Gość: Kana IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 21:49 Witam.. Czy jeszcze nad jeziorem znajdują się te Mini Zamki ? Mozna je bez problemu ogladac ? czy to jest platne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.chelmno.mm.pl 03.06.10, 22:00 Są, nawet więcej niż kiedyś i za darmo. Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.tvgawex.pl 03.06.10, 22:29 Wcale ze nie sa za darmo!!!! 2 zł dorosli, 1 zł dzieci. Smiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kana Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 23:10 Jestem z Grudziądza ..ale rzeczywiście dosyc to dziwne, że płatne .. myślałam, że jest to w formie jakiegoś parku i można się tam spokojnie przechadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.chelmno.mm.pl 03.06.10, 23:29 po pierwsze jesli dla was smiechu warte jest pobieranie opłat za przechadzanie sie tam to moze sami sobie kupujcie zamki za pare tysiecy i wpuszczajcie ludzi... a po drugie to te dwa złote to jest faktycznie smiechu warte, bo dla ludzi to tyle co zero wiec na pewno nikt na tym nie zbiednieje a i zarobek nie jest wielki... wiec zastanowcie sie co piszecie, chyba, ze faktycznie wydac kupe wiecej na piwo czy kosmetyki jest lepiej a tu jednorazowo zaplacic dwa zeta to juz jest wielka tragedia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arteq Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 00:15 do malkontentów i skąpiradeł. jak wam szkoda 2 złotych to nie ma o czym gadac. pieprzone społeczeństwo co by chciało mieć wszystko za darmo.. spróbuj cwaniaku jeden z drugim pójść np. do kina za darmo:) to chyba normalne że jak ktoś w cos wpakuje kupę kasy (a jeden taki zamek kosztuje ładnych kilka tysięcy) to chce też mieć z tego jakiś zysk. Ale nieee... bo przecież wielcy państwo chcą za darmo i jeszcze im najlepiej czerwony dywan rozwinąć, bo przecież hrabiostwo przyszło.. ogarnijcie sie marudy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 01:07 Widać Ty biznesmen jesteś, pewnie ten z tych którzy dorobili się łatwą ręką i co tam dla Ciebie 2 złote. Dla większości to jest bardzo dużo, bo jak policzą wszystko za co trzeba zapłacić "tylko" 2 złote to jest kwota dla wielu z nas nieosiagalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oski Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:13 Chcesz oglądać film w kinie - płacisz chcesz pływać na basenie - płacisz masz ochotę na piwo - płacisz chcesz zamkie obejrzeć - płacisz chyba logiczne nie. No chyba że komuch to rozumiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 13:50 No to jak nie masz 2 zł to nie idź i nie oglądaj tych zamków. Proste! Do życia nie jest Ci to potrzebne. Jak chciałbyś mieć drogi i luksusowy samochód, na który Cię nie stać to też napsioczysz na producenta, że za drogo wyprodukował i za drogo chce? Jak już ktoś nie ma 2 zł na tego typu atrakcje tzn., że po prostu do niczego mu to nie potrzebne, a jak komuś bardzo zależy to zrezygnuje np z dwóch piw a zamki obejrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:17 Miałem dzisiaj ochote na piwo -poszedłem do warki, poprosiłem o piwo kobitka chciała zebym za nie zapłacil no luuudze -zwariował świat -niedługo za chleb bede musiał płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 14:39 Heheheh! To jest piękna puenta i podsumowanie tego wątku. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.146.137.146.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.06.10, 14:43 TAK. SA TE ZAMKI. OGRODZONE , ALE BEZ PROBLEMU MOZNA POROIC FOTKI. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.tvgawex.pl 07.06.10, 21:12 Ale się rozkręciliście... BRAWO!!! Nie chodziło mi o to, że trzeba zapłacić jeden czy dwa złote... Tak jak ktoś wcześniej wspomniał ani nikt się nie wzbogaci, ani nikt nie zbiednieje... Ja bym wolała nawet dać 5 czy 10 złotych żeby to się w jakiś sposób przyczyniło np do rozbudowy obiektu albo coś w tym stylu... Popieram pomysł i bardzo mi się podoba ale wprowadzenie opłaty 1 i 2 złote to tak jakoś niesmacznie... Tyle... Ale dziękuję za obrzucenie mnie obelgami... I z góry dziękuję za następne... Mimo wszystko pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 22:00 Pewne jest, że Ci którzy piszą posty typu-co to jest te dwa złoto, albo kogo stać a kogo nie, nie mają pojęcia o życiu. Nie chodzi o sam fakt czy to kosztuje 2zł czy 10zł. Ludzie płacą ogromne podatki chociażby część z tego idzie "niby" na utrzymanie takich objektów jak ten przy jeziorze i innych. Chcesz wjechać rowerem-płacisz 2zł, chcesz obejrzeć zamek- płacisz 2zł, chcesz rozbić namiot płacisz itd.,itd. Niesmaczne trochę takie opłaty! Widać ludzie nauczyli się dorabiania lekką ręką. Dla mnie to już jest złodziejstwo. Niedługo będzie tak, że chcąc popatrzeć na zamek będzie trzeba zapłacić dwa złote za samo patrzenie. Po drodze będą ze trzy bramy przy których także będzie trzeba zapłacić po 2 zł, do tego opłata za deptanie trawy, oddychanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.torun.mm.pl 07.06.10, 22:06 a nie jest przypadkiem tak, że te zamki są ogrodzone jedynie siatką i można je bez problemu oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 00:31 Tak, zgadza się. Zamki są za ogrodzeniem z siatki i można je obejrzeć bez problemu:), ale tylko obejrzeć... Jeżeli jednak interesują kogoś szczegóły, np: jakie to zamki, trzeba kupić bilet za 2 zł lub 1 zł (bilet ulgowy). Wolny wybór...:) Ja, jak nie chcę czegoś kupić, też tylko oglądam witrynę sklepową i nie wchodzę do sklepu:))) A tak na marginesie. Jest tam 8 miniatur zamków krzyżackich odtworzonych w skali 1:30, a mianowicie: w Toruniu, w Papowie Biskupim, Rogóźnie, Grudziądzu, w Radzyniu Chełmińskim, Kurzętniku, Bierzgłowie i w Malborku (tzw. zamek wysoki). I jeszcze jedno... Rzadko wchodzę na chełmińskie forum, a jeszcze rzadziej wtrącam swoje przysłowiowe trzy grosze - ze względów oczywistych:) Zastanawiam się tylko, czy nie można tak po prostu, normalnie i grzecznie odpowiedzieć na pytanie zadane przez autora postu? I tak normalnie i rzeczowo podyskutować na temat zasadności biletowania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arteq Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 00:57 ja pierdziele, chłopie.. Ty sie zastanów co Ty mówisz.. przecież taki park miniatur to ten sam tym działalności co chociażby wspomniane kino czy basen. to chyba normalne że za takie rzeczy sie płaci. PRZECIEŻ NIKT CIE DO OGLĄDANIA NIE ZMUSZA. podatki są obowiązkowe, ale zamki już nie. skoro 2 złote to taki majątek, to po prostu nie kupuj tego biletu:) a gadanie o dorabianiu sie lekką ręką i złodziejstwie to możesz sobie w du.. ekhm, w buty wsadzic. jak taki z Ciebie robin hood, to sam wpakuj kilkadziesiąt tysięcy w budowę takich zameczków, a potem ludzi wpuść ZA DARMO:) Cwany bojownik o prawa ludzi.. szkoda że nie ze swojej kieszeni chcesz im te prawa przyznawać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:56 No nie ze swojej kieszeni będę Ci przyznawał, bo i ja nie jestem do tego zobowiązany. Zobowiązani są do tego włodarze, którzy w zamian za poparcie obiecywali Tobie i innym mieszkańcom jakąś rozrywkę w tym mieście. Teren jeziora nie jest typowo prywatną posesją i jest to miejsce gdzie właśnie powinno udostępniać je mieszkańcom miasto pokrywając większość wydatków na jego utrzymanie z własnego budżetu. Kino w CCH także należy do miasta a bezpośrednią pieczę nad nim sprawuje CHDK, no i napisz w jaki sposób miasto udostępnia Ci korzystanie z tego obiektu? Tam nawet za pieniądze nic nie zobaczysz! Kwestii basenu wcale nie poruszam, bo dobrze wszyscy wiedzą jak to dzieci na zajęciach szkolnych mieli możliwość częstego korzystania z tego obiektu, wbrew obietnicom i zapewnieniom niektórych osób. Swoimi czasy to była norma że piątkowe popołudnia na basenie były zarezerwowane dla urzędu miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arteq Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 21:27 mylisz pojęcia:) teren ośrodka nad jeziorem może rzeczywiście nadzoruje miasto, ale park z zamkami to teren dzierżawiony przez stowarzyszenie SCLAVINIA. a ten "majątek" ze sprzedaży biletów nie idzie do czyjejś prywatnej kieszeni (bo to was wszystkich tak boli pewnie) tylko najpewniej posłuży do stwoorzenia nowej miniaturki:P tak więc słuchajcie marudy, NIKT SIĘ NIE DORABIA na tych biletach, za wasze ciężko zarobione pieniądze, haha;P ulżyło wam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw ..cd Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 13:02 Zamki nad jeziorem za niebotyczną kwotę 2 zł a Piotr Rubik na stadionie za darmo -zwykle bilety w cenie ok 50zł - nie narzekajmy wiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:06 Bo koncert Rubika organizuje "Mondi" ,a w ramach zapewnienia sobie publiczności na obchodach własnej uroczystości i poprawy wizerunku firmy organizuje koncert bez opłaty. Miasto natomiast tak dba o swoją reputację, że wprowadza na teren jeziora przedsiębiorce, który pobiera opłaty za oglądanie zameczków. A przy najbliższych wyborach wyczytamy w zasługach burmistrza o udostępnieniu mieszkańcom nielada rozrywki jaką stanowiły zamki nad jeziorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: 94.78.180.* 08.06.10, 21:30 Mam pytanie, gdzie można znaleźć osobę odpowiedzialną za sprzedaż biletów? Dwa tygodnie temu w niedzielę wybrałam się ze znajomymi spoza Chełmna nad jeziorko, chcieli koniecznie te zamki zobaczyć, niestety wszystko ogrodzone płotem i żadnej informacji gdzie bilety kupić, nikogo nie było przy bramie. No chyba, że to jeszcze przed sezonem i teraz normalnie ktoś stoi i pilnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.chelmno.mm.pl 09.06.10, 07:10 wstęp jest w godzinach 11-18 codziennie, bilety na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arteq Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 21:31 jak sie przyszło po 18 to zamknięte. chyba logiczne że ktoś nie będzie siedział 24/24 przy tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Mini Zamki nad jeziorem IP: 77.245.246.* 09.06.10, 13:23 chelmno.pl/index1.php?cid=1333&unroll=20 Odpowiedz Link Zgłoś