Gość: wędka IP: 89.231.151.* 18.04.13, 21:10 Mam zamiar w tym roku polecieć do Turcji. Może ktoś może cos podpowiedzieć?. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 18.04.13, 21:30 Alanya - cudowne zaczarowane miejsce, piękne plaże Kleopatry, jest też co pozwiedzać jeśli ktoś ma siłę w tym upale.... ciepłe morze, doskonałe jedzenie.. To jest duży kurort, więc nie dla odludków.... Dużo możliwości korzystania z różnych rozrywek , można zrobić wypad do Kapadocji ... itd. Ja tam muszę wróć... zdecydowanie lepiej niż w Grecji :) jak dla mnie... Turcja - dobry wybór - życzę powodzenia i zadowolenia.... dogadać się można w każdym języku, nawet po polsku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ała Re: Turcja IP: 89.231.149.* 18.04.13, 22:40 A nie się nie podobało.. poza kurortami syf kiła i mogiła. Zdecydowanie wolę Cro ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 18.04.13, 23:02 jak zwykle to kwestia indywidualnych doświadczeń..... nie wszystko jest idealne.... ale tak jest wszędzie na świecie... ja miałam super hotel - międzynarodowy - to ważne, z największym basenem czynnym cała noc... o to mi chodziło i naładowałam akumulatory. Chorwacja jest cudowna, ale dzisiaj to już inna półka cenowa.... :) szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagódka Re: Turcja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.13, 12:31 Nie polecam. Troszkę zwiedziłam świata ale Turcją byłam rozczarowana. Sama natura krajobrazy OK. Ale klimat tworzą także ludzie. Turcy są bardzo nachalni . Na każdym rogu zachęcają Cie do zakupu. Umęczył mnie ten wyjazd. W Alanya plaże są kamieniste niezbyt przyjemne.... ogólnie brudno, tłoczno. Na odpoczynek polecam Teneryfe!! Super miejsce fauna flora nie do porównania!! Ludzie bardzo mili !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędka Re: Turcja IP: 89.231.151.* 19.04.13, 18:34 Dzięki. A może Tunezja?. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 19.04.13, 21:59 w Turcji nachalność jest jeszcze do przyjęcia.........choć faktycznie przeszkadza.. Natomiast w Alanyi nie ma kamienistych plaż, tylko piaszczyste... Piasek wielkości małych koralików,cudowny peeling....główne plaże są zagospodarowane ( leżaki, legowiska ) ale są także fragmenty niezagospodarowane i zdecydowanie urokliwsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ała Re: Turcja IP: 89.231.149.* 19.04.13, 22:50 Cypr...zdecydowanie. Ewentualnie Chorwacja :-) Turcja Tunis Egypt... jakoś Arabowie to nie moja nacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 19.04.13, 23:44 przyznaje Ci rację - T i E - masakra - tanio, ale brrr.. Ja najlepiej czuję się w Italii - ale jest coraz drożej...... Francja też ma wiele cudownych miejsc - ale ich zadufanie w sobie - jest okropne......... Co polecasz na Cyprze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Turcja IP: 89.231.149.* 21.04.13, 18:49 a może Kreta... kreta.tucoo.pl/ ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Turcja IP: *.play-internet.pl 03.05.13, 12:25 kolego jedz do Turcji bo w tej cenie (1000-1500) za osobe to nic fajniejszego nie znajdziesz, z tych tanszyc kierunkow to Egipt (fajne rafy, cieplej i bardziej egzotycznie) moim zdaniem fajniejszy ale jesli juz tam byles to wal do Turcji teraz i nie patrz na burakow ktorzy jezdza tylko nad ... Deczno proponuje szukac na travelplanet.pl tanio i pewnie, a jak zaplacisz karta to w razie bankructwa biura dostaniesz zwrot kasy po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 04.05.13, 00:23 ja polecałam Turcję - bo wiem , ze jest tam pieknie smacznie i kolorowo :) w odniesieniu do europejskich kurortów - francuskich, włoskich - to całkiem inna półka:) E i T to masachnizm - nie chcę tam być, po prostu ;9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędka Re: Turcja IP: 89.231.151.* 09.05.13, 18:41 Dzięki. To się trochę naczytałem. Jadę do Tunezji. Pytanko: co ciekawego można z Tunezji przywieźć. Chodzi mi o drobiazgi, a nie jakiś handel. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Turcja IP: 89.231.151.* 20.05.13, 23:06 Jak wybierac miedzy Tunezja a Turcja to zdecydowanie Turcja.Byłem 4 lata temu w Tunezji było super byłem zachwycony az do ostatnich wakacji. W 2012 roku byłem ponownie w Tunezji i powiem ze po tej rewolucji dużo się zmieniło to już nie było to. W Turcji byłem 5 razy i zawsze będę tam wracał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 20.05.13, 23:17 ja też ja też ja też :) Tunezja to piach , a dzisiaj i strach,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 20.05.13, 23:19 ja też ja też ja też :) Tunezja to piach .. a dziś to chyba strach,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędka Re: Turcja IP: *.chelmnet.pl 21.05.13, 18:48 O. Już wykupiłem Tunezję. Dlaczego strach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 22.05.13, 23:19 Będzie dobrze ,tylko w Tunezji na razie nie ma tego zycia nocnego po za hotelem a w Turcji jest i to spore. Do jakiej miejscowości się wybieracie.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 22.05.13, 23:24 przecież tam znów są rozruchy ....pchać się w stan zapalny, to głupota...przebywanie na wyznaczonym terenie niestety nie jest strawna dla Polaków :) żle kojarzy się historycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędka Re: Turcja IP: *.chelmno.mm.pl 24.05.13, 18:08 Lecimy do miejscowości Nabeul, hotel Les Pyramides. Odpowiedz Link Zgłoś