jk3377 15.08.08, 14:48 kto czyta? kto lubi? kto rozumie? skad ten fenomen? czytam,nie wciaga mnie zbytnio,nieco sie mecze-ale dokoncze.na razie 'osobowosc cmy'.warto coc dalej?nie chce ekranizacji.a inne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: K.Grochola 15.08.08, 16:26 Czytałam wszystko. Już mi się znudziło, może tylko "Trzepot skrzydeł" w miarę cenię. Skąd fenomen? Ksiązki o porąbanych fajtłapach nieźle się sprzedają - każdy niemal lubi czytać/oglądać o tym, że inni mają gorzej+wszystko się dobrze kończy. "Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę." /Kazik/ Odpowiedz Link
jk3377 Re: K.Grochola 15.08.08, 21:37 'osobowosc cmy' wlasnie skonczylam.zatem 'trzepot..'jesli warto to sie skusze. Odpowiedz Link
kerry_weaver Re: K.Grochola 15.08.08, 22:12 czytałam "Nigdy w życiu" i zbiór opowiadań (nie pamiętam tytułu). Sprawnie napisane, sympatyczne książki na wolną chwilę, ale nie miałam wewnętrznej potrzeby sięgać po kolejne, chociaż być może przeczytam "Trzepot..." bo podobno dotyka poważniejszej tematyki. Fenomen - że taka poczytna? Pewnie dlatego że pisze lekko i zabawnie i że była pierwsza na rynku polskich lekkich i łatwych w odbiorze powieści dla kobiet. Odpowiedz Link
ja_inaczej Re: K.Grochola 20.08.08, 23:47 Trezepot jest inna niz wszystkoc o dotychczas napisała. Przedstawia psychologiczna postawe osoby bedaca pod wplywem przemocy psychicznej. Kazdy kto tego zaznal znajdzie tam siebie. Ci ktorzy znaja to tylko z literatury powiedza ze przejskrawiona . A skad ten fenomen? Sama na nia trafilam gdy chcialam uciec i sprawdzila sie. W sumie to była piewrsza polka ktora trafila bezposrednio do polek i napisala o tym jak kazda z nas chciala by zyc. O szczesciu wynikajacym z nieszczscia.NO bo kto nie lubi lekkich i dobrych zakonczen? Odpowiedz Link