Dodaj do ulubionych

Nowa nazwa stała się faktem

17.08.08, 00:12
Zgodnie z wynikami glosowania. Ponadto w nawiasie zostawilem Protest FK dla
celow orientacyjnych. Mialem nadzieje, ze uda sie tam zrobic dopisek w stylu
"o kobietach i mezczyznach na kazdy temat", ale niestety jest tam powazne
ograniczenie ilosci znakow - nie wyszlo :-(. Pozostal wiec opis.

Do dyskusji nad zmiana nazwy oczywiscie mozemy wrocic w dowolnym czasie przy
jakims wiekszym poparciu, ale nie wiem czy takie ciagle nazwy maja jakis
wiekszy sens. Zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • wacikowa Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 09:44
      hmm PFK się przyzwyczaiłam:)
    • mini_kks Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 10:46
      Wreszcie!
    • iberia.pl Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 12:19
      no coz mialam nadzieje, ze werdykt bedzie inny...
    • liisa.valo Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 12:34
      Ta nazwa mnie się nie podoba, ale... ech, nazwa rzeczą drugorzędną :)
    • sundry Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 13:00
      Mnie też się nie podoba.
    • polla.k Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 14:27
      Ale dlaczego?
    • palya Re: Nowa nazwa stała się faktem 17.08.08, 14:57
      afe! a "protestfk" byl taki fajny, a teraz jakies 69 mam na liscie.
      a to tylko apetyt robi, to tak naprawde wolalabymje miec w łózku a
      nie na liscie forów :P
    • kitek_maly Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:21

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=83378722&a=83428592
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=83378722&a=83425111
      Jeśli Wam się coś nie podoba, to tak naprawdę krytykujecie swój własny wybór.
      Albo jesteśmy grupą i akceptujemy zdanie większości albo każde z Was chciałoby
      narzucać swoją wolę. Więc wszystko rozbija się o to, czy czujecie przynależność
      do grupy użytkowników tego forum.

:-)
      • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:27
        Kitku, to że się coś nie podoba, nie znaczy, że się tego nie akceptuje :)
        • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:31

Łaskawie się akceptuje. :-)))
          • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:33
            Akceptacja jest akceptacja. Nie głosowałam, więc tylko mówię, że mi się nie
            podoba, a nie krzyczę,żeby zmienić :)
            • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:34

Jeśli nie głosowałaś to tak naprawdę 'oddałaś głos' na zwycięzcę.
              • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:37
                Co to, to nie :)
                • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:41

Dokładnie tak. Na tym polegają demokratyczne wybory.
                  Jeśli nie wykorzystałaś przysługującego Ci głosu, to jest znak, że albo jest Ci
                  wynik obojętny albo zgadzasz się z tym co wybrała większość i nie chcesz mieć
                  wpływu na zmianę wyniku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=83378722&a=83425705
              • liisa.valo Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:37
                Głosowałam. W pierwszym wątku głosowania nie głosowałam na tę nazwę w ogóle, a w
                drugim dałam jej ostatnie miejsce, więc mam prawo marudzić ;)
                • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:44

Weź mnie nie nerwuj! :-)
                  Nie masz prawa marudzić. :-)))
                  Albo akceptujesz wybór większości albo narzucasz autorytarnie wybraną przez
                  siebie nazwę. :-P
                  • liisa.valo Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 15:57
                    Nie, no, ja akceptuję wybór większości, co nie znaczy, że nie mam prawa wyrazić
                    swego niezadowolenia :)
                    Autorytarna nie będę i być nie umiem. Ja jestem pacyfistka :)
                    • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:13

Gdybym była na miejscu Pawła, to po tylu wyrazach niezadowolenia bym się
                      wściekła i stwierdziła, że nic nie warto dla Was robić. :-P I że mam w nosie i
                      że jak się nie podoba i nie chcecie mieć wpływu na forum, to wracamy do nazwy
                      narzuconej z góry - czyli Protest. ;-P
                      Dobra, mniejsza z tym. :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=72978477&a=73008471
                      • palya Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:15
                        zły dzień, kitku?
                        czuje sie, jakbys probowała byc moim prezydentem..ale pióra wyszły z
                        mody, pozostań Kotkiem :)
                        • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:21

Nie zły dzień. :-)
                          Przedstawienie swojego stanowiska w tej sprawie, konsekwentnie utrzymywanego od
                          paru dni. :-) Nie znoszę bezpodstawnego narzekania i tyle. :-)
                          • liisa.valo Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:24
                            Ja też konsekwentnie przedstawiam swoje stanowisko utrzymywane od kilka dni.
                            • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:25

• liisa.valo Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:22
                        Kitek, nie rozumiem, o co chodzi. Ja w poście wyżej potwierdziłam tylko to,
                        czemu dałam wyraz w konkretnym głosowaniu. I dociera do mnie, że większość
                        głosowała inaczej, tak jak w wyborach prezydenckich. I tak jak dociera do mnie
                        kto jest prezydentem, tak dociera do mnie, że Protest FK to 69 i pół... Basta.
                        • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:25

No o to właśnie. :-) Jak rozumiesz to ok. Nie bierz tego co piszę na poważnie,
                          przecież tam uśmiechy były i w ogóle. :-) To tylko tak na wpół poważnie było.
                        • sundry Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:28
                          Ja podobnie jak Liisa,na 69 głosowałam na ostatnim miejscu.Ale jak mówiłam,nie
                          lubię zmian,tak że może się przyzwyczaję.
                          • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:33

Nooo to w Twoich przypadku to jeszcze z Twoją naturą będziemy się zmagać. ;-))
                            A ja na początku strasznie się wahałam, bo ten Protest bardzo mi się podobał i w
                            sumie zmieniać nie chciałam. Ale potem pojawiły się propozycje i pomyślałam, że
                            mała odmiana może nie będzie zła. I potem to 69 mi się spodobało, Łyżeczka
                            zresztą też. W zasadzie 3 finałowe nazwy równie bardzo mi się podobały. Tak czy
                            inaczej - nazwa nie jest najważniejsza, najważniejsi są ludzie. :-)

A tak w ogóle, to nie wiem czy śledziłyście wątek z głosowaniem, ale przy
                            przedostatnim głosie był remis 69 i Protestu, więc ostatni wynik wyłonił
                            zwycięzcę - był to głos Cheekymonkey. ;-) Także wszelkie zażalenia to do niej.
                            ;-))))
                            • sundry Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:40
                              oo,obawiam się że trudno będzie przezwyciężyć moją niechęć do zmian,to moja
                              immanentna cecha;)Może sposobem byłoby wpisać Protest FK (69 i pół forum).Ja się
                              co prawda wypowiedziałam w wątku głosowania,ale nie spędzało mi to snu z powiek.
                              • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:45

Mi snu z powiek też nie - choć wiem, że może to tak wyglądać. :-)))
                                No nie ma innych mega ciekawych wątków to się w tym udzielam. Ponadto byłam
                                zaangażowana jako dodatkowe liczydło do podsumowania wyniku, więc nieco bardziej
                                pewnie mnie to interesuje niż innych. :-)
                                • sundry Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:48
                                  Mam nadzieję,że będąc liczydłem nie zastosowałaś jakichś machlojek?:)
                                  • kitek_maly Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 16:59

Nie, byłam 3 (kontrolnym) liczydłem. :-)
                                    Zresztą każdy może sam sobie to przeliczyć, głosy nie som utajnionemi. ;-)
                            • cheekymonkey Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 17:55
                              Trzabyło mnie nie wołać ;P ale skoro był remis to i tak na to samo by wyszło :)
                              • pawel1940 Re: Do 'malkontentów' z tego wątku. 17.08.08, 21:46
                                Nie bylo remisu, byla minimalna wygrana 69,5. Wobec tego musialem respektowac
                                wynik demokratycznych wyborow ;-).
      • wacikowa Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku. 17.08.08, 16:37
        kitek_maly napisała:

>
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=83378722&a=83428592
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=83378722&a=83425111
        > Jeśli Wam się coś nie podoba, to tak naprawdę krytykujecie swój własny wybór.
        > Albo jesteśmy grupą i akceptujemy zdanie większości albo każde z Was chciałoby
        > narzucać swoją wolę. Więc wszystko rozbija się o to, czy czujecie przynależność
        > do grupy użytkowników tego forum.
        >
        > :-)
        >

O nieee mojego wybory nie krytykuje:P
      • iberia.pl Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:02
        chyba mozna wyrazic swoje zdanie? Czy cos sie zmienilo i trzeba
        krakac jak reszta?
        • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:04
          Hmmm, wolność inaczej pojmowana? :P
          • iberia.pl Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:07
            polla.k napisała:

> Hmmm, wolność inaczej pojmowana? :P

na to by wychodzilo, tym bardziej, ze ostatnio kitkowi przeszkadza
            jak ktos ma inne zdanie, bo dla niej to z automatu
            oznacza....psykowe.
          • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:08

Linkowałam już coś na ten temat.
            Wyrażanie swojego zdania a krytykowanie SWOJEGO WŁASNEGO WYBORU to dwie różne
            sprawy. :-) Jak już wspomniałam - albo jesteśmy grupą albo każdy z chce rządzić sam.
            • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:19
              1.wstrzymanie się od głosu to mój wybór,ale to nadal jest tylko wstrzymanie się
              od głosu
              2.słowa "nie podoba mi się" w zasadzie trudno nazwać krytyką :)
              • iberia.pl Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:24
                polla.k napisała:

> 1.wstrzymanie się od głosu to mój wybór,ale to nadal jest tylko
                wstrzymanie się
                > od głosu
                > 2.słowa "nie podoba mi się" w zasadzie trudno nazwać krytyką :)

proponuje nie przeciwwstawiac sie kitkowi....ona i tak wie lepiej.
                • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:25
                  iberia.pl napisała:

>
                  > proponuje nie przeciwwstawiac sie kitkowi....ona i tak wie lepiej.
                  >
                  >
                  Dziś taki dzień...nudzę się to i prowokuję :)
                  • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:33

> > proponuje nie przeciwwstawiac sie kitkowi....ona i tak wie lepiej.

Nie wiem najlepiej. Przedstawiam swoje zdanie i nie mówię, że ktoś ma myśleć
                    inaczej niż myśli. Opisuję kwestie techniczne. Głosowałaś? Jeśli tak, to do kogo
                    masz pretensje? Do siebie, innych? Nie głosowałaś? Jeśli tak - to samo - do kogo
                    masz pretensje?

> Dziś taki dzień...nudzę się to i prowokuję :)

Ja nie prowokuję a dyskutuję.
                    To co piszę, to podstawy 'filozofii' demokratycznych wyborów. Tak samo jak z
                    wyborami parlamentarnymi - najlepiej nie iść na wybory a potem narzekać 'co za
                    idiota ich wybrał?!'.

Ok, ale skoro nasza rozmowa jest wynikiem Twojego znudzenia i chęci
                    prowokowania, to nie ma co dłużej tego ciągnąć.
                    Miłego dnia.
              • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:25

> 1.wstrzymanie się od głosu to mój wybór,ale to nadal jest tylko wstrzymanie się
                > od głosu

Hmm obawiam się, że to kwestia nie do przeskoczenia... Wstrzymanie się od głosu
                to jedna z dwóch opcji:
                1. jest mi obojętne, cokolwiek nie wybierzecie będę zadowolona
                2. wybieram to co wybiera większość (bo wybrana przez większość propozycja
                zwycięży).

Dla mnie to jest oczywiste. :-)

> 2.słowa "nie podoba mi się" w zasadzie trudno nazwać krytyką :)

A czym to jest? :-)
                • iberia.pl Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 18:22
                  kitek_maly napisała:

> > 2.słowa "nie podoba mi się" w zasadzie trudno nazwać krytyką :)
                  >
                  > A czym to jest? :-)

wyrazeniem swojej opinii, czy to jest zabronione?
                  >
          • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:20

> Hmmm, wolność inaczej pojmowana? :P

A dodam tylko, że nie zabraniam nikomu pisać tego, co myśli, bo i tak nie mam ku
            temu narzędzi i nawet bym z nich nie skorzystała. :-)) Ale... uważam, że
            organizatorzy zmiany nazwy mogą się po prostu poczuć niedocenieni, chcieli
            dobrze, a wyszło jak zwykle. :-))

Jednak absolutnie nie jest to kwestia ograniczania wolności (słowa) i lepiej
            byłoby tego nie mieszać. Mnie wyłącznie chodzi o kwestie braku logiki w
            krytykowaniu czegoś na czego wprowadzenie wywarło się wpływ. :-)

A tak całkiem przy okazji - to w sumie ciekawe są Wasze reakcje, choć dla mnie
            niepojęte. :-P
            • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:27
              kitek_maly napisała:

>
              >
              > A tak całkiem przy okazji - to w sumie ciekawe są Wasze reakcje, choć dla mnie
              > niepojęte. :-P
              >
              Ależ nie zmusza Cię nikt do rozumienia nas na siłę.
              Tak jak my, pomimo braku zachwytów, akceptujemy nową nazwę, tak Ty postaraj się
              zaakcetować nasze zdanie.Proste.
              • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:36

> Ależ nie zmusza Cię nikt do rozumienia nas na siłę.

Nie czuję się zmuszana. Zwyczajnie nie pojmuję nielogiczności działań, o których
                piszę. A fajnie byłoby zrozumieć, tak dla samej siebie. :-)
                Jak już wyżej wspomniałam - chcesz prowokować - proszę bardzo, ale nie mnie.
                • polla.k Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:40
                  Nie wiem, czy zauważyłaś, ale dałaś się sprowokować, i to nawet nie mnie, a
                  reakcja była zgodna z przewidywaniami :)

Krytyka – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych
                  wartości

Jak widać z powyższego, samo stwierdzenie "nie podoba mi się", krytyką jeszcze
                  nie jest.
                  • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:44

> Nie wiem, czy zauważyłaś, ale dałaś się sprowokować, i to nawet nie mnie, a
                    > reakcja była zgodna z przewidywaniami :)

Myślałam, że naprawdę chcesz coś wyjaśnić a nie czujesz potrzebę pobawienia się
                    kimś.
                    EOT.
                    • kitek_maly Re: Do 'malkontetnów' z tego wątku ? 17.08.08, 17:49

> > Nie wiem, czy zauważyłaś, ale dałaś się sprowokować, i to nawet nie mnie,
                      > a
                      > > reakcja była zgodna z przewidywaniami :)

Aha, niejasno napisałam. Mam nadzieję, że inni, którzy ze mną w tym wątku
                      rozmawiali mieli czyste intencje. A Ty piszesz coś po czym się okazuje, że
                      chciałaś sobie coś zbadać, sprowokować i poczekać na reakcje - porażka. :-) Będę
                      miała nauczkę.
                      EOT.
    • conena mi się podoba!! 17.08.08, 17:44
      bo prawie na tą nazwę głosowałam i mię się podobie:)
      • cheekymonkey Re: mi się podoba!! 17.08.08, 17:47
        mnie też! bo nie umiałam wybrać między tymi dwiema nazwami i fajnie że są obie :)
    • demonii.larua Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 12:20
      No i gut jest :F
      Polewam chivaskiem (tak, tak wiem że jest rano, ale co tam :D)
    • shine69 Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 16:57
      Mnie to się nawet podoba w miarę... ;)
      • kitek_maly Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 17:08

A na pewno nie mieszałeś w tym yyyy palcem? ;-) Zauważam pewną zbieżność. :-P
        • shine69 Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 17:12
          ja? palcem? skąd. Taki ekhm, językowy zbieg okoliczności. Toć ja nawet nie
          wiedziałem o tym forum, dopókiś mnie tu za rzeczonego palucha siłą nie
          przytargała :P
          • kitek_maly Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 17:14

No pienknie, to się wydało, że moja pienkna i sudowna sygnaturka nie zrobiła na
            Tobie żadnego wrażenia. ;-)
            • shine69 Re: Nowa nazwa stała się faktem 18.08.08, 17:16
              bo ja na forumach to od lat się udzielam i sygnaturki są pomijane przez me cudne
              oczątka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka