1,5 m-ca. używałam omneo ponieważ po zwykłym bebiko bolał ją w nocy brzuszek. zamieniłam omneo na bebilon jakieś 2 tyg. temu. dziekuję za propozycję sprzedania omneo ale nie chcę co chwilę zmieniać córce mleka. nie wiem czy tnutricia ma swój sklep, szczerze mówiąc nie spotkałam się z nim. poza tym firma jest nieodpowiedzialna. rezygnuje z produkcji jednego mleka, a jego nastepca nie pojawia się jeszcze w sklepach. od 5tyg. ola je zupki i deserki, przy omneo nie było problemu z kupkami, odkąd przeszłyśmy na bebilon comfort z kupkami jest problem i widzę, że robienie kupki wymaga od niej wysiłku. to jest kolejny powód dla którego chcę zrezygnować z tego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 10.02.08, 19:44 silje78 napisała: >poza tym firma jest nieodpowiedzialna. rezygnuje z produkcji > jednego mleka, a jego nastepca nie pojawia się jeszcze w sklepach. Dobrze napisane! W Olsztynie nie znalazłam jeszcze nigdzie Bebilonu Comfort i mam zamiar wysmarować maila do Nutricii, że są niepoważni. Mąż kupił w Krakowie 2 puszki Comfortu, myślałam że lada dzień będzie w Olsztynie (skoro z półek zniknęło Omneo), tymczasem guzik! Musieliśmy wrócić na razie do Omneo, które jakimś cudem znaleźliśmy w jedym ze sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 napisałam do nutricii maila 11.02.08, 19:27 dziś przed południem zadzwonili z informacją, która hurtownia w moim mieście rozprowadza nowy Beblion oraz w których sieciach hipermarketów powinien już być. To się nazywa dbanie o klienta... :) Odpowiedz Link Zgłoś
moonniiaa5 Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 09.02.08, 20:56 bebilon ph 5,7 Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna_23 Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 10.02.08, 10:04 Może i bebilon ph 5,7 jest dobry, ale niestety również go wycofują z resztą tak samo jak i bebilon niskolaktozowy i w zamian za to wszystko będzie bebilon comfort. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 10.02.08, 12:49 Witam :) Mnie również zmęczyło poszukiwanie mleka i przyszła pora na mleko następne z numerem 2. Mój maluszek też miał zaparcia. Spróbowałam zwykły Bebilon i o dziwo przyjeło się znakomicie. Nie ma zaparć i żadnych problemów z wypróżnianiem. Może po prostu jego organizm dorósł do tolerancji laktozy. Pomyślałam, że zmiana mleka na inne ale tej samej firmy będzie dla małego najkorzystniejsza. Zmianę dokonywałam stopniowo obserwując maluszka na szczęście wszystko dobrze się ułożyło. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 11.02.08, 23:55 Witam, zaparciom przeciwdzaiałają mieszanki z dodatkiem prebiotykow ( specjalny rodzaj cukrów) - a wiec cała linia Bebilon i Bebiko Odpowiedz Link Zgłoś
magduchak Re: jakie mleko zamiast bebilon comfort 12.02.08, 12:47 Kupiłam Nan Activ, tego cudownego B Comfort to jeszcze na oczy nie widziałam w żadnym sklepie czy markecie (Katowice, Sosnowiec). Przyjęło się i przy tym zostaniemy. Kupki są codziennie, w miarę luźne. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Silje 13.02.08, 12:37 W Akpolu kilka razy widziałam całą półkę Comfortu, jeśli chcesz to mogę jutro sprawdzić, mam po drodze do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Silje 13.02.08, 16:49 dzięki, wczoraj kupiliśmy:) ale i tak przechodząc na 2 wypróbuję zwykły bebilon. Odpowiedz Link Zgłoś