Dodaj do ulubionych

"prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam

23.03.04, 21:41
Kochane e-mamy,
prosze, podzielcie sie informacjami o "prywatnych" żłobkach w Warszawie
(Praga PD., Centrum, Mokotow). Nie bardzo stac nas na opiekunke a do
panstwowego nie mam przekonania. Bede bardzo wdzieczna.
Pozdrawiam serdecznie
Sylwia
Obserwuj wątek
    • radoscik Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 24.03.04, 11:32
      Ja też szukam prywatnego żłobka w Warszawie, żeby córka mogła chodzić na kilka
      gzin dzienniea nie na cały dzień. Gdzieś na tym forum przewinął sie wątek
      złobka na Bielanach przy ul. Zgrupowania Żmija tel. 669-51-57, ale ja wolałabym
      bliżej, gdyby ktoś miał informację o takich żłobkach bardzo była bym wdzięczna
      • majka2004 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 24.03.04, 12:35
        Wątek przewijał się już nie raz. Ja znam namiary na żlobek na Tarchominie,, alo
        to jedyny o jakim słyszałam i pewnie też dla Was za daleko.
        Dajcie znać gdybyście coś znalazły. Mam ten sam problem.
        Mama Flusi(9 tyg)
        • flame_76 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 30.11.04, 22:56
          Mam prośbę do "majka2004". Bardzo proszę o podanie namiarów na ten żłobek na
          Tarchominie.
          Pozdrawiam
          Basia
      • pkrolik Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 18.02.05, 12:59
        Jestem mamą dziesięciomiesięcznej dziewczynki chętnie zaopiekuję się drugim
        szkrabem.Mieszkam na Pradze Pn. w osiedlu zamkniętym. Tel.602867889
        • pkrolik Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 21.02.05, 07:29
          Czy wiecie coś o żłobku na Szymanowskiego??????
    • sdomitrz Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 25.03.04, 10:12
      Prywatnych w Warszawie na Mokotowie/w Centrum raczej nie ma - szukałam rok temu
      dla swojego synka, no i nic z tego.
      Niektóre przedszkola prywatne mogą się zgodzić na przyjęcie "w miarę sprawnego"
      2-latka - czyli takiego, który już sygnalizuje potrzeby fizjologiczne, ale też
      nie bardzo chcą.
      Natomiast radzę rozejrzeć się jednak w państwowych złobkach - po prostu przyjść
      i obejrzeć sale, program i t.d. - wcale nie jest źle smile
      W naszych czasach żłobki państwowe wyglądają zupełnie inaczej, niż 20 lat temu.
      Często w takim żłobku warunki i opieka są o wiele lepsze niż w przedszkolu
      prywatnym (porównywałam i stwierdziłam to osobiście smile
      Oczywiście zupełnie innym problemem jest to, że trudno się dostać do żłobka
      państwowego, ale to już temat odrębny.
      Na Gocławiu jest bdb. żłobek (mój siostrzeniec był tam przez 2 lata i siostra
      była zachwycona). Na Mokotowie złobki są niestety przepełnione, więc dla dobra
      dziecka lepiej tam się nie pchać smile
    • vailet Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 25.03.04, 13:17
      Nie rozumiem Was dziewczyny??? Dlaczego szukacie prywatnych żłobków, a nie
      jesteście przekonane do państwowych."Za dużo macie pieniędzy???"
      A przecież nie są złe, moja córcia chodzi do państwowego i obydwie jesteśmy
      zadowolone.
      Ceny są przystępne, jedzenie bardzo dobre (nie każdy w domu może sobie na takie
      pozwolić), a i "ciocie" są bardzo miłe. Dzieci mają bardzo fajnie zorganizowany
      czas (rytmika,teatrzyki,rysowania itp.)Fakt, że dzieci chorują, ale w prywatnym
      by ich to napewno nie ominęło
      • sylwiastep Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 26.03.04, 08:39
        Ja osobiscie tez szukalam prywatnego zlobka, ale nie dlatego, ze nie podobaja
        mi sie panstwowe (o "naszym", panstwowym, mam bardzo dobra opinie), ale
        dlatego, ze mialam nadzieje, iz prywatne sa otwarte dluzej. Nasz
        zlobek "zamykaja" o 16:45, a przeciez jesli ktos pracuje, to zazwyczaj do 17:00
        (no, przynajmniej ja!). Wiec dlaczego zlobki nie sa otwarte do 18:00? Chyba
        mialoby to sens?
        • okruszek100 do sylwia stęp 23.10.04, 15:29
          są też państwowe żłobki...calodobowe,sprawdź np. ten na tyłach
          kościoła "przesuwanego" , rownoległa do Solidarności
    • aday Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 25.03.04, 21:26
      Nie wiem ile twje dzieciątko ma, ale znalazłam na internecie Monessori dla
      maluchów, dzieci przyjmowane są od 18 mies., zajęcia odbywają się bodajże w
      Ursusie ale możesz sprawdzić www.montessori.pl

Pozdrawiam
      Anka
    • sorsa Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 25.03.04, 22:21
      Dzieki za odzew. Juz stracilam nadzieje na "prywatny zlobek". Moj Julek ma 10
      miesiecy, wiec do Montessori sie nie nadaje. Ze wszystkich zlobkow panstwowych
      w okolicach naszego domu lub pracy pozostal mi ten na Grochowskiej 242 (bylam
      tam dzisiaj i nie zrobil na mnie dobrego wrazenia) i ten na St. Augusta (mam
      tam isc w poniedzialek). Jestem poki co przerazona wizja poanstowego zlobka ale
      wiele postow z tego forum mnie uspokaja i napawa optymizmem.
      Pozdrawiam
      Sylwia
      • domali Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 26.03.04, 08:39
        Żłobek żłobkowi nie równy, ale drażni mnie stwierdzenie, że wizja państwowego
        napawa przerażeniem...
      • ivivi Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 29.06.04, 14:16
        Jutro ide ogladac zlobek na Grochowskiej i inne z tego rejonu. Czy po 3
        miesiacach od zaczecia tego watku masz jakies wnioski, uwagi? Jak wybrac dobry
        zlobek, na co zwracac uwage? I jaki zlobek wybralas?
        Pzodrawiam serdecznie
        Iwona
        • zuzazuzka do ivivi 02.11.04, 14:54
          I wrażenia po złobku na Grochowskiej? Na który sie zecydowałaś?
    • sdomitrz Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 26.03.04, 10:33
      Chciałam tylko dodać - montessori i inne podobne placówki są bardzo drogie, i
      jeśli dziewczyna pisze, że nie stać ją na opiekunkę, to tym bardziej nie będzie
      stać na takie przedszkole lub żłobek prywatny. Przecież to wydatek co najmniej
      1000 zł miesięcznie ( i z tego praktycznie nic nie można zwrócić, jeżeli
      dziecko nie chodzi przez jakiś czas bo np. jest chore).
      Faktem jest to, że żłobki (jak i przedszkola też) są otwarte tylko do 17-00,
      ale większość mam radzi sobie z pracą do 17-00 wynajmując Panią do odbierania z
      przedszkola/żłobka.
      Najczęściej jest to kobieta z sąsiedztwa. Jest to wydatek ok. 200-300 zł
      miesięcznie (ok. 7-8 zł za godzinę razy 2 lub 3 godziny dziennie). Jeżeli
      doliczyć do tego 200 zł za żłobek, to wychodzi najwyżej 500, a nie 1000!!!
      Pozatym warto mieć taką osobę, która może zostać z maluchem, jak np. będzie
      przeziębiony i niebędzie mógł pójść do żłobka lub jeżeli rodzice zechcą wyjść
      wieczorem.
      Pozatym mama często nie może sobie pozwolić na nieobecności w pracy (różnie
      jest to traktowane przez pracodawców), a dziecko jednak podczas adaptacji w
      nowym miejscu - niezależnie od tego, czy to jest przedszkole prywatne, czy
      żłobek państwowy, może zacząć chorować co drugi tydzień (jak było z moim
      maluchem).
      Znam wiele takich przykładów.
      Jeszcze raz radzę spróbować przynajmniej obejrzeć żłobki państwowe, a dopiero
      potem podjąć decyzję. Nie ma comówić o czymś, czego się nie widziało na oczy smile
    • ainer1 na sadybie lub jak najblizej? 29.03.04, 22:03
    • hana15 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 21.04.04, 14:43
      Bardzo bym prosiła o namiary na prywatny żłobek na Tarchominie, lub Zacisze -
      mieszkam na Bródnie.

Monika
      • kako2 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 24.05.04, 21:25
        proszę o telefon na nr 604847623 (Tarchomin)
      • iwonaw2 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 21.07.04, 08:35
        Prywatne przedszkole na Zaciszu, które może przyjmie mniejsze dziecko niż 2-
        letnie. ul. Nad Potokiem. 675 06 94.

Pozdrawiam

Iwona
    • mamaoleczki Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 28.04.04, 18:35
      Witam serdecznie
      moja Oleńka ma 22 miesiące. Do tej pory opiekowała się nią opikunka. Ale po
      kolejnych spóznieniach i innych "wybrykach" postanowiliśmy znaleźć dl aOlki
      żlobek lub przedszkole. I udało się!!! Ola chodzi do prywatnego przedszkola na
      Powiślu. Jest tam 8 osób, 2 super ciocie. S aczynni od 7:30 do 18:00. I co
      najwazniejsze przyjmują maluchy od 18 miesięcy. Ola zaakceptowała nowe warunki
      błsykawicznie. Ni epałcze zostawiana w przedszkolu. Chetnie sie bawi. Ja uważam
      że nasza decyzja była naprawdę dobra. Pozdrawiam wszystkich.
      • kakomo Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 29.04.04, 18:59
        Czy moglabys podac jakies namiary na to przedszkole? Dzieki.
      • dygula Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 29.04.04, 20:50
        mozesz podac jakies szczegoly? Cena, telefon.

Dzięki i pozdrawiam
        • mamaoleczki Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 30.04.04, 22:19
          Przedszkole jest na Al. 3 - go Maja 7 m 2, cen 700 zł, czynne od 7:30 do 18:00,
          nazywa się "Krasnal" i jest w książce na pewno, bo z niej wzięlam telefon. Nie
          mogę teraz znalezc tego numeru. Pewnie Olcia gdzies wywlekłą. Pozdrawiam
          serdecznie
      • 3gumisie Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 17.02.05, 18:32
        Proszę, podaj namiary na to prywatne przedszkole na Powiślu!!!!
    • ainer1 do kacha69 i nie tylko 08.05.04, 12:49
      Witam,

Kacha69 - sadzac z numeru tel reklamujesz zlobek na Bemowie, a dla mnie to za
      daleko niestety.
      Slyszalam jeszcze o Tarchominie, ale tez nie moje rejony.
      Moze jeszcze ktos? Szukam dla 8miesiecznego dziecka w okolicach Mokotowa.

Renia
      • ejanisze Re: do kacha69 i nie tylko 08.06.04, 20:18
        A ja właśnie jestem zainteresowana Bemowem. Proszę o bliższe dane. Dzięki.
        Ewa mama Sary
    • wa54a775 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 11.06.04, 23:55
      Droga emamo!
      Nie wiem czy znalazłs juz żłobek ale jeżeli ty lub inna mama nie macie z kim
      zostawić "nieżłobkowj" pociechy to ja mogę spróbowac zaopiekować się drugim
      dzieckiem , które będzie w podobnym do mojego wieku a moje ma 14 miesięcy.
      Postanowiłam dochowac je do 3 roku choć nie wiem czy damy radę finansowo.
      mieszkam w pobliżu earszawskiego Ursynowa,przed Piasecznem w segmencie z
      ogródkiem.Może to jest jakiś pomysł.Dodam,że mam juz jedenasto-letniego syna
      więc jako takie doświadczenie w wychowywaniu posiadam.Pisz mamo moze damy radę
      w ten sposób.Anita
      • senczek Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 21.07.04, 13:40
        A za ile? Czy zaopiekowałabyś się 8 miesięcznym dzieckiem?
        jeśli możesz, to napisz do mnie na apakulska@euro-net.com.pl
        I niech pisze każdy, kto by chciałby zająć się odpłatnie moim dzieckiem u
        siebie w domu lub u mnie.
        • elz Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 16.08.04, 19:10
          W zlobkach panstwowych nie ma miejsca. Pilnie poszukuje prywatnego na
          jelonkach, albo okolice dla 18-miesiecznej kluchysmile
          • linusia_75 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 16.08.04, 19:23
            Mieszkam na Jelonkach i o żadnym prywatnym nie słyszałam w okolicy.
            W żłobku na Klememsiewicza nie ma miejsc, ale we wrześniu dużo rodziców
            rezygnuje, radziłabym zapisać dziecko na listę rezerwową i czekać. Rok temu o
            mniej więcej tej porze czekaliśmy na miejsce miesiąc. A do października
            poszukać "wyjścia awaryjnego" wink.
            Powodzenia
            Linusia
          • blue100 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 30.08.04, 17:07
            Nie wiem czy to będzie dla Ciebie po drodze ale moje dziecko chodzi do
            prywatnego żłobka na ul. Zgrupowania Żubr tel. 669 46 89. Jestem bardzo
            zadowolona z tego żłobka ,prowadzą je dwie pielęgniarki od 8 lat, poleciła mi
            ten żłobek kolezanka ,moj synek ma 11 miesięcy chodzi tam od 4 miesiecy i
            wszystko jest ok, wiem że ma tam dobrą opiekę a ja mogę spokojnie pracować.
            • marzenawl Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 30.08.04, 20:48
              i moje dziecko 5,5 mies. też uczęszcza do tego żłobka i też jestem b.
              zadowolona; chyba nie ma w tej chwili miejsc ale trzeba się dowiadywać na
              bieżąco, bo raczej nie ma czegoś takiego jak lista rezerwowa
              • mkubcio1111 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 31.08.04, 09:41
                A ile kosztuje taki żłobek?
            • pysiaczek1 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 31.08.04, 12:23
              Czy przypadkiem to niejest ten żłobek na Zgrupowaniu żmija-tam jest koszt ok
              650 zł.miesięcznie
              pozdrawiam
              • marzenawl Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 31.08.04, 20:47
                na Zgrupowaniu Zubr koszt to 700 zł
                • konkubinka Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 04.09.04, 22:29
                  ja rowniez polecam placowki panstwowe.Mialam do czynienia z osobami pracujacymi
                  w kochni w prywatnym i jakslyszalam opowiesci o tym co sie tam dzialo to
                  dopiero sie przerazilam.
                  Moj synek chodzil do bardzo dobrego zlobka , choc nie wiem czy nadal jest taki
                  dobry bo bylo to jakis czas temu.Zlobek przy Nowolipiu 15 , z tylu KFC na
                  przeciwko Feminy.Byl to zlobek tzw Tygodniowy.Mozna bylo dziecko zostawiac cala
                  dobe (np matki pielegniarki , matki pracujace na centralach taxi z tego
                  korzystaly).Mozna bylo wybrac opcje z kolacja do 19 , a takze ta
                  najpopularniejsza do 17.Opiwka rewelacyjna.W ciagu dnia do pomocy przychodzily
                  jeszcze studentki a wiec na jedno dziecko przypadaly czasem dwie panie.Moj
                  synek bardzo sie usamodzielnil , wiele nauczyl , bardzo lubil chodzic.
                  No i nie mialam juz problemu gdy szedl do przedszkola , takze z chorobami , bo
                  wychorowal sie wczesniej w zlobku
                  • ek72 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 05.09.04, 13:13
                    Ja również nie widzę nic złego w państwowych placówkach. Napisano powyżej, że w
                    prywatnym żłobku dziecko mogłoby przebywać kilka godzin a nie cały dzień. A
                    któż nam każe w państwowych żłobkach trzymać dzieci cały dzień? Przecież to są
                    nasze dzieci i to my decydujemy kiedy mamy je odebrać ze żłobka. Mogą w nim być
                    nawet godzinę jeśli takie mamy życzenie i nikt nam tego nie zabroni.
                    Mankamentem żłobków państwowych są liczne grupy ale za to nikt na dzieciach nie
                    oszczędza (miałam przykre doświadczenie z prywatnym przedszkolem, dzieci piły
                    jedynie wodę domyślam się, że wychodziło to najtaniej, ale oczywiście nie musi
                    mieć to miejsca w innych prywatnych placówkach więc proszę się nie denerwować).
                    Ponadto w państwowym żłobku nieobecności dziecka są odliczane od płatności w
                    kolejnym miesiącu. Ja również mam nadzieję, że wreszcie ktoś przejrzy na oczy i
                    zmieni godziny pracy żłobka.
                • i6162262 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 07.09.04, 12:12
                  Witam Moja Corka jutro idzie tam pierwszy raz ma 15 miesiecy bardzo martwie sie
                  jak jej tam bedzie Co bedzie jadla? Czy nie bedzie plakala Ciekawa jestem czy
                  dzieci bardzo i czesto choruja? Prosze o kilka slow na temat panujacych tam
                  warunkow
      • lady-77 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 03.12.04, 12:47
        Anito ja może byłabym zainteresowana oddawaniem swojej córeczki do ciebie pod
        opiekę.Lokalizacja by mi super odpowiadała bo moja firma mieści się przy
        Puławskiej blisko piaseczna.Jeżeli twoja propozycja jest aktualna odpisz prosze
        na adres lady-77@o2.pl lub nr gg 2581033.Ja muszę w kwietniu już wrócić do
        pracy i pilnie potrzebuje znać Twoją decyzję i warunki,żebym ewentualnie mogła
        szukać dalej.Pozdrawiam Agnieszka.Aha moja mała teraz ma 13 miesięcy.
    • glenkora1 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 08.09.04, 12:56
      W Międzylesiu przyjmują dzieci od 1 roku - takie już chodzące. 600 zł
      miesiecznie, ogród, tylko 6-10 dzieciaczków.
      • aga_paduch Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 18.09.04, 21:55
        Cześć, mogłabyś coś więcej napisać o złobku w Miedzylesiu, na jakiej ulicy się
        znajduje - jaki jest koszt?
      • annawk Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 01.11.04, 18:34
        glenkora1 a mogłabyś podać dokładny adres tego żłobka w międzylesiu, bo ja
        akurat tam pracuje więc byłoby mi po drodze.
        pozdrawiam ania
        • ula27wawa Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 19.08.05, 09:29
          Ja tez poprosze o adres tego zlobka w miedzylesiu... wink
          • kasiawolska Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 26.08.05, 23:11
            Polecam Chatkę Żabki na Gocławiu.
            www.chatkazabki.republika.pl/
    • ola_robak Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 21.09.04, 11:29
      Na Tarchominie w przedszkolu niepublicznym www.akademiamaluchow.pl przyjmowane
      sa dzieci poniżej 2 latek .
      Pozdrawiam
    • skarolina Re: namiary podane przez ainer1 12.10.04, 10:13
      1. Bemowo: tel 669 46 89 i 501070596, ul Zgrupowania Zubr 2/17, opłata wpisowa
      300, 700 zl/mc, dieta indywidualna
      2. Powiśle: 7:30-18:00, od 18 mcy, al 3 maja 7/2, 700 zl/mc

• e-milia44 KABATY? gdzie jest tam prywatny zlobek? 12.10.04, 10:58
        Prosze podajcie jakies namiary smile
        • emiczek Re: KABATY? gdzie jest tam prywatny zlobek? 22.10.04, 21:56
          tesh szukam sad
          • aaaaaa144 Re: KABATY? gdzie jest tam prywatny zlobek? 09.11.04, 14:23
            Punkt opieki nad dzieckiem w poblizu stacji metra Ursynów. Tel.605 538 786.
            Pozdrawiam. Małgorzata
    • justynas2 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 23.10.04, 13:51
      bardzo prosze o namiar na zlobki na mokotowie ursynowie a najlepiej gdzies przy
      dolince służewieckej czy istnieje jakis spis zlobkow w warszawie
      • aaaaaa144 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 09.11.04, 14:20
        Pani Justyno uprzejmie informuję że od września tego roku funkcjonuje
        tzw. "Punkt opieki nad dzieckiem". Punkt znajduje się przy ul.Zamiany tj.
        Ursynów w pobliżu SGGW. Pytania proszę kierować na stronę www.tonia24@wp.pl ,
        lub pod nr tel. 605 538 786. Pozdrawiam. Małgorzata
    • iwonaw2 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - Nowodworska 23.10.04, 21:55
      Wiem, że przy ul.Nowodworskiej jest żłobek prywatny założony przez gminę, gdzie
      opłaty nie są bardzo wysokie i nie tak dużo dzieci w grupie jak w państwowych.
      Wiem od pedaitry.

Pozdrawiam

Iwona
    • ilona14 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 04.11.04, 22:21
      Witam polecam klub malucha w aninie ale jest niestety jedno ograniczenie tzn
      min.1,5 roku ale reszta super mój synek jest naprawdę w siódmym niebie (tak
      nazywa się klubik) dla zainteresowanych mam www.klubmalucha.waw.pl
      Ilona
      • tomasz_ziolkowski Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 13.11.04, 09:42
        Witam wszystkie e-mamy. Potrzebuję namiary na żłobki w Centrum Warszawy lub w
        okolicy metra. Przeczytałem wszystkie posty w temacie "prywatny żłobek (W-wa) -
        pilnie szukam" i doszedłem do wniosku że może i faktycznie żłobek publiczny nie
        będzie taki zły. W kwietniu mój synek skończy rok i od maja chciałem skorzystać
        z pomocy żłobka. Proszę o info jak to w ogóle wygląda. Czy żłobki są czynne cały
        rok? Czy powinienem już teraz szukać żłobka czy poczekać do kwietnia? Jaki jest
        mniej więcej koszt? I w ogóle wszystko co "e-mamy" więdzą w tym temacie.
        E-TATA !!!
        • zuzia_i_werka Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 15.11.04, 14:01
          Czesc! A przejrzałeś wątki o żłobkach w Centrum,Śródmieściu itp? TAm jest
          esporo informacji i adresów.Min Wilcza,Koszykowa. Koszt miesięczny to ok 200zł.
          Myślę,że rozglądać się już możesz a w miarę upływu czasu poszukiwania zawęzić:-
          )) No i podczytuj forum,ja się kierowałam wyborem głównie dzięki niemu. Trudno
          mi się jeszcze wypowiadać bo łoda dopiero zaczęła i na razie jest kiepsko ale
          jestem dobrej myślismilePozdr!
          • tomasz_ziolkowski Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 16.11.04, 23:40
            wielkie dzięki |smile
    • ainer1 nadal szukam na Mokotowie 17.11.04, 13:42
      Witam,
      nadal szukam prywantego zlobka, czynnego conajmniej do 18tej na mokotowie lub w
      centrum.
      Bemowo, zoliborz mi nie odpowiadaja, Powisle chce dzieci od 18 mcy a ja
      potzrebuje od roczku.
      Czy sa na Mokotowie/centrum zlobki publiczne czynne do 18tej? A mzoe jakikolwiek
      zlobek w okolicach Galerii Mokotow?

Renia
      • adamk71 Szukam żłobka dla 7-miesięcznej córeczki 20.12.04, 11:25
        Witam

Szukamy z żoną żłobka dla 7-miesięcznej córeczki. Może znacie jakieś "dobre"
        adresy prywatne lub państwowe - najlepiej w Śródmieściu.
        Z góry dziękuję za pomoc.
    • malgosia303 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 11.01.05, 10:43
      Takie miejsce znajduje się na Ursynowie. Przebywa tu siedmioro dzieci od 7.30
      do 17.00 Całodzienny koszt z wyżywienie kosztuje 750 zł. Mozna zostawiać
      dziecko "na godziny" - koszt 8zł za godzinę z wyżywieniem. informacje można
      uzyskać pod nr tel. 605 538 786 Pozdrawiam
      • emiczek Hirszfelda czy ktos slyszal 19.01.05, 12:13
        podobno sa tam dwa zlobki ...
    • dorota1500 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 22.01.05, 10:58
      Poszukuję prywatnego żłobka na WOLI. Proszę o informacje i opinie.
      Pozdrawiam serdecznie
      Dorota.
      • madzik5 Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 07.09.05, 20:58
        cześć Dorota też poszukuje prywatnego żłóbka na Woli lub na bliskim Bemowie czy
        może jakiś znalazłaś bede wdzięczna za jakiekolwiek informacje
    • anabajan do dorota1500 18.02.05, 09:53
      witam,
      czy znalazłaś coś na woli?
      ania
      • ula27wawa Re: do dorota1500 19.08.05, 18:19
        podciagam
    • sweet.joan Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 31.08.05, 11:20
      • Żlobek prywatny - W-wa
      marcik78 16.08.2005 12:44 + odpowiedz

Rodzice mam pytanko. Czy znacie godny polecenia żłobek prywatny?? Najbardziej
      interesuje mnie Gocław i okolice Międzylesia.

Będę wdzięczna za jakieś info.

Z góry dziękuję

• Re: Żlobek prywatny - W-wa
      kasiawolska 26.08.2005 23:14 + odpowiedz

Polecam na Gocławiu Chatkę Żabki
      www.chatkazabki.republika.pl/
    • sweet.joan Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 03.11.05, 09:13
      • prywatne żłobki Warszawa
      kobajano 05.10.05, 14:15 + odpowiedz

Jeszce raz rozpoczynam wątek o prywatnych żłobkach w WArszawie bo mam problem
      ze znalezieniem opiekunki i zastanawiam się nad żlobkiem - państwowy już
      przemyślałam i teraz szukam dla porównania prywatnego.
      NAjlepiej jak byłby to domowy żłobek - kilkoro dzieci (maluchów- MArysia ma
      10 miesięcy), czynny od 7 rano(!) i z dopasowanym rytmem dnia do
      najmłodszych...
      Czy jest szansa na takie udogodnienia???
      napiszcie czy znacie prywatne - domowe żlobki???

• Re: prywatne żłobki Warszawa
      lidka1021 16.10.05, 13:58 + odpowiedz

Cześć! Ja również zastanawiam się nad żłobkiem prywatnym, tylko gdzie one są?
      Najbardziej odpowiadałaby mi Ochota albo Śródmieście. Może ktoś ma jakieś
      informacje?
      Pozdrawiam

• Re: prywatne żłobki Warszawa
      makoc 16.10.05, 15:33 + odpowiedz

no ja wiem tylko o żłobku na ursynowie (ul.hawajska), tam chodzi moja córka, z
      tym że nie jest to żłobek domowy. ale jest tam mało dzieci. jest też jeden
      żłobek domowy, ale niestety nie ma w nim miejsc, bo sama chcialam córcię tam
      posyłac(chyba ul.ZWM).
    • sweet.joan Re: "prywatny" żłobek (W-wa) - pilnie szukam 03.11.05, 09:16
      • prywatny żłobek-gdzie w Warszawie?
      monsiu73 21.04.05, 16:49 + odpowiedz

Witam,
      od wczoraj usiłuję znaleźć jakieś informacje na temat prywatnych żłobków w
      stolicy - interesuje mnie zwłaszcza Praga Południe lub Ochota/Ursus i na tym
      forum znalazłam 2 posty,na które w dodatku nikt nie odpisuje.
      Bardzo proszę wszystkie Mamy,które korzystają z prywatnych złobków o opinie i
      adresy,może być na priv.
      Zamierzam oddać synka do żłobka dopiero w sierpniu/wrześniu,ale okazuje się,że
      już trzeba się decydować i zaklepywać miejsce.Synek będzie miał wtedy ok.6,5/7
      m-cy.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka