slonecko_w_balerinkach 10.09.08, 11:51 Jaka jest Wasza ulubiona książka z dzieciństwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makubata Re: Ulubiona książka 10.09.08, 12:13 Ania z Zielonego Wzgórza, Ucho od śledzia, Zapałka na zakręcie, to te najulubieńsze Odpowiedz Link
agawa79 Re: Ulubiona książka 10.09.08, 14:39 Gdybym miała wybrać tylko jedną - to taką najukochańszą była "Księżniczka na szklanej górze" - zbiór baśni norweskich. Jak ja tę książkę kochałam! Bardzo mi się podobało, że te bajki były takie świeże i trochę niegrzeczne. Chyba wtedy zakiełkowała we mnie miłość do Skandynawii. Egzemplarz z dzieciństwa gdzieś zgubiłam, ale kupiłam te bajki jakiś czas temu na Allegro i dbam o nie jak o skarb. Moje dziecko też już je polubiło. A tak wygląda okładka: photos02.allegro.pl/photos/oryginal/431/67/98/431679857 Odpowiedz Link
maadga Re: Ulubiona książka 10.09.08, 15:31 Chyba "dzieci z bullerbyn" a w szczególności fragment o suszonej kiełbasie Odpowiedz Link
llidkao Re: Ulubiona książka 10.09.08, 18:27 "Dzieci z Bullerbyn", "Mała księżniczka", "Przez ciebie, Drabie" "Szukaj wiatru w polu", "Tumbo z Przylądka Dobrej Nadziei" i pewnie z dziesięć innych - trudno jedną wybrać... Odpowiedz Link
slonecko_w_balerinkach Re: Ulubiona książka 10.09.08, 20:03 Nie musi być jedna Ja uwielbiałam "Dzieci z Bullerbyn" i "Oto jest Kasia" Kasię niedawno ponownie przeczytałam. Ot stara a głupia Odpowiedz Link
rurka-z-kremem Re: Ulubiona książka 13.09.08, 11:38 Ja chyba nie mam takiej "najulubieńszej"... Odpowiedz Link