Dodaj do ulubionych

Piesiewicz na religia.tv

08.02.10, 17:16
Czyli znowu wątek nie na poziomie. ;)

Jak ja bym była jego osobistym PRowcem to bym mu doradziła, żeby się przyznał
do narkomanii albo seksoholizmu. Na mój gust jest to jedyny powód, dla którego
można zadać się z ludźmi z półświatka w takich okolicznościach jak on.

A jakby się przyznał, to potem mógłby zwalić wszystko na swoją przypadłość,
założyć fundację wspierającą cierpiących na te przypadłości, przestrzegać
młodzież przed uzależnieniami itp. No wyszedłby na swoje i jeszcze na tym
karierę zrobił.

Obserwuj wątek
    • 2szarozielone Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 18:09
      Zamiast tego mówi:

"Czy ja mogę sobie coś zarzucić? Tak. Naiwność, lekkomyślność, ale muszę
      powiedzieć, że ta moja ufność i lekkomyślność często była moją siłą. Wiem jedno:
      nikomu nie wyrządziłem żadnej krzywdy. Wszystko co robiłem to było intuicyjne,
      instynktowne. Ja zostawałem naprawdę adwokatem, żeby bronić albo pomagać"

Jakie piękne słowa - aż prawie człowiek zapomina, że chodzi o ćpanie z dziwkami :)

Na moje, to on jako polityk powinien być skończony, jako prawnik też - a jako
      artysta to może sobie robić, co mu się żywnie podoba. Z tym że zgodnie z prawem
      za posiadanie narkotyków powinien iść siedzieć (bo sam za takim prawem
      głosował). I scenariusze w więzieniu pisać ;)
      • stedo Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 19:47
        A nie boicie się, że co poniektóre światłe nasze koleżanki;))) wyzwą Was od epigonów dulszczyzny tudzież spragnionych taniej sensacji i wchodzenia w prywatne życie innych?;))
        Acha i żeby nie było wątpliwości.Nadal uważam, że dobrze się stało, że ta sprawa ujrzała światło dzienne.Pokazała hipokryzję i zakłamanie tego osobnika, chcącego uchodzić za autorytet moralny i który dzięki takiemu image`u otrzymał fotel senatora.A okazało się to fałszem, a wyborcy zostali oszukani. Gdyby coś takiego zrobił Palikot, czy nawet Kutz nie byłoby to tak bolesne. W przypadku jego zachwiało moim zdaniem sensem uczestnictwa w wyborach.
        • berta-live Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 20:14
          Ja podejrzewam, że to robota jego przeciwników politycznych. Najpierw był
          prawicowcem a potem stał się POwcem. Zdrad się nie wybacza. Poza tym takie
          zmiany poglądów też nie świadczą najlepiej o polityku.
          • lupus76 Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:16
            Berta, z całym szacunkiem -ale:
            jaka jest różnic między PO-wcem, a prawicowcem?
            Przecież PO to mix niedobitków AWS-u, ZChN-u, UW i kilku innych pomniejszych
            prawicowych partyjek
            • berta-live Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:34
              Różnicy jako takiej nie ma. Co nie zmienia faktu, że partie robią za wzajemnie
              opozycyjne.
              • lupus76 Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:37
                Ale z tego co pamiętam, to Piesiewiczowi było bliżej do UW, niż do PiS :)
        • 2szarozielone Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 20:35
          Jako autorytet moralny to on mnie zawsze średnio ruszał. Zresztą - sama trawę
          paliłam w gronie osób różnych, samo "ćpanie z dziwkami" w moich oczach człowieka
          nie skreśla. Ale ja nie brałam pieniędzy za ustanawianie prawa, które czyni
          takie ćpanie przestępstwem. I tutaj jest dla mnie problem, zwłaszcza, że różni
          ludzie przez m.in. pana Piesiewicza poszli siedzieć za to samo, przed czym jego
          teraz chroni immunitet :/ A dodatkowo mnie wkurza, że tą swoją podniosłą gadką
          on w ogóle to rozmywa. Owszem - jest ofiarą szantażystów. I dobrze by było,
          jakby szantażyści dostali ostro po łbie. Ale on sam jako prawnik i senator -
          świetnie wiedział, co robi i jakie są za to konsekwencje.

A tak w ogóle to ponosi mnie fala wkurwienia na to że obecny rząd coraz więcej
          nam zabrania; na tej fali obrywa się też AWSowskiej ustawie antynarkotykowej ;)
        • liisa.valo Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:39
          stedo napisała:

> A nie boicie się, że co poniektóre światłe nasze koleżanki;)))

Zastanawiam się, czy to nie między innymi o mnie.
          Cóż, mnie w mej światłości to wisi i powiewa kalafiorem.
      • lupus76 Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:13
        Obawiam się, że on nie "posiadał" tylko "używał". A w ogóle, to eksperymentował
        z cukrem-pudrem ;)
        • 2szarozielone Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:26
          I zapłacił 500 tys. żeby się nie wydało ;) Bo cukier to biała śmierć.
          • berta-live Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:30
            On za całokształt zapłacił. Nie ważne co wciągał, ważne, że wszystkim się to coś
            z narkotykiem kojarzyło. ;)
          • lupus76 Re: Piesiewicz na religia.tv 08.02.10, 21:36
            A kto bogatemu zabroni? :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka