Gość: xxxxxxxxxxxx IP: *.chelmno.mm.pl 11.03.10, 09:23 czy ktos widzł ile ludzi jest w lidlu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lidlowiec Re: LIdl IP: *.147.170.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 10:12 od huja i troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:39 rzucili się na sklep jak sępy....jakby za darmo wszystko tam było:) a dopiero tu ktos pisał że sklep będzie nie wykorzystany i że w Chełmnie za duzo "supermarketów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: LIdl IP: 89.231.148.* 11.03.10, 12:09 a nie jest za dużo? ludzie są zabawni. Rzucili się jakby od lat nie byli na zakupach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDLOWIEC Re: LIdl IP: *.tvgawex.pl 11.03.10, 12:39 wszyscy do lidla,by niemcom żyło się lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:45 wiesz wolny rynek kazdy idzie tam gdzie mu odpowiada a jak niemcowi bedzie żyło sie lepiej to i nam też,tylko troche inicjatywy i chęci a nie tylko narzekac na forum że komus jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:35 chuj pisze się przez CH sieroto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do lidowiec Re: LIdl IP: 89.231.151.* 11.03.10, 12:51 gościu co ty gadasz ?skoro jest tanie to jest dobrze ,przy tych zarobkach śmiesznych i biedzie w chełmnie każdy patrzy by kupić taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 11.03.10, 14:58 Im większa konkurencja tym nizsze ceny.A o to nam biednym konsumentom chodzi.A ponadto to rzucili troszeczke taniego towaru i stad ta zadyma.Za 2 dni bedzie normalnośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: LIdl IP: 89.231.148.* 11.03.10, 16:10 A ja tak sobie obserwuję skrzyżowanko Polna/wyjazd z Tesco/wyjazd z Lidla. Ciekawe, kiedy będzie pierwsza stłuczka... Albo pierwszy przejechany pieszy... I współczuję kierowcom, zwałszcza tym z osiedla, w okresie przedświątecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: LIdl IP: 89.231.148.* 11.03.10, 16:10 A ja tak sobie obserwuję skrzyżowanko Polna/wyjazd z Tesco/wyjazd z Lidla. Ciekawe, kiedy będzie pierwsza stłuczka... Albo pierwszy przejechany pieszy... I współczuję kierowcom, zwałszcza tym z osiedla, w okresie przedświątecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:17 Byłem dzis w tej kolejce kolejka jak za komuny //... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: LIdl IP: 109.243.17.* 11.03.10, 18:31 w biedronce też widać że toraw robią tańszy widać konkurencja zaczyna działac :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-1290 Re: LIdl 11.03.10, 21:59 Taaak?A byłes(as) dzis w biedronce??Tam nie trzeba promocji zeby byli klienci!W lidlu masz sam szajs i na dodatek o wiele drozszy niz w biedronce...A w Biedronce ludzie byli,sa i beda!!! Nie wazne czy sa promocje czy nie tam poprostu jest dobry towar!!! O obsłudze w lidlu nie wspomne kasjerki 1 dzien w pracy a siedziały jakby co najmniej pol roku po 12 godzin pracowały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: LIdl IP: 87.204.172.* 11.03.10, 22:04 Jeszcze dobrze nie siadły do kas,a ty już masz tyle do krytykowania żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-1290 Re: LIdl 11.03.10, 22:14 No własnie dobrze nie siadły a juz im sie nie chce.... A załosny jests ty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek [...] IP: 89.231.151.* 12.03.10, 06:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 13.03.10, 19:04 nie miła obsługa w tym lidlu, kasjerki ani dzień dobry, ani nic! zero uśmiechu, ani dowidzenia! jeszcze takie kasy, jakieś takie poodwracane, nie widać ile trzeba zapłacić, ani ile reszty ma wydać! normalnie klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 13.03.10, 19:45 Spokojnie.Wszystko sie unormuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: LIdl IP: *.tvgawex.pl 13.03.10, 21:18 Czesto robie zakupy w lidlu w Niemczech,na każdym produkcie w Polsce jest drożej o 25% Ja osobiscie nie bede Niemcom nabijał kabzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 14.03.10, 22:51 To, co dzieje się w Lidl-u można nazwać obrazą klienta. Szok! Kadra pracownicza na czele z kierowniczką to przeciwieństwo ogólnie przyjętych zasad marketingu. Nawet przekupki przyjeżdżające ze wsi aby sprzedać jaja na rynku więcej mają pojęcia o zasadach obsługi klienta. Myślę, że niebawem wszystko się unormuje i Ci, którzy powinni pracować w zieleni miejskiej tam trafią -wiosna nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 23:51 ale wy macie w tym Chełmnie nierówno pod sufitami te wypowiedzi normalnie żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lidl IP: *.tvgawex.pl 16.03.10, 19:35 Mam wrażenie czytając Pani wypowiedź, że własne "ego" Panią przerasta. Pisze Pani o braku kultury wśród personelu Lidla a sama Pani jej nie ma. Ponieważ pisze Pani w bardzo chamski sposób i wypowiada się Pani o pracownikach jak o ludziach z marginesu społecznego. Mogę Panią zapewnić, że te osoby mają odpowiednie kwalifikacje zawodowe w przeciwieństwie do Pani wątpliwym jest czy znane jest Pani pojecie kultury i wiedzy na temat marketingu, a nawiasem mówiąc to tacy klienci jak Pani tworzą zbieraninę ludzi , którzy są wiecznie nie zadowoleni z życia i samych siebie tylko, że nie zdają sobie z tego sprawy i szukają przyczyny u innych osób. Jestem klientem wielu marketów i wiem jedno, że to klienci są chamsko nastawieni dla ludzi pracujących w takich marketach. Personel należny podziwiać za cierpliwość, że łagodnie obchodzi się z takimi jak Pani, bo ja to bym taką osobę już dawno kopnął w d... i nie wpuścił do sklepu kolejnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Lidl IP: *.chelmno.mm.pl 16.03.10, 23:13 W d..... kopnął? Hm... I tu mamy przyklad kulturalnej osoby. Nie zniżę się do pańskiego poziomu aby prowadzić dalszą konwersację. Pozdrowić pozostaje i życzyć powodzenia i wiele szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:40 Mieszkańcom CheLmna powinno zakazać się korzystania z forum dyskusyjnego.Potrafią się tylko obrażać,nie w tym celu administrator założył tą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 10:28 Byłem przejazdem chciałem kupić pampersy. DROŻYZNA jakich mało Biedronka i Tesco nie mają się czego obawiać. Napoje made in LIDL w cenie Coca-Coli to ju lekka przesada podobnie z innymi produktami. Albo zaczną dostosowywać ceny do jakości swoich towarów albo długiej kariery im nie wróże. A pampersy kupiłem w Tesco 72szt za 54zł w Lidlu 40szt za 44zł i to w PROMOCJI z 49zł precenione rachunek prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość LIdl IP: 89.231.150.* 15.03.10, 10:37 Polacy nie lubią Lidla bo to wiadomo.Wszyscy przyzwyczili sie do Biedronki , która jest ok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 15.03.10, 11:09 Wazne że jest konkurencja.Ludzie sami wybiora markety z tanimy towarami.Tylko spokojnie.A jeżeli chodzi o obsługę to juz jest znaczna poprawa. Przecież oni tez sie ucza.Tylko spokojnie wszystko sie unormuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 15.03.10, 19:25 Uczą się? Heh... Bardzo śmieszne. Uczennice winny nosić identyfikatory z napisem np. uczeń, praktykant. Obsługa Lidl-a to zbieranina marnych ekspedientek z Chełmna i okolic, których nikt i nigdzie zatrudnić już nie chciał. Aż tu nagle... LIDL się trafił. Te osoby miały już okazję kończyć szkoły, kursy, szkolenia i co? I nic. Nie wątpię, że nastąpi poprawa. Jeżeli kadra kierownicza przestanie "klepać się po plecach" z obsługą marketu i zacznie stosować zasady podległości i zależności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 11:13 nie Polacy a Chełminiacy a co to za różnica Lidl,Biedronka czy Tesco żaden z tych sklepów nie jest polskim nie chcesz albo nie stać Cię nie kupuj ale też nie wylewaj swoich frustracji na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: LIdl IP: 89.231.148.* 15.03.10, 19:43 ale wy macie w tym Chełmnie nierówno pod sufitami te wypowiedzi normalnie żenada Przykre ale prawdziwe... Mimo ze jestem chelminiakiem musze sie z Toba zgodzic. No i jeszcze jedno - nie wiedzialem ze wszyscy u nas tacy strasznie kulturni sa... Odpowiedz Link Zgłoś
alexisina Re: LIdl 17.03.10, 22:43 DROŻYZNA SIĘ PISZE PRZEZ" RZ" MĄDRY TO TY MOŻE JESTEŚ ALE W SŁOWACH BO W PISOWNI NIESTETY NIE.........! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 20:03 a ponadto sprawdźcie towary te z promocji na czytnikach kodów paskowych czy cena przy kasie = cena na etykiecie ceny na półce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 15.03.10, 20:25 buhehheee... W Chełmnie??? Kulturni??? Tą mieścinę już dawno powinni zaorać. Przecież to miasteczko już od dawna się uwstecznia. A że powstają supermarkety??? Powstają. Zgadza się. Wszystkie rozwinięte i rozwijające się miasteczka już mają- czas na Chełmno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spekulant Sprzedam DRaBiny z Lidla IP: *.tvgawex.pl 15.03.10, 20:54 Sprzedam drabiny które kupiłem na otwarciu w LIDLU. W sumie 20 sztuk. Sprzedam po 200zł sztuka tel. 501-799-787 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Sprzedam DRaBiny z Lidla IP: *.tvgawex.pl 15.03.10, 22:14 w dupe sobie je wsadz cinkciarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomazaniec Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 17:22 lidl to zaraz po PEPCO najlepszy sklep w miescie!!!!!!!!!!!!! a ja mam 2 lewe recce jol jol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 19.03.10, 21:52 JESTEM ZBULWERSOWANA OBSŁUGĄ LIDLA! TRZYKROTNIE ROBIŁAM TAM ZAKUPY I TRZYKROTNIE ZOSTAŁAM OSZUKANA!PANIE KASJERKI DOPISUJĄ TOWAR NA PARAGONACH A W RZECZYWISTOŚCI NIE MA GO W NASZYCH KOSZYKACH NP.ZAPŁACIŁAM ZA DWIE BUTELKI SOKU A FAKTYCZNIE MIAŁAM JEDNĄ!KOLEJNY PRZYKŁAD TO CENA TOWARU NA PÓLCE NIŻSZA JEST OD CENY ZAKODOWANEJ NA PASKU.WIELE DO ŻYCZENIA POZOSTAWIAJĄ KOMPETENCJE PERSONELU PRACUJĄCEGO W MARKECIE -SPOSÓB ODNOSZENIA SIĘ DO KLIENTA ,ZERO UŚMIECHU I KULTURY OSOBISTEJ.WYDAWAĆ BY SIE MOGŁO ,ŻE EKSPEDIENTKI PRACUJĄ TAM JAK ZA KARĘ I CZUJĄ SIĘ JAK W OBOZIE PRACY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 23:43 ludzie skończcie juz ten żenujący temat nie podoba sie w Lidlu to idz do Gwizdały zakupy zrobić tam Cie w ręke na dzień dobry pocałuja Odpowiedz Link Zgłoś
alexisina Re: LIdl 20.03.10, 00:01 To po co pani tam chodzi!! jak się nie podoba są jeszcze inne sklepy...Ja jestem bardzo zadowolona z obsługi kasjerek w Lidlu bardzo miłe panie, uśmiechnięte i chętne do udzielenia pomocy. Co do nabicia podwójnego towaru na paragonie to jest jeszcze coś takiego jak reklamacja,którą pani obowiązuje pod warunkiem sprawdzenia paragony przy kasie.A tak na marginesie to chyba pani ma brak kultury osobistej....jak można oceniać ludzi po krótkim czasie pracy.Jak mi wiadomo Lidl w Chełmnie jest otwarty od tygodnia!! tym paniom też jest ciężko jak każdemu na początku w nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: LIdl IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 09:03 Sama nie wie po co .Sklep otwarty kilka dni i już nie pasuje klekotom co nie mają co ze sobą robić tylko komuś rąbać du.ę.Załośni do granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: LIdl IP: *.tvgawex.pl 20.03.10, 11:19 ludzie mają pierdolca z tymi drabinami,te same w OBI 80zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: LIdl IP: *.chelmno.mm.pl 20.03.10, 14:11 Jedyne pozytywne opinie pochodzą (jak mnieman) od personelu bałaganu zwanym Lidl-em. Powinni szybciej zamknąć ten kram niż go otworzyli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidlomaniak Re: LIdl IP: *.centertel.pl 22.03.10, 11:25 a jak ja się cieszę że już mamy lidla w naszym mieście ceratowych serc ! Nie muszę już jeździć na zakupy do Świecia i oszczędzam na paliwie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: LIdl IP: 94.78.183.* 24.03.10, 00:16 Ja również się cieszę, że w Chełmnie w końcu jakiś normalny dyskont (bo supermarket to nie jest) otworzyli. Lidl ma wiele dobrych produktów- niemieckie słodycze, bardzo tania "chemia". Nie wiem jak w chełmińskim, ale w innych sklepach zdarzały się okazje jak np. tydzień włoski (wysokiej jakości składniki do dań włoskich) czy tydzień rowerowy (tanie akcesoria i odzież), być może i u nas tak będzie. Im więcej sklepów, tym większa możliwość wyboru, nie rozumiem burzy na forum. A że kasjerka się nie uśmiechnęła? Zadam pytanie w drugą stronę- czy uśmiechnął się Pan/Pani do niej? Te dziewczyny naprawdę ciężko pracują, nie wymagajmy więcej od nich niż od siebie. Zaraz ktoś mnie oskarży, że z lidlowej załogi jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: LIdl IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 15:22 Ciekawe co będzie jak otworzą Intermarche na Toruńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:39 a co ma być????? nastepny sklep będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: LIdl IP: *.devs.futuro.pl 24.03.10, 18:15 To dobrze że budują te sklepy będzie większa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: LIdl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.10, 20:45 Tak właśnie ktoś powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: LIdl IP: *.devs.futuro.pl 24.03.10, 21:09 Czekamy na prawdziwy supermarket bo te co są teraz to tylko większe sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: LIdl IP: *.tvgawex.pl 27.03.10, 10:59 właśnie i szkoda nóg żeby tam chodzić i paliwa żeby jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: LIdl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:28 tak Wam szkoda nóg i paliwa żeby chodzic jeżdzic na zakupy do Lidla czy Biedronki.....to ja sie pytam skąd tam te tłumy kupujących o każdej porze dnia????? Odpowiedz Link Zgłoś