Gość: miguel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janosik Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 212.219.94.* 05.07.06, 10:47 Drugi! Lepiej kupic starego PC i zainstalowac Linux. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:56 Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele stabilniejszy niz XP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 212.33.81.* 05.07.06, 10:58 Za 2 lata to samo powiedzą o XP Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:13 Gość portalu: cc napisał(a): > Za 2 lata to samo powiedzą o XP a wszystko tylko po to aby ludzie kupowali nowy sprzęt choć stary wielu ludzi w zupełności zadowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:00 Wiesza się bez przerwy? Ciekawe.... Ja tam skłaniam się do teorii, że wisieć i owszem, ale może boss Microsyfu..... Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:17 Gość portalu: toma napisał(a): > Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele > stabilniejszy niz XP !!! Pewnie masz problemy ze sprzętem. Mój XP wytrzymuje bez reinstalacji trzy lata, a zawiesza się raz na pół roku. O win98 nie mogę tego powiedzieć, mimo znacznie mniej poważnej eksploatacji... Ale stabilności nie określa się na podstawie jednostkowego przypadku, tylko większych statystyk. Te świadczą na korzyść XP. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:22 saikokila napisał: > Gość portalu: toma napisał(a): > > > Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele > > stabilniejszy niz XP !!! > > Pewnie masz problemy ze sprzętem. Mój XP wytrzymuje bez reinstalacji trzy lata, > a zawiesza się raz na pół roku. O win98 nie mogę tego powiedzieć, mimo znacznie > mniej poważnej eksploatacji... OK, XP wiesza sie znacznie rzadziej i praktycznie nie wymaga reinstalacji. Ale nie można mówić, że 98 wiesza sie na każdym kroku. Chyba, że chodziło o 95. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 193.59.95.* 05.07.06, 13:50 Na początku faktycznie wieszał się kilka razy dziennie. Ale z czasem jakoś się dotarł i właściwie nie mam z nim od kilku lat żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.rev.stofanet.dk 05.07.06, 11:02 Ja mialem Win 98 SE i wcale sie az tak nie zawieszal. To millenium byl strasznie niestabilny, nie wiem jak ludzie mogli z niego korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
knurszczur Szkoda, bardzo dobry system... 05.07.06, 11:06 ... w porównaniu z tym całym XP. System prosty, choć kłopotliwy przy instalacji. W tym całym XP-ku za to jest od ch... zakładek, udogodnień, dodatków, które nie są do niczego potrzebne. Za każdym razem gdy chce się coś zainstalować, najpierw trzeba coś dezaktywować, odinstalować lub "odptaszyć". A poza tym, jest zbyt "mądry" na komputery zasilane, powiedzmy Pentium II 400Mhz, a w zasadzie nic w zamian nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:06 Co za kretyni wszyscy ci, którzy się wpisują "pierwszy". Nie masz, dzieciaczku, nic ciekawego do powiedzania, to się zamknij. A jak nie masz co robić, to wsadź łeb do kibla i walnij klapą - poznasz ciekawe efekty... Straciłeś (straciłaś) okazję, by siedzieć cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardee Windows... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:10 Lepiej przesiaść się na Linuxa. Dużo stabilniejszy system. Polecam dość łatwą w obsłudze Mandrivę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo a co z win 2000 IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.07.06, 11:16 w treści jest informacja, że to wszystko po to aby zmusić na przejście na xp. Co natomiast z windowsem 2000????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istp Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:19 Wkurzają mnie tacy ludzie jak osobnik z pierwszego komenatrza :/ Człowieku i co?? Lepiej sie z tym czujesz?? Czujesz się wyższy, ważnejszy od innych?? A co do 98...Jak się go dopieści i będzie o niego dbało to sie nawet często nie sypie...Ba, jestem w stanie zaryzykowac że momentami u mnie 98 zachowywalo się lepiej niż XP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek_0 Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:40 Popieram w całej rozciągłości!!! PS. Czy szef Microsoftu zabuli tym 70 mln użytkowników za ewentualne skutki praktyk monopolistycznych? Wolny rynek chyba przestał być jasny dla Billa Gatesa. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvark86 ==> A co tu winić Gatesa? + win 2000 05.07.06, 12:54 Matko, no kiedyś trzeba zrezygnować z przestarzałych rozwiązań. Ileż można kulać tego 98? XP ma sporo przydatnych udogodnień i jest sporym krokiem do przodu w porównaniu z 98, przede wszystkim - działa. To że ludzie pracują na przestarzałym sprzęcie to nie jest wina microsoftu, ileż generacji systemów można na raz supportować? Ktoś pytał o win 2000: Ten jest dużo nowocześniejszy od 98 i jest zbliżony budową do xp, można je raczej uznać za jedną generację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korsarz Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:43 Pracowałem na DOS-ie, "Windzie" - 3.11, 95, 98, ME, 2000, XP (o wszelkiej maści Linuxach nie wspomnę)i uważam, że nie ma systemu bez wad. Jak dba się o kompa i system to da się pracować na każdym. Dla ciekawostki niedawno zrobiłem sieć i z pewnych powodów "musiałem" wszystko postawić na Windzie 95 (zrobiłem też coś a'la serwer - też na Windzie 95) ... i sieć "chodzi" aż miło, userzy mają swoje konta, nic nie zainstalują bez mojej zgody, mają założone blokady, "widzą tylko swoje" katalogi, ja mogę odłaczać, przełaczać i co tam chcecie.... w ciągu roku tylko raz mi się to zawiesiło..... i to wszystko na Windows 95 :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś