puszysta_gimnazjalistka 08.07.09, 09:58 Czy makijaż szyi jest wśród Was (kobiet) praktyką popularną czy też swoistym wynaturzeniem? :) Pytam ponieważ rano przeżyłem szok. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:06 Raczej jakiś podkład czy coś maskującego, nie znam terminologii. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:10 Oj Puszek, Puszek..... ty zostaw te nysy i koty, a poobserwuj kobiety! :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:25 No właśnie dzisiaj obserwowałem, na światłach obok mnie zatrzymała się taka kobieta, rozłożyła sobie tą zasłonkę przeciwsłoneczną z podświetlany lusterkiem wyjęła pędzel i zaczęła się smarować tak od brody aż do piersi :) Odpowiedz Link
mala_mee Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:27 A to może takim rozwietlającym? Z błyszczącymi drobinkami? To fajnie wyglada jak się świeci :))) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:31 Nie wiem, po pierwsze było kiepskie światło, pochmurno, po drugie nie byłem w stanie się tak wychylić żeby jej zajrzeć, choć teraz trochę żałuję :) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:32 Oj Puszek, zawsze kładę na szyję. Ja mam tak białą skórę, że muszę maznąć i szyję. I wtedy jest ślicznie :) Co się kolega dziwi? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:33 Ale co jest złego w białej skórze? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:54 Nigdy tego u siebie nie lubiłam :) Mnie słońce nie łapie, taki wybryk natury, a jeśli, to zmienia w indianina. O dziwo - mam czarne włosy! I czarną oprawę oczu. I zawsze chciałam wyglądać jak mulatka!!!!! Zmądrzałam :) Zero samoopalaczy, zero ciemnych podkładów, zero solarium i w sumie zero słońca. I malutko zmarszczek :DDDDDDD Odpowiedz Link
funny_game Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:01 Niby nic, ale jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B, prawda? I nie zostawiać takiej rażącej różnicy pomiędzy wytapetowaną facjatą, a szyją, w którą facjata się przedłuża :D Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:27 Dupą to ja mam gdzieś, ale piersiom to ja się oddaję w skupieniu. Ostatnio rzuciłam się na czysty kolagen w cenie 130 zł. Ciekawa jestem, czy to mi pomaga? czy raczej masaże? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:30 Masaże, koniecznie masaże :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:35 Potwierdzam. Ale dobry poślizg jest tu też niezbędny :D Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:39 Ale bez to trochę może boleć. Zależy jak dobrze opanowaną masz delikatność w ujęciu :DDD Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:40 Absolutnie oszałamiająco rewelacyjnie. Odpowiedz Link
funny_game Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:39 Prawdopodobnie mówimy o czymś innym, Puszku :) Ale nie gniewam się wcale :D Odpowiedz Link
mala_mee Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:18 Jak dajesz na twarz podkład duzo ciemnieszy od skóry i nie posmarujesz szyi, to twarz będzie czarną plama na białym patyku. Więc żeby wyrównać trzeba też szyję. Ale generalnie nie powinno się nakładać dużo ciemniejszego podkładu. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:26 Jakby pójść dalej tym tokiem rozumowania to trzeba by kłaść makijaż na całe ciało :) Odpowiedz Link
mala_mee Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:28 No tosz dlatego mówię, że podkład powinien być dopasowany do skóry. Żeby wyrównać jakieś tam niedoskonałości ale nie robić efektu zjarania na solarce. Odpowiedz Link
maracooja Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:32 podkład powinien być o ton jaśniejszy od karnacji, gdyż pod wpływem wilgoci ciemnieje Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:32 Strasznie to wszystko skomplikowane. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:55 To nie jest skomplikowane, to jest bardzo miłe! W takim Douglasie czy Sephorze mogę siedzieć godzinami: oglądać, mazać się, psikać się, próbować, wąchać.... uwielbiam te zapachy, kolory, błyski :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:07 Jak przechodzę obok Sephory to nic mnie nie powstrzyma przed zajrzeniem tam :-) Muszę podotykac i powąchac :-) Jeśli nie, to zachoruję i umrę ;-) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:18 A wiesz, Sep. jest droższa od Douglasa. Jak sobie pędzelek do korektora kupiłam, to 30 zł. wybuliłam! Za takie maciupeństwo!!!! Odpowiedz Link
thank_you Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:32 Czy ja wiem czy droższa? Kiedyś była różnica wynosząca maks. 5 zł, ale ostatnio kupowałam korektor i w D. kosztował tyle samo co w S. Ale! Douglas jest lepiej wyposażony. Nie wiem czemu, ale zawsze najpierw zajrzę do Sephory, tam się okaże, że nie ma tego, czego szukam, a w Douglasie ZAWSZE jest :-) Po co Ci pędzelek? Korektor pod wpływem ciepła palców lepiej zlewa się ze skórą :D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:19 Jak ja przechodzę koło Sephory to zaczynam się dusić, gardło boleć, z oczu płynąć łzy, uciekam jak najdalej. Intensywnie pachnące kobiety zawsze mnie odstraszały. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:29 No bo kto się zlewa zapachem? Trzeba pachnieć delikatnie i znacząco. :) Odpowiedz Link
conena Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:54 niejaka Viganna Papina kiedyś w programie śniadaniowym rozwodząc się na temat maseczek do twarzy, powiedziała, że u kobiety twarz kończy się na biuście i maseczki trzeba nakładać od czoła do sutków. może ta pani, którą podglądnąłeś, się zasugerowała? Odpowiedz Link
i.nes Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 10:56 conena napisała: > maseczki trzeba nakładać od czoła do sutków. Ale te saszetki jednorazowe mają za mało tej mazi! ;) Odpowiedz Link
conena Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:17 a to nie wiem, co zaradzić, u papinowego źródła się dowiadywać trzeba by:-) Odpowiedz Link
funny_game Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:03 Wzruszyłam się. To Viganna Papina jeszcze się udziela medialnie? Odpowiedz Link
mala_mee Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:04 Ostatnio w TVN Style psioczyła na fryzjerów. Odpowiedz Link
conena Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:16 Viganna jest tera poważnom paniom stylistkom! Odpowiedz Link
funny_game Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:34 Łaaał, niech zgadnę: prowadzi programy w stylu "Jak zostać Niną Hagen w dwa tygodnie"? :D A tam, niech se robi :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 11:24 Właśnie, miała duży dekolt i wyglądała jakby się tym pędzlem pędzlowała do sutków, stąd ten poranny szok, a może również ze względu na brak korków na ulicach. Odpowiedz Link
niski.oktan Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:06 ale jakaś gustowna dziara to zajeboza!!! :cool: Taka obręcz cierniowa elegancka na ten przykład - to rozumiem. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:23 Eee, motylek no łonie lepszy :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:30 E tam łono, na ulicy nie pokazują. Jeszcze. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:31 Jeżeli mam wybierać między gapieniem się na szyję i gapieniem się na łono to zdecydowanie wybieram to drugie. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:37 Znasz o ginekologu po dłuuugiej szychcie w szpitalu? :D Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:45 Po zwykłej zmianie w robocie + dyżurze 24h + kolejnej zwykłej zmianie wychodzi wreszcie ze szpitala. A na dworze - aż się zatrzymał z wrażenia: słoneczko, wiosenne zapachy, dziewczyny z włosem rozwianym przez lekki wiaterek. Ginekolog patrzy na to wszystko, oszołomiony, i wreszcie wzdycha z ulgą: Nareszcie twarze... Odpowiedz Link
gapuchna Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:30 Eeee, nie każdy lubi TAM depilację :DDDDD Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:32 Motylek nie musi być centralnie w gąszczu, może być lekko z boku :P Odpowiedz Link
gapuchna Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:35 Dotykałeś się tam kiedykolwiek igłą, Puszku? Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:36 A gdzie igła nie boli? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:38 W bliznę nie boli, tam nie ma czucia :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tapeta na szyi to hujoza. Ale ... 08.07.09, 11:47 No nie wiem, nie ma, ale było. Najpierw trzeba się chlasnąć. :D Odpowiedz Link
qw994 Re: Hej, kobiety !!! 08.07.09, 19:04 Wstydziłbyś się w tym wieku takie pytania zadawać :) Oczywiście, że jak się twarz smaruje fluidem, to trzeba i przejechać po szyi, bo inaczej może wyjść maska. Odpowiedz Link