Gość: abstyn IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.05.10, 10:23 Zabawa zabawą, a piwo się leje .... Może ktoś wie ile kosztuje sprzątanie po pijakach i zabezpieczenie tej imprezy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zygzak Re: pijacka kortowiada IP: 83.19.115.* 14.05.10, 10:32 Zapewne nieporównywalnie mniej niż kasa pompowana w nasze miasto przez Państwo Polskie (utrzymanie studenta) i samych studentów (wynajem mieszkania, życie...itp). UWM to największy pracodawca w naszym mieście (no może jeszcze ratuszowi go przebijają ;) ) i tak naprawdę główna instytucja, która powoduje, że populacja nie zmniejsza się do rozmiarów Ostródy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: pijacka kortowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 10:39 "Może ktoś wie ile kosztuje sprzątanie po pijakach" Prawdziwe żniwo mają zbieracze puszek po piwie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: pijacka kortowiada IP: *.uwm.edu.pl 14.05.10, 12:47 Może on będzie wiedział coś konkretnego na temat ekonomiki zbieractwa pokortowiadowego? onephoto.net/uploads/b/bestmax/1097493149_gal_menel.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loleeek Re: pijacka kortowiada IP: *.tktelekom.pl 14.05.10, 12:55 jaki koleś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: pijacka kortowiada IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.10, 18:39 a ty skad moje zdjecie wziol a?? swolocz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: pijacka kortowiada IP: *.pl 15.05.10, 23:11 to nie uniwersytet, to gierkowski pgr po wypłacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: pijacka kortowiada IP: 109.243.223.* 16.05.10, 00:36 te sztuczne ognie to total idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: IP: 91.104.66.* 16.05.10, 01:40 1.Mlodosc ma swoje prawa a studia to jeden z najpiekniejszych etapow zycia.Studenci to ludzie jak kazdy inny a oprocz nauki musi byc czas i na zabawe 2.Najwiekszym olsztynskim pracodawca jest Michelin a nie UWM Michelin(dane sprzed 3 lat)4700 osob zatrudnionych.Najwiekszym pracodawca Krakowa przestala byc juz Huta jest UJ.Artykul taki czytalem 2 lata temu w jednej z gazet.To chyba dobrze ze Olsztyn jako osrodek naukowy wzmacnia swoja range w Polsce i sie rozrasta 3.Moze ktos wie dlaczego miedzy innymi z pieniedzy olsztynskich podatnikow funduje sie dla Gdanska,Poznania i Wroclawia stadiony,ktore potem bedzie utrzymywac Ministerstwo Sportu i organizuje Euro w biednej Polsce kosztem rozwoju innych miast(Olsztyna)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateuszB Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 12:36 Młodość ma swoje prawa? Czas na zabawę? Nie wydaje mi się aby tym prawem banda pijanych studentów uszkodziła mi samochód! Ciekawe czy tak samo wytłumaczyłbyś światowy kolego taki akt wandalizmu będąc na moim miejscu, bo rano gdy wyszedłem z domu w celu kupienia mojej 2- tygodniowej córeczce mleka, okazało się, że wycieraczki w moim aucie są pozwijane we wstążkę! A pogodę mamy jaką mamy. Dlatego też nie róbmy z siebie idiotów tłumacząc w taki sposób zachowanie naszej przyszłej "elity". To szokujące, bo sam mam 26 lat, sam byłem studentem, a już teraz reprezentuję tak radykalne poglądy nt. kortowiady. Moim zdaniem to nie juwenalia a święto nawalonej młodzieży. Prezydent Grzymowicz powinien teraz zostać zasypany podaniami o odszkodowania za te akty wandalizmu - może wtedy zastanowiłby się na co pozwala tej trzodzie oddając im symboliczny klucz do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.10, 15:18 mateusz, ja mam trochę więcej lat od Ciebie. Sam byłem bywalcem sobotnich koncertów podczas Kortowiady. Po pierwsze akty wandalizmu zdarzają się w naszym mieście codziennie, a nie tylko przy okazji kortowiady. Cóż samochód zapewne masz ubezpieczony wiec nie siej tu defetyzmu. Ale ci sie tragedia wydarzyla hohoho. Za chwile odezwa sie ci wszyscy, którzy nigdy nie balowali i beda narzekac jak to sie nie wyspali i w ogole. I dobra rada: Rob zakupy rzadziej, a wieksze. Pomyśl o środowisku, skoro po głupie mleko musisz jechac samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateuszB Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 17:39 Krzyśku, daruj sobie takie komentarze. Nie Tobie oceniać moją "tragedię". Dla Twojej informacji - auto nie jest ubezpieczone, a to w jaki sposób robię zakupy to nie Twoja sprawa. Tak czy siak, Twój stosunek do aktów wandalizmu jest porażający. Skoro dzieją się one w naszym mieście codziennie to może podaj swoje numery rejestracyjne a ktoś może wymyśli Ci jakiś psikus i wytłumaczymy go tak samo :) Wandalizm to normalne przestępstwo. Szkoda, że człowiek ode mnie starszy ma takie poglądy. Tacy jak Ty jeżdżą właśnie tymi "ubezpieczonymi" autami po parkingach przy supermarketach i robią na stłuczkę... żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.10, 21:31 Witaj Mateuszu. Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Nie będę z Tobą polemizował bo moim zdaniem nalezysz do ludzi, którym nic się nie podoba. O czym ty człowieku piszesz ? O jakich wymuszeniach na parkingach. Ogarnij się troche i proszę naucz się czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Re: IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 14:20 Dwutygodniowej córeczce kupujesz z rana w sklepie mleko? Coś żeś chyba nałgał. A z samochodami dzieją się rzeczy dziwne i ciekawe również bez juwenaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: pijacka kortowiada IP: 109.243.124.* 16.05.10, 15:51 A kto się bawi na tej Kortowiadzie? Studenci? Nie! Głównie młodzież i podrośnięta dzieciarnia z miasta i okolicznych wiosek oraz sentymentalni, zeszłoroczni absolwenci. Byłem studentem UWM to wiem, że na czas Kortowiady lekko licząc 3/4 roku jedzie do domu a zostają ci, którzy na co dzień też imprezują. Skończmy z opowieściami, że jest to święto studentów. Studenci w tym czasie odpoczywają w domach. Imprezy mają na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
abrazjana Re: pijacka kortowiada 17.05.10, 05:53 kortowiada to gimnazjada? Po co i dla kogo jest sens, aby to ciągnąć w latach następnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: pijacka kortowiada IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 14:32 Ada, delikatnie mówiąc puknij się w czółko i zastanów co piszesz:) To był dobry kawał z Twojej strony że 75 procent studentów wyjeżdża do domu odpoczywać na czas kortowiady, naprawdę wyśmienite:) Uważam że ta kortowiada była jak każda do tej pory perfekcyjnie zorganizowana, było kolorowo, głosno i wesoło... szkoda że dopiero za rok kolejna. A teraz zbliża się sesja...do której trzeba jakoś dostrwać, tj pozaliczać wszsytkie ćwiczenia.....po kortowiadzie aż się chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
st.czachorowski nie tylko pijacka kortowiada 17.05.10, 14:35 W czasie Kortowiady różni ludzie się "bawią", nie można tego zwalać tylko na studentów. Byli tacy, co się bawili i nie pili piwa, byli tacy, co tworzyli, dyskutowali, czyli nie wystarczy pić piwo na ulicy, aby być się studentem (niektórzy nie widzą różnicy); przykład 1: czachorowski.blox.pl/2010/05/Piwo-i-Kortowiada- dwa-rozne-spojrzenia.html przykład 2: copernicanum.blogspot.com/2010/05/inna-twarz- kortowiady.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stomilowiec chołota IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.14, 18:48 Od dawno wiadomo ze jest tam 80 % gimbazy,reszta lamusy i feministki oraz żule zbierający puszki.dlaczego na Stadionie Stomilu lub na Jarotach czy Zatorzu ci wielcy studenci nie są tacy twardzi jak po 2 piwach na gó...wiadzie?bo to fani bednarka eneja i discopolo,kozacy w gębie.najśmieszniejsze w nich jest to,że zgrywają wielkich zaprawionych alkofanów i znawców haszu a jak dochodzi to konkursu w piciu z załogantami punkowymi ze starówy to raptem każdy gieroj zaczyna rzygać tam,gdzie pancury się dobrze wstawiają i rura mięknie!;)p.s. wieśniacki uniwerek wieśniacka muza wieśniackie zachowanie wieśniackie mordy;)pozdro dla kumatych!bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
warmjak Re: chołota 12.05.14, 21:03 Atak hołoty na chołotę iż za słabo chleje! Brodate piosenkarko, demokrata Putin. Czy ja jeszcze żyję, czy może to jakieś dziwaczne piekło za me rozliczne grzechy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: pijacka kortowiada IP: *.root.bg 30.12.14, 22:41 szanująca się uczelnia nigdy nie pozwala na picie alkoholu na swoim terenie i przede wszystkim nie organizuje pijackich imprez Odpowiedz Link Zgłoś