dorotammc 24.07.09, 19:21 Gdzie można na Ursynowie (Kabaty/Natolin) w ogródku przykawiarnianym zjeść dobre lody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kashh Re: Lody?... 25.07.09, 09:43 Jak słyszę LODY myślę już tylko "Häagen-Dazs"!!! Żadne inne lody dla mnie nie istnieją. Owszem, zapłacić za nie trzeba (np w Galerii Mokotów 8,50zł za jedną kulkę!!!), ale można zakupić kubełek w sklepie (mały ok 8 zl, a pół litrowy powinien kosztować 24,99zł) - np w Żubrze na Kabatach lub na Nowoursynowskiej 156a. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_1 Re: Lody?... 25.07.09, 13:47 Mnie w zupełności zaspokaja Grycan ;) I ubolewam (przynajmniej dwa razy dziennie ;) ), nad tym, że nie ma jego lodziarni na Ursynowie. Najbliższa w Galerii Mokotów, a nie każdemu pasuje spędzanie miłego popołudnia w centrum handlowym :-\ Dobre są w Karpielówce lody z gorącą polewą wiśniową, ale to nie to samo co "kulkowce"... Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: Lody?... 27.07.09, 00:57 A Grycan nie ma przypadkiem stoiska w galerii ursynów? Trochę w głębi, bo tuż przy wejściu jest jakaś cukiernia z paskudnymi lodami. Odpowiedz Link Zgłoś
kashh Re: Lody?... 25.07.09, 09:53 A! Jęsli chodzi o lody i desery to najbardziej polecam Coco Mokka Cafe na Kabatach - zaraz przy wejsciu do metra Kabaty. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotammc Re: Lody?... 25.07.09, 11:15 Zadzwoniłam tam. Mają JEDEN deser lodowy. Tia... Odpowiedz Link Zgłoś
eri.4 Re: Lody?... 26.07.09, 07:49 "Häagen-Dazs"-zdecydowanie mi nie smakują. Obok Mokki jest Blikle-tam też coś robia. Kup sobie Grycana w kubełkach, ubij śmietanę i może kogel-mogel, posyp..owocami, orzeszkami i .... usiądź na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: Lody?... 26.07.09, 10:23 Polecam wypuścić się trochę dalej za Ursynów w Al. Niepodległości 130 do kawiarni Malinova. Lody pyyyyycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
kashh Re: Lody?... 26.07.09, 16:08 W Coco Mokka Cafe maja ogrodek i tort bezowy przy ktorym kazde lody sie schowaja. Podobnie pyszne są nalesniki z polewa truskawkową. Wiem, ze to nie lody, ale jak juz jestesmy przy deserach... :) Zawsze mozna poprosic o lody do nalesnikow, czy szarlotki i jest pyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotammc Lody, a jakby nie lody... 27.07.09, 10:18 Z jednej strony dziękuję za liczne podpowiedzi/odpowiedzi, chętnie z niektórych skorzystam w przyszłości, z drugiej strony trochę mnie rozbawiło, że na proste pytanie o LODY W KNAJPCE NA URSYNOWIE nie ma jednak prostej odpowiedzi (i na temat). Lody na balkonie, lody w Al. Niepodległości, nie-lody w Coco Mokka... :-) Może jednak ktoś zna odpowiedź na pytanie głowne? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Lody, a jakby nie lody... 27.07.09, 11:03 ja chodziłam w zeszłym sezonie na lody grycana do chocolate box, teraz w tym miejscu jest inny przybytek, ale może lody te same? nie sprawdzałam, więc chadzam na lody z zielonej budki do tesco na kabatach. zielona nam jakoś odpowiada - a tam mamy najbliżej. tylko po zakupie lodów nie ma gdzie wyjść na spacer - bo do lasu, to już lody będą zjedzone, a po parkingu spacerować - to też tak średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery W barze Zbych... 27.07.09, 20:32 Lachmana 6, jakby ktoś pytał. W każdym razie jeszcze niedawno tam były. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: W barze Zbych... 31.07.09, 20:10 ursynow.org.pl napisał: > Całkiem niedawno. W 1988. Ja tam się czuje młodo :) Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Cukiernia w Galerii Ursynów 29.07.09, 13:15 Na I piętrze. Całkiem, całkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: Cukiernia w Galerii Ursynów 29.07.09, 14:05 W Antich Cafe mają i ogródek i lody. Odpowiedz Link Zgłoś