Gość: Smok IP: *.energis.pl 15.09.03, 08:25 Tylko żołądki ale "pracownicę" - na wszelki wypadek - już zaczęła boleć głowa". Struła się biedaczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rudy102_t_34_85 Re: Nietypowa akcja strażaków na ursynowskiej poc IP: *.is.pw.edu.pl 15.09.03, 11:40 Jakieś 45 lat temu była w Polsce prowadzona szeroko zakrojona operacja pod auspicjami ministerstwa rolnictwa i leśnictwa;chodziło o dokładne zbadanie gatunków szkodliwych owadów w lasach.Leśnicy zbierali insekty,ich larwy i poczwarki i odnosili całe to dobro do nadleśnictwa.Tam pakowano je do tekturowych pudeł i wysyłano do Wa-wy...ŻYWCEM!!!Oczywiście przez pocztę...Większość robactwa zdychała po drodze i z paczek unosił się potworny fetor.Niektóre okazy przeżywały...Jeśli podczas sortowania paczka ulegała uszkodzeniu żywa zawartość rozpełzała się na wszystkie strony.A dostarczać paczki trza było bez gadania bo inaczej gotowe oskarżenie o "szkodnictwo i sabotaż"!!!Panie z poczty musiały wykazać się męstwem godnym flying-officer Ripley z "NOSTROMO" a o żadnym bólu głowy nawet mowy nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagi Re: Nietypowa akcja strażaków na ursynowskiej poc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 12:24 Z tego co mi wiadomo podobno takich przesyłek nie wolno puszczec poczta bo jezeli przepisy sie zmienily to ja wole pocztą chemie wysyłac niż jechac z nia przez pol polski Po co mi sie stresowac podczas drogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTee Sorbeciarze!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 19:08 Ludzie! Dziennikarze! Gryzipiórki! Kiedy wreszcie nauczycie się rozróżniać SORBENT od SORBETU!!! Odpowiedz Link Zgłoś