Dodaj do ulubionych

jack russell terrier

15.11.12, 19:37
Czy ktoś może polecić godnego hodowce psów rasy jack russell terrier ?
Obserwuj wątek
    • zulus1111 Re: jack russell terrier 15.11.12, 21:12
      Proponuję poczytać fora terierów, na stronach związku kynologicznego (każdego oddziału) są podane hodowle i ich adresy działające na terenie danego oddziału. A poza tym proszę dokładnie poczytać charakterystykę rasy - nie są to łatwe psy do hodowli.
      • eri22 Re: jack russell terrier 16.11.12, 07:37
        >nie są to łatwe psy
        > do hodowli.

może komus nie chodzi o hodowlę? tylko o przyjaciela?
        • zulus1111 Re: jack russell terrier 17.11.12, 12:25
          Może źle się wyraziłam. Nie hodowla, ale wychowanie psa tej rasy może być ciężkie. Z obserwacji wiem, że są to wymagające psy, dużo intensywnych spacerów, konsekwentny właściciel. Psy są "zaczepne", szczególnie do dużych ras.
          No ale przyjaciela też dobrze można wychować.
          • annthonka Re: jack russell terrier 17.11.12, 13:48
            Proponuję popytać na dogomanii - nie tylko na temat dobrej hodowli, ale w ogóle na temat samej rasy.
            Jack Russel to fajny pies, ale bardzo żywiołowy, dominujący, z silnym charakterem. Konsekwentnie prowadzony, szkolony, wyspacerowany itp. będzie super przyjacielem, ale niewychowany i znudzony Jack Russel - mimo swoich niewielkich gabarytów - to koszmarek dla właściciela i otoczenia.

Zanim się zdecydujesz, odpowiedz sobie na początek na jedno pytanie - czy jesteś w stanie zapewnić psu codziennie, bez względu na dzień tygodnia i pogodę, około dwugodzinny spacer, podczas którego biega, skacze, wykonuje komendy, aportuje patyki, bawi się z innymi psami itp. (czyli nie na smyczy wokół trawnika, ale luzem w miejscu do tego przeznaczonym).

Jeżeli tak, to już jest dobry początek - szukaj fajnej hodowli, tam dowiesz się reszty i możesz wtedy podejmować decyzję. Zresztą porządny hodowca sam Cię "prześwietli", czy nadajesz się na właściciela psa tej rasy:-)
    • zulus1111 Re: jack russell terrier 17.11.12, 21:29
      forum.gazeta.pl/forum/w,12268,136415703,136415703,Jack_Russel_Terier.html
      • m_jak_mysz Re: jack russell terrier 19.11.12, 23:53
        Tak, znam jedną hodowczynię, którą mogę polecić z czystym sumieniem (chociaż osobiście uważam, że psów jest na świecie zbyt dużo, żeby je kupować; z drugiej strony jesli już to robić to tylko z dobrych, prawdziwych hodowli). Hodowla, którą polecam, należy do mojej znajomej - osoby, która ma zarówno dużo aktualnej wiedzy o psach w ogóle, jak i doświadczenie z tą konkretną rasą. Szczeniak od niej z pewnością będzie miał zapewnioną i odpowiednią socjalizację i wszystko co niezbędne dla jego zdrowia. Hodowla nazywa się Magia Psiego Ogona, a to jest link do strony
        www.jacki.pl/
        pozdrawiam
    • msng Re: jack russell terrier 09.01.19, 12:56
      witam,:)
      • art-tu Re: jack russell terrier 10.01.19, 12:32
        tyle uroczych kundelków w schroniskach... ale nie oceniam, sama miałam posokowca :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka