asinek68 26.10.07, 19:07 Ile się płaci za dostawę zakupów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 19:26 Dostawa z Leclerc Bielany: www.hipernet24.pl/jak_kupowac.php#d1 We frisco, "bepłatna" dostawa, ale popatrz na ceny ;-) Jeżeli nie musisz, nie opłaca się. Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 19:42 Stronkę Leclerca znam i patrzyłam na strefy dostaw ale kompletnie nie wiem ile jest km od Leclerca na Ursynów. Myślałam, że ktoś zamawiał i napisze ile zapłacił i na jaką ulicę. A co do Frisco to nie mogłam się doczytać w Regulaminie, że dostawa jest bezpłatna. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 27.10.07, 23:20 asinek68 napisała: Ja pracuję i zapraszam tutaj: www.iLike.pl - Ursynowski internetowy sklep spożywczy. Może będzie Tobie odpowiadał. Pozdrawiam, Jakub Z. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 27.10.07, 23:55 Trochę nie działa, więc trudno porównać ceny: Błąd serwera w aplikacji '/'. Błąd w czasie wykonywania Opis: Na serwerze wystąpił błąd aplikacji. Aktualne niestandardowe ustawienia błędów w tej aplikacji uniemożliwiają zdalne przeglądanie szczegółowych informacji o błędach (ze względów bezpieczeństwa). Informacje te można wyświetlić za pomocą przeglądarki na lokalnym serwerze. Szczegóły: Aby włączyć wyświetlanie szczegółowych informacji dla tego komunikatu o błędzie na zdalnych komputerach, utwórz tag <customErrors> w pliku konfiguracyjnym "web.config", znajdującym się w katalogu głównym bieżącej aplikacji web. Tag <customErrors> powinien mieć atrybut "mode" ustawiony na "Off". <! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 28.10.07, 00:13 Fajny cennik dostaw: Odbiór osobisty w sklepie - 0 zł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 28.10.07, 00:19 jan-w napisał: > Fajny cennik dostaw: > Odbiór osobisty w sklepie - 0 zł ;-) Za błąd przepraszam :) staramy się je usunąć... ale jesteśmy od niedawna na rynku (18 lipiec) i nie wszystko jeszcze działa tak jak chcieliśmy :) Słabe to wytłumaczenie :) ale innego niestety nie posiadam :) Co do ceny odbioru :) to ten wariant przygotowaliśmy dla osób spoza rewiru, które np. pracują niedaleko naszej siedziby i chciałyby odebrać zakupy, przepakować sobie do samochodu i zawieźć do domu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 20:26 We Frisco, dostawa jest bezpłatna, ale jak łatwo zauważyć (porównując oferty w internecie), wszystko jest o 10% droższe niż w Leclerc. Minimalna dostawa w Warszawie to 150 zł, poza - 200 zł. Wychodzi więc na to samo, albo drożej, zależnie od wartości dostawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hk2004 Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 12.12.07, 18:49 robiłam zakupy we Frisco kilkakrotnie , płaciłam kartą przy dostawie. Są mili punktualni towar jest dobrej jakości porządnie zapakowany (torby papierowe),jedyny minus to czasem zdarzają się braki pojedynczych towarów, ale ogólnie polecam przy zakupach powyżej 150 PLN dostawa gratis Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 19:43 Ja robiłam w E-leclercu, wielokrotnie. Za dostawę z Bielan na Ursynów płaciłam bodajże 18 zł (za ewentualną nadprogramową ilość kilogramów jest dopłata, ale nie jakaś powalająca, a sama usługa bardzo wygodna: doręczyciele nigdy się nie spóźniali etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 19:44 Acha, zamawiałam z Bielan na ul. Alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 20:07 my od kilku miesięcy korzystamy z Frisco i nic nie płacimy za dostawę. Właśnie czekamy na kolejne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 22:54 We Frisco nic nie kosztuje, ale trzeba kupić za minimum 150 zł. Towar jest droższy o 10-15% niż w dużych supermarketach, ale często tańszy niż w sklepach osiedlowych. Jeśli robię zakupy za 200 zł to opłaca mi się zapłacić 20 zł za dostawę do domu niż wydawać pieniądze na benzynę (20 km=7-8 zł) i tracić czas. Ale kiedyś, gdy miałem dużop czasu wolałem zaoszczęcić kilkanaście zeta. Dziś mam pieniądze, a nie mam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 26.10.07, 23:19 Jeśli masz dość pieniędzy, zainteresuj się dobrym jedzeniem, zamiast truć się supermarketową sieczką :-) Smaczniejsze i zdrowsze niż te różne paluszki kapitana igloo, czy szynka - 3kg z 1 kg mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 27.10.07, 09:57 To prawda. Paluszków rybnych nie jadam, a wędlinę kupuję często od rzeźnika na bazarze. Natomiast mam opory przed kupnem szynki za 100 zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 27.10.07, 10:21 Nie podejrzewałem cię o to. Te paluszki rybne to było celowe przerysowanie ;-). Porządną szynkę (polską) można kupić już od ok 45 zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 04.11.07, 11:40 0golone_jajka napisał: > We Frisco nic nie kosztuje, ale trzeba kupić za minimum 150 zł. > Towar jest droższy o 10-15% niż w dużych supermarketach, ale często > tańszy niż w sklepach osiedlowych. Święta prawda! Hipermarkety mają dla mnie tylko jedną zaletę - że można w nich zrobić tańsze zakupy gabarytowe. Natomiast są nie do przyjęcia, jeśli chodzi o świeże warzywa/owoce, tłumy ludzi, brak miejsc parkingowych, kolejki do kas, czy te kilometry od pieczywa do soków! Dlatego świeżyznę kupuję w sklepach osiedlowych, a "gabaryty" zamawiam we Frisco. Raz w miesiącu uzupełniam soki, wodę, mąkę, cukier, chemię (proszki, płyn do naczyń). Ceny porównałam z moim osiedlowym Markpolem i rzeczywiście są wyższe tak średnio 10-20 groszy (zależy jaki produkt, bo bywały nawet tańsze), zatem w porównaniu z hipermarketami te różnice muszą być jeszcze większe. Na miesięcznych zakupach za 200 zł w Tesco jestem w stanie zaoszczędzić powiedzmy 20 zł? No nie więcej. Dla mnie ta różnica nie jest na tyle zachęcająca by wybrać Tesco nad Frisco ;)) Zwłaszcza, że dostawcy z Frisco wniosą wszystko do domu, podstawią terminal i poczekają z uśmiechem na autoryzowanie transakcji! Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Hmm 13.11.07, 22:50 Cóż, a co jeżeli mamy sklep internetowy, który ma warzywa owoce wysokiej jakości? do tego mięso/wędliny kupuje być może w tym samym osiedlowym sklepie co Ty?:) Choć koło belgradzkiej nie znam marcpolu... wiec podejrzewam, że mowa o okolicach dereniowej?:) a mięsny w którym my się zaopatrujemy jest w pasażu na belgradzkiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 28.10.07, 11:35 Acha i jeszcze moze Ciebie zainteresuje, ze poza tymi dwoma jest: www.piotripawel.pl oraz www.a.pl no i www.iLike.pl ale o tym pisalem ;) Co do dostaw to jedynie hipernet ma tak, ze im wiecej kupisz tym wiecej zaplacisz... wszystkie inne sklepy po przekroczeniu progu 100- 200 zl daja Tobie dostawe gratis. Pozdrawiam, Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 28.10.07, 12:16 o a.pl nie słyszałem. Zajrzałem z ciekawości, ale kiedy na czołowym miejscu zobaczyłem "oscypek góralski" zafoliowany, przeszła mi ochota do dalszego przeglądania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 29.10.07, 00:25 A.pl to wytwor spolki Action... jest to chyba sklep w ktory najwiecej zainwestowano (3 mln zł) :) Co do oscypka... cóż. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 05.11.07, 15:20 A przepraszam spodziewales sie Bacy w stroju regionalnym i z drewniana deska z oscypkami?????? Ja kupuje we Frisco bo maja godzinne terminy dostawy czyli np. od 7 do 8 itp i nie musze siedziec pol dnia w domu zeby odebrawc zakupy. No i do tego mili, czysci i usmiechnieci dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 05.11.07, 16:09 Nie pisałem że spodziewałem się bacy, ale spodziewałem się że towar opisany jako oscypek, będzie oscypkiem. To chyba nie jest specjalnie wygórowane oczekiwanie? Jeśli ty lubisz jeść trociny i wszystko ci jedno czym zapełnisz wolną przestrzeń w brzuchu, to znaczy po prostu, ze mamy zupełnie inne potrzeby. Ja - cenię w jedzeniu: smak, aromat, konsystencję i walory zdrowotne. Ty - szybką dostawę i czystych chłopaków. O gustach oczywiście się nie dyskutuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Frisco vs. E-Leclerc 05.12.07, 13:34 Zachęcona pozytywnymi komentarzami znajomych postanowiłam przetestować Frisco (mają w ofercie sporo produktów, które kupuję, a których nie ma E-Leclerc). I jestem niemile zaskoczona: kurier przyjechał prawie o 21 (miał być między 18 a 19), przez co byłam uziemiona w domu. O spóźnieniu poinformowano mnie telefonicznie koło godziny 20, tłumacząc je "strasznymi korkami" (o 20!?). Kiedy kurier (bardzo miły, to fakt) dotarł, to okazało się, że kilku (istotnych dla mnie) rzeczy nie ma, o czym też nawet mailem nikt się nie pofatygował poinformować. Może tak mi się trafiło akurat, ale raczej zostanę przy E-Leclercu. Może ich kurierzy nie są zawsze super sympatyczni i do niedawna nie było możliwości płatności kartą (tzn. kurierzy nie mieli tych przenośnych ustrojstw; nie wiem, jak jest teraz) w domu, ale jeśli choćby jednego produktu z zamówienia nie ma, to dzwonią i informują/ proponują zamiennik. Niby drobiazg, ale jak ktoś ceni sobie czas, to jest to wkurzające... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Frisco vs. E-Leclerc 05.12.07, 13:45 Ja zawsze dostaję maila z Frisco nt kompletności zamówienia. Przychodzi przynajmniej kilkanaście godzin przed dostawą. A dostawa zawsze była na czas (kupowałem tam raptem 5 razy co prawda). Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Frisco vs. E-Leclerc 05.12.07, 13:50 Dlatego piszę, że może źle trafiłam akurat... Niestety, ani maila, ani punktualności nie odnotowałam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
annajako Re: Kto robił zakupy w ELeclercu lub Fricso ? 11.12.07, 10:07 Zakupy za pośrednictwem sieci robię od 2002r. Do niedawna korzystałam z E'Leclerca. Średni 2xmiesiąc po ok. 300-400zł. Przez te lata ani razu nie otrzymałam żadnego bonusa za wierność a kowty płacone za dostawę wzrosły znacząco. !8 zł płaciłam 5 lat temu gdy mieszkałam na Żoliborzu i tam były dowożone zakupy. Na Ursynów wożą za ponad 40zł. Rozbój! Zmieniłam dostawcę na Frisco i testuję. Brakuje mi u nich kliku ulubionych produktów - niestety moje maile z prośbą o rozrzeszenie asortymentu nie zmieniają sytuacji :( Ale mają dobre owoce, pieczywo i wędliny. Co dalej - zobaczę. Jest jeszcze BOMI - supersam24.pl Tyle, że są drożsi i jeszcze biorą opłatę za dowóz. Odpowiedz Link Zgłoś