Gość: Grzesiek IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 02.01.04, 20:32 Moim zdaniem źle się dzieje... Może i przekroczył swoje uprawnienia ale zrobił to w dobrej wierze... Dlatego jestem przeciwny tak surowemu ukaraniu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: op Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.jonkowo.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 21:10 Pewnie wylać chłopa bo bandyta był trzeżwy !Trzymajmy się granic zdrowego rozsądku-policjant naruszył przepis regulaminu dotyczący broni służbowej, ale zachował się tak jak powinien to zrobić każdy glina łapać złodzieja!!Policjant jest zawsze na służbie-popierając wylanie zgadzamy się na ,tu mi wisizm, jestem z Panem Panie Sierżancie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Durnie. Najlepiej w naszym kraju nic nie robic. IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 21:12 Durnie. Najlepiej w naszym kraju nic nie robic. Ewentualnie byc bandyta lub politykiem (czesto nie ma roznicy:-( Pokrecony kraj i tyle - powinien dostac oficjalnie upomnienie a nieoficjalnie nagrode. Dzieki naszemu glupiemu prawu bandyci smieja sie nam w nos, kradna bez opamietania i dewastuja cudze mienie bez zadnych konsekwencji kiedy moga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 10:50 a może powinien przeprosic recydywistę. Dlaczego mamy takie gów...e prawo,a o kolegach tego policjanta nie wspomne.Tak żałosna sprawa,że nawet w durnych serialach tego nie wymyślili.Trzymam kciuki za gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Brudny Harry z Rynu IP: 212.85.12.* 03.01.04, 13:37 Dobrze mu tak mogl pies siedziedz w budzie a nie po pijaku kozaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 03.01.04, 15:01 Idiotyzm Zamiast medalu wyrzuca sie takiego czlowieka ze sluzby. Poprostu rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.sympatico.ca 03.01.04, 19:34 Najpierw komisja powinna patrzec na cala kariere policyjna sierzanta... W jakis sposob ze zwyklego policjanta dochrapal sie sierzanta, no chyba nie za chlanie... Tak wiec nadawal sie na ten stopien... 12 lat to kawal czasu...Znaczy sie ze to doswiadczony policjant... Znaczy sie ze dzialal wedle osobistej policyjnej oceny sytlacji.... znaczy sie ze mial racje... Ilu gagatkow dzieki niemu zaliczylo kraty?.. nalezy sie sierzantowi podziekowanie... Nie wiem jak wielu z was pamieta francuski serial pt. "Czerwone Brygady" czy tez "Brygady Tygrysa" ... taki serialik kryminalny oparty na autentycznej brygadzie policyjnej ktora zostala ustanowiona we francji w latach dwudziestych-trzydziestych do walki z organizowana przestepczoscia... Owe brygady mialy jakby tu powiedziec nieco bardziej zawyzone uprawnienia w dzialaniu niz normalne jednostki policji i po prostu brutalnie i bez pardonu rozprawialy sie z bandycka cholota... Tak tez powinno byc i w polsce... Koszty bezkarnosci bandytow sa zbyt wielkie... placi za to spoleczenstwo nie bandyci... Trzeba sie wiec z nimi zaczac rozliczac wedle ich terminologi czyli brutalnie i po bandycku... za ryj i juz. Napewno sierzanci jak ten Z Rynu nie powinni ponosic konsekwencji za dzialnosc antybandycka.. Jesli juz powinni byc ukarani dyscyplinarnie to najwyzej nagana lub dniem bez placy... ale to tez uwazam za zbyt surowe ukaranie funkcjonariusza po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.ols.vectranet.pl 03.01.04, 19:28 ...a może poszukiwany to jest krewny komendanta... wtedy to by miało sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegprz Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.nwrk.east.verizon.net 03.01.04, 22:28 Albo ja jestem idiota albo ten Kraj i jego moznowladcy sa calkiem poje....Brawo panie sierzancie.Zakladam ze nie jest funkcjonariuszem tylko zwyklym szarym obywatelem ktory posiada jeszcze troche przyzwoitosci i to On ten zwyjly obywatel probuje zatrzymac przestepce.Co wtedy nie wolnomu ma czekac na "wladze"ktora jest "zajeta "gdzie indziej.Ajesli jest sie jeszcze funkcjonariufzem i posiada sie jeszcze odrobine przyzwoitosci i poczucia obowiazku spolecznego /ktorego nie posiadaja jego zwierzchnicy/to co ma robic.Udac ze nic nie widzi,przejsc na druga strone ulicy?#Wladzo opanuj sie i tak wiekszosc spoleczenstwa ma o was zle zdanie nie dolewajcie jeszcze oliwy do ognia,badzcie OBYWATELAMI a nie wyznawcami paragrafow bo do niczego nie doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegprz Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.nwrk.east.verizon.net 03.01.04, 22:29 Albo ja jestem idiota albo ten Kraj i jego moznowladcy sa calkiem poje....Brawo panie sierzancie.Zakladam ze nie jest funkcjonariuszem tylko zwyklym szarym obywatelem ktory posiada jeszcze troche przyzwoitosci i to On ten zwyjly obywatel probuje zatrzymac przestepce.Co wtedy nie wolnomu ma czekac na "wladze"ktora jest "zajeta "gdzie indziej.Ajesli jest sie jeszcze funkcjonariufzem i posiada sie jeszcze odrobine przyzwoitosci i poczucia obowiazku spolecznego /ktorego nie posiadaja jego zwierzchnicy/to co ma robic.Udac ze nic nie widzi,przejsc na druga strone ulicy?#Wladzo opanuj sie i tak wiekszosc spoleczenstwa ma o was zle zdanie nie dolewajcie jeszcze oliwy do ognia,badzcie OBYWATELAMI a nie wyznawcami paragrafow bo do niczego nie doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.client.comcast.net 04.01.04, 04:42 Za cos takiego, tu w USA policjant dostalby - no, moze maksimum, dwa tygodnie zawieszenia bez placy (to znaczy za to ze byl po kielichu majac przy sobie bron), za to ze probowal zaaresztowac bandziora w tym stanie, oficjalnie pochwaly by nie dostal ale po cichu wszyscy by go po plecach klepali. Tu w US tez sa bardzo rygorystyczne zasady poslugiwania sie bronia, ale wsrod policjantow popularne jest powiedzenie -"better be tried by twelve than carried by six" czyli ze lepiej byc sadzonym przez dwunastu lawnikow niz byc w trumnie niesionej przez szesciu. Wyznajac ta zasade, ja swoja bron mam przy sobie zawsze, nawet gdy ide do baru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.74.140.70.Dial1.Houston1.Level3.net 04.01.04, 17:08 Nonsens polskiej policji. Najlepszy policjant to ten ktory spi na sluzbie lub pracuje z bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.74.140.70.Dial1.Houston1.Level3.net 04.01.04, 17:17 Pytanie czy Pani Bożena Przyborowska (komenda wojewodzka) jeszcze nie wytrzezwiala po Sylwestrze. Jej wypowiedz wskauje na to ze ma minimum 2 promile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.interecho.com / 192.168.2.* 04.01.04, 21:42 Dobrze facet chciał i nie powinien byc wyrzucany!! koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 21:42 Powinien nagrodę dostać, a nie naganę, czy gorsze konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktabc Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.toya.net.pl 04.01.04, 21:46 NAGRODE MU DAĆ!!! POLICJANT ZAWSZE POWINIEN REAGOWAĆ A TEN POSTĄPIŁ PRAWIDŁOWO!!! BANDYCI SIE PLENIĄ A POLICJANTA CHCĄ KARAĆ?? MOŻE JESZCZE BANDYTE WYPUŚCILIŚCIE??!! CO ZA KRAJ?? NIGDZIE NIE MA TAKICH PRZEPISÓW JAK TUTAJ!!, ALE RACJA!! - MIĘDZY WIĘKSZOŚCIĄ POLITYKÓW A OSZUSTAMI I BANDYTAMI NIEWIELKIE MAMY RÓŻNICE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 21:54 Paranoja. Chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
rene0 Brawo Panie Sierzancie!!! 04.01.04, 22:00 Moze zorganizujemy jakis protest w imieniu tępienia głupoty w polskiej Policji??? Ja jestem rekoma i nogami za... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:02 To jest pojebany kraj. Jeśli pijany policjant podejmie interwencję przeciwko bandycie godząvcemu w nasze życie, to kto tu popełnia większe przestępstwo??? Pojebany kraj, SLD - spierdalać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu A ja jeden jestem przeciwko gliniarzowi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.01.04, 22:10 Ten artykuł jest tendencyjny. Chyba tylko resztka przyzwoitości kazała autorowi wspomnieć, że gliniarz posłużył się bronią, a poszukiwanym był złodziej, nie rabuś, bandyta, tylko zwykły złodziej. Nie ma nic gorszego niż pijany, uzbrojony mundurowy. Policjanci zbyt dużo kowboją, nadużywają broni. To bardzo dobrze, że interweniował, powinien dostać nagrodę. Ale jeżeli gonił nieuzbrojonego faceta i strzelał z giwery, to za to powinien siedzieć. Nie wiem jak to było w rzeczywistości, w artykule nie napisali, więc nie wydaję jednoznacznych sądów. Ale od kul policyjnych zginęło już trochę niewinnych ludzi. My nie potrzebujemy kowboi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Godna podziwu spostrzegawczość IP: rysy:* / 10.1.113.* 04.01.04, 22:17 oraz wręcz zaskakująca wstrzemięźliwość alkoholowa jak na mundurowego. W czasach PRL na Sylwestra dla ówczesnych służb mundurowych podawano 1,5 litra wódki na parę, nie licząc innych napojów (szampan, piwo). Oczywiście, komu było mało, ten mógł zamówić więcej. Co do tej broni, to sądzę, że policjant nie powinien jej nosić po służbie. W godzinach pozasłużbowych niech nosi prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maschi Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.8.11.vie.surfer.at 04.01.04, 22:20 Tak nasz kraj jest pograzony w chorobie !Przeciez to jest chore co sie dzieje .Czlowiek ten przez 12 lat swojej nielekkiej przeciez pracy doskonalil swe umiejetnosci i jestem pewna ze dobrze ocenil sytuacje , przeciez tego wlasnie go uczono , temu poswiecil swoje zycie bysmy mogli czuc sie bezpiecznie . Dlaczego prawo polskie dziala w przeciwna strone , nagradzac bandytow a porzadnym ludziom niszczyc kariere?!Czy nagana by nie wystarczyla?PRZECIEZ WYPELNIAL SWOJ OBYWATELSKI OBOWIAZEK majac jeszcze ku temu uprawnienia ! Ja mieszkam od kilku lat w Austrii - ktora jest nazywana pot.krajem policyjnym .Tu policjant ma ZAWSZE racje , jest to czasami uciazliwe ,ale dzieki temu nie boje sie wychodzic po zmroku z domu i spie spokojnie .Jak sie cos dzieje to policja zjawia w ciagu 2 min. i to nie jednym radiowozem tylko najcz. 2- 3 -ema.A u nas w Polsce nie mozna dodzwonic sie na komende !!! Niedosc ze nie otrzymal wsparcia , to jeszcze mu DOKOPIA. Przeciez to jest czysta PARANOJA w kraju bezprawia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Brudny Harry z Rynu IP: *.telia.com 04.01.04, 22:22 Komendant nie potrafi zinterpretowac najprostszych faktów i nie nadaje sie na to stanowisko ! Policjant poza służbą ujął przestępcę, a że to był właśnie wieczór sylwestrowy to z okazji tego sukcesy został natychmiast ugoszczony jak na noc sylwestrową przystało ! A alkoholomaty trzeba oszczędzać dla kontroli drogowych. Zwycięzców nie sądzą, a Anglicy maja nawet medal dla ludzi odnoszących sukces wbrew przepisom. Komendant do kitu, precz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1z2x3c Nie dzwonic tylko: STRZELAC ! IP: *.client.comcast.net 04.01.04, 22:25 eom. Odpowiedz Link Zgłoś
polny.kwiat dac mu nagrode 04.01.04, 22:48 Niech gazeta (jak nie ta, to moze SuperExpress) zalozy konto, na ktore mozna wplacac datki na nagrode dla policjanta. Chetnie wplace nieduza sumke. Jesli to zrobiloby chocby tysiac osob, byloby fajnie. Policja niech nie zapomina, ze dziala w imieniu spoleczenstwa. Przestepcy maja byc scigani. Jesli zlapal zlodzieja, nie interesuje mnie, czy byl trzezwy, czy nie. Liczy sie calosc faktow. Byl Sylwester. A policjant raczej powinien miec bron przy sobie. Oficjalnie dac mu niewielka nagane, a niedlugo potem awans. Mialem do niedawna w rodzinie mundurowego (przeszedl na emeryture). Bral udzial w roznych akcjach. Pouczali ich przed akcja, ze maja najpierw strzelac w gore, w powietrze, a dopiero potem w bandyte. On zawsze odpowiadal, ze jak bandyta na niego wyjdzie z bronia, to on bedzie strzelal pierwszy i bez ostrzezenia bez wzgledu na konsekwencje, bo jego wlasne zycie jest wazniejsze. I tak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbytkownik Re: Brudny Harry z Rynu IP: 217.17.254.* 04.01.04, 23:32 Uznanie dla sierzanta!!! A wszystkim oburzonym na dzialania policji zycze w Nowym Roku by choc raz w zyciu mieli do czynienia ze zwyklym zlodziejem, badz groznym bandyta jako ofiara..., przestrzegajacym "prawa" zycze tego samego... Odpowiedz Link Zgłoś