kahila 20.03.05, 20:40 Od dluzszego juz czasu zauwazylam,ze po kompieli(prysznicu)swedzi mnie skora.Moja rodzina zauwazyla podobne reakcje(swedzenie,luszczenie).Czy sklad wody z kranu w ostatnim czasie ulegl jakiejs zmianie? Wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Muniak Re: woda miejska IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 20:52 Proponuję zamiast kompieli kąpiel. Powinno pomóc. ;) ps: Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :) Już się zamykam (szczególnie, że ma reakcja na wodę się nie zmieniła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahila Re: woda miejska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 09:43 heh.. kurcze,ciagle bledy popelniam :P ale wpadka :) oczywiscie chodzilo o kąpiel Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: woda miejska 21.03.05, 21:05 no wlasnie ja tez tak jakos ostanie swedzaca ejstem, szczegolnie lydki i uda...smaruje alenie pomaga, eh...ta woda zcasem tam chlorem pachnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: woda miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:41 Nie wiem... dla mnie woda z kranu jest całkiem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:41 To byl post nr 23000 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: woda miejska IP: *.aster.pl 22.03.05, 10:54 Skład wody, według MPWiK (wycinam sobie te ich tabelki z Wyborczej), jest rewelacyjny - po prostu zdrój! Każdy jednak wie, że to syf - śmierdzi - czasem po odkręceniu kranu wydaje mi się, że odkręciłam gaz (nie mówię już o zapachu starych kaloszy, który wydobywał się z kranówy zeszłej zimy), do picia się nie nadaje. Do mycia też nie za bardzo. Mnie zawsze od tej wody swędziała skóra, która od razu po umyciu potwornie się wysusza - jedyna rada to kremy i balsamy na całe ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
iurandum Re: woda miejska 22.03.05, 12:39 Pomaga wlewanie do kąpieli zamiast płynu olejku, tak mi doradził znajomy dermatolog i faktycznie jest lepiej znacznie. Odtłuczczona skóra chłonie chemikalia jak gąbka, a tych chemikaliów w wodzie z kranu troche jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: woda miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:21 Jesli ktos w tej wodzie lezy zbyt dlugo to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: woda miejska 22.03.05, 15:18 ale tu niw chodzi o lezenie, tu chodzi o zwykly prysznic! Odpowiedz Link Zgłoś