Dodaj do ulubionych

Windows 98 idzie na śmietnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:43
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janosik Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 212.219.94.* 05.07.06, 10:47
      Drugi! Lepiej kupic starego PC i zainstalowac Linux. Hej!
    • Gość: toma Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:56
      Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele
      stabilniejszy niz XP !!!
      • Gość: cc Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 212.33.81.* 05.07.06, 10:58
        Za 2 lata to samo powiedzą o XP
        • kszynka Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:13
          Gość portalu: cc napisał(a):

> Za 2 lata to samo powiedzą o XP
          a wszystko tylko po to aby ludzie kupowali nowy sprzęt
          choć stary wielu ludzi w zupełności zadowala
      • Gość: mim Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:00
        Wiesza się bez przerwy? Ciekawe....
        Ja tam skłaniam się do teorii, że wisieć i owszem, ale może boss Microsyfu.....
      • saikokila Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:17
        Gość portalu: toma napisał(a):

> Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele
        > stabilniejszy niz XP !!!

Pewnie masz problemy ze sprzętem. Mój XP wytrzymuje bez reinstalacji trzy lata,
        a zawiesza się raz na pół roku. O win98 nie mogę tego powiedzieć, mimo znacznie
        mniej poważnej eksploatacji... Ale stabilności nie określa się na podstawie
        jednostkowego przypadku, tylko większych statystyk. Te świadczą na korzyść XP.
        • jorn Re: Windows 98 idzie na śmietnik 05.07.06, 11:22
          saikokila napisał:

> Gość portalu: toma napisał(a):
          >
          > > Windows 98 wieszał się na każdym kroku??? Co za bzdura, jest o wiele
          > > stabilniejszy niz XP !!!
          >
          > Pewnie masz problemy ze sprzętem. Mój XP wytrzymuje bez reinstalacji trzy
          lata,
          > a zawiesza się raz na pół roku. O win98 nie mogę tego powiedzieć, mimo
          znacznie
          > mniej poważnej eksploatacji...

OK, XP wiesza sie znacznie rzadziej i praktycznie nie wymaga reinstalacji. Ale
          nie można mówić, że 98 wiesza sie na każdym kroku. Chyba, że chodziło o 95.
      • Gość: lp Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: 193.59.95.* 05.07.06, 13:50
        Na początku faktycznie wieszał się kilka razy dziennie. Ale z czasem jakoś się
        dotarł i właściwie nie mam z nim od kilku lat żadnych problemów.
    • Gość: Michu Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.rev.stofanet.dk 05.07.06, 11:02
      Ja mialem Win 98 SE i wcale sie az tak nie zawieszal. To millenium byl strasznie
      niestabilny, nie wiem jak ludzie mogli z niego korzystac.
    • knurszczur Szkoda, bardzo dobry system... 05.07.06, 11:06
      ... w porównaniu z tym całym XP. System prosty, choć kłopotliwy przy
      instalacji. W tym całym XP-ku za to jest od ch... zakładek, udogodnień,
      dodatków, które nie są do niczego potrzebne. Za każdym razem gdy chce się coś
      zainstalować, najpierw trzeba coś dezaktywować, odinstalować lub "odptaszyć". A
      poza tym, jest zbyt "mądry" na komputery zasilane, powiedzmy Pentium II 400Mhz,
      a w zasadzie nic w zamian nie daje.
    • Gość: x Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:06
      Co za kretyni wszyscy ci, którzy się wpisują "pierwszy". Nie masz, dzieciaczku, nic ciekawego do powiedzania, to się zamknij. A jak nie masz co robić, to wsadź łeb do kibla i walnij klapą - poznasz ciekawe efekty...

Straciłeś (straciłaś) okazję, by siedzieć cicho...
    • Gość: hardee Windows... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:10
      Lepiej przesiaść się na Linuxa. Dużo stabilniejszy system. Polecam dość łatwą w obsłudze Mandrivę.
    • Gość: polo a co z win 2000 IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.07.06, 11:16
      w treści jest informacja, że to wszystko po to aby zmusić na przejście na xp.
      Co natomiast z windowsem 2000?????
    • Gość: istp Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:19
      Wkurzają mnie tacy ludzie jak osobnik z pierwszego komenatrza :/ Człowieku i
      co?? Lepiej sie z tym czujesz?? Czujesz się wyższy, ważnejszy od innych??

A co do 98...Jak się go dopieści i będzie o niego dbało to sie nawet często nie
      sypie...Ba, jestem w stanie zaryzykowac że momentami u mnie 98 zachowywalo się
      lepiej niż XP :)
      • Gość: ryjek_0 Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:40
        Popieram w całej rozciągłości!!! PS. Czy szef Microsoftu zabuli tym 70 mln
        użytkowników za ewentualne skutki praktyk monopolistycznych? Wolny rynek chyba
        przestał być jasny dla Billa Gatesa.
        • aardvark86 ==> A co tu winić Gatesa? + win 2000 05.07.06, 12:54
          Matko, no kiedyś trzeba zrezygnować z przestarzałych rozwiązań. Ileż można kulać
          tego 98? XP ma sporo przydatnych udogodnień i jest sporym krokiem do przodu w
          porównaniu z 98, przede wszystkim - działa. To że ludzie pracują na
          przestarzałym sprzęcie to nie jest wina microsoftu, ileż generacji systemów
          można na raz supportować?

Ktoś pytał o win 2000: Ten jest dużo nowocześniejszy od 98 i jest zbliżony
          budową do xp, można je raczej uznać za jedną generację.
    • Gość: korsarz Re: Windows 98 idzie na śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:43
      Pracowałem na DOS-ie, "Windzie" - 3.11, 95, 98, ME, 2000, XP (o wszelkiej maści
      Linuxach nie wspomnę)i uważam, że nie ma systemu bez wad. Jak dba się o kompa i
      system to da się pracować na każdym. Dla ciekawostki niedawno zrobiłem sieć i z
      pewnych powodów "musiałem" wszystko postawić na Windzie 95 (zrobiłem też coś
      a'la serwer - też na Windzie 95) ... i sieć "chodzi" aż miło, userzy mają swoje
      konta, nic nie zainstalują bez mojej zgody, mają założone blokady, "widzą tylko
      swoje" katalogi, ja mogę odłaczać, przełaczać i co tam chcecie.... w ciągu roku
      tylko raz mi się to zawiesiło..... i to wszystko na Windows 95 :-))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka