anetapzn 11.06.12, 13:44 Czytacie? Ja przeczytałam w weekend Czas w dom zaklęty i wpadłam w zachwyt. Goraco polecam. Cudowna mądra, odważna i niestety życiowa książka. Przede mną jeszcze kilka pozycji tej autorki i bardzo sie cieszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez21 Re: Książki Katarzyny Enerlich 11.06.12, 21:12 Ja przeczytałam wszystkie książki tej autorki.Zachwyciły mnie już od pierwszej dlatego potem kupowałam kolejne. Szczególnie podobała mi się seria "Prowincja pełna marzeń" "Prowincja pełna gwiazd" i "Prowincja pełna słońca". Fajnie napisane,mądre, wciągające,taka solidna"kobieca"literatura. Ale czytałam też na forach dużo druzgocących opinii dlatego nie chciałam się tu wychylać) Odpowiedz Link
anetapzn Re: Książki Katarzyny Enerlich 12.06.12, 09:26 Olej komentarze na innych forach. Taaa to pewnie pisza ci czytajacy samych noblistów do poduszki. Dla mnie każda ksiażka jest ważna. Jednemu podoba sie harlequin, drugiemu noblista, a trzeciemu ksiażka o sadzeniu pomidorów. Ważne żeby czytac, czytać... Odpowiedz Link
anetapzn Studnia bez dnia - nowa książka... 12.06.12, 15:45 Studnia bez dnia pojawi się w księgarniach 27 czerwca. Pretekstem do tej opowieści stała się wpleciona w naszą współczesność historia Martinusa Teschnera, toruńskiego kupca, wręczającego swoim kochankom drogocenne pierścienie. Jeden z nich, legendarny i wyjątkowy, bo ozdobionym rubinem wydobytym z Gór Izerskich, jest do dziś przedmiotem pożądania. Czytając tę powieść dowiemy się, jaką tajemnicę skrywa trzynastowieczna studnia w rzeźbiarskiej pracowni w Toruniu? Co łączy powtórny pochówek Mikołaja Kopernika z zadziwiającym odkryciem Marceliny? Czy wszyscy jesteśmy skazani na nieuchronność i w jaki sposób zmienia ona nasze życie? Co stanie się, gdy bułhakowska Annuszka rozleje olej... tym razem w naszym życiu.W swych poprzednich książkach, których akcja rozgrywała się na Mazurach, Autorka co i rusz zaglądała na chwilę do Torunia. Tym razem całą akcję książki umieściła w tym przepięknym mieście o niezwykłych tradycjach. Odpowiedz Link
inez21 Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 13.06.12, 14:27 Ooo fajnie,że będzie coś nowego z chęcią kupię i poczytam A co do opinii w necie to zajrzyj do tego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,151,98950642,98950642,_Prowincja_pelna_marzen_Katarzyna_Enerlich.html Odpowiedz Link
inez21 Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 13.06.12, 14:33 Kurcze za szybko mi się wysłało Chciałam ci napisac żebyś zajrzała do tego wątku i poczytała ile ludzie potrafią wylewać frustracji i żalów na autorkę. Czytając takie rzeczy dochodzę do wniosku,ze albo ze mna coś nie tak albo ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem. Jest tam jeden post napisany przez kogoś o nicku "tezzprowincji" czy coś podobnego to chyba właściwie jeden post rozsądny i odzwierciedlający to co ja myślę. Część to chyba wogóle nie przeczytała i komentuje złośliwie a część nie zrozumiała o co chodzi. Czasem podziwiam ludzi bo jeżeli mi coś nie pasi to zwyczjnie po 50-60 str rzucam w kąt i nie czytam i nie wylewam żalów na autora i wydawnictwo Odpowiedz Link
anetapzn Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 13.06.12, 14:59 inez21 napisała: > Ooo fajnie,że będzie coś nowego z chęcią kupię i poczytam > A co do opinii w necie to zajrzyj do tego wątku > forum.gazeta.pl/forum/w,151,98950642,98950642,_Prowincja_pelna_marzen_Katarzyna_Enerlich.html Taa, a "najciekawsze" opinie mają osoby nawet nie zalogowane. Daj spokój. Kazdy czyta to co lubi. A tu na forum, jk, czyli matka-zalożycielka pozwala pisac o wszystkim, co książką jest Ja np. nie znosze o wampirach, ale nie znaczy, że to gosza literatura. Odpowiedz Link
joankawm Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 13.06.12, 15:53 Dzięki za ten wątek, juz nieraz przymierzałam się do zakupu tych ksiażek, ale właśnie te opinie na forach, tak skutecznie mnie zniechęciły, że nie kupiłam ani jednej! Ludzie to jednak potrafią wyśmiać innych! Odpowiedz Link
anetapzn Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 13.06.12, 16:37 joankawm napisała: > Dzięki za ten wątek, juz nieraz przymierzałam się do zakupu tych ksiażek, ale w > łaśnie te opinie na forach, tak skutecznie mnie zniechęciły, że nie kupiłam ani > jednej! Ludzie to jednak potrafią wyśmiać innych! Wejdż do mnie na blog, tam pod recenzją jest dyskusja zwolenniczek książek K. EnerlichMam do oddania w rozdawajce jedną z książek autorki. A książki kup koniecznie, w Matrasie trafiają się w niezłej cenie. Ja nieraz tak przejechałam sie na wychwalanych hitach książkowych. Czytałam gdzieś na forum opinię, kupowałam i okazywało sie, że zupełnie nie moja bajka. W przyszłym tygodniu planuję rozpocząć lekturę serii z Prowincją..Ciekawe, jak te ksiażki odbiorę. Odpowiedz Link
joankawm Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 02.08.12, 16:51 Zakupiłam Prowincję pełną marzeń, kończe czytac , no i przepadłam. Zostałam nową milosniczką! Cieszę się, że dużo czytania przede mną! Odpowiedz Link
malgorzata722 Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 29.01.13, 20:15 Bardzo lubię książki tej Autorki, nie wszystkie jeszcze czytałam. W każdej najbardziej podobały mi się wątki dotyczące Mazur. Za to właśnie lubię je najbardziej. Odpowiedz Link
maniek149 Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 08.11.12, 08:43 Podręczniki i książki www.kup-ksiazke.pl/ Odpowiedz Link
joankawm Re: Studnia bez dnia - nowa książka... 30.01.13, 16:40 Wkrótce ma się ukazać czwarta cześć Prowincji "Prowincja pelna smaków". Odpowiedz Link