Dodaj do ulubionych

KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:16
W latach ubiegłych wiele osób twierdziło, że w Katolickim Liceum
Ogólnokształcącym istnieje możliwość "wykupienia" świadectwa maturalnego.
Słowa "wykupienia" nie należy rozmumieć par excellence, tj. w dosłownym
znaczeniu. Tegoroczna matura oraz rekrutacja na studia udowodniły, że to
zdecydowanie najlepsza szkoła średnia w Chełmnie. Jeśli ktoś uważa inaczej,
zapraszam do dyskusji. Proszę o rzeczowe argumenty.
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: heh Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 19.08.05, 21:19
      heh tak masz racje,ale śmieszy mnie troche Twoja inteligencja,pozdrawiam ciepło
    • Gość: srallest Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:51
      ile do k... nedzy mozna ciagle pitolic o tej szkole? Kompleksy jakies macie czy
      cos, ze co miesiac musi sie pojawiac nowy watek o tym jaka to "wspaniala" szkola
      jest katol... Prywatna szkola to gowno nie szkola, klient placi klient wymaga hehehe
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:37
        Proszę wskaż mi tytuł postu, w którym jest napisane, że KLO jest "wspaniałą"
        szkołą. Jeśli zaś chodzi o jakość szkół prywatnych to oczywiście istnieją
        takie, które mają bardzo niską jakość nauczania. Najlepszym tego przykładem
        jest Liceum Menadżerskie w Świeciu, gdzie w rzeczywistości panuje zasada,
        iż "kto płaci, ten żąda". Niezgodze się jednak z twierdzeniem, że podobne
        praktyki są stosowane w KLO. Wiele przedmiotów nauczanych w tej szkole stoi na
        bardzo wysokim poziomie merytorycznym i co ważne, istnieje możliwość
        relegowania ucznia, potwierdzona w rzeczywistości ( w przypadku innych szkół
        prywatnych jest to wręcz niemożliwe).

Jednakże argumentem najsilniejszym, przemawiającym za elitarnością tej szkoły,
        jest fakt, że zdecydowana większość absolwentów KLO dostaje się do
        renomowanych, wyższych uczelni państwowych. Przykład roku 2005 potwierdza to
        zdecydowanie najlepiej.

pozdrawiam
        • Gość: srallest Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 10:10
          > Proszę wskaż mi tytuł postu, w którym jest napisane, że KLO jest "wspaniałą"
          szkołą

Prosze bardzo. Np "KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie !" i cale garscie
          poprzednich. Taka swietna szkola a niema nawet sali gimnastycznej. Zreszta
          dziwna jest mentalnosc ludzi z tej szkoly tj "my jestesmy fajni, idealni a wy
          jestescie bebe" Zreszta nie ma to jak idealny uczen z tej idealnej szkoly
          siedzacy na amfiteatrze, nawalony buzunami i chlastajacy sobie 666 naciec szklem
          ze zbitej butelki.... "bo dziewczyna mnie rzucila" hehehe. A tak nawiasem, skad
          wiesz ze katol jest lepszy od np kopernika? Uczyles sie w jednym i drugim zeby
          moc stwierdzic?
          • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 10:34
            W każdej szkole, zdażają się osoby, które potraktować można jako "margines" i
            doskonale każdy o tym wie. Nie świadczy to jednak o charakterze całej
            społeczność szkolnej.

Kwestia w jakiej szkole się uczę lub uczyłem jest nieistotna. Za faktem, iż KLO
            ma wyższy poziom nauczania przemawia to, że latach ubiegłych prawie 100%
            absolwentów dostało się na wyższe uczelnie, słynne w całym kraju. W roku
            bieżącym 95% abiturientów już jest immatrykulowanych i od października
            rozpocznie studia w uczelniach takich jak np. Uniwersytet Jagielloński,
            Uniwesrytet Gdański, Uniwersytet MIkołaja Kopernika, Uniwersytet Marii Curie
            Skłodowskiej i in. Osiągnięcia takie sa wynikiem dobrze zdanej matury, co z
            kolei ma swój związek z jakością kształcenia. Liczebność poszczególnych klas
            jest bardzo mała i umożliwia to nauczycielowi indywidualne podejście do każdego
            ucznia. Wiem jednocześnie, że tegoroczni abolwenci LO na ul. Dominikańskiej nie
            poradzili sobie tak dobrze, podczas rekrutacji. Wydaje mi się, że to
            wystarczający argument.

Fakt, że KLO nie posiada sali gimnastycznej, rzeczywiście mógłby być zmieniony.
            Miejmy nadzieje, że nowo wybrana dyrekcja usilnie będzie do tego dążyła.

pozdrawiam
            voivod

• Gość: voivod poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:13
              napisałem "... 95% abiturientów ..",
              powinno być 95% absolwentów.
    • Gość: ona20 Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 19.08.05, 22:11
      zgadzam sie z przedmowca pozdro
    • Gość: Smooth Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:25
      Oczywiście, że jest to dobra szkoła, bycmoże najlepsza. Rzecz w tym, ze to
      szkoła prywatna, a to zawsze inaczej niż publiczna. Masz wyższy poziom, bo
      nikogo kto się uczyć nie zamierza tam nie przyjmą, a po drugie czesne to kupa
      forsy, a nauczyciele dostajacy wieksza kasę napewno chętniej pracują niż w
      szkole państwowej. Małoktóry przeciętny Chełminiak może sobie pozwolić
      na "katolik"... niestety
      • Gość: Nauczyciel Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 20.08.05, 13:31
        Witam!

Prawda jest taka, ze w dzisiejszych czasach kazdy moze studiowac... i tak na
        prawde to jaka szkole ukonczyl jest malo istotne (niestety)....
        to co sie liczy to grubosc portfela...
        zakladam ze uczniowie ktorzy ucza sie w katoliku naja dosyc zamoznych rodzicow,
        ktorych bylo stac na oplacanie czesnego a teraz stac ich na placenie za
        studia...
        Czy macie tam wyzszy poziom niz w innych szkolach w chelmnie....?
        Bardzo watpie....

Pozdr.
        • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:04
          W tym co Pan napisał jest bardzo wiele racji. Jednakże zdecydowana większość
          absolwentów KLO studiuje na wyższych uczelniach PAŃSTWOWYCH (dzienny tryb
          studiów). Ponadto nauka w tzw. trybie zaocznym również wymaga
          samozdyscyplinowania oraz rzetelnej wiedzy. Uiszczanie czesnego to nie
          wszystko. Dotyczy to przede wszystkim uczelni państwowych, w których osoby,
          które ukończyły chełmińską szkołę katolicką doskonale sobie radzą. W przypadku
          prywatnych szkoł wyższych jest zgoła inaczej. Inaczej z tego względu, że
          rzeczywiście w większości przypadków panuje zasada, iż "kto płaci za studia ten
          zdaje egzaminy". Informuje, że we wspominanych prywatnych uczelniach studiuje
          bardzo niski procent absolwentów KLO.

* w roku bieżącym spośród 18 abiturientów, WSZYSCY przyjęci zostali do szkół
          wyższych, a 16 osób od października studiować będzie w bezpłatnych, państwowych
          uczelniach, na dziennym trybie studiów.

pozdrawiam

• Gość: Loterka Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:47
      Ach ten wspaniały Katolik i jego uczniowie. Sama elita, a rok czy dwa lata temu
      uczyli tam dilera narkotyków. Nie ma co. Śmietanka towarzyska po prostu. Ale nie
      przejmujmy się "elitą" chełmińskiej młodzieży. Oni popadli w kompleksy, mają
      jakieś uszkodzenia w psychice że dowartościowują się na tym forum. Proponuję
      zakończyć ten temat, udowodnijmy tym wspaniałym "katolom", że szara gorsza
      młodzież LO, ZSnr2 i szkoły w Grubnie nie zajmuje sobie umysłu kompleksami
      ograniczonych snobów z prywatnej szkoły.

PS. Pozdrawiam tych uczniów Katolika, którzy nie zgadzają się z kol. Voivod
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:44
        Tytułem wstępu, ironiczne inwektywy kierowane w stronę osób uczących się w KLO
        świadczą o nieumiejętności kulturalnego prowadzenia dyskusji. W związku z tym,
        że autor poprzedniej wypowiedzi nie potrafi przedstawić rzeczowych argumentów,
        dotyczących głównego wątku tematu, wyrażam głęboką wiarę, że nie jest on
        uczniem/absolwentem jakiegokolwiek liceum ogólnokształcącego. Odpowiednie
        interpretowanie przedstawionego tekstu jest przecież jednym z priorytetów nauki
        języka polskiego, na poziomie wyższym niż podstawowy.

Jeśli chodzi o kwestię „dealera” narkotyków to wspominałem wcześniej, że
        poszczególne jednostki nie świadczą o charakterze całej społeczności szkolnej.
        Są to przypadki bardzo nieliczne i uważam, że nie mają najmniejszego związku z
        merytorycznym poziomem nauki.

Przypomnę, że post, który założyłem nie ma na celu:
        *deprecjonowania poziomu innych niż KLO szkół chełmińskich i nie tylko,
        * ujemnej krytyki uczniów innych szkół niż KLO,
        * wprowadzenia wzajemnej nienawiści między chełmińskimi licealistami.

Jedynym, zamierzony celem autora postu jest wykazanie, że spośród wszystkich
        chełmińskich szkół ponad gimnazjalnych poziom nauki w KLO jest NAJWYŻSZY, a
        wyniki rekrutacji na studia potwierdzają to niepodważalnie. Jest to prawda
        oczywista, a osoby, które nie potrafią się z tym z zgodzić, nie są w stanie
        przytoczyć odpowiednich, rzeczowych argumentów tylko uciekają się do innych
        niekulturalnych metod, których przykładem jest choćby stwierdzenie, że
        chełmińska młodzież nie powinna zajmować „sobie umysłu kompleksami
        ograniczonych snobów z prywatnej szkoły”. Gratuluje bystrości i inteligencji za
        to jakże nietrafne stwierdzenie . Proponuje bardziej dogłębną i szczegółową
        lekturę głównego wątku tematu.

Pozdrawiam wszystkich licealistów.
        voivod
    • Gość: buhahaha Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:34
      Jaki Filozof <lol2> ten co ten watek załozył .... poczytajcie sobie jego
      wypowiedzi jaka zwała <hahaha> nie filozuj chłopie<lol2> jestem ciekawy czy na
      codzien tez jestes taki "oczytany" i potrafisz tak gadac <lol2> jak CI wychodzi
      pisanie na forum <hahaha> . . .
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:47
        Nie widze nic złego w odpowiednim wyrażaniu swoich myśli.
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:54
        Zapewniam Cię, że tak.
      • Gość: McCoy_king Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 22.08.05, 17:28
        "buhahaha" gratuluje....zazdrosc?? voivod masz racje popieram Cie w 100 %
        miedzy innymi dlatego wybralem KLO :) mam nadzieje ze dam rade :)
    • Gość: nessa Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:10
      > Zreszta nie ma to jak idealny uczen z tej idealnej szkoly
      siedzacy na amfiteatrze, nawalony buzunami i chlastajacy sobie 666 naciec szklem
      ze zbitej butelki....

Margines? Jeśli (przynajmniej) 50% społeczności uczniowskiej jest marginesem (bo
      jest! Coś o tym wiem.), to... wypas.
      Co nie znaczy, że ludzie z Katolika są kompletnymi żulami. Po prostu stresy
      odreagowują...

Wyższe pensje nauczycieli? Pomyłka - dostają mniej kasy, bo nie mogą pracować na
      więcej niż etat. Dlatego większość pracę w katolu traktuje jako dodatkową.

W Katoliku nie wszyscy mają zamożnych rodziców... Niektórzy uważają edukację
      swoich dzieci za coś najważniejszego i wyrzekają się wielu rzeczy, żeby posłać
      je do tej szkoły...

Poziom jest wyższy? Może. Nie wiem, nie uczyłam się w innych szkołach. Ludzie
      zdają matury, dostają się na studia... Ale to już zależy nie tylko od szkoły.
      Głupek z elitarnej szkoły nie dostanie się na dobrą uczelnię, a inteligentna
      osoba z przeciętnego liceum włoży trochę pracy i już może startować do
      najlepszych...

Proszę, krytykujcie moją wypowiedź. Ja mówię, jak jest.
      • haynee TAK!!!! "nessa"! :) 23.08.05, 11:31
        heh.. szczerze mowiac.. w chwili obecnej nie znam od wewnatrz tylko sytuacji w
        szkole w Grubnie.. i uwazam, ze jak napisala "nessa" wszystko zalezy od samego
        ucznia..
    • Gość: voivod&boras Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:47
      ... a może polskie morze ?
      • Gość: voivod&boras Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:51
        ... zdecydowanie TAK !!!
        • Gość: matka Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:45
          Nie jesteśmy snobami, nie znajdziesz nas na liście najbogatszych mieszkańców
          Chełmna (nawet na "szarym" końcu). Nasza córka jest uczennicą katolika dlatego,
          że możemy jej pomóc wystartować w życie tylko właśnie tak. Żadnego posagu oprócz
          wykształcenia od nas nie dostanie.A młodzież jest tam jak wszędzie - znajdziesz
          i snoba, i rozwydrzeńca,i wielu normalnych.
          Pozdrawiam.
          • Gość: brzoskwinija Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:35
            Pozdrowienia dla wszystkich ludzi z Katolika ...
            popieram autora :***
    • Gość: m Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 26.08.05, 17:11
      Voivod, piszesz mądre posty, ale z całością nie mogę się zgodzić.

>Przypomnę, że post, który założyłem nie ma na celu:
      *deprecjonowania poziomu innych niż KLO szkół chełmińskich i nie tylko,

Ależ już sama nazwa wątku to czyni.

> * ujemnej krytyki uczniów innych szkół niż KLO,

Ja widzę tą krytykę w każdym Twoim poście.

> * wprowadzenia wzajemnej nienawiści między chełmińskimi licealistami.

Robisz to zakładając taki temat. Twoje wypowiedzi są zaprzeczeniem tego co
      przytoczyłem powyżej:

> Jedynym, zamierzony celem autora postu jest wykazanie, że spośród wszystkich
      chełmińskich szkół ponad gimnazjalnych poziom nauki w KLO jest NAJWYŻSZY, a
      wyniki rekrutacji na studia potwierdzają to niepodważalnie. Jest to prawda
      oczywista, a osoby, które nie potrafią się z tym z zgodzić, nie są w stanie
      przytoczyć odpowiednich, rzeczowych argumentów tylko uciekają się do innych
      niekulturalnych metod, których przykładem jest choćby stwierdzenie, że
      chełmińska młodzież nie powinna zajmować „sobie umysłu kompleksami
      ograniczonych snobów z prywatnej szkoły”. Gratuluje bystrości i inteligencji za
      to jakże nietrafne stwierdzenie .

Po co zakładasz taki wątek? By siać niezgodę, czy leczyć kompleksy?
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:13
        Kłaniam się nisko.

1) Jeśli jesteś w przekonaniu, że stwierdzenie „KLO najlepszą szkołą licealną w
        Chełmnie” deprecjonuje (proponuje zastanowić się głębiej nad sensem ostatniego
        słowa przed nawiasem) inne szkoły to jesteś, szanowny Użytkowniku w błędzie.
        Każdy ma prawo do formułowania i wyrażania swoich poglądów. Tytuł wątku oraz
        mój pierwszy komentarz są zaproszeniem do kulturalnej dyskusji a nie prowokacją
        dyskredytującą szkoły chełmińskie i nie tylko. Proszę również zauważyć, że
        istnieje różnica między tezą, konstruktywnie udowadnianą (co jest widoczne w
        innych postach), a goebelsowską propagandą siejącą nienawiść.

2) Proszę nie żartuj. Ewentualnie wskaż gdzie dokładniej „ujemnie krytykuje”
        uczniów innych szkół niż KLO. Zgodzę się, że w niektórych postach krytykuje,
        ale nie ujemnie („krytyka” to także analiza, ocena).

3) Kulturalni ludzie potrafią KULTURALNIE dyskutować, przedstawiać swoje racje
        i dążyć do ich udowodnienia. W związku z tym, że do ostatnich należę (tak mówią
        mi znajomi), nie uważam, że poprzez założenie tego wątku wprowadzam nienawiść.

4)” Po co zakładasz taki wątek? By siać niezgodę, czy leczyć kompleksy?”
        Wątek ten założyłem po to, aby konstruktywnie ukazać, iż KLO jest najlepszą
        szkołą licealną w Chełmnie i jednocześnie zapoznać się z rzeczowymi argumentami
        osób, które się z moim poglądem nie zgadzają. W związku z tym odrzucam Twoje
        wszystkie insynuacje dotyczące moich negatywnych zamiarów.

pozdrawiam
        • Gość: Dickinson Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 27.08.05, 11:30
          Drogi voivod, sam chodze do klo i zastanawia mnie w jakim celu założyłeś ten
          temat? Ludzie czytający ten topic nabierają tylko przekonania po jego
          przeczytaniu że do tej szkoły chodzi banda przemądrzałych snobów o niskiej
          samoocenie i czujących ciągła potrzebe dowartościowywania swojej osoby. Musze
          się zgodzić że na forum ciągle jest poruszany temat tej (mojej) szkoły, tylko
          że się tak wyraże "po jaką cholere"? Jakoś nie da się zauważyć topiców
          poruszających temat wyższości LO Mikołaja Kopernika od zawodówki (a raczej
          każdy się z tym zgodzi). Pozatym w żaden sposób nie wpłynie to na jakość tej
          szkoły, więc lepiej skorzystaj najlepiej jak potrafisz z ostatnich dni wakacji
          jakie nam pozostały (np. wyszkocz na piwko ze znajomymi), zamiast marnować czas
          przed monitorem.
          PS Chętnie dowiedziałbym się do jakiej klasy lo lub gimnazjum chodzisz. Chyba
          jesteś na tyle odważny żeby się do tego przyznać?
          • Gość: m Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 27.08.05, 14:52
            > Jakoś nie da się zauważyć topiców
            poruszających temat wyższości LO Mikołaja Kopernika od zawodówki (a raczej
            każdy się z tym zgodzi).

Na czym niby ta wyższość ma polegać? I co rozumiesz przez słowo "zawodówka"?
            Szkoły zasadnicze, które najczęściej tak się określa? Jeśli tak, to faktycznie
            nie ma czego porównywać. Jeśli chodzi Ci o takie technikum ekonomiczne, to
            uważam, że chodzi tam często o wiele zdolniejsza młodzież, niż do liceów. Co do
            poziomu nauczania, to chodziłeś do obydwu szkół, żeby porównywać? Ja chdziłem,
            więc wiem. I uważam, że poziom nauczania w Zespole Szkół nr 2 jest o wiele
            wyższy niż w Zespole Szkół nr 1. Tu (w dwójce) trzeba się uczyć, podczas gdy w
            jedynce przebimbałem nic nie robiąc cztery lata i bez problemu skończyłem
            szkołę.
    • Gość: m Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 26.08.05, 23:32
      A dlaczego chcesz pokazać nam, szerokiemu ogółowi głupich i niekulturalnych
      ludzi, którzy nie potrafią dyskutować i dodatkowo nie znają, w Twoim mniemaniu
      znaczenia słów "deprecjonować" czy "par excellence", że Katolickie Liceum
      Ogólnokształcące jest najlepszą szkołą w Chełmnie? Zakładając taki temat
      dowodzisz jednego, że nie uczą Was tam katolickiej pokory i skromności.
    • Gość: k. Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.stk.pl / 83.238.71.* 27.08.05, 09:34
      czesne wysokie?? ludzie!w duzych miastach miesieczne czesne za szkole nie
      schodzi ponizej 600, 700 zlotych!! wybaczcie, ale ta kasa co sie placi w KLO to
      nie jest az taka kasa, zeby ich uczniow zaliczyc do jakis snobow czy elity..
      litosci. to wy chyba macie jakies kompleksy tak mowiac..
    • Gość: panna N... Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:03
      hmm.. chyle czola przed osoba, ktora napisala "o porownywaniu LO do
      zawodowki".. hehe :).. mysle, ze problem jest podobny..

co do czesnego.. nie wiem ile jest w tej chwili.. ale.. wydaje mi sie, ze mniej
      wiecej 3 500 za rok nauki (320 zl x 10 m-cy + po 2 x 70% x 320 zl (za wakacje))
      to troche duzo jak na szkole srednia..

i nie czarujmy sie.. szkola elitarna nie jest.. elitarna szkola wg mnie jest
      tzw. "CZWÓRKA" w Toruniu..

a poziom KLO tworza jej uczniowie.. przeciez polowa nauczycieli uczy rowniez w
      innych szkolach srednich, choc nie tylko.. np. pani Bereza, ktora uwazam za
      swietnego wykladowce.. i duzo bardziej lubilam z nia lacine niz z pania Arent w
      LO.. jakos lepiej umiala to przedstawic.. no i chyba nigdy nie zapomne tego
      stresu przed wejsciem do sali jak rowniez patrzenia z podziwem na trzesacych
      sie "drugoklasistow" przed lekcja u pani Anny M.. :) mnie to szczesliwie
      ominelo :P.. wracajac do nauczycielii w KLO wiecej wymagaja? bardziej sie
      staraja? nie sadze.. poprostu spora czesc uczniow stara sie.. sama z siebie, bo
      ich to interesuje.. poza tym.. sama "renoma" KLO wskazuje na to, ze chodza tam
      dzieciaki, ktore sa zdolne.. ten sam nauczyciel uczac w Grubnie uczy pod katem
      wykazania z jakimi balwanami sie zadaje.. a w KLO? tam ma zdolna mlodziez i im
      wszystko wylozy jak trzeba..

inny problem.. - sam uczen - pasjonatow znajdziecie rowniez w LO.. jesli ktos
      naprawde interesowal sie historia i chcial na te studia isc to sie tam dostal..
      nie ograniczal sie jedynie do historii na lekcji, czy tez tej na fakultetach,
      tylko interesowal sie tym rowniez poza szkola.. znam kilku po zawodowce, ktorzy
      rowniez studiuja w systemie stacjonarnym na uczelniach panstwowych.. czy to
      oznacza, ze w Zespole Szkol nr 2 im. Adama Mickiewicza jest wyzszy poziom niz w
      LO?
      • Gość: k. Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.stk.pl / 83.238.71.* 28.08.05, 23:54
        panno N.. 320 zl za szkole srednia sa to wrecz smieszne pieniadze w porownaniu
        z norma w kraju. w wiekszych miastach cena czesnego za miesiac nauki w LO nie
        schodzi ponizej 600 zlotych, wiec to 320 to nie sa az takie bajonskie sumy, na
        jakie panna wskazuje..
    • Gość: fs Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 27.08.05, 13:32
      czy ta młodzież w KLO jest taka zdolna to niebyłbym pewnien ale uwazam ze osoby
      uczace sie w katoliku są solidniejsze i poważniej podchodzą do nauki
    • Gość: fs Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: 81.210.32.* 27.08.05, 13:42
      "odrzucam Twoje
      wszystkie insynuacje dotyczące moich negatywnych zamiarów" - a ja nie byłbym do
      końca przekonany czy to prawda. Jezeli założyciel postu nie miał zamiaru jak sam
      napisał siać niezgody wśród licealistów to dlaczego tak sformułował temat postu???
      Autor postu swoimi wypowiedziami pokazał nam niejednokrotnie ze jest osoba
      inteligentna i oczytana a wiec czy mozliwe jest by popełnił tak duży bład
      formuując temat postu??
      • Gość: voivod Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:26
        Siły nadprzyrodzone mnie wzywają ;)

pozdrawiam Was wszystkich i życze udanego roku szkolnego/akademickiego 2005/2006
    • Gość: Aśka Re: KLO najlepszą szkołą licealną w Chełmnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:01
      pozdro dla Voivoda za taki mądry wątek ...
      buziaki dla niego i wszystkich
      Asia z LO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka