thank_you
29.04.10, 18:59
Oktanu, w związku z tym, że nie mogę napisac do Ciebie maila, to pochwalę się publicznie.
Odwiedziłam dzisiaj sklep nurkowy, spędziłam w nim zdecydowanie zbyt dużo czasu. Mam buty:
www.sklep-nurkowy.pl/mares-diveboot-trilastic-p-2569.html
Najbrzydsze ze wszystkich, ale najwygodniejsze.
Zamówiłam płetwy:
www.domenasportowa.pl/product-pol-2324-Pletwy-paskowe-do-nurkowania-Mares-Plana-Avanti-X3-Superchannel-Red.html
Przymierzałam żółte, model niższy, ale wolę czerwone - wymyśliłam, że mój skafander będzie miał wstawki tego koloru.
Jeśli osiądę na dnie na ciut dłużej niż przewidywałam, to przynajmniej łatwiej będzie innym nurkom mnie znaleźc. :D
Z maską był największy problem, wiadomo. Musiała miec możliwośc wymienienia szkieł. Przymierzyłam ich całe mnóstwo i wybrałam jedną - ale tutaj pojawił się problem. Obecni w sklepie nurkowie zaprotestowali przeciwko masce z przezroczystym silikonem - nawet jeśli ramka czarna. Więc czekam teraz na czarną...Będę wyglądała jak ninja. :-)
Nie jestem pewna, ale jest wysoce prawdopodobne, że to ta maska:
www.coco24.pl/technisub-maska-look-p-899.html
No a fajkę dobierzemy już we wtorek.
Obsługa rewelacyjna, jeden nurek trochę ze mnie drwił, ale bardzo szybko mu przeszło. I wyobraź sobie, że NIE namawiali na nurkowanie w ich bazie... :-)))
Aha, wczoraj byłam u okulistki - potwierdziła nadciśnienie. Podobno pierwszy stopień... No i już -4,5 a nie -4... :-)