IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 11:07
Tak narazie to nie widać czegokolwiek na rynku, zastanawiam kto utrzymuje CHDK?? Jeżeli miasto to zastanawiam się ZA CO PŁACI??? Za tańcory przed delegacją minden-pinden czy za ich wycieczki tam. Bardzo dobrze, że nie dali im nowego samochodu - bo PO CO IM?? I tak się nic nie dzieje z ich udziałem w mieście, przepraszam dzieje czyt. wyżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: WOŚP IP: 89.231.149.* 09.01.11, 13:37
      Byłam dzis na rynku i widziałam licytacje złotych serduszek. Jestem zbulwersowana tym co zobaczyłam. Dużo większe serduszko trafiło do pseudo biznesmena za 750zł a mniejsze wylicytował pan który w podzięce za pomoc WOŚP w uratowaniu jego synka za 1500zł. Pragnę nadmienić ,że ten drugi pan przelicytował samego siebie bo było widać ,że chce dać jak najwięcej pieniędzy na WOŚP. Mam wrażenie jakby ta pierwsza licytacja była wielkim przekrętem.Gdzie tu jest sprawiedliwość ?
      • Gość: kopernik Re: WOŚP IP: 46.113.130.* 09.01.11, 15:32
        u nas zawsze jest kicha na rynku.
      • Gość: dzwon Re: WOŚP IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 16:49
        teraz wiesz o co chodzi ! zwykły szary człowiek to zło konieczne !
        • Gość: anty Re: WOŚP IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 17:41
          dajcie sobie siana !!!! niech się wreszcie wykaże Kopaczowa , 90% wyposażenia !!!! trzeba zmienić formułę aby nie stracić zaangażowania młodych zbierajmy na rzecz policji lub armii , kupmy im okręt podwodny albo Patrioty .....albo na skończenie obwodnicy ....
          • Gość: 123 Re: WOŚP IP: *.chelmno.mm.pl 09.01.11, 18:59
            Dokładnie... to jedno wielkie "mydlenie oczu" ... tutaj zbierają 40 mln, a 400 mln jest marnotrawione przez "służbę zdrowia".
          • Gość: zsz.1 Re: WOŚP IP: *.chelmno.mm.pl 11.01.11, 13:02
            Ja dodam tyle że poczułam się zawiedziona,popołudniu o godz.15 wyszłam z rodziną na miasto z zamiarem że wrzucimy coś do puszki a tu już pozamiatane i tak dużo ludzi poczuło wruciło do domu zawiedzonych.
            Czy to musi być standartem że małe miasto nie potrafi się wykazać?i za psimi kupami nic więcej nie widać w mieście no jeszcze mordownie dla małolatów.
            • Gość: MUZYK Re: WOŚP IP: *.tvgawex.pl 12.01.11, 11:38
              ORKIESTRA RŻNĘŁA W RONDZIE !!!!!---
      • Gość: martyna Re: WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 19:16
        Wiesz co,ojcu temu dziecka nie zależało na wielkości serduszka,fundacja uratowała życie Jego dziecku,uwierz ,ze dle niego jest to najważniejsze a czy on wrzuci 1500 w puszke,czy wylicytuje serduszko nie ma znaczenia,on sie cieszy tym,ze jego dziecko zyje.Ta mantalnosc Polakow.Siema!!
        • Gość: ndst DEBILE IP: *.chelmno.mm.pl 09.01.11, 21:22
          co za pieprzeni frustraci z Was - tego sie nie da obrać słowa. Albo macie faktycznie problemy z własną osobowością albo macie w biciu piany jakiś interes. INTERES KOSZTEM CHORYCH DZIECI !!!!!!!!!!!!! bez odbioru mendy
          • Gość: dzwon Re:odbiór IP: *.tvgawex.pl 10.01.11, 00:55
            WOŚP posiada
            - budynki o wartości 8 mln zł
            - 100 % akcji spółki Złoty Melon Sp zoo o wartości 1,5 mln zł
            - fundusz założycielski w wysokości... 2 tys. zł

Przychody za 2009 rok - w sumie ok. 55 mln zł

Koszty statutowe - ok. 37 mln zł, w tym 5 mln zł na organizację Finału (2,3 mln) oraz Przystanku Woodstock (2,6 mln)

2,3 mln zł ??? Na tantiemy dla wykonawców???

Wydatki na zaopatrzenie szpitali stanowiły jedynie 50% przychodów, a pomijam tu stan środków przechodzący z lat minionych...

Jak łatwo policzyć na koncie oszczędnościowym zostało 18 mln zł, milionik z odsetek można już wydać na inne cele

Pozostałe koszty - 3 mln zł na ujemnych różnicach kursowych, całkiem niezły wynik... Jeśli na samych różnicach WOSP ma 3 mln zł strat to jakim kapitałem dysponuje ulokowanym w walutach obcych?

1 mln zł na usługi obce czyli zlecone

Wynik finansowy (dochód) : 17 mln zł (14 mln zł)
            Koszty administracyjne: 3 mln zł
            Odsetki lecą.

Członkowie zarządu nie pobierają dywidend. Ale prezesi spółki Złoty Melon już tak.

Wchodzę teraz na sprawozdanie za 2008 rok.

Tutaj też są ciekawe informacje:

Przychody - ok 49 mln
            Wynik finansowy: 4 mln zł
            Koszty administracyjne: 2 mln zł, z czego prawie milion na wynagrodzenia
            Wynik z działalności: 2 mln zł

21 mln zł ulokowanych na rachunkach bankowych - głównie PeKaO (13 mln) CITY i MBR

Podsumowując, 55 mln przychodu, 8 mln wydane na cele "organizacyjne", tylko 26 na sprzęt
            21 mln zł + 14 mln zł = 35 mln zł na lokatach, na rorze trzymają marginalne sumy

15 mln zł trzymają na lokacie walutowej w euro i dolarach, nieźle :)

inaczej mówiąc - WOŚP to doprawdy niezły biznesik wydający na sprzęt dla szpitali 50 % przychodów ze zbiórek reszta wędruje na... lokaty bankowe i apanaże dla artystów

na koniec chciałbym podkreślić jedną rzecz: cele działania fundacji są jak najbardziej szczytne ale wystarczy wczytać się w dokumenty finansowe by zauważyć, że wokół WOSP robiony jest całkiem niezły interes, koszty "okołowośpowe" są horrendalne a największym interesantem jest zapewne branża muzyczna trzepiąca kapuchę na koncertach oraz pewien bank obracający pokaźną sumką pieniędzy

bo skoro wszystko jest ok to pytam się - skąd tak wysokie wydatki organizacyjne? skąd tak niskie nakłady na sprzęt medyczny w stosunku do pozyskanych środków od biednych ludzi, którzy sądzą że każda ich złotówka idzie na biednego dzieciaka?

• Gość: ktr Re:odbiór IP: *.chelmno.mm.pl 10.01.11, 13:42
              gdyby WOŚP to był przekręt, już dawno PIS będąc przy władzy by ich załatwił, rozwiązał a Owsiaka CBA by zamknęło.....
            • Gość: Wolontaiusz Re:odbiór IP: *.146.51.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.11, 00:23
              Masz człowieku wielki problem z głową i jeżeli chcesz się na jakiś temat wypowiadać negatywnie to dowiedz się wszystkiego a nie fragmentów. zakładam że nosisz mocherowy beret albo jesteś od łojca dyrektora. Nie odpowiada ci to niedorzucaj się do wośp.
              Pieniądze z finału idą w 100% na sprzęt gdyby tak nie było wośp by nie doszedł do 19 finału bo warunkiem otrzymania koncesji jest utrzymanie wszystkich punktów regulaminu na podstawie którego została ona wydana a jest w nim żę z finału jest tylko i wyłącznie na zakup maszyn. Wośp nie tylko zakupuje sprzęt ale równierz go utrzymuje a pieniądze na to sa z innych dochodów w ciągu roku a nie z finałów. Koszty finału pokrywają sponsorzy wystarczy spojrzeć na puszke ile ich jest. Tak samo z woodstock i resztą kapitału findacji. Pozdrawiam Sie ma
              • Gość: re Re:odbiór IP: *.tvgawex.pl 11.01.11, 09:52
                z sekty jesteś ? ale się nakręcasz , zakładam że jesteś nawiedzony !!!! a łojca to ty nie masz ....
                • Gość: kaktus Re:odbiór IP: *.tvgawex.pl 11.01.11, 14:54
                  Być może tu leży przyczyna OGÓLNEJ frustracji niektórych "moherów" i "PIS-iorów" :) www.youtube.com/watch?v=Y8chhTSHIdI .
              • Gość: uczestnik Re:odbiór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:15
                Podzielam Twoją opinię drogi Wolontariuszu i tu mam pomysł zróbmy zbiórkę na druty i kłębek moheru,Bęzie to zaiste dobry uczynek ulżymy tetrykom w frustracji
            • Gość: air Re:odbiór IP: *.chelmno.mm.pl 11.01.11, 20:46
              A teraz spróbuj poszukać podobnych informacji na temat fundacji pana tadeusza z torunia!
            • Gość: uczestnik Re:odbiór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:03
              Zwarzywszy na coroczną tendęcję zwyszkową jestem pełen podziwu dla naszej społeczności świadczy to bowiem o tym że znakomita większość jest mądra i serdeczna.Pysty dżwięk dzwonu pusty szkoda!
      • Gość: uczestnik Re: WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 10:51
        A sama coś dałaś na ten szczytny cel czy tylko potrafisz mleć ozorem
    • Gość: kaktus do dzwona IP: *.tvgawex.pl 10.01.11, 10:46
      Ale są jakieś efekty, czego nie widać u łojca dyrektora... Poproś ks. Tadzia, żeby ujawnił swoje dochody...
      Możesz zorganizować akcję alternatywną i zbierać na ratowanie kotów ze szczególnym uwzględnieniem jednego... :)
      • Gość: siriushim ... IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 22:24
        Dokładnie... Wystarczy przejść się po dowolnym szpitalu, te pieniądze wracają też do Chełmna co podkreślał pan Dombrowski w trakcie finału... Jeżeli chcesz to możesz sprawdzić w dokumentacji ile pieniędzy z WOŚPu trafiło do chełmińskiego szpitala... Ja jestem wolontariuszem od 5 lat i nie zamierzam przestawać... Jeśli uważasz, że zbiórki Orkiestry to zły pomysł to wykombinuj coś lepszego, uzbieraj więcej pieniędzy i pomóż większej ilości ludzi... Skoro jednak nie możesz tego zrobić, bo nie chcesz, albo najzwyczajniej w świecie jesteś za słaby to chociaż wrzuć symboliczną złotówkę do WOŚPowej puszki, bo wtedy zrobisz więcej niż gdybyś miał marudzić na forum... Podziw dla pana Owsiaka i całego WOŚPu za to co robią już od wielu lat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka